Jakie są najlepsze rajstopy?

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

johnwick
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Jakie są najlepsze rajstopy?

Post autor: johnwick » 20 gru 2023, 06:35

Cześć, to mój pierwszy post xd
Uwielbiam nosić rajstopy, jednakże tylko pod spodniami - jakoś bez spodni mnie nie przekonuje, szczególnie w miejscu pracy. Dziewczyna nie akceptuje tego zbytnio ale jakoś radzimy sobie, wystarczy że nie będę przy niej się w nich pokazywał xd
I pytanie - jakie są takie "najlepsze" a nie za drogie rajstopy?
Takie wypróbowane...

Np. Gatta Rosalia - 40 i 60 den są spoko, a jakie takie cieńsze...?
Np 20 den... Z tego co tu czytam to odradzanie Gatta Laura...
Kolgotki
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Re: Jakie są najlepsze rajstopy?

Post autor: Kolgotki » 20 gru 2023, 17:58

Najlepsze rajstopy to pojęcie względne, bo każdy zwraca uwagę na coś innego, ma inne preferencje i inne odczucia związane z ich noszeniem. Pomimo opinii innych, warto samemu przetestować dane rajstopy i nawet jeśli nie są polecane, to i tak kup i sam zobacz czy będą dla Ciebie ok, a im więcej rajstop przetestujesz, tym później łatwiej będzie Ci sprecyzować swoje wymagania dot. ich i nawet detal może sprawić, że daną parę odrzucisz, np. zbyt duży/mały połysk, zbyt szorstkie itp, ale żeby to wiedzieć, to musisz mieć jakieś porównanie, więc testuj, testuj, testuj, aż w końcu uda Ci się wybrać idealne, trafiające w Twoje gusta.
Co do Gatty Laury, były to moje pierwsze rajstopy jakie sobie kupiłem sam i to od nich zaczęła się moja "kolekcja" rajstop, ale to było blisko 10 lat temu, więc słabo pamiętam, lecz jak zacząłem próbować innych rajstop, to tamte poszły w odstawkę i już od dawna ich nie kupuję. Mimo wszystko byłem z nich w tamtym okresie nawet zadowolony, aczkolwiek wtedy nie wiedziałem czego od rajstop oczekuję, a mając teraz już po 10 latach w głowie wyrobioną swoją bazę danych, to wiedziałbym czy Laury są dla mnie, czy nie, ale jakoś nie zanosi się na ich zakup póki co.
Z budżetowych i z częścią majteczkową dla mnie najlepsze są Marilyn Super 15 DEN oraz Fiore Sava 15 DEN, natomiast w wersji T-Band - Fiore Ada 15 DEN. Lubię też rajstopy z Calzedonii oraz z Falke, ale to już inna półka cenowa. Kunerty też są spoko.
Ja_Jacek
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Ja_Jacek » 20 gru 2023, 19:07

Kolgotki bardzo dobrze to ujął. Trzeba testować rożne rajstopy żeby mieć jakieś pojęcie .
Ja akurat szukam niezbyt drogich ale wygodnych i trwałych rajstop . Nie zależy mi na marce rajstop. Np. bardzo lubię rajtki z Gatty .Pasuje mi ich rozmiarówka ,trwałość ,nie męczą nóg , materiał jest przyjemny i są dość tanie . Można kupić Gatte tanio np Biedronce .Ale nie ma wyboru kolorów . Z cienkich to są najczęściej takie transparentne albo koloru piaskowego . Z grubszych ,czyli takich 40 DEN pojawiają się tylko czarne. Tak że skromny wybór kolorystyczny. W ich sklepie firmowym jest pod tym względem dużo lepiej ,ale i dużo drożej.
Co do wspomnianej przez Ciebie johnwick Luny 20 DEN , to mi pod wieloma względami odpowiadają . Kupiłem też kiedyś Gattę Komfort Line 15 czy 20 DEN. Też jest wporzo, i rozmiarowo - długi stan ,długa nogawka , pasuje mi idealnie. Ale to moja opinia. Ty lub ktokolwiek może mieć inne zdanie.

Ze dwa tygodnie temu ciekawości kupiłem rajstopy z chińskiej platformy TEMU . Mają duży wybór niedrogich rajstop i darmową dostawę . Wybrałem takie cienkie . Nie podali ile mają DEN. Na moje oko chyba 15 . Rozmiar zunifikowali .Był tylko jeden rozmiar . No i niestety , zawiodłem się.
Materiał jest ok. Ale ten ich " jeden rozmiar " ... Po naciągnięciu część majtkowa ,choć jest wysoka , na dole nie dochodzi do kroku. Nogawki są przykrótkie . Nie wiem ,może zrobię z nich leginsy . ;DD Tak więc najlepiej testować rajstopy samodzielnie , a nie sugerować sie cudzą opinią .
johnwick
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: johnwick » 20 gru 2023, 21:33

Kolgotki pisze: 20 gru 2023, 17:58 Najlepsze rajstopy to pojęcie względne, bo każdy zwraca uwagę na coś innego, ma inne preferencje i inne odczucia związane z ich noszeniem. Pomimo opinii innych, warto samemu przetestować dane rajstopy i nawet jeśli nie są polecane, to i tak kup i sam zobacz czy będą dla Ciebie ok, a im więcej rajstop przetestujesz, tym później łatwiej będzie Ci sprecyzować swoje wymagania dot. ich i nawet detal może sprawić, że daną parę odrzucisz, np. zbyt duży/mały połysk, zbyt szorstkie itp, ale żeby to wiedzieć, to musisz mieć jakieś porównanie, więc testuj, testuj, testuj, aż w końcu uda Ci się wybrać idealne, trafiające w Twoje gusta.
Co do Gatty Laury, były to moje pierwsze rajstopy jakie sobie kupiłem sam i to od nich zaczęła się moja "kolekcja" rajstop, ale to było blisko 10 lat temu, więc słabo pamiętam, lecz jak zacząłem próbować innych rajstop, to tamte poszły w odstawkę i już od dawna ich nie kupuję. Mimo wszystko byłem z nich w tamtym okresie nawet zadowolony, aczkolwiek wtedy nie wiedziałem czego od rajstop oczekuję, a mając teraz już po 10 latach w głowie wyrobioną swoją bazę danych, to wiedziałbym czy Laury są dla mnie, czy nie, ale jakoś nie zanosi się na ich zakup póki co.
Z budżetowych i z częścią majteczkową dla mnie najlepsze są Marilyn Super 15 DEN oraz Fiore Sava 15 DEN, natomiast w wersji T-Band - Fiore Ada 15 DEN. Lubię też rajstopy z Calzedonii oraz z Falke, ale to już inna półka cenowa. Kunerty też są spoko.
Dzięki!
A jakie polecisz 40 den...? I co podoba się tobie w tych modelach, że akurat te a nie inne...? Trwałość? Wygoda? Dopasowanie rozmiaru...?

O to chodziło - o podzielenie się swoimi wieloletnimi doświadczeniami.
Oczywiście pojęcie względne, aczkolwiek jest różnica między rajstopami z Pepco a gattą...
Ostatnio zmieniony 20 gru 2023, 23:37 przez johnwick, łącznie zmieniany 1 raz.
johnwick
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: johnwick » 20 gru 2023, 23:36

Gatta Rosalia 40 den - Dziś pierwszy raz je założyłem. Komfortowe, mięciutkie, idealne. Jednakże pod koniec dnia... Widać jak nitki odchodzą trochę od szwów :/
A noszę rozmiar 5 gdyż noo jestem wysoki, 190cm, 90kg...
I temu właśnie poprosiłem was o pomoc - :D Jakie są dobrej jakości rajstopy a nie drogie które tak szybko się nie rozkręcą... Jakie macie doświadczenia z innymi modelami?

