Rajstopy Meskie w sklepach

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 08 gru 2008, 23:20

papa_smerf pisze:Ale prawie 7 funtów za parę to chyba trochę drogo, kiedy na allegro były po 10 zł.
Nawet tych 10-ciu nie warte.Zwykłe rajstopy elastilowe za 1.50. Nic wiecej. Nie ma sie co rozpisywac na ten temat. Tak naprawde to mamy je z Musą tylko chyba dla pudełka. ;)
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 08 gru 2008, 23:31

kasior pisze:Tak naprawde to mamy je z Musą tylko chyba dla pudełka. ;)
I ja też juz mam, najładniejsze jest pudełko. Można w nie zapakować kazde inne. Takie małe oszustwo dla dobra sprawy. :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 08 gru 2008, 23:38

No właśnie.
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 09 gru 2008, 22:01

Dokładnie.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 09 gru 2008, 22:24

Jeśli chodzi o model "Felix", zielone pudełko to muszę trochę odszczekać. Na pierwszy rzut oka to kolor nijaki (beż), gładkość też nieszczególna. Jednak po całym dniu noszenia wrażenia dobre. Zsuwanie niewielkie, ale nie odczuwalne z powodu tego specyficznego klina sięgającego ponad grot, a z tyłu duży klin (czego w damskich nie cierpię). Jednak tu jest nie tak szeroki i da się znieść. Jednak przy zsuwaniu się rajstop, klin jest na tyle elastyczny, że rajstopy odczuwa się jak wysoko podniesione pończochy. To na skutek szwów klina, które odczuwa się jak wierzch manszety pończochy. Ogólnie oceniam na 4 w skali 5.
Nie zauważyłem jakiegoś spadku sprężystości i spadania po dniu noszenia. Felix 20 den jest moim zdaniem udanym wyrobem i na 10 zł zasługuje (pudelko, wartość bezcenna - gratis :lol: ).

Zobaczymy jak z trwałością, ale to po czasie.
Obrazek
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 16 gru 2008, 21:09

Niedługo powinny pojawić się kolejne produkty skierowane dla mężczyzn. Produkt chiński, co jakoś nie dziwi, bo ostatnio wszystko jest chińskie :) Od tego producenta są na razie 2 modele- lekkie 10 den i kryjące 80 den- a poniżej linki:
80: http://www.doyeah.com/cgi-bin/shop/swit ... &item=0858
10: http://www.doyeah.com/cgi-bin/shop/swit ... &item=0838
Miłego oglądania :)
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 17 gru 2008, 10:31

Tylko czemu na tych fotografiach widać genitalia na sztorc. Chyba bardziej pasują mi reklamy europejskie/amerykańskie gdzie ta część jest tabu. Ale klikając po linkach od tej strony trafiłem na fajną kolekcję mody z Chin z ładnymi modelkami.
Kornecken a wiesz może jak jest po chińsku zmiana języka na bardziej cywilizowany ?
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 17 gru 2008, 11:03

może spróbuj translatora google albo babelfish? ja po chińsku ani w ząb, nie wiem skad pomysł żebym wiedział jak po chińsku jest zmiana języka :))
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 17 gru 2008, 11:44

Góra w nich totalnie mi się nie podoba. Jednak wolę z delikatniejszym wykonaniem części majteczkowej. Kultura kraju Konfucjusza jest inna i "męskość" jest taką samą częścią ciała jak ręka czy noga.
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 17 gru 2008, 11:55

Kornecken pisze:może spróbuj translatora google

To był żart , więc nie przejmuj się. Mam s w domu słownik polsko - chiński.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 17 gru 2008, 19:05

Znalazłem tam jeszcze jedne
http://www.doyeah.com/cgi-bin/shop/swit ... &item=0238

Co do konstrukcji góry, to jest ona dość rewolucyjna, jednak warto by sprawdzić jak się nosi żeby definitywnie stwierdzić jakie rajstopy są. Widać, że jest ona mocna i zawiera w sobie sporo wstawek bawełnianych. W dni gorące może to mieć znaczenie. Szkoda, że to oferta nie dość, że chińska to jeszcze w Chinach (a może w Hong Kongu).

A dla zwolenników japonek ten pomysł jest do kupienia
http://www.doyeah.com/cgi-bin/shop/swit ... &item=0104
Obrazek
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 17 gru 2008, 20:04

One wszystkie mają klin z przodu i z tyłu. Nazwijmy go wtedy dodatkowym pasem materiału. Znasz chiński Papo Smerfie ?

Gość ma ogolone nogi.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 17 gru 2008, 20:20

Po co mi chiński, jak mam same kwadraciki w miejscach liter. Tak moja Opera czyta ich znaki.
dr.pantyhose pisze:Gość ma ogolone nogi.
Może Chińczykom nie obrastają tak jak nam?

Ps. Obiecałeś przywieźć do Polski rajstopy Woman. W razie czego 1 para dla mnie na próbę.
Obrazek
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 17 gru 2008, 20:50

I z pewnością są w każdym rozmiarze, pod warunkiem że będzie to rozmiar na 152 cm.
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 17 gru 2008, 21:49

papa_smerf pisze:Obiecałeś przywieźć do Polski rajstopy Woman. W razie czego 1 para dla mnie na próbę.
Pytałem 2 miesiące temu kto jaki rozmiar chce i nie było chętnych więc zostawiłem temat.
Ale w wakację będę znowu więc nic straconego. Mogę zebrać zamówienie na "Leeve" i na "Camfilion" ("Gerbe" chyba sobie odpuścimy za taka cenę) tak na poważnie. Niestety nie będe kupował w ciemno po kazdym rozmiarze i kolorze bo jak sobie policzyłem to musiałbym ze 200 funtów wydać na wszystkie wariacje. A dla mnie to tylko te największe rozmiary by mogły się potem nadać.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 17 gru 2008, 22:54

A masz gdzieś link do rozmiarów Leeve?
Obrazek
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 18 gru 2008, 17:11

no szkoda że nie wiedziałem o tej ofercie- chętnie bym spróbował ;/
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 25 gru 2008, 13:54

No i mamy po Wigilii.
Mój pomysł z prezentem od małżonki w jego końcowej fazie realizacji nie okazał się takim gwoździem jak planowałem. Prezenty rozdane i publicznie tzn. rodzinnie rozpakowane, rajstopy połozone dumnie na wierzchu sterty moich drobiazgów nie wzbudziły o zgrozo jakiegoś zainteresowania, Ci "bezczelni" Goście nie chcieli mnie obgadywać? Mam przekonanie, że nikt nic nie widział.

Jedynie dzisiaj rano w czasie podróży do kościoła mój syn powiedział, że mu zimno, że mógł założyć pod spodnie kalesony, ale przecież ty (to znaczy ja) nic nie masz. Na co odpowiedziałem że mam ubrane.
- ale nie kalesony
powiedział syn.
- rajstopy, wczoraj dostałem pod choinkę
Odpowiedziałem. Na co małżonka:
- takie męskie

- Wiem, widziałem.
Odpowiedział syn

A więc jednak widział, a sensacji żadnej. A myślałem, że będzie coś na wzór rewolucji. :-( :lol:
Ostatnio zmieniony 25 gru 2008, 14:34 przez papa_smerf, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 25 gru 2008, 14:20

A ja, w prezencie gwiazdkowym kupiłem sobe od żony rajstopy OMSA acttva 20Den. Dzisiaj rano żona dopytywała się, czy mi leżą, ale niestety jeszcze nie przymierzałem. Zostały mi polecone w sklepie w zamian za Marilyn Relax 20 jako bardzo podobne, tylko lepszej jakości.
Pani, która mi sprzedawała (w branzy pończoszniczej pracuje 3 tygodnie) na moje dywagacje na temat różnicy cenowej miedzy rakstopami męskimi i damskimi stwierdziła, że nie ma nic do tego kto co nosi (jeśi bedzie miala z tego większą sprzedaż to niech wszyscy faceci noszą rajstopy).
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 25 gru 2008, 20:17

papa_smerf pisze:rajstopy połozone dumnie na wierzchu sterty moich drobiazgów nie wzbudziły o zgrozo jakiegoś zainteresowania, Ci "bezczelni" Goście nie chcieli mnie obgadywać? Mam przekonanie, że nikt nic nie widział.
Mi nie udało się namówi żony na rajstopy, ale dostałem "męskie skarpety przeciwżylakowe", czyli nic innego niż podkolanówki 70 den :mrgreen: ale inaczej nazwane i w ładnym pudełku z facetem.
Pudełko nie wzbudziło żadnego zainteresowania, więc "aby lepiej obejrzeć" wyjąłem podkolanówki z pudełka. Nadal zainteresowania nie było, ale kilka osób zatrzymało na chwilę wzrok :mrgreen:
A dziś był rodzinny obiad i chodziłem w tych podkolanówkach. Nie było żadnej reakcji nikogo a były dobrze widoczne, bo chodziłem bez butów.
Radziu

Post autor: Radziu » 26 gru 2008, 23:59

Gratuluje Wam prezentów i przeżyć z nimi związanych.

Bodex, czy nie lepsze były by podkolanówki nie przeciwżylakowe?
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 27 gru 2008, 13:45

Przymierzyłem te rajstopy OMSA Acttiva 20 Den rozmiar XL i ... pierwszy raz w życiu mam wrażenie jakby rajstopy były za duże. Tylko przymierzyłem a nie chodziłem w nich dłużej więc jeszcze nie wiem jak się noszą, ale powiem szczerze, że inne rajstopy robią wrażenie większego ucisku niż te, mające w opisie "stopniowany ucisk".
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 29 gru 2008, 12:43

Radziu pisze:Bodex, czy nie lepsze były by podkolanówki nie przeciwżylakowe?
Może i lepsze, ale nie znalazłem zwykłych męskich podkolanówek, a rajstop żona pod choinkę dać nie chciała. Ale ja i tak używam wyrobów przeciwżylakowych (profilaktycznie z uwagi na siedzącą pracę) więc te też się przydadzą :)

Zresztą to chodziło o "przyzwyczajenie" rodziny że noszę tego typu wyroby, za kilka dni (na sylwestra) będzie u mnie w domu też kilka osób z rodzinki i tym razem założę cieńsze (40 den) damskie podkolanówki :)
Radziu

Post autor: Radziu » 29 gru 2008, 13:32

Męskie pokolanówki znajdziesz w sklepach pompea, pisałem o tym tu: http://nowamoda.webd.pl/viewtopic.php?t ... c&start=66
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 29 gru 2008, 17:52

Jeśli w rajstopach męskich jest jakaś różnica w stosunku do damskich, to oświećcie mnie jaka jest różnica w podkolanówkach.
Obrazek
ODPOWIEDZ