Rajstopy Meskie w sklepach

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 04 lis 2008, 21:55

Kornecken pisze:no dobra, zamówiłem
I to nawet dwie pary zamówiłeś.
Radziu

Post autor: Radziu » 04 lis 2008, 22:27

Totalna inwigilacja ;-)
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 04 lis 2008, 22:36

Jak już dostaniesz Kornecken to podziel się opinią na ich temat. Ciekawy jestem czy sa to zwykłe damskie tylko wsadzone do innego pudełka czy coś specjalnie dedykowanego.
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 05 lis 2008, 08:42

dr.pantyhose pisze:Ciekawy jestem czy sa to zwykłe damskie tylko wsadzone do innego pudełka czy coś specjalnie dedykowanego.
Z opisu "Rajstopy są wyposażone w anatomicznie dopasowaną część przednią aby uzyskać maksymalny komfort podczas noszenia." jak i tabelki rozmiarów wynika że nie są to typowo damskie rajstopy. Ale najlepiej aby się wypowiedział ktoś kto kupi.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 05 lis 2008, 08:49

Ale najlepiej aby się wypowiedział ktoś kto kupi.
Dopiero w święta, bo żona chetnie przystała na pokazówkę rodzinną. Chyba, że ciekawość weźmie górę wcześniej, a pod choinką będzie szelmowska mistyfikacja :mrgreen:
Obrazek
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 05 lis 2008, 08:53

bodex pisze:Rajstopy są wyposażone w anatomicznie dopasowaną część przednią aby uzyskać maksymalny komfort podczas noszenia
Właśnie o to mi chodziło. NIe wszystkie modele damskie rajstop gwarantują komfort w pewnym szczególnym miejscu
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 05 lis 2008, 10:02

dr.pantyhose pisze:I to nawet dwie pary zamówiłeś.
a kto tam wie ile zamówiłem... i gdzie zamówiłem... :) ciekawi mnie te "dopasowane"- jak by było rzeczywiście wygodne... to super sprawa.
Z innych rzeczy to wybrałem się do Factory, i przy okazji odwiedziłem sklep Pompea- oraz nabyłem meskie podkolanówki tej firmy dla panów. Są bardzo bardzo ok, okaże się jeszcze jak z trwałością.
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 05 lis 2008, 10:12

Potwierdzam, że w rajstopach Levee jest takie dopasowanie. W wiadomym miejscu mają więcej materiału Wypróbuję niedługo jeszcze firmę ComfiLon's ACTIVSKIN. Też specjalnie wyprodukowane dla nas. Co do GERBE to sobie odpuszczę sprawdzanie, bo tu już szkoda pieniędzy. Jak kiedyś kupiłem kilka modeli czeskich z serii filip i coś tam jeszcze to wiem, że są to zwykłe duże rajstopy damskie. Wsadzone tylko do ładnego pudełka z panem na obrazku. LIdia to chyba wypróbowywał Papa Smerf i nie był zachwycony.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 05 lis 2008, 17:27

dr.pantyhose pisze:Potwierdzam, że w rajstopach Levee jest takie dopasowanie.
Ciekawe jak to wygląda u pań noszących te rajstopy. W koncu są unisex i jakieś panie to może noszą. Czy w tym szczególnym miejscu im zbywa czy może się nie zauważa nadwyżki materiału? Madzia nam znowu zniknęła, bo może by coś na ten temat rzec mogła.
Obrazek
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 05 lis 2008, 22:19

Zrobione są z bardzo rozciągliwego materiału zwłaszcza w tym miejscu co powoduje, że dopasowują się do wszystkiego. Jak będę mógł to poproszę żonę o przymierzenie i opisanie tego uczucia. Ale podejżewam jak odpowie.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 06 lis 2008, 21:50

dr.pantyhose pisze:Ale podejżewam jak odpowie.
Nooo, zdradź tę odpowiedź :-D
Obrazek
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 06 lis 2008, 23:18

Że nie ma różnicy pewnie odpowie. Ale potwierdzenie po teście.
Radziu

Post autor: Radziu » 10 lis 2008, 11:21

I kolejna jaskółka, tym razem w sklepie LIDL coś takiego znalazłem:

Obrazek
carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 10 lis 2008, 12:18

Napisz nam jak się będzie sprawować i z czego to własciwie jest zrobione ;-)
Radziu

Post autor: Radziu » 10 lis 2008, 12:27

Przykro mi, ale ja tego nie kupiłem nawet.
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 10 lis 2008, 12:34

Widziałem coś podobnego w brytyjskim lidlu ale to raczej wygląda na kalesony.
Radziu

Post autor: Radziu » 10 lis 2008, 12:38

kalesony to napewno nie są. Raczej leginsy.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 10 lis 2008, 19:01

bodex pisze:
dr.pantyhose pisze:Ciekawy jestem czy sa to zwykłe damskie tylko wsadzone do innego pudełka czy coś specjalnie dedykowanego.
Z opisu "Rajstopy są wyposażone w anatomicznie dopasowaną część przednią aby uzyskać maksymalny komfort podczas noszenia." jak i tabelki rozmiarów wynika że nie są to typowo damskie rajstopy. Ale najlepiej aby się wypowiedział ktoś kto kupi.
Potwierdzam, że są to nieco inne rajstopy niż typowe damskie czy męskie. Nie ma w nich tego wstrętnego rozporka, ale klin jest powiększony w kierunku przodu, co daje koszyczek na klejnoty. Rajstopy posiadają wzmocnioną część majtkową i wzmocnione pięty oraz palce. Ogólnie grubość to bym porównał do 40-50 den, część mjatkowa to ok 10 den więcej.
Ogólnie na pierwszy rzut oka niczym się nie różnią od damskich, zwłaszcza beżowe. I bardzo dobrze.
Nie wiem jak się noszą bo żona zaraz schowała je przede mną, zgodnie z umową, że pod choinkę dostanę.
Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 10 lis 2008, 19:36

Radziu pisze:I kolejna jaskółka, tym razem w sklepie LIDL coś takiego znalazłem:
Oglądałem i jak dla mnie ...bardziej to przypomina męskie kalesony niż damskie legginsy. Legginsy też mnie nie zachwycają, bo mają jedną z podstawowych wad wspólną z kalesonami: oddzielenie od skarpetek i "lizanie" chłodu po kostkach.
Radziu

Post autor: Radziu » 10 lis 2008, 20:55

Akurat mają ściągacz na dole, więc lizania nie spodziewałbym się. W każdym razie w przypadku typowych damskich leginsów tego efektu nie ma.
larix

Post autor: larix » 10 lis 2008, 21:13

A więc Radziu odkrył w lidlu damskie kalesony, coś jak woman tylko że kalesonowe. W sam raz pod spodnie na mroźne dni, ciekawe czy to ochoczo zaakceptują jak uprzednio spodnie?
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 10 lis 2008, 23:54

Proponuję kupić takie unisex kalesony naszym małżonkom czy dziewczynom. Jak kiedyś któraś będzie cos przygadywała na temat męskich rajstop, ze lepsze kalesony to można takiej dac do noszenia. A w życiu już spotkałem kilka pań (zmarzluchy) chodzących w męskich kalesonach.
Radziu

Post autor: Radziu » 11 lis 2008, 06:30

A ja znam kilka kobiet które nie lubią nosić rajstop pod spodnie :-)
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 11 lis 2008, 15:11

dr.pantyhose pisze:Proponuję kupić takie unisex kalesony naszym małżonkom czy dziewczynom.
Raczej nie takie unisex, a raczej czysto męskie grube i spadające.
Obrazek
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 12 lis 2008, 01:08

I z dużo z dużym kuprem i aby krok opadał między kolana.
ODPOWIEDZ