Rozmiary rajstop
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
Rozmiary rajstop
Czy możecie podać jakie rajstopy nosicie, by nogawki nie były za krótkie? Chodzi mi o to, by fason był szczupły (bez klina na tyłku), a nogawki długie. Niestety rajstopy dostępne w sklepach, które są przeznaczone dla osób o wzroście powyżej 180 cm z regóły mają duży klin.
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2008, 12:16 przez colma, łącznie zmieniany 1 raz.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Zakłada się, że kobieta jak wysoka to z dużym tyłkiem, a przecież nasze piękne siatkarki czy koszykarki też potrzebują rajstop.
Zapewne są modele bardzo rozciągliwe, ale ja tu niestety niewiele pomogę, gdyż na mnie pasują bez problemu czwórki (L).
Jednak tu te przeznaczone dla mężczyzn dysponują większymi długościami, ale ta cena i rozporek
Zapewne są modele bardzo rozciągliwe, ale ja tu niestety niewiele pomogę, gdyż na mnie pasują bez problemu czwórki (L).
Jednak tu te przeznaczone dla mężczyzn dysponują większymi długościami, ale ta cena i rozporek
-
- Stary wyga
- Kontakt:
ja noszę rozmiar 5/XXL i duży klin mi nie przeszkadza, bo mam też pokaźne swoje gabaryty poprzeczne. Jedynie estetycznie mi nie pasuje to, ale ponieważnie wystawiam się na widok publiczny w samych rajstopach (bez conajmniej spódniczki lub krótkich spodni) akceptuję. Może rajstopy typu bikini nie majądużego klina?
Przewrotnie mogę zaproponować pończochy, one wogóle nie mają klina!
Przewrotnie mogę zaproponować pończochy, one wogóle nie mają klina!
colma, mysle, ze musisz dobrze poszukac po sklepach bieliźnianych takich ktore znajduja sie w centrach handlowych czy cos takiego. przeciez modelki sa wysokie i szczuple tak wiec na pewno tam najdziesz odpowiednie dla siebie. bo w zwyklym sklepiku na targu raczej modelki nie kupuja ^^ tak w ogole to nie wiem w czym masz problem spaduja Ci te rajstopy czy co? :P ja mam takie czarne 40stki z lycry rozmiar 4 troche sa dlugie ale daje rade...
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Ja nie toleruje dużego klina, zsuwa się z tyłu pod pośladki i szwy drażnią skórę. Kobiety z racji innego kształtu pośladków mają o dużym klinie inne zdanie (np. moja żona).
Ile kobiet nosi duży klin można sie przekonać obserwując tyłeczki, gdzie szwy wyraźnie przebijają się przez spódnię czy nawet spodnie. Nawet panie, które spokojnie mieszczą się w 4 z małym klinem, noszą duży.
Ile kobiet nosi duży klin można sie przekonać obserwując tyłeczki, gdzie szwy wyraźnie przebijają się przez spódnię czy nawet spodnie. Nawet panie, które spokojnie mieszczą się w 4 z małym klinem, noszą duży.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Z tego co zauważyłem nie jest dla mnie problemem klin, tylko raczej jaka jest wysoka część majtkowa. Jeśli jest wysoka (tak prawie na cały brzuch) - mnie ma najmniejszego problemu w noszeniu. Jeśli jest dość niska - tak że kończy się na lini pasa lub trochę poniżej - też nic mi nie przeszkadza, natomiast rozmiar pomiędzy potrafi się wałkować tak do lini pasa od spodni, co powoduje pewien dyskomfort w noszeniu. Używam zazwyczaj rozmiaru 4, czasami większe 3 też jest dobre.
- phman.plwro
- Się Rozkręca
- Kontakt:
mam 180cm i 100 kg żywej wagi - noszę tylko 3 i raczej (oprócz np. biodrówek) nigdy mi się nie zdażyo, żebym się nie zmieścił w jakieś
Ostatnio np. kupiłem fajnerajstopki w CAlzedoni na wyprzedaży i ponieważ nie było innych wziąłem 2 i też chodzę w nich od dłuższego czasu i nic......
Aaaa, a czasem przez przypadek po praniu pomieszają sie moje z żonką (która ma 2) i też się mieszczę.....
Ostatnio np. kupiłem fajnerajstopki w CAlzedoni na wyprzedaży i ponieważ nie było innych wziąłem 2 i też chodzę w nich od dłuższego czasu i nic......
Aaaa, a czasem przez przypadek po praniu pomieszają sie moje z żonką (która ma 2) i też się mieszczę.....
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- phman.plwro
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- phman.plwro
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Dyskutant
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- phman.plwro
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Wiesz Papciu te siatki rozmiarów to dobre są... no nie wiem dla kogo, mi to się jakoś ogólnie nigdy nie zgadza....
A tak przy tym to mnie teraz naszła taka refleksja:
Na różnych forach zastanawiamy się wspólnie co powinno odróżniać damskie rajstopy od męskich?? Padają różne odpowiedzi, że rozporek powinny mieć, że napisane na paczce coś powinno być specjalnie (WOMAN), a to, że w pewnych miejscach powinny mieć więcej luzu , a może poprostu na opakowaniu powinny mieć podane dwie jak to Papciu napisł siatki i już będą uniwersalne np, panie 4 my 3 lub odwrotnie??
Wtedy nie tzrba by żadnych rewolucyjnych zmian.......
Co wy na to?
A tak przy tym to mnie teraz naszła taka refleksja:
Na różnych forach zastanawiamy się wspólnie co powinno odróżniać damskie rajstopy od męskich?? Padają różne odpowiedzi, że rozporek powinny mieć, że napisane na paczce coś powinno być specjalnie (WOMAN), a to, że w pewnych miejscach powinny mieć więcej luzu , a może poprostu na opakowaniu powinny mieć podane dwie jak to Papciu napisł siatki i już będą uniwersalne np, panie 4 my 3 lub odwrotnie??
Wtedy nie tzrba by żadnych rewolucyjnych zmian.......
Co wy na to?
phman.plwro, ja mysle, ze powinien zniknac napis rajstopy i powinien byc napisa rajstopy unisex albo to WOMAN bo pewnie wiekszosci bedzie slowo unisex kojarzylo tylko z sexem... moglyby byc takze fotki faceta i kobiety w rajtkach mysle, ze mogloby to cosik dac. przydalaby sie jeszcze dobra kampania reklamowa i moze nawet jakis program w tv typu dziendobry tvn albo pytanie na sniadanie. ale poki co nie zanosi sie na to polscy producenci chyba o nas jeszcze nie wiedza :D