Rajstopy Meskie w sklepach

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 13 lis 2008, 11:11

Bodex, po co te podchody z podkolanówkami przeciwżylakowymi? Jeśli masz żylaki to wszystko jasne, ale jeśli to tylko pretekst do noszenia wyrobu "rajstopopodobnego" to trochę bez sensu, zwłaszcza że te przeciwzylakowe nie są zbyt wygodne. Bardzo fajne podkolanówki męskie 50 den z mikrowłókna robi Pompea :) no i nie musisz z siebie robić ofiary słabego zdrówka :)
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 13 lis 2008, 11:38

papa_smerf pisze:Troche się dziwię twojej żonie, przecież z prezentu od niej nie musisz się tłumaczyć
Też się jej dziwię, ale żona obawia się, że to ona musiała by się tłumaczyć dlaczego mi tak nie męską rzecz kupiła.

papa_smerf pisze:Nie widzę różnicy w podejściu do problemu, ale widzę różnicę w żylakach. Te poniżej kolan żona pozwala leczyć, powyżej nie wolno?
Różnica jest taka, że leczenie powyżej kolan wymaga rajstop, a poniżej wystarczą podkolanówki. Co ciekawe te podkolanówki noszą nazwę "Skarpety Meskie", więc tym bardziej nie ma już żadnych oporów.

Kornecken pisze:Bodex, po co te podchody z podkolanówkami przeciwżylakowymi?
W przeciwieństwie do rajstop żona nie ma żadnych oporów aby mi je dać pod choinkę. Skoro oficjalnie dostanę, to będę oficjalnie nosił. Najpierw do długich spodni, a jak się zrobi trochę cieplej to do krótszych. A jak się zrobi jeszcze trochę cieplej, to zamiast 70 den założę cieńsze podkolanówki i kilka razy się pokażę w krótkich spodniach i podkolanówkach. A później, w przypadku spodni sięgających za kolano równie dobrze mogę założyć rajstopy, nikt nie zauważy różnicy.

Kornecken pisze:Jeśli masz żylaki to wszystko jasne, ale jeśli to tylko pretekst do noszenia wyrobu "rajstopopodobnego" to trochę bez sensu
W podkolanówkach przeciwżylakowych od dawna chodzę do pracy (cały dzień za biurkiem), może nie codziennie ale często. Nie mam jeszcze żylaków, ale niewielkie niebieskie pajączki w okolicy kostek już są więc w moim przypadku używanie takich podkolanówek jest jak najbardziej wskazane.
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 13 lis 2008, 16:42

bodex pisze: Ale rajstopy jako prezent pod choinkę to przynajmniej na razie za dużo dla niej, zwłaszcza że mamy sporą rodzinę i ten prezent widziało by z 15 osób.
A żartobliwych prezentów sobie nie robicie ? Bez jej wiedzy kup jej na prezent krawat (może być damski) lub fartuszek do kuchni z nagim ciałem męskim (przewinął mi się gdzies tam w sklepie przed oczami). Ostatnio widziałem też narzędzia do majsterkowania dla kobiet w kolorze różowym.
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 13 lis 2008, 20:36

dr.pantyhose pisze:A żartobliwych prezentów sobie nie robicie ? Bez jej wiedzy kup jej na prezent krawat (może być damski) lub fartuszek do kuchni z nagim ciałem męskim
Czasami sobie robimy żartobliwe prezenty, ale nie trafiają pod choinkę tylko wręczamy je sobie po "oficjalnej" wigilii, jak rodzinka już się rozjedzie.
Radziu

Post autor: Radziu » 13 lis 2008, 20:47

poza tym chyba nie chodzi o to zeby zarty sobie robić z rajtek
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 13 lis 2008, 21:24

Radziu pisze:poza tym chyba nie chodzi o to zeby zarty sobie robić z rajtek
no pewnie! żarty z rajtek to grzech ciężki, 2 lata w kamieniołomie i wieczne potępienie we wzroku wszystkich napotkanych emerytek co akurat na ciebie patrzą w tej chwili.... ;D
tej winy sie nie odkupi ot tak hop siup, z rajtkami tak nie można.... jednie spokojnie, w sjupieniu i z zachowaniem należytej powagi! bo inaczej oczko pójdzie, [you]!
larix

Post autor: larix » 13 lis 2008, 21:58

Właśnie, takie oczko to poważna awaria, gdy się w coś przychaczy w zaroślach.
kubaexpress
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: kubaexpress » 13 lis 2008, 23:22

ha,ha,ha,Radziu dobre ,Ty zawsze gdzieś mnie umieścisz w jakimś tmacie :yeah
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 14 lis 2008, 00:17

A ja od czassu do czasu myślę, by swojemu bratu, ortodoksyjnemu macho w stylu military w prezencie dać rajstopy maskujące. Tylko nigdzie takowych nie mogę dostać.
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 14 lis 2008, 00:56

Ostatnio widziałem rajstopy moro w sklepie. Ale za granicą. Dawno temu tez w krakowie w centrum handlowym zakopianka.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 14 lis 2008, 01:12

dr.pantyhose pisze:Dawno temu tez w krakowie w centrum handlowym zakopianka.
Dawno temu, czyli jakieś 4 lata temu też widziałem w Wawie, ale zniknęły
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 14 lis 2008, 01:21

Te za granica widziałem 2 tygodnie temu. W tym opisywanym centrum handlowym jest specjalne stoisko rajstopowe w przejściu i mogą dalej mieć takie coś. A i zawsze można spróbować w Intimisimi.

http://www.allegro.pl/item467862754_raj ... 0_den.html

http://www.allegro.pl/item473249179_pod ... ittex.html

http://www.flickr.com/photos/13747204@N04/2987972449/

http://www.pinkcatshop.co.uk/product_pa ... tegory=108
larix

Post autor: larix » 14 lis 2008, 10:08

Bardzo ładne te rajstopy moro, mnie podobają się takie w cętki w które jest ubrany gość ze strony e-mancipate, ale nie wiem gdzie takie można kupić. Myślę że Lidl mógłby wnieść pozytywną rolę w upowszechnieniu rajstop męskich. Oni sprowadzają dużo różnych rzeczy z zagranicy, zwłaszcza z Niemiec np. rajstopy levee woman tam są w sklepach to może tu by zagościły na jakiś czas. Od czasu do czasu można przecież natrafić na jakieś fajne rajstopy w lidlu.
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 14 lis 2008, 10:17

Myślę, że Lidl jest bardziej zainteresowany wprowadzaniem wyrobów z Chin na rynek. Osobiście bym wolał aby w kazdym sklepie nie było podziału na rajstopy w zależności od płci i na opakowaniach były rozmiarówki dla kobiet i mężczyzn no i zdjęcia kobiety i mężczyzny po dwóch różnych stronach. Wtedy nikt nie miałby oporów przed noszeniem publicznie i nikt nie nazwał by tego fetyszyzmem. Tylko czy dalej byśmy się tym tak rajcowali ?
Radziu

Post autor: Radziu » 23 lis 2008, 17:33

A tu przykład męskich zakolanówek :lol:

Obrazek
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 23 lis 2008, 21:36

Radziu, skąd pochodzi ten przykład męskich zakolanówek?? Jak dla mnie mogą być to zwykłe skarpety narciarskie- one są czasami naprawdę długie, a tu mogą być naciągnięte na za mały model nogi do ekspozycji skarpet...
Radziu

Post autor: Radziu » 23 lis 2008, 21:57

Bo to właśnie są skarpety narciarskie. Tylko trudno nazwać to skarpetami przy tej długości.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 23 lis 2008, 23:29

W tym sklepie (dla niezorientowanych stacja Metro Centrum) mają różne dziwne rzeczy zakrawajace nawet o sexshop
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 25 lis 2008, 07:22

Zawsze się znajdą osoby, które tego nie będą akceptowały-żyjemy w Polsce a tu pewne nacje np blokersi, wypaczeni macho panowie, mohery zawsze będą na nie. Nie zapominajcie ,że gdzie 2 polaków rozmawia tam są 3 zdania....
więc pisanie damskie czy damsko-męskie nic tu nie da
Są ludzie którzy szukają sensacji( przykład ilość programów w tv typu "rozmowy w toku" ilość seriali z intrygami itp.
ale też większość ludzi jest zbyt zagonionych , by zwracać uwagę na to jak kto chodzi ubrany, są ludzie którym to obojętne, ale zawsze znajdzie się prześmiewca.... :zdrowko
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 25 lis 2008, 08:56

Swoiste jest to, że prym w kształtowaniu spłecznej akceptacji dla "odmieńców" wiodą zwykłe żule, konsumenci "mamrota". Oni są wyśmiewcami wszystkiego co nie jest brudne, śmierdzące, potargane itp.

To ich niczym nieskrepowanych wrzasków pada ofiarą zdrowa część społeczeństwa. Normalni nie mają odwagi narazić się na głosne komentarze żuli.

Nie daj Boże żeby cie taki, co cię zna zobaczył niekonwencjonalnie ubranego - masz przeje.....
Oni niczym się nie przejmują, ale innych oceniają.
Obrazek
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 25 lis 2008, 16:02

papo! ktoś już zamieścił na forum jlink do filmiku-tam nie było żuli tylko laska , która aż czkała ze śmiechu. :cry:
szczerze to wstyd mi za nią , że jest taką kretynką, a swoją drogą Jak Bozia chce kogos ukarać to mu rozum odbiera
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 30 lis 2008, 14:40

Radziu pisze:Bo to właśnie są skarpety narciarskie. Tylko trudno nazwać to skarpetami przy tej długości.
Tu chyba chodzi o to, że prawdziwy maczo podkolanówek nie założy. Dlatego podkolanówki czy nawet zakolanówki męskie nazywają się skarpety.

Podobnie męskie podkolanówki przeciwżylakowe które sobie niedawno kupiłem. Są cienkie (70 den), długie, elastyczne po prostu typowe podkolanówki. Ale nazywają się skarpety męskie :mrgreen:
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 30 lis 2008, 17:06

Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu iż goście macho to idioci :-P
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 01 gru 2008, 17:40

Magda pisze:Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu iż goście macho to idioci
Przecieżto wiadomo nie od dzisiaj :lol:
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 01 gru 2008, 23:11

ja wrócę do tematu. Właśnie dzisiaj dostałem paczuszkę z tymi rajstopami męskimi Aries. paczka nieuszkodzona o dziwo. Oglądałm.. fajne są i wydaje mi się,ze będą się dobrze nosić i długo trzymać. jak ubiorę to napiszę więcej..
ODPOWIEDZ