Rozmiary rajstop

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 29 paź 2008, 13:50

Ja jestem wyższy, mam 175
Może właśnie dlatego Ci nie spadały? ;-) (bo gdybyś był niższy, to by było dziwne, ale w końcu te 4-5 cm nie powinno robić różnicy)
ma wydepilowane nogi
Ma :-P być może to zależy też od spodni? ich kroju, materiału? sam nie wiem :roll: Możliwe, że tak jest, bo raczej jak znam życie, wy chodzicie w dżinsach, w których ja w ogóle nie chodzę (mam tylko sztruksy).
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 29 paź 2008, 15:44

szczerze mówiąc to dopasowanie to firma bo ile firm tyle rozmiarów-krótko miss marylin co zawsze podkreslem i jestem wierna 3-tp 172-175 wzrostu- niezmienne
biorąc pod uwagę ,że jesteście wyżsi-ok ale nie macie bioder a niestety rajtki sie rozciagają więc 4 moze " wisieć"
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 29 paź 2008, 16:03

jesteście wyżsi-ok ale nie macie bioder a niestety rajtki sie rozciagają więc 4 moze " wisieć"
Dokładnie... też mi się tak wydaje. Zwłaszcza, że moje biodra, to 95cm. Przeanalizowałem rozmiarówkę rajstop, które mam i stwierdzam, że jednak zawsze jak jest na "styku" to muszę kupować numer w dół (grunt, żeby jego "górna" granica wynosiła co najmniej 170cm i nie więcej niż 175cm)
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 29 paź 2008, 17:45

Magda pisze:biorąc pod uwagę ,że jesteście wyżsi-ok ale nie macie bioder a niestety rajtki sie rozciagają więc 4 moze " wisieć"
Ja mam 180 cm, 9x kg (96 cm w pasie) i w tych firmach, które mają rozmiar 5 biorę 5 bo 4 jest za małe, w firmach, których rozmiarówka kończy się na 4 muszę patrzeć, czy 4 obejmije mój rozmiar czy nie, bo także bywa za małe.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 30 paź 2008, 16:17

Jest jeszcze jeden powód dla którego niektóre rajstopy nam się nie chcą trzymać.
To kształt ud. Kobiece u samej góry, tu gdzie osadza się klin rajstop naturalnie się przewężaja tworząc z drugim udem szparę w kształcie trójkąta. U nas to schodzi się do zera i na dodatek poniżej "zawiasu" nóg, co powoduje znacznie inne pracowanie splotu materiału.
Z tego powodu rajstopy zbyt elastyczne z powodu ruchu ud mają większą tendencję do zsuwania się.
Zrobiłem ostatnio doswiadczenie z Rosalią 40 den. Ogoliłem nogi i jak sie zsuwały, tak zsuwają. Adrian z Biedronki 15 den się nie zsuwa. Consay Voyage 60 den też się nie zsuwa, ale w jego wypadku welurowa struktura wewnętrzna daje dodatkowy opór na skórze.
Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 30 paź 2008, 20:25

Nie wierzcie, że kobietom rajstopy się nie zsuwają!
Też często podciągają je, poprawiają, tylko starają się robić to dyskretnie (wobec mężczyzn), ale jeśli będziecie uważnymi obserwatorami, to na pewno to przyuważycie.
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 30 paź 2008, 22:21

I rajstopy męskie (unisex) WoMan firmy Levee są lepiej skonstrułowane w tym miejscu i lepiej się trzymają pupy i mają lepiej wyprofilowane miejsce na "interes".
Radziu

Post autor: Radziu » 31 paź 2008, 00:01

byczunio pisze:Nie wierzcie, że kobietom rajstopy się nie zsuwają!
Też często podciągają je, poprawiają, tylko starają się robić to dyskretnie (wobec mężczyzn), ale jeśli będziecie uważnymi obserwatorami, to na pewno to przyuważycie.
Ależ oczywiście, że się zsuwają, np mojej żonie. Ciekawe właśnie, że mi się nie zsuwają :-?
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 21 lis 2008, 07:27

Gatta ma słabe wykonczenie- nie wiem może akurat na taką trafiłam- więc ciut mi się zsuwały , ale kobiety maja ciut inną budowę od was... :evil: mają biodra-hihihihhi choć nie wszystkie :mrgreen: , więc dlatego sie nie zsuwa.......
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 21 lis 2008, 16:54

Nie wiem jak to jest, ale poszczególne sztuki tego samego modelu często zachowują się różnie. Ostatnio miałem kilka sztuk Adriana z promocji cenowej w Biedronce. Nosiłem do teraz trzy i okazało się, że dwie idealnie leżały i nie zsuwały się, ale zaczęły w nich lecieć oczka od szwów na palcach i po trzech razach poszły do kosza. Trzecia para jest taka sama, ale trwalsza, oczka nie lecą, ale jednak lekko się zsuwają.

Myślę, że to jednak problem sposobu dziania i partii przędzy i maszyny na której się rajstopy robi.
Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 21 lis 2008, 17:03

papa_smerf pisze:Nie wiem jak to jest, ale poszczególne sztuki tego samego modelu często zachowują się różnie.
Gdyby wszystkie miały równe parametry nie wylądowałyby w promocji cenowej w Biedronce.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 21 lis 2008, 17:29

byczunio pisze:Gdyby wszystkie miały równe parametry nie wylądowałyby w promocji cenowej w Biedronce.
To była tylko kilkudniowa promocja i te same teraz kosztują więcej.
Obrazek
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 21 lis 2008, 18:25

Myśle ,że pozostanę wierna swoim sprawdzonym firmom...nie chcę experymentować nawet za 6,60 ...ktoś kto mnie zna powie że palę i przepalam więcej....no cóż zapalić sobie do kawy to taka mała przyjemność w moim życiu.... a na 1 dniowe experymenty i "oczko" w najmniej oczekiwanej chwili raczej mnie nie stać, i do żadnych biedronek mnie nikt nie namówi :idea:
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 21 lis 2008, 18:33

Magda pisze:do żadnych biedronek mnie nikt nie namówi
Daj się Madziu namówić jeden raz, 4 zł nie majatek, a może zmienisz zdanie? :-D
Obrazek
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 21 lis 2008, 18:35

jakos nie mam zaufania, wolę swoje sprawdzone firmy, sklepy i stoiska -tam mi nikt nie"wepchnie" zleżałego towaru czy jakiegoś dziadostwa-wiem nie majatek ale jakoś tak...wolę w pracy nie przebierać się potem
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 21 lis 2008, 18:51

Magda pisze:wolę swoje sprawdzone firmy
Kiedyś był pierwszy raz.
Magda pisze:nikt nie"wepchnie" zleżałego towaru czy jakiegoś dziadostwa
Gdybyś często odwiedzała jedną Biedronkę, to zauważyła byś, że towar znika z półki, więc zleżały być nie może. W tym sklepie udało mi się kupić parę atrakcyjnych rzeczy, ktore chwalę sobie za niską cenę i niezłą jakość.

No ale już dość offtopu.
Obrazek
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 21 lis 2008, 18:53

zobacze.... może...... może się przekonam teraz jakoś nie jestem... wiesz papo za bardzo się przywiazałam do miss marilyn -relax
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 21 lis 2008, 19:32

Magda pisze:za bardzo się przywiazałam do miss marilyn -relax
W rewanżu ja spróbuję twój wybór :zdrowko
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 21 lis 2008, 22:02

papa_smerf, Ty masz jakieś udziały w biedronce :?: ;-)
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 21 lis 2008, 22:11

papa_smerf, nie wiem czy zauważyłes ale w dla biedronki juz nie robi rajstop Adrian tylko sanpelegrino. Właśnie kupilem sobie pare, ubieram i coś mi kurde nie leży, patrzę na pudełkko i Zonk :shock:
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 21 lis 2008, 22:51

Radziu pisze:papa_smerf, Ty masz jakieś udziały w biedronce
To najbliższy mnie sklep. Dodatkowo rzeczywiście niektóre produkty zrobione na zamówienie Jeronimo Martins Dystrybucja S.A. są niezłe. Nie będę mówił o produktach spożywczych, bo te w większości supermarketów sa raczej dla piesków (o ile się tego tkną), ale produkty techniczne zdarzają się niezłe. Przykład zegar DCF za 19,99 znakomity, podobne w innych sklepach ponad 50 zł, mlot udarowy za 99 zł, bez zarzutu przez dwa lata, lampy jarzeniowe 12V do samochodu lub kampingu za 9 zł, kolumny za 199 zł, kiedy podobne w Media Markt kosztują 399 zł itd...
kasior pisze:papa_smerf, nie wiem czy zauważyłes ale w dla biedronki juz nie robi rajstop Adrian tylko sanpelegrino.
Rzuciłem się na ostatni zakup 15 den Paolo Conti i pisze Adrian. Może Polska pólnocna ma innych dostawców?
Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 22 lis 2008, 00:10

papa_smerf pisze:Gdybyś często odwiedzała jedną Biedronkę, to zauważyła byś, że towar znika z półki, więc zleżały być nie może.
Towar zlezały trafia juz do sklepu. Najlepiej to widać (czuć w smaku) na herbatach.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 22 lis 2008, 10:39

byczunio pisze:Najlepiej to widać (czuć w smaku) na herbatach.
Chyba wam różnie wodę chlorują. Jak bywam u rodziny w Krakowie to chwilami mam problem z odróżnieniem smaku kawy od smaku herbaty :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 22 lis 2008, 11:53

Papo [przecież sklep nie zamawia-tylko centrala nikt nie kupuje w marketach 100 czy 1000 szt tylko tony( dosłownie) popatrz kiedyś na dostawę towaru np dla reala- nadciąga tir a tam z mojej skromnej samochodowej wiedzy 24 tony towaru- to potem leży , leży aż robi sie promocje np po 3 zł- zarzuciż mi że w hurtowniach też- nie tam nikt nie sprowadza od producenta tira towaru :zdrowko
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 22 lis 2008, 12:06

No ale jak przyjeżdżam do Reala i chcę kupić skarpetki "Petki" Marilyn, które tydzień temu zalegały na półce, a teraz mam trzy sztuki czarne i żadnych innych to chyba dowód na to, że ten tir towaru schodzi.

Jakoś trudno mi uwierzyć w zalegajace przez miesiące w magazynie towary. Tak właśnie jest w małych sklepikach, które nie robią wyprzedaży.
Obrazek
ODPOWIEDZ