Swoją przygodę z rajstopami zacząłem całkiem niedawno (wczesniej próbowałem z tym "walczyć", lecz postanowiłem miesiąc temu że będę je nosić codziennie.)
1. Pepco 40 /60 den - rozciągliwe, matowe, nie śliskie, mają dobrą, mocną gumkę (którą kocham wręcz)
2. Action mikrofibra - 40 den - spoko, nic specjalnego
3. Gatta Rosalia 40 den - dobre jakościowo, o wiele przyjemniejsze i "wyższej" klasy w dotyku, czy dopasowania, czy czucia na nogach, jednakże... Chyba się przecierają w kroku :/
4. Mam trochę problemów z nogami więc... Jutro odbiorę rajstopy uciskowe, podobno z nimi nic się nie dzieje.

No ale bym chciał też takie zwykłe w których poczuje się "wyjątkowo", a w takich tanich nie mam takiego uczucia - chciałbym by były miękkie, aksamitne, kryjące, z dobrą gumką i wysokim stanem...
krzysiu20
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzysiu20 » 21 gru 2023, 08:18

johnwick pisze: 20 gru 2023, 23:36 Gatta Rosalia 40 den - Dziś pierwszy raz je założyłem. Komfortowe, mięciutkie, idealne. Jednakże pod koniec dnia... Widać jak nitki odchodzą trochę od szwów :/
A noszę rozmiar 5 gdyż noo jestem wysoki, 190cm, 90kg...
I temu właśnie poprosiłem was o pomoc - :D Jakie są dobrej jakości rajstopy a nie drogie które tak szybko się nie rozkręcą... Jakie macie doświadczenia z innymi modelami?

Swoją przygodę z rajstopami zacząłem całkiem niedawno (wczesniej próbowałem z tym "walczyć", lecz postanowiłem miesiąc temu że będę je nosić codziennie.)
1. Pepco 40 /60 den - rozciągliwe, matowe, nie śliskie, mają dobrą, mocną gumkę (którą kocham wręcz)
2. Action mikrofibra - 40 den - spoko, nic specjalnego
3. Gatta Rosalia 40 den - dobre jakościowo, o wiele przyjemniejsze i "wyższej" klasy w dotyku, czy dopasowania, czy czucia na nogach, jednakże... Chyba się przecierają w kroku :/
4. Mam trochę problemów z nogami więc... Jutro odbiorę rajstopy uciskowe, podobno z nimi nic się nie dzieje.

No ale bym chciał też takie zwykłe w których poczuje się "wyjątkowo", a w takich tanich nie mam takiego uczucia - chciałbym by były miękkie, aksamitne, kryjące, z dobrą gumką i wysokim stanem...
Może na początek wypróbuj coś z rajstop Gabrielli. Moim zdaniem Gabriella to coś troszkę lepszego od gatty, pepco i action. Ewentualnie w podobnej cenie będziesz miał już zwykłe rajstopy z calzedonii. Podobno najlepsze nie wiem , ale już sama marka sprawi że poczujesz się wyjatkowo.
Tak jak Kolgotki również polecam Marilyn super 15.
johnwick
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: johnwick » 21 gru 2023, 09:06

Wypróbować...
25 zł za parę Gabriella 40 den nie wiem czy będą wytrzymałe... :/
krzysiu20
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzysiu20 » 21 gru 2023, 10:14

johnwick pisze: 21 gru 2023, 09:06 Wypróbować...
25 zł za parę Gabriella 40 den nie wiem czy będą wytrzymałe... :/
Z mojego doświadczenia to gabriella nigdy nie była zbyt wytrzymała, ale mimo to są to bardzo fajne rajtki. Najbardziej wytrzymałe rajstopy to miałem z firmy conte. Rajtki tej firmy zrobione są ze specyficznego materiału, którego nie spotkałem nigdzie indziej, ale osobiście nie testowałem zbyt wielu rajstop, więc moja wiedza w tych kwestiach jest niewielka. Subiektywnie według mojej oceny najbardziej eleganckie i perfekcyjne wizualnie rajstopy to miałem Conte Elegant Episode 50den z microfibry Cena około 17 złotych. Z rajstop transparentnych mój numer jeden to bezkonkurencyjne na jesień i zimę
Conte Elegant SOLO 40den i idelanie matowe: Conte Elegant Nuance 40den w cenie 11-16 złotych. Rajtki te na nodze wyglądają doskonale - jak rajtki cienkie, a jednocześnie są w miarę ciepłe i trwałe. Chadzam w nich nawet jak na dworze temperatura spada do około +5 stopni. To moja subiektywna opinia. Jak dla mnie f-ma Conte niezmiennie od lat wygrywa w kategorii: "Przyzwoita jakość w atrakcyjnej cenie". Znalazłem już swoje ulubione rajstopy i już dalej nie chce mi się eksperymentować. Jak to mówią lepsze jest wrogiem dobrego. ;-)
Ostatnio zmieniony 21 gru 2023, 10:53 przez krzysiu20, łącznie zmieniany 1 raz.
johnwick
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: johnwick » 21 gru 2023, 10:49

Ciekawe. A czy można conte kupić gdzieś stacjonarnie, czy tylko w necie...?
krzysiu20
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzysiu20 » 21 gru 2023, 11:00

Na śląsku rajstopy conte były dostępne w drogeriach "koliber" i sporadycznie w rossmanie. Czasem w prywatnych sklepach z bielizną. Kilka miesięcy temu pani w sklepie mi powiedziała że conte wychodzi ze sprzedaży i już nie będzie dostępne stacjonarnie. Szkoda bo ceny były niższe niż w sieci. Teraz pozostaje tylko internet.
lubie_rajstopy
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: lubie_rajstopy » 21 gru 2023, 21:03

krzysiu20 pisze: 21 gru 2023, 11:00 [...] Kilka miesięcy temu pani w sklepie mi powiedziała że conte wychodzi ze sprzedaży i już nie będzie dostępne stacjonarnie. Szkoda bo ceny były niższe niż w sieci. Teraz pozostaje tylko internet.
Marka Conte wywodzi się z Białorusi, myślę więc, że tu właśnie leży przyczyna zniknięcia tych rajstop z naszego rynku. Uważam, że jest to skutek międzynarodowych sankcji i embarga nałożonego na produkty białoruskie za pomaganie Rosji w inwazji na Ukrainę.
krzysiu20
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzysiu20 » 21 gru 2023, 22:31

lubie_rajstopy pisze: 21 gru 2023, 21:03
krzysiu20 pisze: 21 gru 2023, 11:00 [...] Kilka miesięcy temu pani w sklepie mi powiedziała że conte wychodzi ze sprzedaży i już nie będzie dostępne stacjonarnie. Szkoda bo ceny były niższe niż w sieci. Teraz pozostaje tylko internet.
Marka Conte wywodzi się z Białorusi, myślę więc, że tu właśnie leży przyczyna zniknięcia tych rajstop z naszego rynku. Uważam, że jest to skutek międzynarodowych sankcji i embarga nałożonego na produkty białoruskie za pomaganie Rosji w inwazji na Ukrainę.
Właśnie też tak pomyślałem.
Ja_Jacek
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Ja_Jacek » 22 gru 2023, 17:21

O tej firmie Conte to się dowiedziałem tu , na forum. A także tego że to jest firma z Białorusi. Byłem u nich w sklepie internetowym wczoraj. Nie powiem ,kolekcja rajstop fajne i ciekawa . Ale te ceny . Podobały mi się u nich model rajstop 20 DEN z mikrofibry Fajne kolory .. Ale ceny już mniej fajne. Za rajstopy w promocji - 31 zł z groszami /szt. To niemal jak w Calzedoni ,bez promocji. ;DD
krzysiu20
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzysiu20 » 22 gru 2023, 17:32

Ja_Jacek pisze: 22 gru 2023, 17:21 O tej firmie Conte to się dowiedziałem tu , na forum. A także tego że to jest firma z Białorusi. Byłem u nich w sklepie internetowym wczoraj. Nie powiem ,kolekcja rajstop fajne i ciekawa . Ale te ceny . Podobały mi się u nich model rajstop 20 DEN z mikrofibry Fajne kolory .. Ale ceny już mniej fajne. Za rajstopy w promocji - 31 zł z groszami /szt. To niemal jak w Calzedoni ,bez promocji. ;DD
Conte ma rajstopy zwykłe, które są w cenach standardowych bardzo konkurencyjnych i ma rajstopy bardziej i wypasione droższe, Tak samo jak choćby gatta czy gabriellla też ma rajtki tanie i drogie. To chyba oczywiste. A u calzedonii cena 50 złotych za rajstopy to standard, więc gdzie tu porównanie.
Wczoraj doszła mi paczka z rajstopami conte 40 den cena 11.50zł od pary .Jak dla mnie rajtki wypas.
Ja_Jacek
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Ja_Jacek » 22 gru 2023, 17:59

Chwilunia , jak widziałem w Calzedoni rajtki klasyczne 30 DEN za 35 zł . szt. Co prawda jest to w t.zw. wielopaku ,czyli 3 + 1 gratis, ale tak to u nich wyglądało, przynajmniej do niedawna. A te rajstopy 20 DEN mikrofibra z Conte to są za ponad 30 zł / szt. w promocji ( a i tak na razie nie mają wszystkich rozmiarów ) . A poza promocją podają cenę ponad 40 zł . Upustu za zakup 2 czy 3 sztuk nie znalazłem tam żadnego ,wiec ..?
krzysiu20
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzysiu20 » 22 gru 2023, 18:06

Ja_Jacek pisze: 22 gru 2023, 17:59 Chwilunia , jak widziałem w Calzedoni rajtki klasyczne 30 DEN za 35 zł . szt. Co prawda jest to w t.zw. wielopaku ,czyli 3 + 1 gratis, ale tak to u nich wyglądało, przynajmniej do niedawna. A te rajstopy 20 DEN mikrofibra z Conte to są za ponad 30 zł / szt. w promocji ( a i tak na razie nie mają wszystkich rozmiarów ) . A poza promocją podają cenę ponad 40 zł . Upustu za zakup 2 czy 3 sztuk nie znalazłem tam żadnego ,wiec ..?
...Więc wniosek jest oczywisty: Widzę że naprawdę się nie znasz na firmie conte, a kozaka tutaj próbujesz strugać :

Rajstopy premium bezmajtkowe
16 zlotych:
https://allegro.pl/oferta/conte-prestig ... 582846f1c5

rajstopy standardowe 9.99 zł bardzo trwałe i niemal matowe:
https://allegro.pl/oferta/conte-rajstop ... 1109528617

Conte 8 den 15.95 zł:
https://allegro.pl/oferta/rajstopy-dams ... 2447340547

Conte solo 40 den transparentne: cena 11.9 zł
https://allegro.pl/oferta/polmatowe-raj ... 1090548241
Ja_Jacek
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Ja_Jacek » 22 gru 2023, 18:24

Ale chłopie , z czym Ty mi tu wyjeżdżasz ? Ja Ci pisze o tym co jest na stornach sklepów producentów, a Ty mi z Allegro. Wież ,daj spokój ..
krzysiu20
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzysiu20 » 22 gru 2023, 18:36

Ja_Jacek pisze: 22 gru 2023, 18:24 Ale chłopie , z czym Ty mi tu wyjeżdżasz ? Ja Ci pisze o tym co jest na stornach sklepów producentów, a Ty mi z Allegro. Wież ,daj spokój ..
Nawet na stronie producenta nie umiesz szukać, żenada totalna: Weź, daj spokój... :lol:

Faktycznie u producenta jest nieco drożej, ale bez przesady.
Standardowe 15 den conte solo :
cena 11.9 złotych
https://conteshop.pl/kobiety/rajstopy-d ... wiem-beige

conte 40 den transparentne 15.9 zł
https://conteshop.pl/kobiety/rajstopy-d ... ycra-mocca

matowe 20 den : 15 zł
https://conteshop.pl/kobiety/rajstopy-d ... lycra-nero

MIcrofibra cente episode 50 den bardzo eleganckie:
21 złotych
https://conteshop.pl/kobiety/rajstopy-d ... lycra-nero
johnwick
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: johnwick » 22 gru 2023, 18:53

Ja_Jacek pisze: 22 gru 2023, 18:24 Ale chłopie , z czym Ty mi tu wyjeżdżasz ? Ja Ci pisze o tym co jest na stornach sklepów producentów, a Ty mi z Allegro. Wież ,daj spokój ..
Nie kłóćcie się tylko polecajki dawajcie :-)
krzysiu20
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzysiu20 » 22 gru 2023, 21:05

johnwick pisze: 22 gru 2023, 18:53
Nie kłóćcie się tylko polecajki dawajcie :-)
Ja się nie kłócę tylko neguję jakieś dziwne informacje rozpowszechniane na forum.
Dla całkowitej jasności:
Conte ma stosunkowo niewielki wybór rajstop codziennych, zwykłych i tanich:
1. Seria: Conte Solo w wersjach 15 , 20 , 40 den. Są to rajstopy półmatowe o bardzo niewielkim połysku
CONTE-Rajstopy-SOLO-20-DEN-roz-2-bronz.jpg
2. Seria Conte Nuance tak samo w wersjach 15, 20 i 40 den . Rajstopy całkowicie matowe.
nuance.jpg
I to wszystko...

johnwick
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: johnwick » 23 gru 2023, 07:45

Okej, czyli polecacie markę Conte.
1. Jakie macie jeszcze modele oprócz wyżej wymienionych?
2. Conte - jak wam wypada w stosunku do takich marek jak Gatta, Marylin, gabriella...?
3. Conte - jak rozmiarówka...? 190/90 to jeszcze 5 czy już 6...? Aby nie były za duże..
4. Jakie swoje macie ulubione rajstopy, jeśli chodzi o 20,40,60 den?
5. Jeśli załóżmy że pracuje codziennie siedząco, i trochę są zmęczone nogi - jakie rajstopy polecieć? Coś typu relax..?
Ja_Jacek
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Ja_Jacek » 23 gru 2023, 09:39

krzysiu20 pisze: 22 gru 2023, 18:36
Nawet na stronie producenta nie umiesz szukać, żenada totalna: Weź, daj spokój... :lol:
Porównywałem konkretnie dwa modle rajstop . W Clazedoni widziałem rajstopy które mnie zainteresowały

https://www.calzedonia.com/pl/product/m ... _COLLD=019

Z ciekawości wszedłem na stronę sklepu Conte ,o którym wcześniej jak przyznałem wcześniej nie słyszałem . Znalazłem podobne kolorowe rajstopy w Conte ,ale nie 30 DEN ,jak w Clazedoni, tylko 20 DEN.

https://conteshop.pl/kobiety/rajstopy-d ... cra-marino

Ceny jak widać są niemal jednakowe . Calzedonia ma rabat przy zakupie 3 sztuk . W Conte tego akurat nie ma .
A typek wyjeżdża mi z całą kolekcją Conte po kolei ,bo znalazł u nich tanie rajtki w ofercie ,których jak w ogóle nie szukałem ,bo mnie nie interesowały :lol:
Ale co tam ,ma typek satysfakcję ,bo chciał mi udowodnić , że można kupić rajtki z Conte w cenie poniżej 30 dyszek i sie nie znam ,i nie umiem szukać . :lol:
Dobra krzysiu 20 , możesz sie uważać za eksperta w szukaniu tanich rajstop w internecie Jesteś wybitym znawcą. :lol:
johnwick
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: johnwick » 23 gru 2023, 15:02

johnwick pisze: 23 gru 2023, 07:45 Okej, czyli polecacie markę Conte.
2. Conte - jak wam wypada w stosunku do takich marek jak Gatta, Marylin, gabriella...?
3. Conte - jak rozmiarówka...? 190/90 to jeszcze 5 czy już 6...? Aby nie były za duże..
4. Jakie swoje macie ulubione rajstopy, jeśli chodzi o 20,40,60 den?
5. Jeśli załóżmy że pracuje codziennie siedząco, i trochę są zmęczone nogi - jakie rajstopy polecieć? Coś typu relax..?
Podbijamy zapytania! :D
krzysiu20
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzysiu20 » 23 gru 2023, 15:40

johnwick pisze: 23 gru 2023, 07:45 Okej, czyli polecacie markę Conte.
W tej chwili Conte episode 50 den, ale miałem też inne grubsze z microfibry 80 den.
no i trochę rajtek cienkich conte solo.
johnwick pisze: 23 gru 2023, 07:45 2. Conte - jak wam wypada w stosunku do takich marek jak Gatta, Marylin, gabriella...?
Conte ma swoje minusy: Największy to uboga ilość kolorów do wyboru i tu zdecydowanie przegrywa z innymi markami.

Dla rajstop poniżej 20 złotych::
- Moim zdaniem gatta wypada beznadziejnie i w ogóle odpada z porównania.
- Rajtki Conte są trwalsze od Marylin i Gabrielli.
- Conte ma zupełnie inne podejście do rajstop. Jeśli lubisz w rajstopach połysk i śliskość, to kupuj marylin i gabrielle. Jak wolisz mieć nogi matowe,
naturalne i rajstopy bardziej dyskretne to bierz Conte. Conte 20 den i 40 den zrobione są ze specyficznego - lekko chropowatego materiału co nie każdemu może pasować.
johnwick pisze: 23 gru 2023, 07:45 3. Conte - jak rozmiarówka...? 190/90 to jeszcze 5 czy już 6...? Aby nie były za duże..
Mam 176/78 i 4 pasuje idealnie a 5 sporo za duża. Więc przy 190/90 chyba jeszcze 5.
krzysiu20
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzysiu20 » 23 gru 2023, 18:26

Ja_Jacek pisze: 23 gru 2023, 09:39
Porównywałem konkretnie dwa modle rajstop . W Clazedoni widziałem rajstopy które mnie zainteresowały

https://www.calzedonia.com/pl/product/m ... _COLLD=019

Z ciekawości wszedłem na stronę sklepu Conte ,o którym wcześniej jak przyznałem wcześniej nie słyszałem . Znalazłem podobne kolorowe rajstopy w Conte ,ale nie 30 DEN ,jak w Clazedoni, tylko 20 DEN.

https://conteshop.pl/kobiety/rajstopy-d ... cra-marino
To porównuj sobie dalej choć takie teoretyczne porównania są tylko teoretyczne, nic nie warte i nic nie wnoszą to tematu tego wątku. Fakt że calzednonia to 30 den a conte to 20 den to już wystarczająca różnica, do tego jeszcze conte stosuje swoje nietypowe materiały co całkiem wypacza sens takiego porównania. Podobnie kretyńskie dyskusje i porównania obserwuję na forach audiofilskich z kolumnami głośnikowymi, gdzie porównuje się ze sobą np. kolumny firmy dali z kolumnami klipsch-a. Obie wyglądają podobnie, kosztują podobnie, ale najważniejsza różnica tkwi w ich bardzo odmiennym brzmieniu, czego nie da się porównać przeglądając zdjęcia na stronach producentów. Analogicznie jest z rajstopami - obrazki ze strony producenta conte i calzedonii nie dają żadnego porównania, bo nie oddają komfortu noszenia, połysku, trwałości, rozmiaru itd...
ODPOWIEDZ