Jak propagować, uświadamiać .... pomysł

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
5609938

Post autor: 5609938 » 05 lis 2008, 02:54

Witam, mam propozycje.
Temat "jak propagowac" jest gleboko ukryty.
Mam propozycje (do moderatorow chyba), aby zalozyc jeden oddzielny temat/post/dzial, ktory by zbieral wszystkie pomysly na rozpropagowanie idei.
Mozna by go takze uzyc do synchronizacji dzialan.

Pozdrawiam i do napisania....
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 05 lis 2008, 08:24

5609938 pisze:Temat "jak propagowac" jest gleboko ukryty.
Jest tak samo dostępny jak wszystkie inne, nie widzę specjalnego ukrycia. Co zatem proponujesz?
kasior pisze: Pzrecież on właśnie bardzo dobrze do tego podszedł. tak jakby to było normalne,ze jego brat rajstopy nosi.
Jakoś to odczytałem inaczej. Mam przykre wspomnienia z młodości i jednej pielęgniarki szkolnej. Jeśli dla mnie jest normalne, że mój brat nosi to nie podnoszę jego nogawki, żeby innym pokazać, to jego sprawa, jak chcę to podnoszę swoją nogawkę. Ten ciekawski kuzyn zrobił to wbrew woli jego brata.

Tak to widzę, chyba, że twój opis sytuacji źle zrozumiałem.
Obrazek
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 06 lis 2008, 23:40

Nie wiem.... na moje to on nie wiedzial. Podnósł nogawkę bo przez dziurke zrobioną przez psa w spodniach coś wyszło i chcial zobaczyć co. Zobaczył i tak powiedzial ale bynajmniej reakcja była prawidłowa.
ptoszek1

Post autor: ptoszek1 » 07 lis 2008, 18:55

hm myśle że mógł się ten twój kuzyn speszyc :oops: ale z drugiej strony dobrze ze wszyscy z rodziny wiedzą i nie musi tego ukrywać
:lol:
patryk84b
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: patryk84b » 09 lis 2008, 21:27

a po ile lat mieli Twoi kuzyni ?
Awatar użytkownika
rajski
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: rajski » 10 lis 2008, 19:57

Ciekawa sytuacja kasior, :) tak wlasnie powinno być, powinno być normalnie.
Nosisz rajstopy? OK to sobie noś :) a nie jakieś dziwactwa !! suber oby tak dalej !!
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 10 lis 2008, 23:42

patryk84b pisze:a po ile lat mieli Twoi kuzyni ?
ten w rajstopach chyba 20 a ten co odkrył jest o wiele starszy.
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 16 gru 2008, 10:26

Kolejny pomysł na propagowanie. Jak ktoś pracuje w sklepie to moż ubrać męskie manekiny na wystawie w zestaw klubowy. Podwójny efekt. Propagowanie i przyciąganie zaintrygowanych klientów.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 16 gru 2008, 10:36

dr.pantyhose pisze:Jak ktoś pracuje w sklepie to moż ubrać męskie manekiny na wystawie w zestaw klubowy.
Obawiam się, że w sklepach "sieciowych" a te obecnie dominują "zestawy wystawowe" są ustalane odgórnie.
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 16 gru 2008, 12:47

Z histori reklam/witryn sklepowych pamiętam takie wydarzenia jak zatrudnienie żywych modelek jako manekinów. Używanie błędów ortograficznych w nazwach. I to działa. Więc dlaczego nie ubrac manekinów męskich w rajstopy w sieciowym sklepie. To jest pomysł. A męski zywy model na wystawie sklepu sieciowego w rajstopach ? To dopiero by była reklama dla sklepu. Każdy by tam wszedł aby zobaczyć.
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 16 gru 2008, 13:26

he he żywy model w rajstopach? cięzko uwieżyć. ale manekiny czemu nie... ten pomysł by przeszedł.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 16 gru 2008, 16:22

Pomysł ciekawy, tylko kto ma sklep z forumowiczów? Witryny sklepowe nastawione są głównie pod kobiety, one stanowią większość kupujacych ciuchy.
Ja nigdy nie widziałem na wystawie nawet chłopa w przepisowych kalesonach, a co dopiero mówić o rajstopach.
Obrazek
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 16 gru 2008, 19:22

papa_smerf pisze:Ja nigdy nie widziałem na wystawie nawet chłopa w przepisowych kalesonach
Ja widziałem męskiego manekina w leginsach termicznych. Czemu Papo Smerfie taki sceptyczny jesteś. Faktycznie chyba nie ma wśród nas bogatych przedsiębiorców ale może ktoś z branży reklamowej przeczyta te nasze pomysły i zaispiruje go to do jakiejś reklamy.

Przecież reklama czy to pozytywna czy negatywna jest zawsze dobra jesli sie ja zapamieta. A taka reklama będzie na pewno zauważalna.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 16 gru 2008, 19:34

dr.pantyhose pisze:Czemu Papo Smerfie taki sceptyczny jesteś
Może jestem zbyt sceptyczny, jednak mam takie przekonanie, że manekiny męskie nie za bardzo potrafią przekazać to co chcemy. Ich konstrukcja nie podkreśla kształtu nóg, a raczej przedstawia całą sylwetkę ukształtowaną pod garnitur.

Ja jednak na witrynie wolałbym widzieć plakaty w stylu tego chłopaka w nagłówku forum.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 22 gru 2008, 12:19

papa_smerf pisze:Ja nigdy nie widziałem na wystawie nawet chłopa w przepisowych kalesonach, a co dopiero mówić o rajstopach.
Bo kalesony są bielizną, czyli noszone są pod spodnie, a tu chyba chodzi o zareklamowanie rajstop dla mężczyzn, ale noszonych w sposób widoczny.
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 25 gru 2008, 15:24

Nic nie stało by na przeszkodzie,zeby na wiosnę postawili kilka manekinów męskich w wiosennym zestawie z szortammi i rajtkami. Mysle,ze nawet specjalnego wrażenia by to nie zrobiło na ludizach. Ale fajnie by było.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 25 gru 2008, 19:23

kasior pisze:Mysle,ze nawet specjalnego wrażenia by to nie zrobiło na ludizach

Chba, że rajtki byłyby w zajekolorach.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 25 gru 2008, 22:51

byczunio pisze:Chba, że rajtki byłyby w zajekolorach.
Chyba tylko takie by zauważono. Dobre manekiny czyli takie człekokształtne mają powierzchnię tak gładką i lśniącą, że rajstopy cieliste nie były by widoczne.
Obrazek
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 26 gru 2008, 01:05

jak narazie w sklepie INTIMISSIMI w białostockim Auchanie sa poubierane damskie manekiny w męską bieliznę- wygląda naprawdę kontrowersyjnie
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 26 gru 2008, 08:51

Jak widać mamy kolejny atak płci pięknej na typowo męskie ubrania :lol:
Nie brońmy im tego, bądźmy tolerancyjni. Może jednak i panie się w końcu zreflektują i zauważą nasze potrzeby.
Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 26 gru 2008, 18:20

Danon pisze:jak narazie w sklepie INTIMISSIMI w białostockim Auchanie sa poubierane damskie manekiny w męską bieliznę- wygląda naprawdę kontrowersyjnie
ale nikt nie zaryzykuje ubrania meskich manekinów w damską bieliznę, "bo wyglądałoby to obleśnie".
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 27 gru 2008, 00:11

byczunio pisze:ale nikt nie zaryzykuje ubrania meskich manekinów w damską bieliznę, "bo wyglądałoby to obleśnie".
rzecz gustu - ja nie oceniam, też nie sądzę że to było zrobione celowo. Po prostu pewnie tylko takie manekiny były, a sprzedają również męską bieliznę. Dla mnie śmiesznie wyglądają bokserki z wyraźnym miejscem na interes i nad nimi całkiem pokaźny biust.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
Radziu

Post autor: Radziu » 27 gru 2008, 00:16

Z tymi manekinami to jest bardzo dobry pomysł. Gdybym miał własny sklep to napewno bym tak zrobił.
Awatar użytkownika
rajski
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Jak propagować, uświadamiać .... pomysł

Post autor: rajski » 10 lut 2009, 18:39

pomysł z manekinami jest zajebisty!

a dlaczego by ich nie ubrać?

ja bym proponował góra w stylu męskim a dół w stylu rajstopy + dodatki wg gustu.

Dodatki: spodenki spodnica, buty etz....

hmmmmmmm ... bardzo ciekawe :)
kochamrajstopy

Post autor: kochamrajstopy » 16 lut 2009, 17:53

najlepszy sposobem na propagowanie jest chodzenie w nich po ulicy:)
ODPOWIEDZ