Witam - Ziomek
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Witam - Ziomek
Witam wszystkich! Mam na imię Przemek i mam 16 lat. Forum spotkałem całkiem przypadkiem.. Mieszkam we wrocławiu. Nigdy nie nosiłem rajstop ale bardzo bym chciał spróbować, boje się kupna.. wkońcu jestem jeszcze młody co by pomyśleli ludzie o mnie. Nosze tylko stringi i bardzo mi jest w nich wygodnie. Ale na szczeście nie ja ję kupiłem bo bym się zawstydził na śmierć. No ok, to chyba wszystko co mogę o Sobie napisać.
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2009, 21:50 przez ziomek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Witamy na forum :)
Jeśli już ktokolwiek zwróciłby uwagę na to że kupujesz rajstopy, pewnie pomyślałby że dla mamy albo dziewczyny więc nie ma się czego bać. Na początku możesz nawet iść do supermarketu i tam pośród paru innych rzeczy wyłożyć je przy kasie - gwarantuję że nikt nawet nie spojrzy :) Też miałem takie opory ale po pierwszym zakupie okazało się że naprawdę nie taki diabeł straszny, a teraz zakupy to już tylko przyjemność ;)ziomek pisze:Nigdy nie nosiłem rajstop ale bardzo bym chciał spróbować, boje się kupna.. wkońcu jestem jeszcze młody co by pomyśleli ludzie o mnie.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
- phmenpl
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Re: Witam - Ziomek
Słuchaj nic nie stoi na przeszkodzie abyś spróbowałziomek pisze:Nigdy nie nosiłem rajstop
Słuchaj w celu kupna to w/g mnieja to mam tak że..................ziomek pisze:boje się kupna..
Dochodzisz do stoiska z rajstopami i poprostu oglądasz sobie rajstopy np. markiecie. a jeśli już znajdziesz jakiś odpowiedni towar to poprostu idziesz do kasy i już są twoje.
Trzeba poprostu zachowywać się naturalnie, jak byś kupował np. chleb czy masło
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
No tak ale ciężko kupić mi.. bo ja nie wiem jaki rozmiar i ile kosztują.. albo nie wiem jak wyglądają rajstopy blyszczące taki kolor podobny do ciała, chyba to się nazywa cieliste, nie znam się.. jak ktoś może mi doradzić to jestem szczupły mam 185 wzrostu i jaki to jest rozmiar na mnie? a tak w ogóle to te rajstopy tak lekko ściskają?
- phmenpl
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
- phmenpl
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
Ziomek, z zakupem rajstop nie będziesz mieć żadnego problemu jeśli kupisz je np. w dużym markecie wraz z innymi zakupami. Wcale nie będzie ciężko. Nie musisz się wstydzić bo naprawdę niema czego. Myślę ze dla ciebie ze względu na wzrost najlepszy będzie rozmiar jak pisał Phmenpl 4 lub 5 czyli inaczej L albo XL, ale najlepiej żebyś na początek kupił rajstopy w obydwu rozmiarach i sprawdził to. O tej porze roku to polecałbym rajstopy 20 DEN albo gdy będzie nieco zimniej to 40 DEN, a w zimie rajstopy bawełniane.
Ja nie mam z zakupem żadnych problemów. Tremę miałem jedynie wtedy gdy kupowałem je pierwszy raz a potem już wcale. Zwykle kupuję je na targu i bardzo miło rozmawia się ze sprzedawczynią. Wtedy ona poszuka dokładnie takich rajstop jakie chcemy kupić.
Pozdrawiam i życzę udanych zakupów.
Ja nie mam z zakupem żadnych problemów. Tremę miałem jedynie wtedy gdy kupowałem je pierwszy raz a potem już wcale. Zwykle kupuję je na targu i bardzo miło rozmawia się ze sprzedawczynią. Wtedy ona poszuka dokładnie takich rajstop jakie chcemy kupić.
Pozdrawiam i życzę udanych zakupów.
