Dzień darmowej dostawy

Linki, strony, opisy,... słowem wszystko co znaleźliśmy na ten rajstop na męskich nogach w necie, prasie, telewizji i innych mediach.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lyncz
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Dzień darmowej dostawy

Post autor: lyncz » 25 lis 2011, 20:44

W środę polskie sklepy internetowe organizują dzień darmowej wysyłki - tzn. niezależnie od wartości zamówienia nie płacimy za wysyłkę. Jednym ze sklepów, który przyłączył się do tej akcji jest emarylin.pl oraz kilka innych, które mają w swojej ofercie rajstopy. Więcej szczegółów o tej akcji pod tym adresem: www.dziendarmowejdostawy.pl/

PS. Jestem tutaj nowy i to jest mój pierwszy post, a zarazem nowy temat, więc jak jest w złym dziale czy coś z nim jest nie tak to proszę o wyrozumiałość :)
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 26 lis 2011, 11:14

Odechciało mi sie już kupować przez sklepy internetowe.
Trzy razy zrobiłem zakupy i 2 razy były pomyłki w towarze [mówię o kupowaniu rajstop].
Lepiej jednak mieć jakiegoś sprzedawcę ,u którego można zamówić towar niż kupowac z internetu.
big fish
Awatar użytkownika
lyncz
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: lyncz » 26 lis 2011, 22:11

big fish pisze:Odechciało mi sie już kupować przez sklepy internetowe.
Trzy razy zrobiłem zakupy i 2 razy były pomyłki w towarze [mówię o kupowaniu rajstop].
Lepiej jednak mieć jakiegoś sprzedawcę ,u którego można zamówić towar niż kupowac z internetu.
Nikt nikogo przecież do niczego nie zmusza :) a dałem po prostu informację dla tych osób, które jednak kupują przez internet, a dzięki temu mogą oszczędzić na wysyłce :)
Radziu

Post autor: Radziu » 01 gru 2011, 08:12

Ja skorzystałem z promocji "darmowa wysyłka" może gdyby tak było, to bym częściej korzystał z zakupów wysyłkowych. Wysyłka na paczkomat jeszcze bardziej ułatwia sprawę, bo nie trzeba się bawić w ciuciubabkę z listonoszem czy kurierem.
Awatar użytkownika
lyncz
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: lyncz » 01 gru 2011, 13:23

Radziu pisze:Ja skorzystałem z promocji "darmowa wysyłka" może gdyby tak było, to bym częściej korzystał z zakupów wysyłkowych. Wysyłka na paczkomat jeszcze bardziej ułatwia sprawę, bo nie trzeba się bawić w ciuciubabkę z listonoszem czy kurierem.
Podobnie skorzystałem z tej opcji. Poza tym moja poczta to jedna wielka kolejka. Teraz tylko pozostaje czekać na przesyłkę.
Radziu

Post autor: Radziu » 01 gru 2011, 17:56

Nie tylko Twoja, u mnie jest to samo. Ludzie stoją z rachunkami, a od tego chyba jest bank ;-) na szczęście ktoś wymyślił paczkomaty.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 01 gru 2011, 19:44

Kiedyś klient wymyślił sobie aby towar który ode mnie kupił wysłać mu paczkomatem na paczkomat. Najbliższy mi paczkomat był 56 km ode mnie.
Naprawdę świetny mi interes.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 01 gru 2011, 19:48

Ja też skorzystałem z okazji i kupiłem kilka klamotów do gitary. Przesyłka dotarła do mnie na drugi dzień kurierem. Tak to można kupować!
Radziu

Post autor: Radziu » 01 gru 2011, 19:50

Może w Anglii paczkomaty nie są tak popularne. Ja w promieniu 3 km mam 2 paczkomaty. Po drodze do pracy kolejne 2.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 01 gru 2011, 19:51

To było rok temu w Polsce. Najbliższy paczkomat był po drugiej stronie Krakowa.
dr.eklektyczny
Radziu

Post autor: Radziu » 01 gru 2011, 19:54

Rok temu nie były tak popularne i faktycznie było ich mniej.
Awatar użytkownika
lyncz
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: lyncz » 01 gru 2011, 20:15

W każdym bądź razie - kto chciał ten skorzystał z wczorajszych promocji i oszczędził trochę kasy :) a rodzaj przesyłki - każdy ma inny dostęp do różnych form i wybrał najdogodniejszą opcję :)
Radziu

Post autor: Radziu » 09 gru 2011, 15:21

Ja niestety nie jestem zadowolony. Na przesyłkę czekałem tydzień i się nie doczekalem. Napisałem maila, brak odpowiedzi. Zadzwoniłem, nic nie wiedzą, ale się dowiedzą i oddzwonią. O dziwo oddzwonili, okazało się że paczkomat który wybrałem nie obsługuje pobrań, a system skkepu tego nie wychwycil. W efekcie paczka doszła dziś, a ja nadal wolę realne sklepy.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 09 gru 2011, 23:09

W UK nie ma paczkomatow. Chyba są kilka lat za Polakami.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
lyncz
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: lyncz » 10 gru 2011, 15:04

Rejestrując się na stronie InPostu przeczytałem wcześniej warunki i wśród nich było bardzo jasno napisane, że nie wszystkie paczkomaty obsługują opcję za pobraniem, do tego była bardzo czytelna mapa. Po prostu trzeba bardzo uważnie czytać co się akceptuje/podpisuje, żeby potem nie było problemów. Też wybrałem opcję za pobraniem, ale wcześniej upewniłem się na stronie operatora czy mogę zapłacić przy odbiorze.
Kacper
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Kacper » 10 gru 2011, 16:29

A jaki jest powód tego, że wolicie przesyłkę za pobraniem czyli płatną przy odbiorze? Bo na pewno nie jest to cena takiej przesyłki, która zawsze jest droższa niż przesyłka opłacona z góry.
Radziu

Post autor: Radziu » 10 gru 2011, 17:43

Nie było różnicy w cenie.

A co do paczkomatów, to skoro na stronie sklepu wybieram paczkomat, oraz formę płatności, a on to przyjmuje, to już nie moja wina.
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 16 gru 2011, 09:33

Skorzystałem z tego dnia darmowej dostawy (plus promocja niektórych towarów Marilyn) - i wszystko udało się doskonale, przesyłka była u mnie po 2 dniach. Z tym że ja wybrałem przesyłkę kurierem za pobraniem- do paczkomatu mam jednak dosyć daleko.
ODPOWIEDZ