Parady równości
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Nawet jakbym była les, a każdy wie tutaj,że jestem tolerancyjna.... to byłabym też przeciwna paradom i napewno bym na nie nie poszła.
temat jak wiele innych rzeczy "przyszedł" z usa i państw zachodnich a my poprostu papugujemy(tak jak i seriale w tv, tok show itp) nie mamy nic już prawie swojego
pozatym takie parady odnoszą przeciwny skutek , zreszta po co pokazywać kto z kim i jak śpi.
idąc za pomysłem parad proponuję parady- ludzi z pieskiem lub kozą( też maja prawo kochać i zapisywać im swoje majątki, ....i innych nacji....)
czy nikt nie wpadł na pomysł ,że tez tu i napewno o kaskę idzie dla organizatorów- podobnie jak u zielonych?
Szczerze to brzydzę sie tymi paradami- i uwierzcie mi znam paru gejów ,żyjących w związkach i jakoś też krytykujących te parady.
Majątek, czy sprawy zdrowotne- no cóż spisali temat u notariusza..:) i nie robią z tego problemu
Po co parady- konstytucja gwarantuje nam niektóre prawa.......
W/g mnie to dla maluczkich
temat jak wiele innych rzeczy "przyszedł" z usa i państw zachodnich a my poprostu papugujemy(tak jak i seriale w tv, tok show itp) nie mamy nic już prawie swojego
pozatym takie parady odnoszą przeciwny skutek , zreszta po co pokazywać kto z kim i jak śpi.
idąc za pomysłem parad proponuję parady- ludzi z pieskiem lub kozą( też maja prawo kochać i zapisywać im swoje majątki, ....i innych nacji....)
czy nikt nie wpadł na pomysł ,że tez tu i napewno o kaskę idzie dla organizatorów- podobnie jak u zielonych?
Szczerze to brzydzę sie tymi paradami- i uwierzcie mi znam paru gejów ,żyjących w związkach i jakoś też krytykujących te parady.
Majątek, czy sprawy zdrowotne- no cóż spisali temat u notariusza..:) i nie robią z tego problemu
Po co parady- konstytucja gwarantuje nam niektóre prawa.......
W/g mnie to dla maluczkich
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
Są takie parady.Magda pisze:proponuję parady- ludzi z pieskiem
Niektórzy ludzie zdaje się czują się tylko silni w grupie i organizują albo dołączają po to do parad, albo może nie mają innego pomysłu na życie. Może jest to taki ekshibicjonizm. Parada wywołuje kontrowersje i pojawiają sie problemy, których nie było wcześniej. Skini, punki, parady faszystowskie. Pewnie wszędzie działał podobny mechanizm. Pewne jednostki czują się silne w grupie.
Też jestem przeciwny takim paradom bo niszczą indywidualizm każdego człowieka.
Oczywiście sa dla mnie też parady na które bym pojechał czy to zobaczyć czy to uczestniczyć. Love Parade pomimo, że się kojarzy jednoznacznie to przyciąga wszystkich a nie tylko pewną grupę, parada karnawałowa w Brazyli - któż nie chciałby tam być. Wiele jest parad gdzie ogólnym przesłaniem jest dobra zabawa.
A co z paradą 1 majową za socjalizmu ? Jako dziecko lubiłem obserwować.
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Generalnie parada karnawałowa to co innego, niż parady równości, parady z kozą , z pieskiem....
Tak jak pisałam to jest na pokaż-a w sumie nie ździwiła bym się gdyby organizatorzy byli przeciwnikami- przecież te parady powodują większe zło heh
zresztą to dla mnie głupota manifestować swoją odmiennośc
Tak jak pisałam to jest na pokaż-a w sumie nie ździwiła bym się gdyby organizatorzy byli przeciwnikami- przecież te parady powodują większe zło heh
zresztą to dla mnie głupota manifestować swoją odmiennośc
Mnie śmieszy nazwa "Parada równości". Aby wszystko było równe to musi tam wystąpić procentowo tylu ludzi ile jest w społeczeństwie gejów, lesbijek, heteryków, transwestytów i hodowców gołębi rasy "dolnośląski biały łapciaty".
Taka parada powinna miec nazwę "parada przeciwko homofobi." Jak nazwa organizacji. Nazwa "Parada równości" jest chyba nietrafnie wybrana.
http://images.google.pl/imgres?imgurl=h ... D%26sa%3DN
podoba mi sie jak jakiś pan z tłumu mówi "...tak aby każdy był sobą i nie musiał się oszukiwać..."
Taka parada powinna miec nazwę "parada przeciwko homofobi." Jak nazwa organizacji. Nazwa "Parada równości" jest chyba nietrafnie wybrana.
http://images.google.pl/imgres?imgurl=h ... D%26sa%3DN
podoba mi sie jak jakiś pan z tłumu mówi "...tak aby każdy był sobą i nie musiał się oszukiwać..."
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Mylisz parady z demonstracjami.Magda pisze:Po co parady- konstytucja gwarantuje nam niektóre prawa.......
Widać że nigdy nie byłeś na paradzie w Warszawie, bo byś pewnie zauważył, że to taka mniejsza Love Parade.dr.pantyhose pisze:Też jestem przeciwny takim paradom ...
Oczywiście sa dla mnie też parady na które bym pojechał czy to zobaczyć czy to uczestniczyć. Love Parade pomimo, że się kojarzy jednoznacznie to przyciąga wszystkich....
Tylko, że niewielu innych niż homo ludzi chce się przyłączyć, więc trudno żeby było po równo, poza tym źle rozumiesz słowo równość.dr.pantyhose pisze:Mnie śmieszy nazwa "Parada równości". Aby wszystko było równe to musi tam wystąpić procentowo tylu ludzi ile jest w społeczeństwie gejów, lesbijek, heteryków, transwestytów i hodowców gołębi rasy "dolnośląski biały łapciaty"....
To dopiero byłaby nietrafiona nazwa.dr.pantyhose pisze:Taka parada powinna miec nazwę "parada przeciwko homofobi."....
dla mnie głupotą jest jej ukrywanie.Magda pisze:...dla mnie głupota manifestować swoją odmiennośc
A co ma prawo do parad Poza tym, że każdy ma do tego prawo po uprzednim zgłoszeniu.Magda pisze:a mnie wręcz odraża... i nazwa i wszystko cop z tym zwiazane- jEST PRAWO? JEST!
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Parada równosci to jest właśnie demonstracja (niby) przeciw homofobii
Masz prawo tak jak pisałam(patrz wyzej i uważnie czytaj) konstytucyjne nawet spać z kim chcesz, ubierać się jak chcesz i po co demonstrowac, paradować- robić sobie wrogów
powiedzmy że ktoś jest zoofilem -i przyprowadzi tam kozę heheheheheeheheh
dobry pomysł pojade tam z kozłem a co-też wypada mu majątek dać, po śmierci spadek-po co notariusz
Radziu ludzie w tej paradzie są mniej tolerancyjni niż "moherowy beret"
Masz prawo tak jak pisałam(patrz wyzej i uważnie czytaj) konstytucyjne nawet spać z kim chcesz, ubierać się jak chcesz i po co demonstrowac, paradować- robić sobie wrogów
powiedzmy że ktoś jest zoofilem -i przyprowadzi tam kozę heheheheheeheheh
dobry pomysł pojade tam z kozłem a co-też wypada mu majątek dać, po śmierci spadek-po co notariusz
Radziu ludzie w tej paradzie są mniej tolerancyjni niż "moherowy beret"
Dlaczego chcesz im odmówić prawa do paradowaniaMagda pisze:Parada równosci to jest właśnie demonstracja (niby) przeciw homofobii
Masz prawo tak jak pisałam(patrz wyzej i uważnie czytaj) konstytucyjne nawet spać z kim chcesz, ubierać się jak chcesz i po co demonstrowac, paradować-
Widzisz w tym coś śmiesznego Poza tym, czy naprawdę nie wiesz, że akurat zoofilia jest prawnie zabroniona i karalnaMagda pisze:powiedzmy że ktoś jest zoofilem -i przyprowadzi tam kozę heheheheheeheheh
Wniosek w stylu WIEDZĄCEJ LEPIEJ. Nie była a wieMagda pisze:ludzie w tej paradzie są mniej tolerancyjni niż "moherowy beret"
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
dlatego trzeba walczyć o prawa! zoofile też powinni-protestować, paradować itp. Homoseksualizm dawno temu też był prawnie zakazany a za hitlera to wow
Radziu nie rozśmieszaj mnie z tymi teoriami bo zajady mi się robią.
tak samo jak widzę te parady- dla mnie idiotyzm- ludziska z BDSM tez musża zacząć paradować
Radziu nie rozśmieszaj mnie z tymi teoriami bo zajady mi się robią.
tak samo jak widzę te parady- dla mnie idiotyzm- ludziska z BDSM tez musża zacząć paradować
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Nie brałem udziału w paradzie więc trudno mi się odnieść do tego w szczególe, ale miałem "przyjemność" pogościć jako facet na pewnym forum les.Magda pisze:Radziu ludzie w tej paradzie są mniej tolerancyjni niż "moherowy beret"
To jak mnie tam potraktowano trudno opisać, ale w skrócie można powidzieć tak: bez dyskusji - won!
Z tego powodu jestem raczej skłonny uwierzyć, że ci co te manifestacje robią to żelazne bractwo bij zabij jak się ktoś sprzeciwi. To, że im na drodze staja byczki z MW to tylko dowód, że jedni i drudzy chcą zademonstrować siłę. Ci spokojni siedzą w zaciszu domowym i cieszą się miłością.
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Nie ma w regulaminie zastrzeżen typu "facetom nie wolno". Jest swobodna automatyczna rejestracja i każdy facet może się tam zarejestrować, pod swoim prawdziwym nickiem, lub podszyć się pod kobietę.
Jest kilka wartościowych postaci na tamtym forum z którymi rozmawia się miło, ale wystarczy, że jedna zakrzyknie "won" bo weszedłeś niechcący do jakiegoś działu powszechnie dostępnego, to wszystkie się rzucają na ciebie jak na zbrodniarza.
W większości są to zakompleksione kobiety wrogo nastawione do świata zewnętrznego, a tolerancji to one wymagają od innych, ale nie od siebie.
Jest kilka wartościowych postaci na tamtym forum z którymi rozmawia się miło, ale wystarczy, że jedna zakrzyknie "won" bo weszedłeś niechcący do jakiegoś działu powszechnie dostępnego, to wszystkie się rzucają na ciebie jak na zbrodniarza.
W większości są to zakompleksione kobiety wrogo nastawione do świata zewnętrznego, a tolerancji to one wymagają od innych, ale nie od siebie.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt: