Rozmiary rajstop

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 22 lis 2008, 12:09

nie papo- reszta na magazynie leży- dlatego nie mam zaufania- szczególnie do biedronki, fakt podkolanówki ( tzw antygwałty) sama kupiłam w realu poprostu nie mogłam nigdzie znaleźć marilyn 40 den
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 22 lis 2008, 12:37

Kurczę znowu bronię Biedronkę, ale ta zła reklama tego sklepu dotyczyła spraw pracowniczych, nie jakości towaru, a ta nie odbiega od średniej innych sieci.

Ale już nie odbiegajmy od tematu, bo nie chcę wydzielać osobnego wątku o Biedronce :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 22 lis 2008, 16:21

ok to wracamy do rozmiarów ale przyjemnie się dyskutowało.
jak kupisz i wypróbujesz moje to może się nawmówię na biedronkę
w sumie jestem ciekawa Twojej opinii :zdrowko
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 22 lis 2008, 16:29

Mam tylko pewne wątpliwości, bo te twoje są ze zwiększonym uciskiem, czego nie lubię. Powiedz czy jest on wyraźnie większy niż w typowych lyckrowych, czy może jednak podobny, ale odpowiednio uformowany?
Chociaż przy 20 den da się chyba wytrzymać.
Obrazek
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 22 lis 2008, 16:44

hmmmm ciężko mi powiedzieć-one są uciskowe zgadza się ale b. przyjemnie się je nosi
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 22 lis 2008, 17:42

Magda pisze:hmmmm ciężko mi powiedzieć-one są uciskowe zgadza się ale b. przyjemnie się je nosi
Mi osobiście też bardzo pasują takie "relax", ucisk w niczym nie przeszkadza a przy okazji nie ma problemów ze zsuwaniem.
Papo, na pewno będą znacznie mniej uciskać niż te męskie które masz dostać pod choinkę. Skusiłeś się na tamte, to i te wypróbuj :mrgreen:
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 22 lis 2008, 17:57

Bodex z twojego posta wynika ,że miss marilyn relax 40 testowałeś i może napiszesz o trwałości, miękkosci itp czyli zaletach i wadach
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 22 lis 2008, 18:14

Magda pisze:Bodex z twojego posta wynika ,że miss marilyn relax 40 testowałeś
Nie pisałem konkretnie o miss marilyn. Wydaje mi się, że takie też mam, ale pudełek nie przechowuję więc mogę się mylić. Chodziło mi ogólnie o rajstopy "relax", czyli z mocniejszym i stopniowanym uciskiem.

Mogę się wypowiedzieć o Sanpellegrino Massage 30 den, bo kupiłem kilka par w Makro (była wyprzedaż, po około 3 zł płaciłem) Są bardzo trwałe i przyjemne w dotyku. Miałem też kiedyś rajstopy tego typu Glamour i Veneziana, też były OK, dlatego napisałem że mi takie odpowiadają :-D
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 22 lis 2008, 18:46

kiedyś chodziłam w sanpellegrino ale jakoś raz się zraziłam i sobie odpuściłam pozatym nie kupowałam na wyprzedażach więc płaciłam słonawo podobnie w cenie stały Levante
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 26 lis 2008, 18:14

Mam pytanko: jak zachowują sie rajstopy z dużą zawartością lycry w przypadku za dużego rozmiaru? Nie chodzi o duży klin, tylko rajstopy z małym klinem zbyt duzego rozmiaru. Duża zawartość wlókna mocno elastycznego powinna powodować, że takie rajstopy nie powinny się zsuwać, a jedynie będą mniej rozciągnięte, czyli grubsze. Taka jest moja teoria, a jak jest w rzeczywistości? Np. takie http://www.allegro.pl/item476488841_mar ... _cena.html ten rozmiar 3 jest w zasadzie w innych firmach 4 lub L. Co bedzie jak kupię za duże?
Tu szczególnie prosze Magdę o odpowiedź, bo takie używa.
Obrazek
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 26 lis 2008, 22:37

Wczoraj w trakcie spaceru z pieskiem wszedłem do delikatesów wielobranżowych po czekoladkę dla mojej pani i przy okazji zobaczyłem jakie mają tam rajstopy. Akurat mi sie wszystkie skończyły wiec kupiłem sobie jedna parę, bo jedna tylko była w moim rozmiarze i do tego nie ten kolor co bym chciał ale cóż... Dopiero w domu sobie poczytałem opakowanie i wyszło na to ,że włoska produkcja Glamour. Dzisiaj przechodzilem pół dnia i jestem nawewt zadowolony. nie ściągają sie za mocno, nie uciskaja za mocno i do tego nie maja tego pieprzonego klina między nogami.
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 27 lis 2008, 06:23

Mogę tylko powiedzieć ,żna swoim przykładzie i marlin-ów relaxów a tam widzę takowe
cene nie jest super rewelka 40 kosztują mnie zazwyczaj ok 12 w sklepie i ok 10 w hurtowni
Relaxy ja noszę 3 i szczerze papo powiem że juz miałam nasobie zarówno 2 jak i 4 gdy nie mogłam dostać 3 nic się nie zsuwało i nosi się je b. przyjemnie-faktem żjest że, hmmm ja mam biodra może małe ale mam u facetów zawsze ciut może się w pasie coś zwinąć.
Osobiście polecem relaxy -sprawdzałam , chodzę na codzień. na temat 40 powiem że są zaje-trwałe..:P
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 27 lis 2008, 11:00

Czyli tak jak podejrzewałem, że są na tyle elastyczne iż rozmiary szeroko zachodzą na siebie. Może jest większa różnica w wysokości pasa.

Kasior wrzuć fotkę opakowania, przepadam za rajstopami bez klina, a strasznie je trudno znaleźć w większych rozmiarach.
Obrazek
carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 27 lis 2008, 17:00

Sam się czaję na te Marylin Relax. Widziałem w Realu i po dzis dzien się zastanawiam - dlaczego nie wziąłem? Dzięki za opinię ;-)
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 27 lis 2008, 21:24

A potem takie rajstopy na nogi, na to buty znane jako relaksy do kompletu i ławeczka w parku i pełen relax.
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 28 lis 2008, 06:32

Tak zachodzą na siebie -dlatego są cool że są tak elastyczne, jednocześnie miłe w dotyku, trwałe-przynajmniej 40 i na mnie :-P . Róznic w wys. pasa raczej nie zauważyłam-może dlatego , iż są tak elastyczne
carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 30 lis 2008, 14:04

Ja jednak jestem jakis wybitnie nieproporcjonalny :lol:

Wkurzony tym, że Gatta Rosalia 3, są na mnie zwyczajnie ZA DUŻE (i to dosc sporo), kupiłem sobie Laurę, ale postanowiłem zaryzykować i wybrałem rozmiar 2 (mam 173cm wzrostu). Teraz niczego nie trzeba podciągać i nareszcie częsć majtkowa nie jest zbyt długa... Może nogawki rzeczywiscie są teraz ciutkę zbyt krótkie (rajstopy nie dochodzą po same pachwiny), ale i tak jest o wiele wygodniej. Tak czy inaczej - raczej Gatta ma dosć przeciętne produkty moim zdaniem :roll:
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 30 lis 2008, 17:09

carin, zawsze tu mówiłam iż gatta nie jest za bardzo cool. pozatym kupując wyroby - odwróć opakowanie tam najczęściej jest taka mała tablica poglądowa- wzrost-waga-rozmiar
Nie zapominaj iż kobiety mają"kuperki" i biodra więc na kobietę nawet niższą będzie dobra 3 a dla ciebie będzie do luftu
carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 30 lis 2008, 18:06

tam najczęściej jest taka mała tablica poglądowa- wzrost-waga-rozmiar
Takie rzeczy sie wie doskonale ;-) Problem w tym, że dane przedstawione na tych tabelach, mają się często po prostu nijak do tego jak jest w rzeczywistosci ;-) (przynajmniej w moim przypadku)
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 30 lis 2008, 18:10

Część majtkowa jest przeważnie bardziej rozciągliwa i w większości jak się postarasz to zrobisz z niej jeszcze podkoszulek rozcinając nieco poniżej gumki, na włożenie rąk. :lol:

Trochę inaczej jest w rajstopach wyższej klasy.
Obrazek
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 30 lis 2008, 18:22

Dlatego nie przepadam za gattą, sparzyłam się nawe na tyh lepszych
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 03 gru 2008, 23:11

Właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem pierwszych rajstop firmy Marylin model Velour 20.
Ciekawe rozmiary, podawane podwójnie 1/2 i 3/4. Kiedy wyciągnąłem z opakowania przeraziłem się, że to na przedszkolaka, takie małe. Kiedy jednak zacząłem ubierać okazalo się, że się rozciągają jak sobie życzę. Są aksamitnie miękkie, część majtkowa t-band, nie za wysoka, nie ściska klejnotów, a guma o dość ciekawym splocie nie zwija się. Klin bawelniany, nie za duży, nie czuje się go.

Jestem tymi rajstopami zachwycony.
Obrazek
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 04 gru 2008, 07:02

A nie mówiłam? a jak kupisz relaxy mimo iż cena jest 10-15 zł to chyba z innych zrezygnujesz
Ostatnio zmieniony 04 gru 2008, 09:31 przez Magda, łącznie zmieniany 1 raz.
Radziu

Post autor: Radziu » 04 gru 2008, 09:32

Miałem kiedyś takie z firmy POMPEA, faktycznie są bardzo fajne, przyjemne w dotyku i przed założeniem wyglądają na zupełnie za małe. Mają tylko jedną wadę - spodnie się do nich bardzo czepiają.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 04 gru 2008, 09:39

Radziu pisze: Mają tylko jedną wadę - spodnie się do nich bardzo czepiają.
Nic takiego nie zauważyłem w tym modelu. Mam na sobie sztruksy, więc dość włochate od spodu, jednak lekko się przesuwają po powierzchni rajstop.
Obrazek
ODPOWIEDZ