Dlaczego rajstopy ??

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Dlaczego rajstopy ??

Post autor: kasior » 12 lis 2007, 18:44

Dlaczego rajstopy?

Dlatego że:
# s? poręczne
# s? wygodne
# zajmuj? mało miejsca
# niedużo kosztuj? w porównaniu z kalesonami
# s? w różnych grubo?ciach i kolorach

Ponadto rajstopy s? doskonał? alternatyw? na "?rednie dni". Chodzi o to, że czasem pogoda na zewn?trz jest taka, że w krótkich spodenkach jest nam zimno, a jak ubierzemy długie to z kolei jest za gor?co. Sam się z tym problemem czasem spotykam. Rajstopy za? s? dobr? po?redni? alternatyw?, bo można by ubrać krótkie spodenki i rajstopy i problem zażegnany. Zgodzicie się ze mn??
QURAS

Post autor: QURAS » 12 lis 2007, 21:58

Zgadzam się z Tob? w 100 %
Ale na razie pozostało nam ubieranie rajstop pod spodnie!
Zanim ubieranie rajstop do krótkich spodenek przez mężczyzn będzie akceptowane w PL oj to jeszcze troszkę potrwa!!
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 12 lis 2007, 22:15

A ja mysle,że jeste?my bliżej tego niż myslimy... Ale czas pokaże. Trzeba sie tylko zacz?c tak pokazywac. W końcu kobitki tez zaczęły w spodniach chodzic i się ptzyjęło. Kiedys chłopaki zaczęli sobie uszy przebijac i też było to dziwne i sie wszyscy ogl?dali, a teraz ??
tom49
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: tom49 » 16 lis 2007, 16:50

Pisałem już o tym na nylonomanii, ale wydaje mi się, że w zwykłych elastilowych rajstopach pod spodnie jest cieplej. Co o tym my?licie?
Tomek
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 17 lis 2007, 14:48

Jest cieplej. No może nie przesadzajmy,że to jaie? extremalne cie[pło, ale jak kto? juz napisał "izolacja" jest i działa. Ale elastilowe ?? Nie cierpię. Próbowałem kiedy?, ale jednak stanowcze nie dla takowych.
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Dlaczego rajstopy ?

Post autor: kamil » 09 gru 2007, 19:25

A chociażby dla tego,że już od wieków faceci chodzili w rajstopach.Czym był wyższy status faceta,tym chodził w lepszych gatunkowo i w bardziej kolorowych rajstopach.Nie wyobrażam sobie chodzenia w obrzydliwych kalesonach wielkich pomarszczonych ,wiszących i wystających
z nogawki spodni.Pewnie widzieliście takie widoki,bo ja bardzo często.I jeszcze te dziury z przodu.Wiem Wiem,to się nazywa rozporek.Tyle tylko,że po założeniu elastycznych rajstop męskich rozszerza się wszystko tak,że spokojnie wjedzie tam 126p.
Dlatego, jak rajstopy to tylko tradycyjne bez żadnych wynalazków.
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 11 gru 2007, 18:01

zgadzam sie z wami drodzy koledzy. ja dodam od siebie, ze niestety zyjemy w takim a nie innym kraju... tradycjonalisci.... szkoda gadfac, ale ja tak bardzo sie tym nie przejmuje, bo mam zamiar nosic rajstopy, ale tylko pod spodnie. jakos nie chce nosic rajstop do szortow. m.in. dlatego ze to wiazaloby sie z depilacja nog, a ja mam spore owlosienie....
no i odpowiem prosto: dlaczego rajstopy?: bo sa super!!!!
Awatar użytkownika
tombar42
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: tombar42 » 11 gru 2007, 20:22

Dlaczego rajstopy ?
Bo jest wygodnie i przyjemnie.
QURAS pisze:Zanim ubieranie rajstop do krótkich spodenek przez mężczyzn będzie akceptowane w PL oj to jeszcze troszkę potrwa!!
Raczej bardzo długo. Polska to bardzo nietolerancyjny kraj.
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 11 gru 2007, 20:37

A ja tak nie uważam. Stwierdzam to po tym, jak sobie chodzę i jest ok.
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 11 gru 2007, 23:25

Popieram Kasiora - wystarczy że staną się modne na zachodzie - zobaczycie że u nas w sejmie będą siedzieli w rajstopach i krótkich spodenkach - do tego koszula z krawatem i marynarka :). Ten naród raczej przyjmuje wzorce niż je tworzy - takie jest przynajmniej moje zdanie.
Awatar użytkownika
tombar42
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: tombar42 » 12 gru 2007, 06:01

Danon pisze:zobaczycie że u nas w sejmie będą siedzieli w rajstopach i krótkich spodenkach - do tego koszula z krawatem i marynarka :)
Oj jakoś nie wierze. Wyobrażacie sobie Kaczyńskiego, Dorna czy innych twardogłowych panów w rajstopach, bo ja raczej nie.
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 12 gru 2007, 10:34

co do sejmu to bez przeginki ;] tam obowiazuje raczej inny ubior niz rajstopy i szorty :P na ulicach ok :D ale nie wydaje mi sie zeby kiedykolwiek u nas w sejmie stare capy sie tak ubieraly :P no chyba ze ktorys z nas stanie sie poslem :D
meras

Post autor: meras » 07 lut 2008, 11:05

Czy ktoś z was chodził w rajstopach biodrówkach.Ja próbowałem w jednych jest ok.inne z jerzdżają z tyłka .
Meras
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 07 lut 2008, 11:19

Kiedyś próbowałem, i wiesz co - to nie na moje nerwy,no chyba żeby założyć szelki.Dałem sobie spokój z takim badziewiem.Nie wiem jak kobiety mogą w tym chodzić.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 08 lut 2008, 00:02

Kobiety mają inny kształt bioder i im takie rajtki lepiej leżą.
Obrazek
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 10 lut 2008, 14:07

Polska zawsze była opózniona w rozwoju jeśli chodzi o modę,zresztą nie tylko w tej dziedzinie.
Dawniej jeśli coś było modne na zachodzie,u nas pojawiało się gdy tam już było modne co innego.Nasi czołowi projektanci mody robią pokazy czasem na targach ,jednak pózniej w handlu tego nie ma.Wszystko jest sprzedawane na zachodzie,i tam też organizowane są pokazy mody,co zawsze wzbudza ogromne zainteresowanie.Nie łudżmy się nadzieją,jeśli będzie taka moda na zachodzie,to na pewno u nas tak szybko się to nie stanie.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 10 lut 2008, 19:59

Tylko czy noszenie rajstop to moda? To standardowy ubiór taki jak majtki, spodnie, koszulka.
Fason i kolor to moda.
Obrazek
Mateusz

Post autor: Mateusz » 10 lut 2008, 22:22

Dokladnie papo smerfie, przeciez to nie jest moda. Lecz Kamil, na pewno zgodzę się z Tobą w pewnej sprawie. Jeśli wejdzie coś takiego w społeczeństwo jak noszenie rajstop, czy damskich czy męskich przez zarówno kobiety jak i mężczyzn, to możę się pojawic w Polsce za kilka lat, ponieważ projektanci będą się zastanawiac, czy to naprawdę jest skuteczne w użyciu. Jeśli już się na to zdecydują, to u nas to będzie nowośc - zarazem dziwne, a tam, na zachodzie, stanie się to już kompletną normalnością.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 11 lut 2008, 08:54

Coraz więcej dziewczyn nosi kolczyk w języku. Nie słychać głośnej krytyki, a mnie to kojarzy się jednoznacznie i sexbranżą.
Czy rajstopy sa większym wybrykiem po za tradycję? Kurcze, nową tradycję :lol: bo według starej to my nosiliśmy rajstopy.
A moze tak korepetycje z historii dla niektórych?
Obrazek
Mateusz

Post autor: Mateusz » 11 lut 2008, 14:22

Korepetycje? O kim mówisz? Wyczuwam nutkę ironi w tej wypowiedzi ^^
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 11 lut 2008, 19:31

Przepraszam za niedopowiedzenie. Oczywiście korepetycje dla tych co uważają, że rajstopy wynaleziono dla kobiet niewiele lat temu i nie widzieli nawet filmu "Robin Hood"
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 12 lut 2008, 14:39

Kiedyś przeglądałem jakąś encyklopedie w necie, w poszukiwaniu daty wynalezienia rajstop.
Znalazłem tylko odnośnik rajstop cienkich elastycznych,których produkcję zapoczątkowano w latach pięćdziesiątych lub sześćdziesiątych.Wiadomo kiedy już chodzono w rajstopach,jednak o tym fakcie nic nie wspomniano.I tu nasuwa się pytanie - jak w takim razie powinno nazywać się rajstopy grube , skoro w encyklopedii są tylko elastyczne ? i takie się wymienia.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 12 lut 2008, 20:22

Ja zawsze uważałem, że grube to rajtuzy, a cieńkie elastyczne to rajstopy.
Obrazek
Mateusz

Post autor: Mateusz » 12 lut 2008, 20:28

Ja tak samo jak papa smerf.
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 12 lut 2008, 21:06

Rajstopy są zarówno cienkie jak i grube.Rajtuzy natomiast nie maja stóp,i to jest ta różnica.
Są to obecnie nazywane getry.

[ Dodano: 2008-02-12, 21:47 ]
Kiedyś tak nazywano wszystkie rajstopy,nawet i te cienkie.Obecnie jeszcze w niektórych rejonach kraju nadal grube rajstopy nazywa się rajtuzy.Powszechnie nazywane są tak przez dzieci.
ODPOWIEDZ