Najczęściej kupowane rozmiary rajstop.
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
Najczęściej kupowane rozmiary rajstop.
Taki wywiad dla mnie jako przyszłego handlowca męskimi rajstopami. Celowo nie podałem rozmiarów Literkowych bo u różnych producentów różnie sa oznaczane. Rozmiary XXl i X tall sa rzadkie ale jednak spotkałem. Rozmiar Xl i XXl często produkowany jest z duzym wszytym klinem.
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
Z ankiety jak dotąd wynika że najczęściej używany jest rozmiar 4. Ja myślę ze ludzie z moją tuszą (80 kg) spokojnie mogliby nosić rozmiar 5, ale ten miły ucisk powoduje że jednak wolimy rozmiar 4.
Jest trochę dziwne że przy wzroście 166 muszę kupować rajstopy na 176, bo gdy kupiłem na 164 to miałem je w kroku znacznie za nisko. Ale dotyczy to rajstop bawełnianych a nie elastilowych.
Jest trochę dziwne że przy wzroście 166 muszę kupować rajstopy na 176, bo gdy kupiłem na 164 to miałem je w kroku znacznie za nisko. Ale dotyczy to rajstop bawełnianych a nie elastilowych.
Jasiek
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Można zaznaczac więcej odpowiedzi własnie dlatego, że czasem kupujemy własnie np 3 a czasem 4. Ja sam kupuję czasem 4 a czasem 5 jak jest z małym klinem. Klika razy kupiłem tez rozmiar 6 dla wysokich (nie mylić z XXL, które są chyba dla tęgich, ale też udało mi się kupić kilka razy X-tall. Dla wysokich.) A moja zona pomimo, że jest chuda czyli 175 cm i 51 kg wagi kupuje rozmiar 2 czyli dla wzrostu maksymalnego 164 cm. Większe na niej wiszą. To chyba zależy od obwodu łydek i ud. Materiał raz się rozciąga w szerz a raz w zwyż.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
u mnie jest to też spowodowane porą roku. Jakoś tak się skłąda że organizm na zimę kilogramów sobie przybiera - to i w 4 trzeba wskoczyć, ale na wiosne znów 3 będzie dobre :)dr.pantyhose pisze:czasem kupujemy własnie np 3 a czasem 4
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Jak widać większość z nas, pomijając rozmiar nie przepada za rajstopami z dużym klinem. Ciekawostką jest to, że w zależności od producenta na daną osobę występują modele z dużym klinem, lub z małym. To chyba też świadczy o klasie przędzy i jej rozciągliwości.
W tym przypadku ja jestem zaskoczony rajstopami welurowymi Marylin, które przy rozmiarze L na opakowaniu, mogą zastąpić wszystkie od S do XL. Są niesamowicie rozciągliwe, a jednocześnie po rozciągnięciu nie czuje się jakiegoś dramatycznego napięcia materiału na granicy wytrzymałości. W stanie "spoczynku" wyglądają jak na dziecko, wprost miniaturka.
W tym przypadku ja jestem zaskoczony rajstopami welurowymi Marylin, które przy rozmiarze L na opakowaniu, mogą zastąpić wszystkie od S do XL. Są niesamowicie rozciągliwe, a jednocześnie po rozciągnięciu nie czuje się jakiegoś dramatycznego napięcia materiału na granicy wytrzymałości. W stanie "spoczynku" wyglądają jak na dziecko, wprost miniaturka.
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Mam podobne rajstopy Gatta Florence 50 den wykonane w technice 3D (cokolwiek to oznacza). Po wyjęciu z pudełka wyglądały jak na małe dziecko ale rozciągają się niesamowicie.papa_smerf pisze:jestem zaskoczony rajstopami welurowymi Marylin, które przy rozmiarze L na opakowaniu, mogą zastąpić wszystkie od S do XL. Są niesamowicie rozciągliwe, a jednocześnie po rozciągnięciu nie czuje się jakiegoś dramatycznego napięcia materiału na granicy wytrzymałości. W stanie "spoczynku" wyglądają jak na dziecko, wprost miniaturka.
Kupiłem na Allegro za 15 zł.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Kupiłem na allegro. Wydaje mi się, ze to jakaś końcówka serii, bo w sklepach ich też rzeczywiście nie widziałem. 20 den z lekkim połyskiem ale wewnątrz aksamitne.Magda pisze:Hmmm nie miałam do czynienia z tym modelem marylina...może jakieś bliższe szczegóły Papo- cena, den itp
Cena na allegro to chyba było 9 zł, ale na opakowaniu naklejka 14 zł.
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Bo ty Byczunio to chyba oliwkowe czy fioletowe preferujesz ?
Mnie udało sie ostatnio kupić kilka fajnych kolorów. Fioletowe z wzorkiem 60 do do zestawu wyjściowego typu nowa moda do spodenek 3/4. A tak raczej do nieprowokowania innych to 20 jedne czerwone a drugie zielone. Przeważnie jak mi sie podoba kolor albo wzór to trudno znaleźć większy rozmiar. Produkowane sa tylko na karzełki.
Mnie udało sie ostatnio kupić kilka fajnych kolorów. Fioletowe z wzorkiem 60 do do zestawu wyjściowego typu nowa moda do spodenek 3/4. A tak raczej do nieprowokowania innych to 20 jedne czerwone a drugie zielone. Przeważnie jak mi sie podoba kolor albo wzór to trudno znaleźć większy rozmiar. Produkowane sa tylko na karzełki.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt: