Rajstopy a alkohol.

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 11 lis 2008, 22:52

A imprezka w Toruniu?
"Rydzykowna" sprawa w paszczy lwa?
Radziu

Post autor: Radziu » 11 lis 2008, 22:58

Tak, w Toruniu, ale już widzę, że termin przełożony na 13 grudnia. Imprezka oczywiście crossdressingowa. http://transfuzja.org/pl/artykuly/zapow ... _party.htm
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 11 lis 2008, 23:05

Wolę spotkania kameralne, z osobami, które znam odrobinę, chociażby z forum. Na spotkania ogólnodostępne jakiekolwiek by były, nie dam się namówić.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 11 lis 2008, 23:06

Nie moje klimaty, ale popieram.

Jedno pytanie: dlaczego w Toruniu ?
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 11 lis 2008, 23:07

musa pisze:Wolę spotkania kameralne, z osobami, które znam odrobinę, chociażby z forum. Na spotkania ogólnodostępne jakiekolwiek by były, nie dam się namówić.
Wiesz, ja jak byłem pierwszy raz, to też nikogo nie znałem. Teraz to dla mnie prawie jak spotkania kameralne :-P Jak nie zrobisz pierwszego kroku to zawsze będziesz w tyle, więc nie ma się co czaić ;-)
papa_smerf pisze:Jedno pytanie: dlaczego w Toruniu ?
A dlaczego nie :?: W innych miastach odbywają się takie imprezki, a nawet na wioskach, więc dlaczego nie w Toruniu :?:
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Radziu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 11 lis 2008, 23:11

Radziu pisze:A dlaczego nie W innych miastach odbywają się takie imprezki, a nawet na wioskach, więc dlaczego nie w Toruniu
Coś musi być w tym ukryte, wszak Toruń to ostoja ciemnogrodu (takie jest moje zdanie).
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 11 lis 2008, 23:15

papa_smerf pisze:Nie moje klimaty, ale popieram.
Wiesz, czasami na imprezki też przychodzą PHmani :-) A nawet osoby ubrane w sposób standardowy.
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 11 lis 2008, 23:28

Jeden Rydzyk ciemnogrodu w Toruniu nie czyni. Znam Toruń i mieszkańców też z innej strony.
Ja na przykład takie same szkolenia mogę odbyć w Bydgoszczy, ale jeżdżę do Torunia, bo jest normalniej niż u nas.
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 12 lis 2008, 01:17

No to ja znowu czegoś nie rozumiem. Dlaczego TV, CD, DVD, UKF, FM i inni organizują imprezę pod przewodnictwem organizacji przeciwko homofobi ? Czyżby oni wszyscy czuli sie gejami i czuli się dyskryminowani ? To ja juz wolę nazywać to paradą równości. A lepiej Love Parade.
Radziu

Post autor: Radziu » 12 lis 2008, 06:34

Dlatego, że Trans-Fuzja (organizacja, a teraz już fundacja na rzecz osób trans) jakiś czas temu zaczęła ścisłą współpracę z KPH, w ramach LGBT. Nie ma to żadnego związku z czuciem się gejami, tym wnioskiem pokazałeś typowy ciemnogród.

A co do dyskryminacji - to owszem, są osoby które z tego powodu są dyskryminowane.

A tak poza tym jest to chyba pierwsza impreza organizowana przy współpracy KPH. Ja w tym nie widzę żadnego problemu.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 12 lis 2008, 12:11

Radziu, ale tak to odbiera większość przeciętnych zjadaczy chleba. Homofobia to przecież fobia do homo.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 12 lis 2008, 12:26

Dlatego sprawami trans, zajmuje się transfuzja, a KPH jako że ma doświadczenie pomaga transfuzji.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 12 lis 2008, 13:13

Radziu pisze:Dlatego sprawami trans, zajmuje się transfuzja, a KPH jako że ma doświadczenie pomaga transfuzji.
A żeby było weselej, to ortodoksyjni geje nie lubią osób trans, uważając, że psyją klimat wokół spraw homo i nazywają ich przegiętymi.
Radziu

