Homoseksualizm
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Mówiąc o osobach homo zapominacie o kobietach i nierówności między płciami pod tym względem. Kobieta homo, raz zaciśnie zęby i prześpi się z facetem i ma baby. A co ma zrobić mężczyzna homo? Żadna kobieta nie urodzi mu dziecka, bo matka ma większe prawa niż ojciec. Aby pozostać w zgodzie z ideą niewychowywania dzieci przez pary homo, matki pozostające w takich związkach powinny być pozbawiane praw rodzicielskich. Czy dobrze rozumuję?
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Cholera,nie wytrzymałem i muszę coś napisać.Domorosły seksuologu papo smerfie ,bije pokłony przed twoją erudycją,i objawieniem darwinowskich prawd rządzących naturą.Jako "odchylony" idę się powiesić,bo do lekarz za daleko.papa_smerf pisze:Naturyzm jest tylko stylem życia normalnej rodziny. Normalna rodzina to taka, która składa się z ojca (płci męskiej), matki (płci żeńskiej) i dzieci rodzonych, lub przybranych. Homoseksualizm nie jest stylem życia, a odchyleniem od normy w zakresie seksualnym.
Każdy heteryk nazwany homoseksualistą jest tym określeniem obrażany.
A na poważnie wyrażanie swojego zdania nie boli,słuchanie go przez innych zazwyczaj też nie.Znam twoje poglądy na sprawę,ja mam inne.
Łapiąc za słówka to kim jesteś by oceniać co jest stylem normalnej rodziny,a co nie?I czy naturyzm akurat do normy należy.To chyba prywatna sprawa i wolny wybór.
Co to jest w tych czasach normalna rodzina?Bo w moim mniemaniu te pojęcie(jak i wiele innych) cały czas ewoluuje.
Jutro zaczyna się dziś...
normalny facet,choć ... ... A po co drażnić muchy ...
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Więc proszę je przedstaw, ale bez epitetów. Ty masz mieć prawo do swoich poglądów i ja. Ja przedstawiam, Ty potępiasz. Przedstaw normy rodziny według Ciebie.polpon pisze:A na poważnie wyrażanie swojego zdania nie boli,słuchanie go przez innych zazwyczaj też nie.Znam twoje poglądy na sprawę,ja mam inne.
Rodzina naturystyczna na co dzień nie rózni się od przeciętnej. Czy z tym się nie zgadzasz, ze taką wiązankę puszczasz?
-
- Dyskutant
- Kontakt:
To co zacytowałeś odnosiło się bardziej w mojej wypowiedzi do wątku homo.Dla mnie homoseksualizm(choć nigdy tak tego nie nazywałem) jest stylem życia,a nawet więcej-ja się nie muszę nad tym zastanawiać ,tak jest i już.To integralna część mnie.Nazywanie tego odchyleniem od normy w zakresie seksualnym totalnie mija się z prawdą.
Rodzina naturystyczna... to jakaś sekta? (żart).To że grupa osób spokrewnionych genetycznie (i być może uczuciowo)chce sobie pobiegać nago,nie mam nic przeciwko.Tylko w czym ja jestem gorszy od nich?
Rodzina dla mnie to nie tylko pula genów i podobne nazwisko.To przede wszystkim uczucie,bliskość i możliwość liczenia na drugą osobę.Że co by się nie działo,nie będę sam.A czy to jest dwóch mężczyzn ,czy on i ona,ma to dla mnie drugoplanowe znaczenie.
Ps.i nie tylko dla mnie!
Rodzina naturystyczna... to jakaś sekta? (żart).To że grupa osób spokrewnionych genetycznie (i być może uczuciowo)chce sobie pobiegać nago,nie mam nic przeciwko.Tylko w czym ja jestem gorszy od nich?
Rodzina dla mnie to nie tylko pula genów i podobne nazwisko.To przede wszystkim uczucie,bliskość i możliwość liczenia na drugą osobę.Że co by się nie działo,nie będę sam.A czy to jest dwóch mężczyzn ,czy on i ona,ma to dla mnie drugoplanowe znaczenie.
Ps.i nie tylko dla mnie!
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
polpon, punkt widzenia zależny jest od miejsca siedzenia. Ja nie utożsamiam się z homoseksualistami. Nie przeszkadza mi ich istnienie, ale swoje zdanie mam i niezależnie od tego czy ty masz inne czy nie ja swojego nie zmienię. Z resztą osób o podobnym zdaniu też jest sporo.
Nie mogą się w związkach rozmnażać, a utrzymywane kontakty seksualne nie służą prokreacji. Więc dla mnie jest to odchylenie od normy.
Jeśli zaś chodzi o naturystów, czy nudystów od wskazanych norm nie odbiegają, a na dodatek w świecie istnieją grupy ludzi żyjących w ten sposób na co dzień. Do nich nie dotarła cywilizacja moralności, polegająca na ubieraniu się niezależnie od temperatury otoczenia czy innych potrzeb.
Ps. "rodzina" ma nie jedno znaczenie
Za normę przyjmuje się jakąś większość wynikającą z dziejów ludzkości i i tak jak wspomniałeś z ewolucji. Gdyby homoseksualiści mogli ulegać naturalnej ewolucji i byli powszechni, to było by to normalnością, ale tak nie jest.polpon pisze:Nazywanie tego odchyleniem od normy w zakresie seksualnym totalnie mija się z prawdą.
Nie mogą się w związkach rozmnażać, a utrzymywane kontakty seksualne nie służą prokreacji. Więc dla mnie jest to odchylenie od normy.
Jeśli zaś chodzi o naturystów, czy nudystów od wskazanych norm nie odbiegają, a na dodatek w świecie istnieją grupy ludzi żyjących w ten sposób na co dzień. Do nich nie dotarła cywilizacja moralności, polegająca na ubieraniu się niezależnie od temperatury otoczenia czy innych potrzeb.
Ps. "rodzina" ma nie jedno znaczenie
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Ja nie próbuje zmienić twojego zdania,bo to niewykonalne .Zresztą...jesteśmy kim jesteśmy.papa_smerf pisze:polpon, punkt widzenia zależny jest od miejsca siedzenia. Ja nie utożsamiam się z homoseksualistami. Nie przeszkadza mi ich istnienie, ale swoje zdanie mam i niezależnie od tego czy ty masz inne czy nie ja swojego nie zmienię. Z resztą osób o podobnym zdaniu też jest sporo.
Domorosły seksuologu Papo Smerfie(ach ten login) już kilka ładnych lat psychologia uznała homo za normę.Jeśli możesz się pochwalić przynajmniej licencjatem z tej dziedziny to z chęcią porozmawiam z tobą na ten temat.Wiem też że środowisko naukowe jest pod tym względem nadal skonfliktowane,ale wynika to podobno z wiary w Boga .Więc w Polsce na pewno to odchylenie!Wszak podobno ponad 90% ma się z katolików A praktykują nagle wszyscy gdy coś się im nie podoba.papa_smerf pisze:Za normę przyjmuje się jakąś większość wynikającą z dziejów ludzkości i i tak jak wspomniałeś z ewolucji. Gdyby homoseksualiści mogli ulegać naturalnej ewolucji i byli powszechni, to było by to normalnością, ale tak nie jest.
Tak ,też oglądam Cejrowskiego... Do nudystów nic nie mam,sam bywałem na takich plażach(warszawskie błota)papa_smerf pisze:Jeśli zaś chodzi o naturystów, czy nudystów od wskazanych norm nie odbiegają, a na dodatek w świecie istnieją grupy ludzi żyjących w ten sposób na co dzień. Do nich nie dotarła cywilizacja moralności, polegająca na ubieraniu się niezależnie od temperatury otoczenia czy innych potrzeb.
I tu się z Tobą zgodzę.papa_smerf pisze:Ps. "rodzina" ma nie jedno znaczenie
byczunio pisze:Natruryzm jest stylem życia, bo w każdej chwili można z niego zrezygnować, homoseksualizm nie jest stylem życia tylko dewiacją seksualną (z definicji), przecież nie można można powiedzieć "od dzisiaj przestają podobać mi się dziewczynki, zaczynam gustować w chłopczykach".