Jasiek
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
Na początek idź do Biedronki i kup sobie tam rajtki przy okazji innych zakupów. Dużego wyboru nie maja więc kłopotu nie będzie. Weź sobie nr 4 i będzie dobrze. Będą ciebie lekko opinać. Przy pierwszym założeniu wydają się małe ale jak się chwilę ponosi to się rozciągają i wtedy są już zupełnie dobre. Co najważniejsze pasują na wysokie osoby. Ja mam podobny wzrost i 4 są akurat. A w Biedronce masz tylko albo czarne albo opalone, więc weź te, które nie są czarne ;)
A co ciebie do tego nakłoniło i jak znalazłeś nasze forum ?Nigdy nie nosiłem rajstop ale bardzo bym chciał spróbować
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
DEN to teoretycznie grubość rajstop, czyli 15-20 den to takie cienkie, 40 to już półprzezroczyste itd. Napisałem "teoretycznie", bo zaraz znawcy się czepią Oficjalnie to miara gęstości włókien: przykładowo 15 DEN to 15 gram materiału na 9000m długości.ziomek pisze:O właśnie a jest napisane na opakowaniu 20 den itp?
I jaki den jest z błyszczącymi rajtkami?
Na to czy rajstopy błyszczą wpływa zastosowany materiał, nie grubość. Jest już o tym na forum, poczytaj
Na początek może zrób jak pisze Kasior, w Biedronce sprzedają fajne rajstopy (te Paolo Conti, rozmiar 4 to chyba te w żółtym opakowaniu, zresztą jest duża cyfra na nim), od kilku lat je kupuję i jestem zadowolony. I połyskują też fajnie
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
A co ciebie do tego nakłoniło i jak znalazłeś nasze forum ?
Nakłoniło mnie to że kilka razy miałem na Sobie podkolanówki i są bardziej wygodne od skarpet.. ale nie podobają mi się, bo są tylko pod kolany. Więc chciał bym spróbowac rajstopy.
Forum znalazłem przypadkiem w google.. zrobiłem konto i wyszedłem, potem nie mogłem znaleść tego forum i widziałem na jakieś stronie link.
Nie chcę podawać miejsca zamieszkania ale u mnie nie ma biedronek.. są inne duże sklepy.. ale za to w nich jest pełno osób i w tym dużo młodych, wyśmieją mnie jak bedę patrzył albo wybierał rajstopy.. za bardzo się wstydze :(
Nakłoniło mnie to że kilka razy miałem na Sobie podkolanówki i są bardziej wygodne od skarpet.. ale nie podobają mi się, bo są tylko pod kolany. Więc chciał bym spróbowac rajstopy.
Forum znalazłem przypadkiem w google.. zrobiłem konto i wyszedłem, potem nie mogłem znaleść tego forum i widziałem na jakieś stronie link.
Nie chcę podawać miejsca zamieszkania ale u mnie nie ma biedronek.. są inne duże sklepy.. ale za to w nich jest pełno osób i w tym dużo młodych, wyśmieją mnie jak bedę patrzył albo wybierał rajstopy.. za bardzo się wstydze :(
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
Ziomek, idź po prostu do dowolnego dużego marketu i kup sobie rajstopy. Zapewniam Cię że nikt nie będzie się śmiał, bo ludzie idąc na zakupy mają swoje własne problemy. Naprawdę niema się czego wstydzić. Właśnie dlatego że jest pełno ludzi to łatwiej zgubić się w tłumie. A rajstopy będą tylko jednym z towarów jakie tam zakupisz. Głowa do góry.
Jasiek
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Witaj.
Głowa do góry i na zakupy, a jaką będziesz miał satysfakcję gdy opuścisz sklep z udanym zakupem.
Zapewne pomysli, ze jeszcze jej kilka godzin pracy pozostało do fajrantu. Czy ty myslisz, ze jesteś jedyny na świecie i taki ważny, żeby w sklepie o Tobie myślano?ziomek pisze:a co kasjerka pomysli?
Głowa do góry i na zakupy, a jaką będziesz miał satysfakcję gdy opuścisz sklep z udanym zakupem.
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
-
- Dyskutant
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
pisałam wielokrotnie że sprzedawcy to nie interesuje komu co sprzedaje- ważne by sprzedac- może by sie dziwił wewnętrznie jakbys chcial np biustonosz przymierzać- ale nawet tę część garderoby jakbys chciał kupoować to uwierz nikt sie nie bedzie dziwić- zapytaja o rozmiar. To tak jak My kobiety kupujemy męskie slipy , kalesony, koszulki dla naszych facetów( nie mam i nie chce mieć - uprzedzę pytanie)
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
- phmenpl
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt: