Filmy
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Zgadzam się z tobą co do realnego pokazania przestrzeni i techniki. Chodzi mi o cos innego, niezrozumiale zaginanie czasu, spotkań samego siebie itd. Tego nie lubię, nie lubię pomieszania czasu przeszłego i przyszłego z rzeczywistością. Pomieszania rzeczywistości ze snem, jawy z urojeniami mózgu. To jest w Matrix'sie i tego w filmach nie lubię.
To pomieszanie było chyba dlatego, że bohater filmu był sam ze sobą i miał odmienne stany świadomości. Takie odosobnienie jest czasem stosowane jako tortura. A komputer Al jako eksperyment naukowców się nie sprawdził. Nikt na dłuższą etę nie wytrzymuje e sobą.
A teraz "leci" w telewizji inny zakomity film - "Zapach kobiety"' . Kolejny "mój" świetny film.
A teraz "leci" w telewizji inny zakomity film - "Zapach kobiety"' . Kolejny "mój" świetny film.
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Papciu! pogoda na spacery jest tragiczna, już lepszy byłby mróz i śnieg. U nas dziś cały dzień pada, no teraz trochę mrzy.
Jeśli będą takie święta to tylko tv zostanie. reklamy cały czas te same tak jak i świąteczny program co roku ten sam
Zresztą z reguły ani tvn ani polsatu nie oglądam- no cóż wkurzaja mnie "reklamy przerywane filmem".
Czysty przykład Titanic z 2,5 godzinnego filmu zrobili 4 godzinny i poszatkowali go na 2 części, słowem zniszczyli pracę reżysera i aktorów
Jeśli będą takie święta to tylko tv zostanie. reklamy cały czas te same tak jak i świąteczny program co roku ten sam
Zresztą z reguły ani tvn ani polsatu nie oglądam- no cóż wkurzaja mnie "reklamy przerywane filmem".
Czysty przykład Titanic z 2,5 godzinnego filmu zrobili 4 godzinny i poszatkowali go na 2 części, słowem zniszczyli pracę reżysera i aktorów
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Ma być. U ciebie mżyło, a u mnie śnieg drzewa łamał i właśnie mam za sobą 16 godzin bez prąduMagda pisze:lepszy byłby mróz i śnieg
Po nowości Madziu to tylko do kina, ale w święta będzie krucho, zwłaszcza w Boże Narodzenie wszystko zamknięte.
Ale zawsze pozostaje to co polecam Animal Planet, Discovery itd.
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Są filmy, które chce się ogladać na okrągło, a są nawet takie, w których odkrywa się za każdym razem coś nowego, coś co daje radość z pglądania.
Zmuszony przez rodzinę oglądałem wczoraj po raz trzeci w całości "U Pana Boga za piecem" i bawilem się tak, jak bym to widział pierwszy raz. Teraz na podobnych warunkach kątem oka widzę "Kogel mogel".
Nie jest tak źle, dobre starocie (a w moim przypadku polskie) są nieraz nie do zdarcia.
Zmuszony przez rodzinę oglądałem wczoraj po raz trzeci w całości "U Pana Boga za piecem" i bawilem się tak, jak bym to widział pierwszy raz. Teraz na podobnych warunkach kątem oka widzę "Kogel mogel".
Nie jest tak źle, dobre starocie (a w moim przypadku polskie) są nieraz nie do zdarcia.
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
odświeżam raczej zagraniczne pozycje- filmy typu kogel mogel, sexmisja, sami swoi itp
są w ciągu roku przy okazji każdych świat państwowych jak i kościelnych. poprostu stały się dla mnie nudne... dziś z przyjemnością oglądałam "6 zmysł "( nie przerywane reklamami) cos zjem i siadam do następnego filmu
są w ciągu roku przy okazji każdych świat państwowych jak i kościelnych. poprostu stały się dla mnie nudne... dziś z przyjemnością oglądałam "6 zmysł "( nie przerywane reklamami) cos zjem i siadam do następnego filmu
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
niby tak ale osobiście nie lubię myszki miki- kaczor donald..:) , królik Bugs
zaczęłam oglądać ostatnio stare polskie filmy te przedwojenne, powojenne.
ostatnio oglądalam parę polskich kryminałów typu"kpt żbik na tropie" w sumie sympatyczne
no i milicja obywatelska była niepokonana...:P
zaczęłam oglądać ostatnio stare polskie filmy te przedwojenne, powojenne.
ostatnio oglądalam parę polskich kryminałów typu"kpt żbik na tropie" w sumie sympatyczne
no i milicja obywatelska była niepokonana...:P
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Hitchcock? Jeżeli jeszcze nie oglądałaś, to polecam, przynajmniej te najbardziej popularne tytuły. Mnie ogromnie wciągnęło ostatnioMagda pisze:Ostatnio mam ochotę na jakiś dobry film i nie mogę się zdecydować na jaki
jak pisałam lubię dobry horror, thiller, dobra sensację, cool komedie
może mi cos polecicie- wieczory są długie a ja mam wieczorami ostatnio dużo czasu
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
oglądałam wiem nawet skąd całą kolekcje wytrzasnąć, ale jakoś hitchcock mnie nie fascynuje
[ Dodano: 2009-01-18, 19:56 ]
sięgnęłam w końcu aż wstyd się przyznać po lata 1965-hihihihi taki film joe alexa "gdzie jest trzeci król" czy wyspa złoczyńców w/g Nienackiego- jeszcze z młodziutkim Machulskim- mam w zanadrzu
godzinę pąsowej róży
Wiecie fajne te starodawne filmy
jeszcze bęe oglądać dyktatora z chaplinem
[ Dodano: 2009-01-18, 19:56 ]
sięgnęłam w końcu aż wstyd się przyznać po lata 1965-hihihihi taki film joe alexa "gdzie jest trzeci król" czy wyspa złoczyńców w/g Nienackiego- jeszcze z młodziutkim Machulskim- mam w zanadrzu
godzinę pąsowej róży
Wiecie fajne te starodawne filmy
jeszcze bęe oglądać dyktatora z chaplinem
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Nie wiem , gdzie była mowa o "Rajustopach". Ale tu jest temat o filmach.
Dzisiaj go zjadłem i doszedłem do wniosku, że znowu będę pod wiatr.
Ja go obejrzałem z przyjemnością. Fakt, że zachwytu nie wzbudził, ale wcale nie czekałem,. kiedy się wreszcie skończy. W porównaniu z jedną z najlepszych polskich komedii według fachowców czyli "Lejdis", to ten mnie bawił, a tamten nie.
Widać gusta są różne.
Dzisiaj go zjadłem i doszedłem do wniosku, że znowu będę pod wiatr.
Ja go obejrzałem z przyjemnością. Fakt, że zachwytu nie wzbudził, ale wcale nie czekałem,. kiedy się wreszcie skończy. W porównaniu z jedną z najlepszych polskich komedii według fachowców czyli "Lejdis", to ten mnie bawił, a tamten nie.
Widać gusta są różne.