Czy macie gotowy argument?

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Czy macie gotowy argument?

Post autor: papa_smerf » 25 sty 2008, 09:12

Czy macie gotowy argument na wypadek wariackiej reakcji jakiejś moherowej dewotki na widok waszych nóg w rajstopach?
Zastanawiałem się nieraz nad takim skutecznym ucięciem niezdrowej ciekawości.
*Nie pani sprawa - taki zwrot może zaognić reakcję wroga, bo może w jej mniemaniu potwierdzać homoseksualną orientację.
*Lekarz mi zalecił na żylaki - doskonały argument, ale raczej dla starszych.
*Chodzę bo żona stwierdziła że ma mi być ciepło i wygodnie - to mój argument, ale do tego trzeba mieć żonę lub dziewczynę.
*To taka nowa moda - troche wątpliwy, ze względu, że wróg na modzie sie nie zna... :-D

Czy macie jakieś swoje własne pomysły do odwzorowania?
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 25 sty 2008, 11:02

na pewno nie musisz sie nikomu tlumaczyc ale mozna powiedziec ze mozesz nosic co Ci sie podoba. ale mysle ze zylaki to najlepsze rozwiazanie mowiac ze to sa specjalne lecznicze rajstopy. to jest szczegolnie dobry argument na wiosne jak sie chodzi w rajstopach i szortach
natan747
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: natan747 » 25 sty 2008, 20:39

Sądzę, że ten argmunet z żoną jest dobry. Zwłaszcza jak się powie jeszcze, że żona nie mogła ścierpieć pociągania nosem, kaszlu. Kazała przestać się wygłupiać i zakładać. I co miałem robić - założyłem, dla świętego spokoju.
Jeszcze żonę pewnie pochwalą, że taka zapobiegliwa i dba o męża...
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 26 sty 2008, 00:09

papa_smerf pisze:Nie pani sprawa
ja tam jestem za tym ;) Co to dewotę obchodzi.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 26 sty 2008, 00:10

Ale to wrzeszczeć potrafi :lol:
Swoją drogą podziwiam twoją asertywność. Najlepiej jest po prostu zamknąć komuś gębę.
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 26 sty 2008, 00:53

Uwierz mi ,że kiedyś nie byłem taki asertywny i dlatego miałem różne problemy w życiu. Kurs managerski który przeszedłem kiedyś z pracy pokazał mi,że asertywność to sposób na moje problemy i zaczałem to ćwiczyc sobie nawet i teraz widac tego rezultaty ;)
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 26 sty 2008, 10:27

a niech sie drze skoro jest nienormalna. szczerze mowiac nie wydaje mi sie zeby kiedykolwiek do faceta w rajstopach taka dewota podeszla i zaczela sie wypytywac o te rajstopy...
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Re: Czy macie gotowy argument?

Post autor: Danon » 27 sty 2008, 01:46

papa_smerf pisze:Czy macie gotowy argument na wypadek wariackiej reakcji jakiejœ moherowej dewotki na widok waszych nóg w rajstopach?
Sorry ale nie wyobrażam sobie możliwoœci jakiegokolwiek zajœcia na tym tle w wyżej opisanym przypadku. Było nie było trochę już żyję na tym œwiecie i sympatycznie babcie niech będš najbardziej "moherowe" nie wpadnš na pomysł linczowania kogokolwiek za noszenie rajstop. To nie grzech, nie przestępstwo, nikomu nie szkodzi a one same zakładajš wnuczkom rajstopy i namawiajš je do ich noszenia w chłodne dni. Rozumiałbym argumenty dla znajomych czy dziewczyny, ale boguducha winne starowinki - nie przesadzajmy.
Awatar użytkownika
rajski
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: rajski » 27 sty 2008, 13:25

Ja bym się odwdzięczył w następujący sposób:
Pani ten kapelusz chyba nie pasuje do płaszcza :) (kapelusz=mochrek)
a tu widzi pani najnowszy trend mody ..

hehe
boggy
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: boggy » 27 sty 2008, 14:50

rajski pisze:Pani ten kapelusz chyba nie pasuje do płaszcza :) (kapelusz=mochrek)
Dobre :lol: Nawet chyba za mocne :-D
meras

Post autor: meras » 29 sty 2008, 11:12

Ja kiedyś używałem latem szczególnie takiego argumentu.;Pogryzły mnie komary i żeby nie drapać chodzę w rajstopach.I muszę wam się przyznać to działało,mieszkam w odróżnieniu większości z was na wsi.A widziało mnie w rajtkach kilka osób.Sporo starszy sąsiad -bez reakcji,ciotka -tylko się uśmiechneła,-szwagier z siostrą-bez reakcji.od siedmiu lat mieszkam gzi indziej mam nowych sąsiadów (też na wsi) i myślę że wrócę do starego sposobu gdy chodzę w rajtkach po podwórku.
Meras.
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 29 sty 2008, 11:18

Każdy mądry i sensowny argument jest dobry.Nie sztuką jest odpyskować komuś na zadane pytanie,skutek tego będzie odwrotny.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 29 sty 2008, 11:23

Jak już ktoś wykazuje nadmierną ciekwość, trzeba mu dać odpowiedź. Można też zaproponować mu skorzystanie ze wzoru i wyrobienie własnego zdania na temat rajstop. Nikt ich nosić nie musi, ale spróbować może.
Nie polecam jednak na pierwszy raz rajstop po żonie, bo już swatygowane nie dają tyle przyjemnego dotyku co nowe mile jedwabiste.
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 29 sty 2008, 12:04

dokładnie trzeba zaspokajać ludzką ciekawość :) myśle, że raz mogą sie przydac te argumenty jesli chodzi o obcyhc. jesli chodzi o rodzine i znajomych to przydatne beda wielokrotnie :)
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 29 sty 2008, 20:11

pantyhoseman pisze:dokładnie trzeba zaspokajać ludzką ciekawość :)
dlatego ja od jakiegoś czasu jestem szczery i mówie prawdę,ze lubie, a jak ktos zapyta czemu to wtedy argumentuje, ale tez prawdziwie. po prostu... mysle,ze to najlepszy sposób,żeby wyargumentować i przy okazji rozpowszechnić rajtki jako normalnu ubiór unisex
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 29 sty 2008, 22:28

Ciekawe czy jakiś "prawdziwy mężczyzna" w chłodny letni wieczór, aby nie zmarznąć w krzyże lub stawy włoży grube kalesony?
Przeciwnicy muszą zrozumieć, że ubiór musi być stopniowany w zalezności od chłodu. Kalesony tego nie umożliwiają - albo nic, albo max!
Obrazek
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 30 sty 2008, 08:01

Znajdzie się taki i to nie jeden,zwłaszcza nad morzem lub w górach.
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 30 sty 2008, 11:04

dokładnie bo rajstopy sa ciensze i grubsze jakie tylok chcesz a kalesony tylko na mroz ;]
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 30 sty 2008, 11:07

pantyhoseman pisze:kalesony tylko na mroz ;]
I to pod odpowiednio szerokie porty, bo inaczej zmarszczone fałdy materiału mogą narazić niektóre delikatne części ciała na zmiażdżenie :lol:
Obrazek
meras

Post autor: meras » 05 lut 2008, 14:18

Och tak
natan747
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: natan747 » 06 lut 2008, 19:06

Można jeszcze podać argument z zakładem. Załozyłem się o cos tam, przegrałem i teraz honorowo pomykam w rajtach...
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 06 lut 2008, 23:37

Tylko to jest jednorazowy argument, chyba że zakład był o rok noszenia rajstop :lol:
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 20 lut 2008, 18:07

Ludzie, a po co wam argumenty :?: Ja noszę rajtki, bardzo dużo ludzi o tym wie, w środkach masowej komunikacji też nie raz widzieli napewno, czy na mieście, ale nikt obcy mnie nie pytał dlaczego to robię. Nawet do głowy by mi nie przyszło żeby wogóle się tłumaczyć.

Znajomi czasami zapytają, to odpowiadam że noszę bo lubię, że mi się tak podoba, że przecież zima jest itp. Takie oczywiste odpowiedzi.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 20 lut 2008, 20:14

Radziu pisze:Znajomi czasami zapytają, to odpowiadam że noszę bo lubię, że mi się tak podoba, że przecież zima jest itp. Takie oczywiste odpowiedzi.
No ale latem do krótkich spodni chyba argument o zimie nie pasuje. Chyba, że tak nie nosisz?
Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 21 lut 2008, 10:15

a ja mówię, że organicznie nie znoszę długich spodni, a jest chłodniej, więc w samych krótkich było by zimno, a przecież pod krótkie spodnie nie założę kaleson(ów).
ODPOWIEDZ