Parady równości

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Radziu

Post autor: Radziu » 22 lis 2008, 22:48

Ale ja nie idę protestować, tylko paradować ;-) Zresztą ja właśnie jestem hetero :-)
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 22 lis 2008, 22:50

jak zwał tak zwał-potem mohery protestują-na szczeście Amelka napewno ma wydepilowane nogi, ale jak zobaczą np Nataszę i jej podobnych hmmmmm to nie ma się co dziwić że wszyscy są na nie
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
Radziu

Post autor: Radziu » 22 lis 2008, 22:52

Natasza mogłaby przyjść w spodniach, zresztą tacy ludzie nie przechodzą raczej.
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 28 lis 2008, 08:14

Nawet jakbym była les, a każdy wie tutaj,że jestem tolerancyjna.... to byłabym też przeciwna paradom i napewno bym na nie nie poszła.
temat jak wiele innych rzeczy "przyszedł" z usa i państw zachodnich a my poprostu papugujemy(tak jak i seriale w tv, tok show itp) nie mamy nic już prawie swojego
pozatym takie parady odnoszą przeciwny skutek , zreszta po co pokazywać kto z kim i jak śpi.
idąc za pomysłem parad proponuję parady- ludzi z pieskiem lub kozą( też maja prawo kochać i zapisywać im swoje majątki, ....i innych nacji....)
czy nikt nie wpadł na pomysł ,że tez tu i napewno o kaskę idzie dla organizatorów- podobnie jak u zielonych?
Szczerze to brzydzę sie tymi paradami- i uwierzcie mi znam paru gejów ,żyjących w związkach i jakoś też krytykujących te parady.
Majątek, czy sprawy zdrowotne- no cóż spisali temat u notariusza..:) i nie robią z tego problemu
Po co parady- konstytucja gwarantuje nam niektóre prawa.......
W/g mnie to dla maluczkich
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 28 lis 2008, 12:01

Magda pisze:proponuję parady- ludzi z pieskiem
Są takie parady.

Niektórzy ludzie zdaje się czują się tylko silni w grupie i organizują albo dołączają po to do parad, albo może nie mają innego pomysłu na życie. Może jest to taki ekshibicjonizm. Parada wywołuje kontrowersje i pojawiają sie problemy, których nie było wcześniej. Skini, punki, parady faszystowskie. Pewnie wszędzie działał podobny mechanizm. Pewne jednostki czują się silne w grupie.

Też jestem przeciwny takim paradom bo niszczą indywidualizm każdego człowieka.

Oczywiście sa dla mnie też parady na które bym pojechał czy to zobaczyć czy to uczestniczyć. Love Parade pomimo, że się kojarzy jednoznacznie to przyciąga wszystkich a nie tylko pewną grupę, parada karnawałowa w Brazyli - któż nie chciałby tam być. Wiele jest parad gdzie ogólnym przesłaniem jest dobra zabawa.

A co z paradą 1 majową za socjalizmu ? Jako dziecko lubiłem obserwować.
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 28 lis 2008, 14:23

Generalnie parada karnawałowa to co innego, niż parady równości, parady z kozą , z pieskiem....
Tak jak pisałam to jest na pokaż-a w sumie nie ździwiła bym się gdyby organizatorzy byli przeciwnikami- przecież te parady powodują większe zło heh
zresztą to dla mnie głupota manifestować swoją odmiennośc
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 28 lis 2008, 15:00

Mnie śmieszy nazwa "Parada równości". Aby wszystko było równe to musi tam wystąpić procentowo tylu ludzi ile jest w społeczeństwie gejów, lesbijek, heteryków, transwestytów i hodowców gołębi rasy "dolnośląski biały łapciaty".

Taka parada powinna miec nazwę "parada przeciwko homofobi." Jak nazwa organizacji. Nazwa "Parada równości" jest chyba nietrafnie wybrana.

http://images.google.pl/imgres?imgurl=h ... D%26sa%3DN

podoba mi sie jak jakiś pan z tłumu mówi "...tak aby każdy był sobą i nie musiał się oszukiwać..."
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 28 lis 2008, 16:27

a mnie wręcz odraża... i nazwa i wszystko cop z tym zwiazane- jEST PRAWO? JEST! TO PO CO TE MANIFESTACJE-POKAZYWAĆ JAK SIĘ ŚPI I Z KIM
no ale ludziska lubią np rozmowy w toku i publiczne obnażanie i pranie swoich brudów
Radziu

Post autor: Radziu » 28 lis 2008, 19:05

Magda pisze:Po co parady- konstytucja gwarantuje nam niektóre prawa.......
Mylisz parady z demonstracjami.
dr.pantyhose pisze:Też jestem przeciwny takim paradom ...
Oczywiście sa dla mnie też parady na które bym pojechał czy to zobaczyć czy to uczestniczyć. Love Parade pomimo, że się kojarzy jednoznacznie to przyciąga wszystkich....
Widać że nigdy nie byłeś na paradzie w Warszawie, bo byś pewnie zauważył, że to taka mniejsza Love Parade.
dr.pantyhose pisze:Mnie śmieszy nazwa "Parada równości". Aby wszystko było równe to musi tam wystąpić procentowo tylu ludzi ile jest w społeczeństwie gejów, lesbijek, heteryków, transwestytów i hodowców gołębi rasy "dolnośląski biały łapciaty"....
Tylko, że niewielu innych niż homo ludzi chce się przyłączyć, więc trudno żeby było po równo, poza tym źle rozumiesz słowo równość.
dr.pantyhose pisze:Taka parada powinna miec nazwę "parada przeciwko homofobi."....
To dopiero byłaby nietrafiona nazwa.
Magda pisze:...dla mnie głupota manifestować swoją odmiennośc
dla mnie głupotą jest jej ukrywanie.
Magda pisze:a mnie wręcz odraża... i nazwa i wszystko cop z tym zwiazane- jEST PRAWO? JEST!
A co ma prawo do parad :?: Poza tym, że każdy ma do tego prawo po uprzednim zgłoszeniu.
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 28 lis 2008, 19:35

Parada równosci to jest właśnie demonstracja (niby) przeciw homofobii
Masz prawo tak jak pisałam(patrz wyzej i uważnie czytaj) konstytucyjne nawet spać z kim chcesz, ubierać się jak chcesz i po co demonstrowac, paradować- robić sobie wrogów
powiedzmy że ktoś jest zoofilem -i przyprowadzi tam kozę heheheheheeheheh
dobry pomysł pojade tam z kozłem a co-też wypada mu majątek dać, po śmierci spadek-po co notariusz
Radziu ludzie w tej paradzie są mniej tolerancyjni niż "moherowy beret"
Radziu

Post autor: Radziu » 28 lis 2008, 19:39

Magda pisze:Parada równosci to jest właśnie demonstracja (niby) przeciw homofobii
Masz prawo tak jak pisałam(patrz wyzej i uważnie czytaj) konstytucyjne nawet spać z kim chcesz, ubierać się jak chcesz i po co demonstrowac, paradować-
Dlaczego chcesz im odmówić prawa do paradowania :?:
Magda pisze:powiedzmy że ktoś jest zoofilem -i przyprowadzi tam kozę heheheheheeheheh
Widzisz w tym coś śmiesznego :?: Poza tym, czy naprawdę nie wiesz, że akurat zoofilia jest prawnie zabroniona i karalna :?:
Magda pisze:ludzie w tej paradzie są mniej tolerancyjni niż "moherowy beret"
Wniosek w stylu WIEDZĄCEJ LEPIEJ. Nie była a wie :lol:
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 28 lis 2008, 19:43

dlatego trzeba walczyć o prawa! zoofile też powinni-protestować, paradować itp. Homoseksualizm dawno temu też był prawnie zakazany a za hitlera to wow
Radziu nie rozśmieszaj mnie z tymi teoriami bo zajady mi się robią.
tak samo jak widzę te parady- dla mnie idiotyzm- ludziska z BDSM tez musża zacząć paradować
Radziu

Post autor: Radziu » 28 lis 2008, 19:50

Tylko, że akurat zoofile krzywdzą zwierzęta, więc to zupełnie inna sprawa. Poza tym przypominam, że parada to nie domonstracja. Nie byłaś, nie widziałaś, więc nie pisz bzdur.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 28 lis 2008, 20:20

Magda pisze:Radziu ludzie w tej paradzie są mniej tolerancyjni niż "moherowy beret"
Nie brałem udziału w paradzie więc trudno mi się odnieść do tego w szczególe, ale miałem "przyjemność" pogościć jako facet na pewnym forum les.
To jak mnie tam potraktowano trudno opisać, ale w skrócie można powidzieć tak: bez dyskusji - won!

Z tego powodu jestem raczej skłonny uwierzyć, że ci co te manifestacje robią to żelazne bractwo bij zabij jak się ktoś sprzeciwi. To, że im na drodze staja byczki z MW to tylko dowód, że jedni i drudzy chcą zademonstrować siłę. Ci spokojni siedzą w zaciszu domowym i cieszą się miłością.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 28 lis 2008, 20:27

papa_smerf pisze:... miałem "przyjemność" pogościć jako facet na pewnym forum les...
To dla mnie akurat zrozumiałe. Poprostu to było forum dla kobiet, a one sobie nie życzyły facetów u siebie. I to raczej nie jest kwestia tolerancji, prędzej gościnności i jakiś zasad.
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 29 lis 2008, 06:35

Tu muszę z 1 strony przyznać rację bo one faktycznie, mogą nie życzyć sobie facetów, z drugiej jednak bowiązuje pewna kultura
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 29 lis 2008, 14:14

Nie ma w regulaminie zastrzeżen typu "facetom nie wolno". Jest swobodna automatyczna rejestracja i każdy facet może się tam zarejestrować, pod swoim prawdziwym nickiem, lub podszyć się pod kobietę.

Jest kilka wartościowych postaci na tamtym forum z którymi rozmawia się miło, ale wystarczy, że jedna zakrzyknie "won" bo weszedłeś niechcący do jakiegoś działu powszechnie dostępnego, to wszystkie się rzucają na ciebie jak na zbrodniarza.

W większości są to zakompleksione kobiety wrogo nastawione do świata zewnętrznego, a tolerancji to one wymagają od innych, ale nie od siebie.
Obrazek
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 29 lis 2008, 19:07

Obrazek
Zablokowany