Rajstopy Meskie w sklepach
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Podkolanówki Gatty kryjące z mikrofibry też są wspaniałe. Kupcie i porównajcie, czekam na opinie.
http://www.allegro.pl/item469760918_gat ... fibra.html
http://www.allegro.pl/item469760918_gat ... fibra.html
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Tu chodzi nie tyle o różnicę, co sam fakt obecności męskich rajstop w sklepach. Większość osób nie zdaje sobie sprawy z faktu, że istnieją męskie rajstopy, więc widząc faceta w rajstopach myślą że zakłada damskie ubrania.papa_smerf pisze:Skąd ludzie mają wiedzieć, że pod krótkimi spodenkami będą męskie rajstopy? Na odcinku nóg różnic nie ma
Jak już pisałem moja żona akceptuje to że w rajstopach chodzę, widziała też (pokazałem jej) tak ubranych innych facetów, ale nie dała się przekonać że rajstopy to również męska odzież i dlatego ma opory przed publicznym wyjściem.
Pokazałem jej że można kupić przez internet męskie rajstopy, ale odpowiedziała że przez internet można kupić praktycznie wszystko, choćby "męskie" szpilki na 12cm obcasie (AnitaBerg), ale to wcale nie oznacza że jest to normalny męski ubiór. I trudno nie przyznać jej racji.
Ale gdyby widziała męskie rajstopy na półce w sklepie w którym kupuje nastawienie byłoby zupełnie inne :)
Ostatnio zmieniony 31 paź 2008, 14:38 przez bodex, łącznie zmieniany 1 raz.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Twoja żona to niewierny Tomasz. W 1976 roku i około tego toku w sklepach było dużo męskich rajstop w kolorze cielistym o grubości około 40 den. Sam takie miałem.
Były produkowane w Polsce przez firme państwową, która mimo, że jak wszystkie państwowe była ociężała i nierychliwa, a jednak produkowała. Dzisiejsze prywatne nastawione na zysk tego problemu nie widzą.
Wracając do problemu larixa i bodexa, nie do konca wiem, czy chodzi o rajstopy na półkach, czy samo pudełeczko z męskich rajstop na pokaz?
Były produkowane w Polsce przez firme państwową, która mimo, że jak wszystkie państwowe była ociężała i nierychliwa, a jednak produkowała. Dzisiejsze prywatne nastawione na zysk tego problemu nie widzą.
Wracając do problemu larixa i bodexa, nie do konca wiem, czy chodzi o rajstopy na półkach, czy samo pudełeczko z męskich rajstop na pokaz?
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
No cóż, w tym roku moja żona miała 4 lata, więc raczej tego nie pamięta :) Zresztą to jest na tyle odległy okres, że potraktowała by to pewnie jako fakt historyczny, tak samo jak noszenie pończoch przez arystokratów 200 lat temu.papa_smerf pisze:Twoja żona to niewierny Tomasz. W 1976 roku i około tego toku w sklepach było dużo męskich rajstop
Trudno to traktować jako problem, aż tak bardzo mi na publicznym wyjściu nie zależy. W domu chodzę, a jak gdzieś idę to zakładam długie spodnie, ale skarpetek już nie i jest OK. Zresztą ostatnio wynegocjowałem kompromis który mi wystarcza, czyli w wakacje żona zgodziła się na rybaczki, chociaż zapowiada że będzie szła 4 kroki za mną i obserwowała reakcjępapa_smerf pisze:Wracając do problemu larixa i bodexa, nie do konca wiem, czy chodzi o rajstopy na półkach, czy samo pudełeczko z męskich rajstop na pokaz?
Ale jeśli już chodzi o pytanie "rajstopy na półkach, czy samo pudełeczko" to zdecydowanie rajstopy na półkach. Te same co damskie ale w pudełkach z napisem rajstopy męskie, ewentualnie jak już ktoś sugerował na jednym pudełku oznaczenie unisex + rozmiarówka damska i męska czy jakieś zdjęcie faceta. Samo pudełko nic nie zmienia, mogę przepłacić i kupić wysyłkowo, ale przecież nie będę chodził z pudełkiem w kieszeni i każdemu pokazywał.
Ładnie zrobiona okładka. Rajstopy zdrowotne. Tylko, że grube i na głęboką zimę.
http://www.allegro.pl/item467285917_apt ... 0_den.html
http://www.allegro.pl/item467285917_apt ... 0_den.html
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Ciekawe jak się noszą i czy zbytnio nie uciskają. Jak widać już są nabywcy, trzeba tylko się zastanowić z jakiego powodu kupują?
Opakowanie rzeczywiście gustowne i wielu naszym obawiającym się opini środowiska userom może służyć za uniwersalne na pokaz, tym bardziej, że na okładce są beżowe.
Zastanawiam się nad kupnem.
Opakowanie rzeczywiście gustowne i wielu naszym obawiającym się opini środowiska userom może służyć za uniwersalne na pokaz, tym bardziej, że na okładce są beżowe.
Zastanawiam się nad kupnem.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Papo Smerfie. Ty chyba nie musisz sobie kupować czegoś tylko dla opakowania.
Jeśli już potrzebujesz męskie z rozporkiem to może te.
http://tights-for-men.com/index.php?mai ... ucts_id=38
Jeśli już potrzebujesz męskie z rozporkiem to może te.
http://tights-for-men.com/index.php?mai ... ucts_id=38
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Troszczę się o tych zakompleksionych, a i moi znajomi o mojej pasji też oficjalnie nie wiedzą, więc gdyby tak przy okazji np. urodzin w większym gronie dostać takie rajstopy i przy wszystkich je rozpakować? Czy to nie najlepszy sposób na oficjalne późniejsze noszenie pod krótkie spodnie? kto będzie sprawdzał, czy to te same rajstopy i czy rzeczywiście masz obawy o żylaki?
Kto powiedział, że potrzebuję z rozporkiem? Napisałem, że to nasz wróg i mam nadzieję, że te omawiane go nie mają. Z rozporkiem to w Polsce jest Lida i jest obrzydliwa.
Kto powiedział, że potrzebuję z rozporkiem? Napisałem, że to nasz wróg i mam nadzieję, że te omawiane go nie mają. Z rozporkiem to w Polsce jest Lida i jest obrzydliwa.
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Mam takie podkolanówki i pończochy (inna firma, ten sam ucisk) i bardzo dobrze się noszą. Uciskają dosyć mocno, ale dzięki temu idealnie się trzymają na nodze a ucisku nie odczuwam jako czegoś przeszkadzającego. Rajstop jeszcze nie mam, więc na 99% je kupię, przy okazji będzie ładne pudełko :)papa_smerf pisze:Ciekawe jak się noszą i czy zbytnio nie uciskają .... Zastanawiam się nad kupnem.
Rajstopy o takim ucisku (10-14) nie są przeznaczone dla osób które już mają żylaki, tylko jako profilaktyka aby żylaki nie powstały. Jeżeli w pracy siedzisz przez 8 godzin dziennie (ja siedzę) , to używanie takich podkolanówek/rajstop jest jak najbardziej wskazane.Radziu pisze:To raczej nie dla nas, no chyba że ktoś ma problemy z żylakami.
Nie koniecznie. Te podkolanówki co mam też są 70 den, ale są cieńsze niż mikrofibra 30 den :) Ilość DEN oznacza grubość włókna z jakiego są zrobione, a nie ilość tego włókna :)dr.pantyhose pisze:Tylko, że grube i na głęboką zimę.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
i chyba dlatego właśnie da się zrobić kryjące 30 DEN albo prześwitujące 60 DEN. Tutaj taka ilość DEN jest chyba dlatego aby uzyskać ucisk. Inna sprawa, że są w wykonaniu damskim takie tylko dużo cieńsze.bodex pisze:Nie koniecznie. Te podkolanówki co mam też są 70 den, ale są cieńsze niż mikrofibra 30 den :) Ilość DEN oznacza grubość włókna z jakiego są zrobione, a nie ilość tego włókna :)
To jeszcze rodzinę trzeba zaprosić na święta.papa_smerf pisze:Właśnie jak wróci z pracy, to zaraz jej podsunę te stronkę z allegro i poproszę o włożenie pod choinkę.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Są w życiu rzeczy bezcenne..Kornecken pisze:swoja drogą trochę to drogie u nas, a jak jeszcze się doliczy koszt wysyłki to nieopłacalne...
Myslę, że każda bez wyjątku kobieta kupi je swojemu mężczyźnie gdy się ją poprosi, albo delikatnie zasugeruje potrzebę, zamiast kolejnej butli wody pachnącej za 50 zł.
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt: