Rozmiary rajstop

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

colma

Rozmiary rajstop

Post autor: colma » 03 kwie 2008, 12:08

Czy możecie podać jakie rajstopy nosicie, by nogawki nie były za krótkie? Chodzi mi o to, by fason był szczupły (bez klina na tyłku), a nogawki długie. Niestety rajstopy dostępne w sklepach, które są przeznaczone dla osób o wzroście powyżej 180 cm z regóły mają duży klin.
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2008, 12:16 przez colma, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 03 kwie 2008, 12:22

Zakłada się, że kobieta jak wysoka to z dużym tyłkiem, a przecież nasze piękne siatkarki czy koszykarki też potrzebują rajstop.
Zapewne są modele bardzo rozciągliwe, ale ja tu niestety niewiele pomogę, gdyż na mnie pasują bez problemu czwórki (L).
Jednak tu te przeznaczone dla mężczyzn dysponują większymi długościami, ale ta cena i rozporek :evil:
Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 03 kwie 2008, 15:42

ja noszę rozmiar 5/XXL i duży klin mi nie przeszkadza, bo mam też pokaźne swoje gabaryty poprzeczne. Jedynie estetycznie mi nie pasuje to, ale ponieważnie wystawiam się na widok publiczny w samych rajstopach (bez conajmniej spódniczki lub krótkich spodni) akceptuję. Może rajstopy typu bikini nie majądużego klina?
Przewrotnie mogę zaproponować pończochy, one wogóle nie mają klina!
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 03 kwie 2008, 15:53

colma, mysle, ze musisz dobrze poszukac po sklepach bieliźnianych takich ktore znajduja sie w centrach handlowych czy cos takiego. przeciez modelki sa wysokie i szczuple tak wiec na pewno tam najdziesz odpowiednie dla siebie. bo w zwyklym sklepiku na targu raczej modelki nie kupuja ^^ tak w ogole to nie wiem w czym masz problem spaduja Ci te rajstopy czy co? :P ja mam takie czarne 40stki z lycry rozmiar 4 troche sa dlugie ale daje rade...
natan747
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: natan747 » 03 kwie 2008, 18:10

Problem rozwiazuje kupno rajstop o rozmiarze 5, duży klin naprawdę nie jest przeszkodą. Gatta robi rajstopy dla wysokich kobiet "Alena" i też są to rajstopy z klinem...
tom49
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: tom49 » 03 kwie 2008, 19:04

Mieszczę się w 4, w 5 też się dobrze czuję :-D
Tomek
Radziu

Post autor: Radziu » 03 kwie 2008, 19:50

Polecam Gattę, ja mam 175 i jestem bardzo szczupły, noszę rozmiar 3. Większość produktów tej firmy z powodzeniem może nosić nawet wyższa osoba. Z firmy Consay mam nawet rajtki które są dla mnie trochę za długie.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 03 kwie 2008, 19:56

Ja nie toleruje dużego klina, zsuwa się z tyłu pod pośladki i szwy drażnią skórę. Kobiety z racji innego kształtu pośladków mają o dużym klinie inne zdanie (np. moja żona).
Ile kobiet nosi duży klin można sie przekonać obserwując tyłeczki, gdzie szwy wyraźnie przebijają się przez spódnię czy nawet spodnie. Nawet panie, które spokojnie mieszczą się w 4 z małym klinem, noszą duży.
Obrazek
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 03 kwie 2008, 21:58

Z tego co zauważyłem nie jest dla mnie problemem klin, tylko raczej jaka jest wysoka część majtkowa. Jeśli jest wysoka (tak prawie na cały brzuch) - mnie ma najmniejszego problemu w noszeniu. Jeśli jest dość niska - tak że kończy się na lini pasa lub trochę poniżej - też nic mi nie przeszkadza, natomiast rozmiar pomiędzy potrafi się wałkować tak do lini pasa od spodni, co powoduje pewien dyskomfort w noszeniu. Używam zazwyczaj rozmiaru 4, czasami większe 3 też jest dobre.
Awatar użytkownika
phman.plwro
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: phman.plwro » 04 kwie 2008, 15:30

mam 180cm i 100 kg żywej wagi - noszę tylko 3 i raczej (oprócz np. biodrówek) nigdy mi się nie zdażyo, żebym się nie zmieścił w jakieś

Ostatnio np. kupiłem fajnerajstopki w CAlzedoni na wyprzedaży i ponieważ nie było innych wziąłem 2 i też chodzę w nich od dłuższego czasu i nic......

Aaaa, a czasem przez przypadek po praniu pomieszają sie moje z żonką (która ma 2) i też się mieszczę.....
Radziu

Post autor: Radziu » 05 kwie 2008, 10:36

Mi raz udało się wcisnąć w rozmiar 1 (taki eksperyment), ale były na maksa naciągnięte i jednak spadały mi.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 05 kwie 2008, 17:16

To chyba jesteście cudotwórcami. Ja jak wkładam przynajmniej o 1 rozmiar mniejsze już je targam.
Inna sprawa to jak naszpanowane do granic wytrzymałości rajstopy nie będą się zsuwać, przecież sama elastyczność nogawek będzie je ściągała.
Obrazek
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 05 kwie 2008, 22:45

wislak pisze:Kiedys kupilem 40-stki rajstopy i zmiescilem sie w nie ale chodzenie w nich było mało komfortowe...
40 den to grubość i może być w różnych rozmiarach. Kieruj sie numerem (1-5) lub literą (s-xl).
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 06 kwie 2008, 19:26

właśnie o ile mozna sie wcisnac w takowe rajstopy to juz o chodzeniu raczej nie ma mowy...
Radziu

Post autor: Radziu » 07 kwie 2008, 12:54

Zgadza się, chyba że ktoś jest skejtem, to raczej nie będzie miał problemu :lol:
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 07 kwie 2008, 13:09

phman.plwro pisze:mam 180cm i 100 kg żywej wagi - noszę tylko 3 i raczej (oprócz np. biodrówek) nigdy mi się nie zdażyo, żebym się nie zmieścił w jakieś
Ciekawe, bo ja mając też 180 cm i wagę ok 90kg nawet nie próbuję wcisnąć się w 4 lub mniejsze. Jedynie pończochy noszę 3/4.
Awatar użytkownika
phman.plwro
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: phman.plwro » 07 kwie 2008, 14:30

Mnie to nie ciekawi noszę 3 i tyle.. i wcale nie są jakoś specjalnie naciągnięte :-)
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 08 kwie 2008, 17:02

Może we Wrocku są mniejsze kilogramy??? :lol:
Awatar użytkownika
phman.plwro
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: phman.plwro » 08 kwie 2008, 23:22

może??
rajstopowicz666
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: rajstopowicz666 » 09 kwie 2008, 22:25

phman.plwro, ja waze96 i nosze 3! 4 sa przy duze! czasami ale jak jest jakas dziwna rozmiarok 3 sa dla mnie przy male ale to juz zadkosc! wiec zfadzam sie z toba ! wszystko zalezy od budowy ciala mozna miec poprosty spora wage a szczuple nogi i wtedy mozna nosic 3:) ps tez mam wzrostu 180
Radziu

Post autor: Radziu » 10 kwie 2008, 10:54

dokładnie, bo u facetów kilogramy idą bardziej w klatę, a nie jak u kobiet w tyłek biodra i uda.
boggy
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: boggy » 11 kwie 2008, 21:18

Radziu pisze:u facetów kilogramy idą bardziej w klatę
Bardziej brzuch rośnie niż klata ;-)
A co do mnie to mam 175 cm wzrostu, i ważę hm.. za mało :lol: A noszę 3. Z tego co czytam tutaj to chyba i 2 by były na mnie dobre. Trzaby sprawdzić ;-)
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 11 kwie 2008, 21:48

Na rajstopach jest umieszczona siatka rozmiarów. Rozkładają się one różnie w zależności od wagi i wzrostu. Wydaje mi się że to w pełni określa dla kogo one mogą być.
Obrazek
Awatar użytkownika
phman.plwro
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: phman.plwro » 12 kwie 2008, 08:27

Wiesz Papciu te siatki rozmiarów to dobre są... :-) no nie wiem dla kogo, mi to się jakoś ogólnie nigdy nie zgadza....

A tak przy tym to mnie teraz naszła taka refleksja:
Na różnych forach zastanawiamy się wspólnie co powinno odróżniać damskie rajstopy od męskich?? Padają różne odpowiedzi, że rozporek powinny mieć, że napisane na paczce coś powinno być specjalnie (WOMAN), a to, że w pewnych miejscach powinny mieć więcej luzu ;-) , a może poprostu na opakowaniu powinny mieć podane dwie jak to Papciu napisł siatki i już będą uniwersalne np, panie 4 my 3 lub odwrotnie??
Wtedy nie tzrba by żadnych rewolucyjnych zmian.......
:-)

Co wy na to?
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 12 kwie 2008, 13:15

phman.plwro, ja mysle, ze powinien zniknac napis rajstopy i powinien byc napisa rajstopy unisex albo to WOMAN bo pewnie wiekszosci bedzie slowo unisex kojarzylo tylko z sexem... moglyby byc takze fotki faceta i kobiety w rajtkach mysle, ze mogloby to cosik dac. przydalaby sie jeszcze dobra kampania reklamowa i moze nawet jakis program w tv typu dziendobry tvn albo pytanie na sniadanie. ale poki co nie zanosi sie na to polscy producenci chyba o nas jeszcze nie wiedza :D
ODPOWIEDZ