Rozpoczęcie sezonu
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Ja akurat narzadziej używam 40-tek, wolę 20-tki lub 60-tki. Magda ty ich używasz pod spódniczkę, więc trochę inaczej odbierasz ich grubość. Dla mnie są równoważne 20 den + spodnie na chłodne dni. 60 den to już na mróz, lub na duży mróz więcej niż to, np. 100 den akrylowe.Magda pisze:może dlatego 40 są najbardziej optymalne i na ciepłe dni i na zimne....
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Odczuwalność ciepła zalezy od stanu ruchu. Jak siedzimy, to czesto przy 25 stopniach czuje się chłód. Jak zaczniemy się ruszać, cos fizycznie robić, robi się nam gorąco.
Ja ogólnie noszę obecnie 20 den, w domu pod długie spodnie (ok 23 stopnie) i na zewnątrz. W domu malo sie ruszam, na zewnątrz nie siedzę
Teraz na zewnątrz nie wychodzę, ale temperatura spada, -3,6 stopnia. Zima puka do drzwi i 60 Consay Voyage otwierają szufladę.
Ja ogólnie noszę obecnie 20 den, w domu pod długie spodnie (ok 23 stopnie) i na zewnątrz. W domu malo sie ruszam, na zewnątrz nie siedzę
Teraz na zewnątrz nie wychodzę, ale temperatura spada, -3,6 stopnia. Zima puka do drzwi i 60 Consay Voyage otwierają szufladę.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
U mnie w domu jest aktualnie 17 stopni i chodzę po domu w jeansowych krótkich spodniach i bawełnianych rajstopach. Żona jest poza domem i przynajmniej dziś nie będzie marudzenia że ktoś ze znajomych przyjdzie i mnie tak zobaczy.
Ostatnio zmieniony 11 gru 2008, 22:37 przez Jasiek, łącznie zmieniany 1 raz.
Jasiek
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Radziu pisze:Mi lekarka córki kazała zrobić w domu chłodnię ze względu na jej zdrowie
To co lekarka zmieniła swoje metody lecznicze?Radziu pisze:W domu znowu mogę mieć normalne domowe temperatury, aktualnie mam 24,5
Za sezon na rajstopy powinniśmy uważać temperatury na zewnątrz mieszkania, nie w środku, bo tu przeważnie jest po za sezonem.
W tej chwili u mnie na dworze ( mimo, że mieszkam w Małopolsce) mam 6 stopni i leje, chociaż góry białe, ale zapowiadają na jutro atak zimy, więc grubsze rajstopy ( 60 den ) i łopata do śniegu są w pogotowiu.
Kwestia przyzwyczajenia.byczunio pisze:Przecież to można się udusić! U mnie w domu jak jest powyżej 21 to nikt nie może zasnąć. Na noc redukujemy do 18-19 stopni.Radziu pisze:aktualnie mam 24,5
Efekt cieplarniany to chyba bym powiększył właśnie jak bym to ciepłe powietrze wypuścił z domubyczunio pisze:Poza tym utrzymywanie tak wysokich temperatur w domu jest nieekologiczne - pogłębiasz efekt cieplarniany.
Nie przesadzaj, poprostu choroba minęłapapa_smerf pisze:Radziu pisze:Mi lekarka córki kazała zrobić w domu chłodnię ze względu na jej zdrowieTo co lekarka zmieniła swoje metody lecznicze?.Radziu pisze:W domu znowu mogę mieć normalne domowe temperatury, aktualnie mam 24,5
Niby tak, ale jak widać powyżej, są osoby które mają też sezon w domupapa_smerf pisze:Za sezon na rajstopy powinniśmy uważać temperatury na zewnątrz mieszkania, nie w środku, bo tu przeważnie jest po za sezonem.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Właśnie, ja po mieszkaniu biegam w rajstopach i krótkich spodenkachpapa_smerf pisze: Za sezon na rajstopy powinniśmy uważać temperatury na zewnątrz mieszkania, nie w środku, bo tu przeważnie jest po za sezonem.
Jak ja Ci Papciu zazdroszczę!papa_smerf pisze: góry białe, ale zapowiadają na jutro atak zimy, więc grubsze rajstopy ( 60 den ) i łopata do śniegu są w pogotowiu.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt: