Rajstopy Meskie w sklepach

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 02 gru 2008, 13:47

kasior pisze:ja wrócę do tematu. Właśnie dzisiaj dostałem paczuszkę z tymi rajstopami męskimi Aries. paczka nieuszkodzona o dziwo. Oglądałm.. fajne są i wydaje mi się,ze będą się dobrze nosić i długo trzymać. jak ubiorę to napiszę więcej..
to i Ty załapałeś się na nie? Mam nadzieję, że spróbujesz wcześniej niż ja w Boże Narodzenie.
Niewątpliwie są drogie, ale wyglądają porządnie i chyba tak jak piszesz będą trwałe.

Ps. Jaki kolor wybrałeś z dostępnej gamy (dwóch :lol: )
Obrazek
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 02 gru 2008, 19:50

Ja wybrałem czarne. Ostatnio praktycznie nie używam skarpet a czarne od biedy mogą za skarpetki ujść ;-) Nie żebym się jakoś specjalnie krył, ale do pracy w beżowych bym się nie wybrał, a w czarnych nie mam oporów.

Miałem już wcześniej wypróbować, ale może jeszcze żona się da namówić i dostanę prezent ?
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 02 gru 2008, 21:16

bodex pisze:Miałem już wcześniej wypróbować, ale może jeszcze żona się da namówić i dostanę prezent ?
To ty też? Kurcze, ale sie musimy z tymi naszymi kobietami nakombinować :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 02 gru 2008, 21:30

Ja nie musze kombinowac ;) A co do rajtek to cały dzień dziś przechodzilem i musze przyznać,ze mi się podobaja. Nie są takie grube jak jest napisane, ale za to dosyc mocno uciskają nogę zwłaszcza łydkę. bardzo mi się to podoba, gdyż raz,że nie spadaja mi a dwa,ze dzisiaj nie bolały mnie nogi w pracy a o to mi najbarsiej chodziło kiedy je zamawialem. Mam ostatnio troche kłopotów z racji mojej pracy, ale myslę,ze się to zmieni niebawem. (wróciłem do mojego sportu - co ruch to ruch). Wracając do opisu rajtek sa dbrze zbudowane, maja zupełnie inne mocniejsze szwy nic zwykłe damskie no i miejsce na klejnoty. Bardzo to jest wygodne. Poza tym to co opisał Kornecken - piętki i palce z takiego fajnego materiału, który nie wiem jak opisać. Do tego wszystkiego powłoka antybakteryjna (miły zapach), dzięki której po 8 godzinach pracy nie śmierdziały mi nogi. To tyle wrażeń. Nie żałuje zakupu. Nie takie, ale uważam,ze warto.

PS. Musiałem dłużej czekac na przesyłke, gdyz jak sam sprzedawca stwierdził wszystkie mu zeszły i czekał na dostawę świeżą. To chyba dobrze rokuje na przyszłośc no nie?
Aha Ppciu - ja wybrałem safari, ale w rzeczywistości to jest bardzo opalony kolor a nie safari. Dokładnie taki jak widac na zdjęciu opakowania.
Radziu

Post autor: Radziu » 02 gru 2008, 21:36

Kolor safari - to poprostu bardziej męsko brzmi, niż cielisty ;-)
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 02 gru 2008, 21:45

Ja też wybrałem safari, tylko go widziałem przez parę sekund :cry:
Co umowa, to umowa. Moja małżonka jest bardzo skrupulatną kobietą i umowy dla niej to rzecz święta.
Obrazek
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 02 gru 2008, 21:53

Papo Smerfie jeśli rajstopy są grubszym prezentem (aby nie było nietrafionych, chociaz tanie nie były) to jakie robicie sobie drobne prezenty ? :)
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 02 gru 2008, 22:52

Gubsze to są te, które muszą być mierzone lub upatrzone. drobne to są uniwersalne, nieraz droższe. Jakieś kolczyki, zegarek, torebka, portfel itp.
Obrazek
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 03 gru 2008, 13:13

Widze że znów zeszło na temat rajstop Aries :) jako że testuje je juz jakiś czas, to powiem tak że aktualnie to są moje ulubione rajstopy- super wygodne, uciskają nogę- i zauważyłem ze dobrze to na nie wpływa, nie czuje pod koniec dnia zmęczenia. Klejnoty maja duzo lepiej niz w typowo damskich rajstopach. Z pewnościa sa warte polecenia, mimo ze nietanie...
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 03 gru 2008, 13:59

Tak chwalicie wszyscy. Chyba tez sobie takie sprawię.

Znowu pojawiły się tanie męskie rajstopy na allegro.

http://www.allegro.pl/item492111390_raj ... _cena.html

http://www.allegro.pl/item492155940_raj ... _cena.html
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 03 gru 2008, 14:30

ale to tylko jakaś wyprzedaż końcówek zapasów.
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 03 gru 2008, 14:31

No i jeszcze rozmiary "S" to nie dla mnie chociaz rajstopy tej marki są bardzo rozciągliwe.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 03 gru 2008, 15:24

dr.pantyhose pisze:No i jeszcze rozmiary "S" to nie dla mnie chociaz rajstopy tej marki są bardzo rozciągliwe.
Czy już je nosiłeś i wiesz dokładnie jak się rozciągają?
Obrazek
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 03 gru 2008, 15:53

Miałem kilka lat temu wszystkie modele, po jednej sztuce i w każdym kolorze. Z jakości są bardzo trwałe. Ciężko je potargać. Przypominają zwykłe rajstopy bez lycry czy dorlastanu. Jak są nowe, jak równierz zaraz po praniu są mocno skurczone. Wyglądaja jak dla małych dzieci. Po kilku godzinach noszenia są za luźne. Tzn nie spadają ale czuć, że tracą naprężenie. Mniejy odczuwalny jest ten efekt w grubszych. Jedynie to zsuwaja się w okolicy łydek. Przy kostce materiał się zagęszcza a w okolicy kolana są naciągnięte. Pod koniec dnia są całe bardzo duże - rozciągnięte. Nic nigdzie nie uciskaja i nie czuć ich pod spodniami. Podejżewam, że pomimo, że wybrałem rozmiary z tabeli prawidłowo to w tym przypadku powinienem wybrać o jeden numer za mały i wtedy były by dobre. Co do kolorów to cieliste były w idealnym kolorze - neutralnym, czarne takie sobie a najbardziej podobały mi się szare. Więc Jesli ktoś na codzień używa rozmiaru 3 to mysle, że można spróbowac z rozmiarem "S". Ale to już na własne ryzyko.
Ostatnio zmieniony 04 gru 2008, 04:32 przez dr.pantyhose, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 03 gru 2008, 23:03

Dzięki za recenzję. Te 50-tki już sprzedane, czyli potwierdza się fakt zapotrzebowania na ten towar.

Jest nas coraz więcej! Chyba, że to nasi forumowicze wykupili?
Obrazek
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 04 gru 2008, 04:33

Albo za dobrze zareklamowałem. Myśle, że to narciarze. Taki sezon teraz idzie.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 04 gru 2008, 09:28

dr.pantyhose pisze:Myśle, że to narciarze.
A ja myślałem, że to nasi :-(

Może by ich spytać?
Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 04 gru 2008, 10:58

dr.pantyhose pisze:Pod koniec dnia są całe bardzo duże - rozciągnięte.
dzięki temu nawet "brudas" założy je tylko raz i upierze :-P
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 04 gru 2008, 12:32

Świetne zabezpieczenie na tych co drugi raz zakładają przepocona bieliznę. A jakby wszystko miało takie zabezpieczenie. Wyobraźmy sobie na imprezce spontanicznej gdzie wszyscy zostali u gospodarzy na noc. Dziewczyny w stringach z krokiem miedzy kolanami. Rajstopy takie, że dwie osoby na raz by w nie weszły, Panowie spodenki z krokiem miedzy kolanami... To nie dobry pomysł bo już takich nie raz widziałem. Chyba ma to maskowac ich niemycie.. ?
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 04 gru 2008, 15:18

Chyba musa i kasior też takie nosili, ciekawe czy także mają podobne wrazenie.

dr.pantyhose, Jak widać z tych aukcji są modele Filip i Feliks, czy jedne i drugie testowałeś?
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 04 gru 2008, 16:35

dr.pantyhose, skejci tak mają nawet jak są czyści :-P
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 05 gru 2008, 04:27

papa_smerf pisze: Jak widać z tych aukcji są modele Filip i Feliks, czy jedne i drugie testowałeś?
3 lata temu na allegro ktoś miał wystawione wszystkie produkowane modele i we wszystkich kolorach. Kupiłem po kazdym kolorze każdego modelu w moim rozmiarze. Efekt, który opisywałem jest podobny w modelach Filip i Felix czyli cienkich rajstopach i pomimo, że Felix podobno jest z Lycrą. Grubsze nie odbiegają od analogicznych damskich wykonanych w technice microfibra. Na stronie producenta nie ma już ani jednych rajstop męskich. Czyli to są wyprzedaże ze starych czasów. Producent się wycofał z tego. Jak Papo Smerfie chcesz zaryzykować te "S" i nie będą pasować to zawsze można żonie odstąpić.

Cie teoretycznie jeszcze oferują te rajstopy. Pewnie maja duzy zapas.

http://tights-for-men.com/index.php?mai ... rers_id=10
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 05 gru 2008, 08:51

Ale prawie 7 funtów za parę to chyba trochę drogo, kiedy na allegro były po 10 zł.
Obrazek
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 05 gru 2008, 23:36

@papo- na początku jak się pojawiły na allegro to wcale tanie nie były- koło 18 zł. Faktycznie wygląda na to że firma Evona z Czech się wycofała z robienia męskich rajstop- widać im nie wypaliło... ale tylko 2 modele były udane- grube z microfibry Fred, oraz cieńkie z lycrą Felix. Pozostałe to było takie byle co ;/
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 06 gru 2008, 12:09

Na szczęście jest jeszcze inna czeska firma Aries.
Obrazek
ODPOWIEDZ