Post autor: Radziu » 12 lis 2008, 13:21

w tej kwestii jest podobne odwzajemnienie uczuć ;-)
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 12 lis 2008, 13:26

Radziu pisze:w tej kwestii jest podobne odwzajemnienie uczuć
Rzeczywiście, nie jestem ortodoksyjnym transem, ale chyba nie dla tego nie jestem przeciwnikiem gejów.
Radziu

Post autor: Radziu » 12 lis 2008, 13:29

a ja nic do nich nie mam :-)
carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 12 lis 2008, 13:53

Homofobia to przecież fobia do homo
homo (z łac.) - człowiek
phobos (z gr.) - strach

Więc tak naprawdę, jest to strach przed człowiekiem jakby nie patrzeć, a nie przed homoseksualistami :-P mam wrażenie, że ktos zbyt pochopnie zdefiniował ten termin...

Swoją drogą, szkoda że jakos się nas podciąga pod takie "przedsięwzięcia" :-/
Radziu

Post autor: Radziu » 12 lis 2008, 14:23

carin pisze:Swoją drogą, szkoda że jakos się nas podciąga pod takie "przedsięwzięcia" :-/
A kto WAS podciąga :?: i kogo właściwie masz na myśli pisząc "nas" :?:
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 12 lis 2008, 14:41

Radziu pisze:... tym wnioskiem pokazałeś typowy ciemnogród.
"Ciemnogród" ma chyba w nosie opinie innych a ja chcę sie dowiedzieć więcej. Stąd dyskusja i pytania co prowadzi do wyrabiania pogladów. Byczunio wreszcie mi wyjawił co oznacza w terminologi gejów przegięci. Ciekawe dla mnie jest dlaczego organizacje nie związane z homo nie robią imprez promujących równośc i braterstwo ? Zawsze jest to jakaś organizacja związana z homo i wciągająca w to wszelkie inne odmiany ludzi nietypowych. Mnie by sie podobała nazwa imprezy np "Parada indywidualności" czy Parada nieprzeciętności" zorganizowana np. prze muzeum narodowe czy "Bunkier sztuki".

A co do poglądów to podobno tylko krowa ich nie zmienia.
Ostatnio zmieniony 12 lis 2008, 14:46 przez dr.pantyhose, łącznie zmieniany 1 raz.
Radziu

Post autor: Radziu » 12 lis 2008, 14:44

dr.pantyhose pisze:Byczunio wreszcie mi wyjawił co oznacza w terminologi gejów przegięci.
hmmm, a gdzie to wyjaśnienie :?:
carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 12 lis 2008, 14:45

A kto WAS podciąga i kogo właściwie masz na myśli pisząc "nas"
Crossdresserzy?
"Nas" - w sumie niefortunne okreslenie, bardziej pasuje "mnie" - czyli człowieczka, któremu nie zależy na afiszowaniu się z noszeniem rajstop, przekonywaniu innych i zakładaniu rajstop np. do spodenek.
Radziu

Post autor: Radziu » 12 lis 2008, 14:47

z tego wniosek, że carin sam się do crossdresserów mieszasz. Zresztą nosząc damskie rajstopy, chciał nie chciał, jednak jesteś crossdresserem :-)
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 12 lis 2008, 14:48

byczunio pisze:A żeby było weselej, to ortodoksyjni geje nie lubią osób trans, uważając, że psyją klimat wokół spraw homo i nazywają ich przegiętymi
Tu o tym napisał. Jesli masz inną definicje to podaj. Chętnie się dowiem.
Radziu

Post autor: Radziu » 12 lis 2008, 14:51

dr.pantyhose, z tego nie wynika, co dokładnie mają na myśli mówiąc przegięci. Zresztą moim zdaniem tu bardziej chodzi o gejów którzy jednocześnie są crossdresserami, a prędzej chodzi o DRAG.
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 12 lis 2008, 14:54

To dalej nic nie wyjaśnia. Chyba jest to termin dośc płynny.
ODPOWIEDZ