Wiek frumowiczów

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 22 lis 2008, 20:57

Możliwe Radziu i życzę ci tego byś się nie zraził. Pape Smerfa tu całkowicie rozumiem... może się nie zraził , ale nie chce doswiadczać "wyalienowania" i nie chce by jego bliscy doświadczali nieprzyjemności - tak przynajmniej myślę
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 22 lis 2008, 21:02

Zgrabnie Magdo to ujęłaś. Nie każdy żyje w środowisku tak swobodnym jak Warszawa.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 22 lis 2008, 21:04

Tylko ciekawe ile w tym prawdy, a ile lęków wytworzonych w głowie.
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 22 lis 2008, 21:14

Radziu Wyszedł byś w rajstopach i spódnicy w miejscowości iście ortodoksyjno-katolickiej, gdzie brak obecności w kościele to zszargana opinia?
Czy chciałbyś by w takiej miejscowości , gdzie pranie baby to oznaka męskości i norma, nawet akceptowalna przez proboszcza , ludzie dowiedzieli się o Tobie?
Myślę,że nie potrzeba nawet takiej miejscowości-Antyfacet mieszka we wrocku i mimo przychylności wielu osób co przezywa od blokersów?
radziu na wsi możesz pijany pod płotem leżeć i to jest cool, ale coś takiego? to obraza Boska by była....myślę że ani Ty , ani Twoi bliscy życia by nie mieli
Radziu

Post autor: Radziu » 22 lis 2008, 21:18

Myślę, że ja nie miałbym z tym problemu, ale mogę się mylić, jak już pisałem to kwestia raczej charakteru, czego najlepszym przykładem jest właśnie Antyfacet, bo jest sobą mimo wszystko.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 22 lis 2008, 21:18

Magda, ty jesteś moją sąsiadką? Skąd ty tak moje środowisko dobrze znasz? :-D
Obrazek
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 22 lis 2008, 21:23

Gdzieś to pisałeś - nie wiem w którym temacie ale mimo sklerozy pamiętam.
pozatym zapominasz że mam jak ja to mówię rancho na które jadę się odstresować, posłuchać jak przyroda rozmawia... rancho dużooo powiedziane... ale coś tam jest , właśnie w małej miejscowości.... to coś mogę powiedzieć
carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 24 lis 2008, 17:07

Czy chciałbyś by w takiej miejscowości , gdzie pranie baby to oznaka męskości i norma, nawet akceptowalna przez proboszcza , ludzie dowiedzieli się o Tobie?
Myślę,że nie potrzeba nawet takiej miejscowości-Antyfacet mieszka we wrocku i mimo przychylności wielu osób co przezywa od blokersów?
radziu na wsi możesz pijany pod płotem leżeć i to jest cool, ale coś takiego? to obraza Boska by była....myślę że ani Ty , ani Twoi bliscy życia by nie mieli
Ahh... normalnie żyć się nie da :lol: Sory, ale po prostu czasem nie mogę wytrzymać wprost jak wyczytuję takie lamenty i użalanie się nad tym, jakie to "zacofane" społeczeństwo jest złe, zgniłe, przebrzydłe, okropne, nienowoczesne, staroswieckie, tradycyjne itd. itd. :roll:

Powiem wam po prostu - przesadzacie. Wiem, że zaraz gromy polecą, ale co mi tam... Nie wiem dlaczego, ale zazwyczaj ci, którzy proszą o tolerancję i akceptację, sami nie stosują jej wobec innych :-P (ale to już inny temat...)

A Beskid Wyspowy - całkiem fajne tereny i ładne góry już są :-) Wiem, że to nie jest jakis ogromny obszar, ale nie myslalem znów, że taki mały, iż nie można/wolno bardziej sprecyzować lokalizacji ;-)
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 24 lis 2008, 18:08

carin pisze:A Beskid Wyspowy - całkiem fajne tereny i ładne góry już są Wiem, że to nie jest jakis ogromny obszar, ale nie myslalem znów, że taki mały, iż nie można/wolno bardziej sprecyzować lokalizacji
To jest jeden powiat z małym obrzeżem.
A "podkarpacie" to już jest tak precyzyjne, że spokojnie można listy adresować :lol:
carin pisze:Ahh... normalnie żyć się nie da Sory, ale po prostu czasem nie mogę wytrzymać wprost jak wyczytuję takie lamenty i użalanie się nad tym, jakie to "zacofane" społeczeństwo jest złe, zgniłe, przebrzydłe, okropne, nienowoczesne, staroswieckie, tradycyjne itd. itd.
A co ty na ten temat wiesz?
Obrazek
carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 24 lis 2008, 18:31

A co ty na ten temat wiesz?
Żyję przecież chyba na tym moherowym i zacofanym przedmurzu zwanym własnie "podkarpacie" :-P Przez te 18-lat, wbrew pozorom, zdążyłem się naprawdę sporo dowiedzieć o życiu tutaj. Co do innych miejsc się nie wypowiadam.
A "podkarpacie" to już jest tak precyzyjne, że spokojnie można listy adresować
:mrgreen: Rzeczywiscie, napisałem swój post, jakbym wymagał podania od Ciebie miejsca twojego zamieszkania. Nie takie było zamierzenie ;-) Po prostu chciałem wyrazić swoje zdziwienie, że niektórzy, mogliby "dojsć" do konkretnej osoby (w tym przypadku Ciebie), tylko po nazwie miejscowosci ;-)
Radziu

Post autor: Radziu » 24 lis 2008, 20:00

Co do podkarpacia, to znam jedną osobę trans, która nie raz występowała w TV i jakoś nadal na tym podkarpaciu żyje. A transowanie to przecież większe "przestępstwo" noszenie rajstop :!:
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 24 lis 2008, 20:18

Radziu mnie nie przekonasz do pewnego niepotrzebnego afiszowania sie kosztem bliskich. Mieszkasz w dużym mieście, gdzie swoboda życia jest nieporównywalnie większa niż w zaściankach, ale mimo to nie jesteś w stanie przewidzieć w przyszlości możliwych problemów twoich najbliższych związanych z twoim sposobem zycia.

Pożyjemy, zobaczymy.

Gdyby ktoś z krajan mnie spytał czy nosze rajstopy, odpowiedziałbym zgodnie z prawdą, ale obnosić sie tym nie muszę, bo nie ten wiek i nie to srodowisko. Podobnie jak Danon na wczasach, czy wycieczkach nie mam problemu z rajstopami do krótkich spodni, ale tu wśród sąsiadów i sąsiadek dewotek reklamą rajstop nie będę.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 24 lis 2008, 20:20

Nie próbuję Cię przekonać Papciu. Poprostu podaję przykład, że można żyć na podkarpaciu, wszyscy w koło mogą wiedzieć ten drobiazg, a świat wcale nie musi się zawalić. Nie piszę przecież o Warszawie, ani nawet o dużym miescie.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 24 lis 2008, 20:33

Tylko czy ta postać trans z podkarpacia ma żone i dzieci, czy to wolny elektron, który w razie czego przeleci na drugi koniec kraju.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 24 lis 2008, 20:39

Tak, ma żonę i dzieci, ma też własną firmę, która nadal działa.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 24 lis 2008, 20:43

To szkoda, ze go w tv nie widziałem. Mimo, ze trans nie jestem, wolę pozostac po za afiszem.
Obrazek
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 25 lis 2008, 07:54

ja mieszkam w dośc dużym mieście i mogę powiedzieć tak: Wiedzą sąsiedzi jak kto siedzi- już miałam problemy z jedną sprawa wolę teraz cichutko siedzieć i zniczym się nie afiszować itp
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 25 lis 2008, 09:27

Jak widać ktoś, komu przynajmniej raz społeczeństwo dopaliło woli być ostrożnym. Cóż takie jest życie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 25 lis 2008, 16:24

Radziu jeszcze być może nie doświadczył...i mu nie życzę tego, A Ciebie Papo rozumiem
Radziu

Post autor: Radziu » 25 lis 2008, 21:16

Wydaje mi się, że mam nieodpowiedni charakter by coś takiego mogło się wydarzyć.
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 25 lis 2008, 21:23

Radziu - tu nie o Ciebie chodzi tylko o całą twoją rodzinę.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 25 lis 2008, 21:56

Zgadza się Danon!!- wyobrażam sobie co powiedzą dzieci w szkole -twojemu synowi lub córce- wiesz dzieci potrafią być okrutne
I wiesz Radziu twój charakter nie ma tu nic do tego.... :evil:
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 26 lis 2008, 15:03

Magda pisze:I wiesz Radziu twój charakter nie ma tu nic do tego....
Chyba, że Radziu wykopie Stena po dziadku.
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 27 lis 2008, 06:47

a to jest mozliwe, możliwe :mrgreen: :lol:
ODPOWIEDZ