Rajstopy Meskie w sklepach

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 12 lis 2008, 13:03

dr.pantyhose pisze:I z dużo zadużym kuprem i aby krok opadał między kolana.
Teraz jest moda na takie (damskie w Polsce, unisex na świecie) spodnie
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 12 lis 2008, 14:50

Aż mi ciarki chodzą po karku. I mam odruch wymiotny.
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 12 lis 2008, 15:29

Dostałem dzisiaj te rajstopy męskie Aries o których wspominał Papa Smerf- poczta się obeszła dość okrutnie z przesyłką ;/ całe szczęście że rajstopy się nie łamią.
Jednak ten sprzedawca tez dał ciała- bardzo kiepsko zapakował.
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 12 lis 2008, 15:41

Ja też zamówiłem, dziś dostałem info że wysłali paczkę. Mam nadzieję że dotrze w całości :-)

[ Dodano: 2008-11-12, 15:45 ]
papa_smerf pisze:Nie wiem jak się noszą bo żona zaraz schowała je przede mną, zgodnie z umową, że pod choinkę dostanę.
Ja pewnie za 2-3 dni dostanę paczkę, ale żona póki co nie chce nawet słyszeć abym taki prezent pod choinkę dostał, więc pewnie nie będę czekał z wypróbowaniem do świąt.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 12 lis 2008, 16:34

bodex pisze:ale żona póki co nie chce nawet słyszeć abym taki prezent pod choinkę dostał
To znaczy? Wogóle ci zabrania, czy chce abyś jak najszybciej nosił?
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 12 lis 2008, 16:59

Mogę się domyślać, że chodzi o to żeby rodzina nie widziała, czy mam rację :?:
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 12 lis 2008, 19:31

Wróciłem do domu, rozpakowałem paczkę, wyjełem ładne pudełko z rajstopami... (zmasakrowane pzez Pocztę Polską - spora tu zasługa niedbałego zapakowania), wyjełem same rajstopki i nie ma to tamto, wskoczyłem w nie celem wypróbowania :) Pierwsze wrażenie- jest ok. Wystarczająco długie, nie trzeba nic na siłę naciągać :)
Fajnie wykonane, sa dosyć grube ale nie kryjące, nieco bardziej obcisłe od zwykłych rajstop, dobrze przylegają do nogi. Nie jest to mikrofibra, przypomina to raczej typowo damskie rajstopy z Lycry. Trochę zabawnie wyglądają wzmocnione pięty :) aa, i mają formowaną stopę.
Część majtkowa jest duzo grubsza, najciekawiej prezentuje się klin- przypomina klin z damskich rajstop, tylko że przedłuzony z przodu, tak że klejnoty mają się bardzo komfortowo- bardzo mi się to podoba! Czuć tez od nich zapach jakby dezodorantu- na opakowaniu jest napisane, że rajstopy mają właściwości bakteriobójcze i zapobiegają powstawaniu przykrych zapachów, fajna rzecz.
Ogólnie są bardzo ok! Jeden minus to cena... no i okaże się jeszcze jak będzie z trwałością.
Radziu

Post autor: Radziu » 12 lis 2008, 19:37

Kornecken, ja już się gubię w tym temacie. Były jakieś fotki, podana cena, gdzie kupić lub inne szczegóły na temat tych rajstop :?:
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 12 lis 2008, 19:47

Radziu, 6 strona tego tematu i post dr.pantyhose
Obrazek
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 12 lis 2008, 19:48

Radziu- tak jest, był link do aukcji na Allegro, tam masz fotkę opakowania... zaraz poszukam tego linku. Cena troche od czapy bo niemal 30 zł ;/ plus przesyłka, ale myślę ze jeszcze dokonam zkupu. Najfajniej by było to nabyc w Czechach- ale nie zanosi się abym tam jechał w najblizszym czasie :)
Radziu

Post autor: Radziu » 12 lis 2008, 19:51

OK, dzięki, już wszystko jasne :-)
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 12 lis 2008, 20:25

Ciekawe jaka jest różnica między

http://www.aries-hosiery.cz/cz/frames/p ... efault.htm
a
http://www.aries-hosiery.cz/cz/frames/p ... efault.htm

w tych damskich pisze: s velkým předním klínem
Rozumiem z tego z dużym klinem z przodu, a w męskich też chyba tak można powiedzieć, tylko mądrze jest z anatomicznym klinem.

Ciekawe ile one w Czechach kosztują?
Obrazek
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 12 lis 2008, 20:40

papa_smerf pisze:Ciekawe ile one w Czechach kosztują?
152.50 Ceskych Korun. Jesli dobrze przeliczyłem, jest to ok. 22 zł na nasze.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 12 lis 2008, 20:46

Kornecken pisze:152.50 Ceskych Korun. Jesli dobrze przeliczyłem, jest to ok. 22 zł na nasze.
Czyli tam też drogie, jechać po mniej niż kilkadziesiąt sztuk się nie opłaca.
Najlepiej przywieźć całego tira :lol:
Obrazek
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 12 lis 2008, 20:50

aa, i jest tez wersja z mikrowłókna 60 den- 141 koron, 21 zł :)
Cena jest z oficjalnego sklepu internetowego Aries, ale cos mi sie widzi ze da sie kupić taniej w hurtowniach. No ale hurt to hurt... tak ze jakby ktos sie z tirem wybierał, to popieram i obiecuje że kupię trochę :)
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 12 lis 2008, 20:58

Myślisz o tych?

Muszę przyznać, że dość ładnie się prezentują. ciekawe jak z przodu to wygląda?Obrazek
Obrazek
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 12 lis 2008, 21:07

Papa smerf: tak jest, o tych. Jestem całkiem pewien że przód jest zrobiony identycznie z tymi co nabyliśmy "na gwiazdkę"- tak zresztą wynika z opisu na stronie (predni klinek).
Mam też nadzieję że są zrobione jako bezmajtkowe- preferuję takie rozwiązanie :)
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 12 lis 2008, 21:13

Ciekawe ile kosztuje pudełko, bo środek to Consay Voyage 60 den. Nawet brak tego wydłużonego klina nie przeszkadza.

Nie wiem co robią fachowcy od marketingu tej firmy. Pieniądze leżą na ziemi, tylko podnieść.
Obrazek
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 12 lis 2008, 21:26

może rynek zbytu na ten towar wciąż za mały, i nie chce im się schylac po mały pieniądz? :) jak by nie było, w Warszawie wciąż nie widziałem na własne oczy żadnego mężczyzny oprócz siebie co nosi rajstopy :) no może i widziałem ale pewności nie mam- na rowerze mi kiedys migneły 2 czy 3 osoby do których miałem podejrzenie ze rajstopy na sobie miały...
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 12 lis 2008, 21:31

Kornecken pisze:jak by nie było, w Warszawie wciąż nie widziałem na własne oczy żadnego mężczyzny oprócz siebie co nosi rajstopy :)
Nie myśl czy widziałeś, ale powiedz czy widziano ciebie?
W tym problem, że nie każdy jest zgrabny jak gazela i nie każdy jest odważny jak Radziu. Już sama ilość userów tego forum razy jedna para miesięcznie daje możliwość zarobienia w roku trochę kasy. Czesi robią rajstopy, a jest ich kilka razy mniej niż Polaków, a o eksporcie nie wspomnę.
Obrazek
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 12 lis 2008, 21:32

http://www.primaobchod.com/detail/silne ... o60-aries/

i jedne i drugie kosztują 150 koron wysyłkowo.

Znalazłem też cenę hurtową 141 koron.
Radziu

Post autor: Radziu » 12 lis 2008, 21:56

papa_smerf pisze:Już sama ilość userów tego forum razy jedna para miesięcznie daje możliwość zarobienia w roku trochę kasy.
No niewiem, ja bym nie kupił, a poza tym większość z userów to tylko podglądacze i pewnie też trochę fetyszystów szukających wrażeń, oni też męskich by nie kupili.

Osobiście uważam, że jak forum ma mieć czytelność i ludzie się mają dowiedzieć, to trzeba znieść obowiązek logowania do czytania,
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 12 lis 2008, 22:02

Radziu pisze: oni też męskich by nie kupili.
Tylko te męskie są jak damskie z usprawnieniem w kroku. Niektórzy tak nosza damskie z przesunięciem klina do przodu.
Radziu pisze:Osobiście uważam, że jak forum ma mieć czytelność i ludzie się mają dowiedzieć, to trzeba znieść obowiązek logowania do czytania,
Całkowicie się z tym zgadzam. Logowanie tylko do pisania. Ale to musimy zamiescić w "sprawach forum"
Obrazek
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 13 lis 2008, 08:47

papa_smerf pisze:To znaczy? Wogóle ci zabrania, czy chce abyś jak najszybciej nosił?
Żona nie ma nic przeciwko abym nosił rajstopy czy też inne elementy damskiej garderoby (body, figi) ale pod warunkiem że oprócz niej nikt inny tego nie widzi. To że te są męskie nie ma dla niej większego znaczenia, ma "zakodowane" że rajstopy są damskie i jakoś nie może zdania zmienić.
Wprawdzie kilka tygodni temu (argumenty z tego forum pomogły :mrgreen:) pozwoliła mi chodzić w rajtkach i krótkich spodenkach przy dzieciach (w domu oczywiście), obiecała też że w wakacje będę mógł chodzić w rajtkach i rybaczkach, jak nie będzie żadnych "sensacji" i wystarczy mi odwagi to pewnie i krótkie spodenki przejdą. Ale rajstopy jako prezent pod choinkę to przynajmniej na razie za dużo dla niej, zwłaszcza że mamy sporą rodzinę i ten prezent widziało by z 15 osób.

Tak więc nie naciskam i doceniam to, że i tak ostatnio na dużo się zgodziła. Zresztą mam "chytry plan" ujawniania się przed rodziną małymi krokami. Na najbliższe święta pod choinkę dostanę takie podkolanówki http://www.allegro.pl/item475778718_mes ... akowe.html
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 13 lis 2008, 10:36

Nie widzę różnicy w podejściu do problemu, ale widzę różnicę w żylakach. Te poniżej kolan żona pozwala leczyć, powyżej nie wolno?

Troche się dziwię twojej żonie, przecież z prezentu od niej nie musisz się tłumaczyć i rodzina uzna, że żona wie co ci jest potrzebne i zapewne żona będzie cię musiala długo przekonywać do założenia tak niemęskiego ubioru (tak pomyśli rodzina), ale zdrowie jest najważniejsze i "ile go cenić trzeba ten tylko się dowie, kto je utracił..."
Obrazek
ODPOWIEDZ