Definicji jest tyle ile sobie ich wynajdziesz Wstukaj homoseksualizm do wikipedi i już będziesz mieć nowy punkt widzenia(ten mi pasuje,choć przyznam że ta strona często ma przekłamania).Ps.Często po np.jakiś traumatycznych wypadkach ludzie otwierają bardziej swoją seksualność(znam przykład z życia-po wypadku samochodowym facet stał się bardzo mocno bi).Pewien psycholog kiedyś się wypowiadał że miał ciekawy przypadek.:Przychodził do niego znany dziennikarz bo miał kłopoty z utrzymaniem związku.Zaliczał kobiety co kilka dni nowa.Ten mu zrobił testy z których wynikało że gość ma skłonności do chłopaków,i tam mógłby się spełnić.Ale mu tego nie powiedział bo nie chciał burzyć jego światopoglądu,jakoś poukładanego życia,stabilizacji.Chce tylko powiedzieć przytaczając takie przykłady że nic nie jest takie oczywiste.Ale na ten temat mogę rozmawiać dużo i namiętnie(i nie zawsze mądrze).
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Oczywiście mam z tego rozumieć, ze oprócz tego, że jesteś gejem, to licencjat z seksuologii masz.polpon pisze:Domorosły seksuologu Papo Smerfie(ach ten login) już kilka ładnych lat psychologia uznała homo za normę.Jeśli możesz się pochwalić przynajmniej licencjatem z tej dziedziny to z chęcią porozmawiam z tobą na ten temat.Wiem też że środowisko naukowe jest pod tym względem nadal skonfliktowane,ale wynika to podobno z wiary w Boga .Więc w Polsce na pewno to odchylenie!Wszak podobno ponad 90% ma się z katolików A praktykują nagle wszyscy gdy coś się im nie podoba.
Gratuluję!
Co oczywiście nie zmienia faktu tego, ze homoseksualizm to nie styl życia, a dewiacja.
Jeśli już tak zarzucasz mi kierowanie się wiarą (czego w najmniejszym stopniu nie robię), skoro nie zauważasz różnicy między wiara w Boga, a katolicyzmem (cóż za prymitywne skrócenie problemu), to odpowiedz mi na jedna prostą rzecz:
Skąd się wziął świat, kiedy powstał i co było wcześniej.
Wracając do tematu, to naturyzm jest tylko i wyłącznie sposobem na życie, czymś co pewną grupę jednoczy i niczym nie zakłóca porządku społecznego. Grupa naturystów odosobniona jest w stanie przetrwać tak jak reszta społeczeństwa. Grupa Homoseksualistów nie przetrwa jednego pokolenia.
Jeszcze do ciebie polpon jedna uwaga:
Określenia typu "Domorosły seksuologu Papo Smerfie(ach ten login)" i inne, których użyłeś są niegrzeczne i radze Ci zmienić styl dyskusji, bo inwektywy nie prowadzą do niczego dobrego, a chamstwa na tym forum nikt nie będzie tolerował!
Ostatnio zmieniony 07 lip 2010, 08:15 przez papa_smerf, łącznie zmieniany 1 raz.
Czyli normą nie jest również naturyzm, ani nawet noszenie rajstop przez mężczyzn.papa_smerf pisze:Za normę przyjmuje się jakąś większość wynikającą z dziejów ludzkości i i tak jak wspomniałeś z ewolucji.
Papa próbuje tu wprowadzić Chińską Republikę Ludową. Na Polponie może jeszcze tego przycisku nie ćwiczył, ale na mnie już kilka razy. I teraz znowu się narażam, bo krytykuję WŁĄDZĘ!Danon pisze:hmm - papciu - a za komuny gdzie pracowałeś?papa_smerf pisze:a jako admin jednym przyciskiem mogę Cię uciszyć.
A tak wracając do tematu.
Widać że radny z Zielonej Góry za młodu golizny się nie naoglądał, bo teraz reaguje alergicznie na naturyzm. Ten przykład dobrze dowodzi, że zabranianie dzieciom widoku nagości jest szkodliwe:
http://wyborcza.pl/1,76842,8079949,Rozk ... rowac.html
A swoją drogą, to czy on w ten sposób nie promuje transgenderyzmu?
Czytam czytam. Tyle że ja piszę o współczesnych normach, a Ty zostałeś w epoce kamienia łupanego.papa_smerf pisze:A niby dlaczego? Człowiek najpierw hasał nagi, a dopiero później wymyślił ubranie. Noszenie rajstop także. Przeczytaj co inni napisali na forum i wtedy się może dowiesz, ze mężczyźni pierwsi nosili pończochy i rajstopy. Zastanawiam się czy Ty w ogóle czytasz posty innych użytkowników.Radziu pisze:Czyli normą nie jest również naturyzm, ani nawet noszenie rajstop przez mężczyzn.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Złapałeś mnie za słówko, więc doprecyzuję. Jedną nogą jesteś w średniowieczu.
[ Dodano: 2010-07-07, 01:31 ]
[ Dodano: 2010-07-07, 01:42 ]
Tylko w Polsce mogli z tego zrobić aferę.
[ Dodano: 2010-07-07, 01:31 ]
Twoja wiedza zatrzymała się w poprzednim stuleciu. Obecnie homoseksualizm nie jest uważany za dewiację.byczunio pisze:homoseksualizm nie jest stylem życia tylko dewiacją seksualną (z definicji)
[ Dodano: 2010-07-07, 01:42 ]
Inna nie aktualna sprawa, to http://interwencja.interia.pl/news?inf=897788papa_smerf pisze:To już było w innym temacie [...] i sprawa nieaktualna
Tylko w Polsce mogli z tego zrobić aferę.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Licencjat mam z pokrewnej dziedziny,dokształcałem się w własnym zakresie(bo ten temat jest mi bliski).Dziękuje za gratulacje.papa_smerf pisze:Oczywiście mam z tego rozumieć, ze oprócz tego, że jesteś gejem, to licencjat z seksuologii masz.polpon pisze:Domorosły seksuologu Papo Smerfie(ach ten login) już kilka ładnych lat psychologia uznała homo za normę.Jeśli możesz się pochwalić przynajmniej licencjatem z tej dziedziny to z chęcią porozmawiam z tobą na ten temat.Wiem też że środowisko naukowe jest pod tym względem nadal skonfliktowane,ale wynika to podobno z wiary w Boga .Więc w Polsce na pewno to odchylenie!Wszak podobno ponad 90% ma się z katolików A praktykują nagle wszyscy gdy coś się im nie podoba.
Gratuluję!
Co oczywiście nie zmienia faktu tego, ze homoseksualizm to nie styl życia, a dewiacja.
Jeśli już tak zarzucasz mi kierowanie się wiarą (czego w najmniejszym stopniu nie robię), skoro nie zauważasz różnicy między wiara w Boga, a katolicyzmem (cóż za prymitywne skrócenie problemu), to odpowiedz mi na jedna prostą rzecz:
Skąd się wziął świat, kiedy powstał i co było wcześniej.
Wracając do tematu, to naturyzm jest tylko i wyłącznie sposobem na życie, czymś co pewną grupę jednoczy i niczym nie zakłóca porządku społecznego. Grupa naturystów odosobniona jest w stanie przetrwać tak jak reszta społeczeństwa. Grupa Homoseksualistów nie przetrwa jednego pokolenia.
Jeszcze do ciebie polpon jedna uwaga:
Określenia typu "Domorosły seksuologu Papo Smerfie(ach ten login)" i inne, których użyłeś są niegrzeczne i radze Ci zmienić styl dyskusji, bo inwektywy nie prowadzą do niczego dobrego, a chamstwa na tym forum nikt nie będzie tolerował!
Fakt że homoseksualizm to dewiacja to stara teoria,więc nie dziwie się że ją wyznajesz(masz takie prawo co nie oznacza że pokrywa się to z obowiązującymi standardami).
Tego rodzaju pytanie jakie zadałeś-Skąd się wziął świat, kiedy powstał i co było wcześniej.-
to pytanie bez odpowiedzi przy dzisiejszym poznaniu świata.Są tylko teorie,nic pewnego.Jedno z głupich pytań-jeśli byli tylko Adam i Ewa to tylko oni mogli mieć dzieci.Jeśli pochodzimy od nich,to czy te dzieci nie musiały płodzić potomstwa ze sobą?Naiwne pytanie...Nie zarzucam ci kierowania się wiara,tylko to że masz skostniałe poglądy jak sporo ludzi.W tym kraju to nie zbrodnia.
Co do naturyzmu to co on ma wspólnego z homo i z tym ,czy ktoś się mnoży czy nie?Dorwałeś się jak rzep do psiego ogona.Mi szło o styl życia a homoseksualizm takowym jest.
Radzić mi możesz,ależ owszem...To że masz taki login,jesteś adminem ,i masz(czy na pewno)trochę latek wpływa niechcący na to że jesteś postrzegany jak ktoś w rodzaju autorytetu na tym forum.Dla mnie autorytetem w żadnej mierze nie jesteś.Bo nie ilość postów czyni z kogoś fajną osobę a ich treść. Co do domorosłego seksuologa to tak się zachowujesz...jestem rozgrzeszony
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Proszę wskaż niezależną od gejowskich środowisk taką literaturę, abym swoją wiedzę mógł uzupełnić.polpon pisze:Fakt że homoseksualizm to dewiacja to stara teoria,więc nie dziwie się że ją wyznajesz(masz takie prawo co nie oznacza że pokrywa się to z obowiązującymi standardami).
Najwyraźniej pytania nie zrozumiałeś. Ja nie pytałem o człowieka, ale o Boga i świat. Jeżeli odrzucasz wiarę, odpowiedz nijak to się stało,że świat jest. Proste pytanie, mna które nikt nie zna odpowiedzi i zapewne nikt nie pozna, bo materia, która jest musiała powstać, ale z czego i skąd to się wzięło, oraz co było wcześniej. Dla mnie wystarczy istnienie Boga.polpon pisze:Tego rodzaju pytanie jakie zadałeś-Skąd się wziął świat, kiedy powstał i co było wcześniej.-
to pytanie bez odpowiedzi przy dzisiejszym poznaniu świata.Są tylko teorie,nic pewnego.Jedno z głupich pytań-jeśli byli tylko Adam i Ewa to tylko oni mogli mieć dzieci.Jeśli pochodzimy od nich,to czy te dzieci nie musiały płodzić potomstwa ze sobą?Naiwne pytanie..
To jest metoda dyskusji Twojego idola, od którego pilnie się uczę. Więc proszę uzasadnij, że homoseksualizm jest stylem życia, a nie odmiennością seksualną. Najlepiej jakimś materiałem źródłowym, najlepiej obiektywnym, czyli nie opracowanym przez środowiska homoseksualne.polpon pisze:Dorwałeś się jak rzep do psiego ogona.Mi szło o styl życia a homoseksualizm takowym jest.
Proszę wskaż mi tekst na tym forum gdzie ja opisuję siebie jako autorytet. Nie mogę dyskutować z Twoją wyobraźnią, w której stawiasz mnie na piedestale mądrości, a następnie tłuczesz bejsbolem żebym spadł.polpon pisze:masz(czy na pewno)trochę latek wpływa niechcący na to że jesteś postrzegany jak ktoś w rodzaju autorytetu na tym forum.Dla mnie autorytetem w żadnej mierze nie jesteś.
Ja już to pisałem, jestem strażnikiem działania forum, bez inwektyw, obrażania jednego przez drugiego oraz szczucia wzajemnego. Dlatego kieruję do Ciebie uwagi, bo trudno Ci się dyskutuje bez próby zdołowania przeciwnika.
Gdyby nie trzy ostatnie linijki Twojego posta, to zastrzeżeń by nie było. Mam jednak nadzieję, że powstrzymasz się w przyszłości od tego typu prób niszczenia przeciwnika.
Mam nadzieję, że nie zmieniłeś zdania?polpon pisze: Postaram się być 'grzeczny'
Jeszcze słowo o naturyzmie, nie tylko zdolność rozmnażania rożni ich od homoseksualistów, naturystą w każdej chwili można zostać i w każdej chwili przestać być.
papa_smerf pisze:Proszę wskaż niezależną od gejowskich środowisk taką literaturę, abym swoją wiedzę mógł uzupełnić.
Na wikipedii pod hasłem homoseksualizm jest artykuł. Są tam też linki do materiałów źródłowych. Spójrz też na klasyfikację chorób światowej organizacji zdrowia (tak to się chyba nazywało) link poszukam za kilka dni jak będę miał dostęp do komputera.
Ostatnio zmieniony 13 lip 2010, 23:36 przez Radziu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- ModTeam
- Kontakt:
Podzieliłem ten temat gdyż ponad połowa postów była nie na temat. A takiego tematu budzącego kontrowersje jeszcze nie mieliśmy (chyba).
Co do kłótni i cytowanae sobie na wzajem kto co powiedział. to mam pomysł taki abyście już tego więcej nie robili. Macie coś do napisania to piszcie od siebie a nie wklejajcie słowa innych. Zaczyna się robić z tego sejm.
Co do kłótni i cytowanae sobie na wzajem kto co powiedział. to mam pomysł taki abyście już tego więcej nie robili. Macie coś do napisania to piszcie od siebie a nie wklejajcie słowa innych. Zaczyna się robić z tego sejm.
dr.eklektyczny
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
1. Nigdy nie miałam nic przeciwko Geyom, leskom, ts, tv , BDSM- niech kazdy robi w zaciszu domowym co chce, pod tym względem jestem tolerancyjna
2. Stanowczo jestem przeciwna, naturyzmowi z małymi dziećmi i zdania nie zmienię( dla mnie to zakrawa juz o pedofilie) Dorośli niech sobie robią co chca
3. jestem stanowczo przeciwna adopcji dzieci przez pary homo i tyle w tym temacie- a kto z kim śpi i jak to juz jego sprawa
2. Stanowczo jestem przeciwna, naturyzmowi z małymi dziećmi i zdania nie zmienię( dla mnie to zakrawa juz o pedofilie) Dorośli niech sobie robią co chca
3. jestem stanowczo przeciwna adopcji dzieci przez pary homo i tyle w tym temacie- a kto z kim śpi i jak to juz jego sprawa
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Popierambyczunio pisze:odbierajmy dzieci matkom pozostającym w związkach homoseksualnych a dla bezpieczeństwa wszystkim, które nie są w stałym i udokumentowanym związku z mężczyzną.
Zgadzam się z tym, że lepiej jak dziecko ma typową rodzinę (ojciec i matka), ale myślę że w związek homo może być lepszy niż dom dziecka.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Kiedyś już pisałem że znam dobrze realia domów dziecka.I gdyby było przyzwolenie społeczne na adopcje to był bym za,ale go nie ma.Dom dziecka to nie jest wymarzone miejsce do dorastania,pewnie tak samo jak alienacja spowodowana nietypową parą rodziców.Na pewno tez takie pary powinny być badane i nadzorowane mocniej od par hetero pod kontem bycia rodzicami,ale i tak do tego nie dojdzie,więc czy to istotne?
-
- ModTeam
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Sądzę że się nie mylą ,ale przynajmniej w Polsce (mówię z własnych obserwacji) pary tej samej płci mogły jeszcze nie dojrzeć do świadomej adopcji...Zresztą plotę głupoty,ludzie są dorośli ,powinni wiedzieć co robią.Po prostu jak miał bym podąć taką decyzje przemyślałbym ją 1000 razy.To jest ogromna odpowiedzialność.Ale jest pewnie tego warta.
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
kurcze, ale bitwa . tak się tylko zastanawiam, co dobrego dla dzieci wyniknie z uczestnictwa w domowym naturyźmie i komu w sumie na tym bardziej zależy? bo chyba nie dzieciom. jeżeli tak to w sumie dlaczego je wyganiać z pokoju podczas uprawiania seksu, to też jest w sumie naturalne.
natomiast jeżeli chodzi o pary homoseksualne, nie przeszkadzają mi absolutnie. jest tylko jedno ale - adopcja. pary homoseksualne starające się o adopcję wieszał bym na pierwszej lepszej gałęzi. ile dzieciaków musi się powiesić żeby zrozumieli że nie można decydować za osoby trzecie...
natomiast jeżeli chodzi o pary homoseksualne, nie przeszkadzają mi absolutnie. jest tylko jedno ale - adopcja. pary homoseksualne starające się o adopcję wieszał bym na pierwszej lepszej gałęzi. ile dzieciaków musi się powiesić żeby zrozumieli że nie można decydować za osoby trzecie...