Rajstopy a alkohol.

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

tom49
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: tom49 » 16 lis 2008, 23:23

Przypomniała mi się pewna impreza. Było to chyba w 83 roku w listopadzie...
Był kolega z żoną, mój kuzyn, ja i moja żona. Byliśmy już dobrze wstawieni i zgubiliśmy ubrania :-). Wymyśliłem, że pokażę się im w rajstopach. Założyłem czarne cienkie rajstopy na gołe ciał. Żonie kolegi bardzo się to podobało. :-D
Tomek
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 17 lis 2008, 08:16

musa pisze:Siedzę dla odmiany w czarnych i na hasło wyjścia na ulicę mogę wyjść, dziś NO PROBLEM
Wszystko zależy jak długo będziesz na ulicy spacerował, bo alkoholu tam nie można spożywać, a jak wytrzeźwiejesz może obawa wrócić.

Ps. Nie pomyślałeś aby ten Okocim spożywać razem z tatą? Parę problemów by się może rozwiązało. :-D
tom49 pisze:Założyłem czarne cienkie rajstopy na gołe ciał. Żonie kolegi bardzo się to podobało.
A twoja żona przez tydzień się do ciebie pewnie nie odezwała. :lol:
Obrazek
tom49
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: tom49 » 17 lis 2008, 20:57

Odzywała , odzywała, do dzisiaj wspomina tamtą imprezę...
Tomek
polpon
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: polpon » 22 lis 2008, 19:30

Czytam i czytam i...
Przegięty-to określenie jest dosyć płynne- chodzi o faceta zachowaniem przypominającego kobietę,albo czasem wręcz ją niechcący parodiującego.Można to poznać po różnych szczegółach,począwszy od sposobu palenia papierosa,poprzez gesty,mowę czy dobór garderoby,na ogólnym zachowaniu kończąc.I nie chodzi wcale o damskie ubrania ,ale męskie noszone tak by wyeksponować swą 'atrakcyjność'.Ale nie mylić z dbaniem o siebie czy metroseksualizmem(choć coś w tym jest).Są to nie męscy (zniewieściali ?) mężczyźni.
Przykłady;pan Jacyków,czy jak mu tam dano na chrzcinach,ostro przerysowany projektant mody z serialu "Brzydula" i jego partner(zabić scenarzystę! :evil: ).
Nie jestem ekspertem,to dosyć subiektywne wytłumaczenie tego pojęcia,a na pewno nie pełne.
normalny facet,choć ... ;-)... A po co drażnić muchy ...
Radziu

Post autor: Radziu » 22 lis 2008, 19:32

Ja podobno jestem zniewieściały, czy to jest równoznaczne z przegiętym :?: z tym, że nie jestem homo :roll:
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 22 lis 2008, 20:10

Znam kiku ludzi o takim jak ja nazywam "mięciutkim" stylu zachowania. Żaden nie jest homo i wszyscy z nich to równi ludzie.
Nic nie można uogólniać.
Obrazek
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 22 lis 2008, 20:18

Też znam parę takich osób- fakt są nieraz przedmiotem kpin , co jest w/g mnie przykr i smutne
Ale niestety żyjemy w kraju"moherowych beretów"
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
polpon
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: polpon » 22 lis 2008, 20:35

I o to właśnie chodzi :-) Kto powiedział że tzw.przegięty nie może być super człowiekiem?Bo nie ja.Ja wychodzę z prostego założenia-każdy powinien być sobą.Co więcej różnorodność to zaleta.Inaczej byłby to smutny świat klonów.
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 22 lis 2008, 20:41

Ale społeczeństwo polskie ma inne zdanie- ustalone normy i obyczaje, ustalone przez mohery, kościoł, macho men-ów itp
i jak ktoś odstaje to hmmm wiecie jak jet... alienacja to najlepsze co sie może stać
Gorzej jak wyalienują i napiętnują
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 22 lis 2008, 22:52

papa_smerf pisze:Znam kiku ludzi o takim jak ja nazywam "mięciutkim" stylu zachowania.
Pewnie nie są samcami typu Alfa. Coraz więcej mężczyzn nie jest samcami alfa bo coraz mniej jest prawdziwych kobiet .
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 22 lis 2008, 23:04

masz rację...coraz mniej , coraz mniej :cry:
Radziu

Post autor: Radziu » 22 lis 2008, 23:11

A ja piję, ale teraz raczej pewnie gdzie się obudzę i rajstopy nie mają tu nic do rzeczy.
polpon
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: polpon » 23 lis 2008, 10:26

Jak tam kacyk ?Proponuje kefirek,najlepiej Danon :mrgreen: .Piękna pierwsza zimowa niedziela,a ja w pracy :pala :evil:
Radziu

Post autor: Radziu » 23 lis 2008, 10:28

nie ma kaca, na kaca trzeba sobie załużyć, a wczoraj były tylko trzy strongi :-P
carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 23 lis 2008, 19:00

Coraz więcej mężczyzn nie jest samcami alfa bo coraz mniej jest prawdziwych kobiet.
Oj tak! To jest mysl dnia :-) Może osoby w wieku ~25-40 tego jeszcze nie widzą między sobą, ale jak ja patrzę na moje koleżanki/dziewczyny które znam - większosć w przedziale 18-25, to naprawdę większosć jest bardziej "bezpłciowymi tworami" niż "kobietami". Okreslejąc je, bardziej cisnie się na usta po prostu "ludzie" niż "kobiety". Smutne, naprawdę... :-|
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 23 lis 2008, 22:49

Dokładnie Carin. Myślę, że "My" też jesteśmy odpowiedzią na brak albo coraz mniejszą ilość prawdziwych kobiet. Myślę, że gdyby "one " starały sie być kobiece to "My" nie myślelibyśmy nawet o ph. Ale takie czasy, że kobiety zamiast być siedliskiem czułości czy opiekuńczości pragną wygladać oraz zachowywać się coraz częsciej jak płeć męska. No a co my na to mamy poradzić. Chodzi mi o całą męską płeć. Aby mieć dalej do nich dostęp zaakceptowaliśmy to. No i kobiety dalej się zmieniają w bezkształtne osoby, bezpłciowe. A my coraz bardziej to akceptujemy. I wcale nie zabraniam kobietom rywalizacji zawodowej, czy osiągania lepszej pozycji społecznej niz mężczyźni. Często o charakterze niektórych kobiet można powiedzieć, że to samiec/a typu alfa.

Miałem kiedyś dziewczynę, taką co nie zadawalała się byle jaka posadą. I przeszedłem z nią etap zmiany pracy. To było jakieś 6 lat temu i starała się o posadę z wypłatą 4,5 tyś. Na rozmowę kwalifikacyjną specjalnie ubrała się w bekształtne obojniackie ubranie, NIby to garsonka a niby męski garnitur (całkowicie bez podkreślania kształtów ciała). Jej wywody na ten temat były takie, że ona nie będzie w pracy kobietą a człowiekiem i chce być uważana za człowieka - specjaliste. I nie ma zamiaru aby jej płeć pomogła jej zdobyc tę posadę.
No i oczywiście zdobyła posadę. Mężczyźni ja zaakceptowali taką.
A ja z taką kobieta co nie chce być kobietą przez całe swoje życie długo nie wytrzymałem. No i oczywiście sama od mężczyzn wymagała aby byli samcami typu alfa.
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 24 lis 2008, 00:27

polpon pisze:najlepiej Danon
hmmmm.............. bardzo śmieszne :-/
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 25 lis 2008, 07:18

Ja nie zmienię swojego image nawet gdybym strała się o pracę, jestem kobieta i tyle.
A co do kobiecości-juz pisałam, panowie wy sami rezygnujecie z wielu rzeczy, na wiele się godzicie a potem"pretensje do garbatego,że ma dzieci proste" - też zdzrza mi sie chodzić w spodniach, nie ukrywam tego, ale i tak zachowuję kobiecość, nie lubię być nijaka.
Myślę że nawet jakby 100% populacji kobiet było kobiecą w 100% to i tak bylibyście PH :-P
Radziu

Post autor: Radziu » 25 lis 2008, 20:43

Magda, a co ma Twój image do tego czy jesteś kobietą czy nie :?:
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 25 lis 2008, 21:36

Bo babka zmieniała swój image by być niekobiecą....dla kasy i stanowiska
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 26 lis 2008, 14:45

Uważasz, że jakby była kobieca, to by stanowiska nie dostala? Ja mam wrażenie, że to taka autopsychterapia, że sobie samej udowadnia, ze nawet jak jest nijaka estetycznie, to jest na tyle dobra merytorycznie, że robotę dostaje.
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 26 lis 2008, 15:47

To ta co stanowisko dostała tak uważa (uważała). Albo raczej, że ma swój honor i nie postara się dostać stanowisko dzięki byciu kobietą. Teoretycznie Np. Radziu/Amelia jak pisał o szukaniu pracy wychodzi z tego samego założenia. Nie chce pracy gdzie będzie musiał być mężczyzną - stereotypowym samcem z całą złożonościa (czy niezłożonością) męskich zachowań.
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 27 lis 2008, 06:28

odniosłam to do postu ,że babka zmieniła swój image dla stanowiska i kasy - i napisałam ,że ja raczej bym tego nie zrobiła!
ODPOWIEDZ