Astro fuks

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Astro fuks

Post autor: papa_smerf » 01 gru 2008, 20:42

Coś ładnego było na niebie, złapałem aparat i zrobiłem zdjęcie. Nie jest najlepsze bo robione z ręki, ale jest.

Później znalazłem to
http://wiadomosci.onet.pl/1872115,16,item.html

W rzeczywistości wyglądalo to pięknie.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 01 gru 2008, 21:07 przez papa_smerf, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 01 gru 2008, 20:59

Może pokażesz nam swoje zdjęcie :?:

EDIT: sorka, widzę, że je zamieściłeś, tylko fotosik nie wyświetla go :-(
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 01 gru 2008, 21:08

Musiałem zminiejszyć, bo 1,08 mb dla fotosika było za ciężko.
Obrazek
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 01 gru 2008, 21:40

To Wenus "styka się" z Księżycem, następne za jakieś 30-40 lat. Mam lunetę x 625, ale nie mam czasu na oglądanie. Aktualnie drinkuję i uczę się do egzaminu w Warszawie za parę dni.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 01 gru 2008, 22:49

Też mam lunetę, od dwóch lat i ani razu przez nią nie patrzylem. Jak miałem czas i chęci to były chmury.
Dzisiaj byl przypadek gdy zasłaniałem okno okolo 17.15 zobaczyłem jasne gwiazdy i piękny księżyc. Na głupiego złapałem aparat i spróbowałem zrobić zdjęcie. Jednak czas naświetlania ok 2 sek zrobił swoje i nie mogłem "zwierza" na tyle stabilnie utrzymać, żeby nie rozmazał. Kiedy przyszedł mi do głowy statyw, to już chmury widoczne na dole za przyczyną halnego zasłoniły mi wszystko.

Na onecie znalazlem informację, że mimowolnie widziałem Wenus i Jowisza. Nie wiem co z tym Saturnem, ale chyba "zlał" się z Jowiszem.

Nie wiem Musa gdzie ty mieszkasz, ale wiem że w dużych miastach takie widoki są trudne do obejrzenia. Łuna świateł miejskich tłumi widok gwieżdzistego nieba.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 02 gru 2008, 08:33

Fajne zdjęcie. Ja niestety nie miałem szans żeby to zobaczyć, mam okna ze złej strony. Chyba musiałbym wejść na ostatnie piętro parkingu, ale nie mogłem wyjść z domu, bo siedze w domu z chorą córką.
ODPOWIEDZ