Pranie bielizny
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Papo smerfie, dobrze dobrane body jest rewelacyjne. Klejnoty wogóle nie cierpią, za to nerki nigdy się nie stresują, że je zimny wiatr dosięgnie. Posiadam body róznych firm, z różnym wykończeniem i jak na razie najlepiej nosi mi się włoskiej f-my Intimidea. Ale nie spróbowałem jeszcze Gatty. Pod body noszę majtki, a ponieważ nie używam innych niż stringi, więc pod body też zakładam stringi.papa_smerf pisze:Dobrze, ale czy do body nosicie jeszcze bieliznę (stringi, figi)?
Trudno mi to sobie wyobrazić.
Magdo, trafiłaś jednak między samców. Ja też, w zależnosci od intensywnosci używania i intensywności życia nie piorę body codziennie. Powiedzmy, że piorę co 24 godz noszenia. Oczywiscie, jeśli intensywnie się ruszam i się spocę, to poiorę bezpośrednio po zdjęciu, ale jeśli zakladam na 4 godz stania w nocy bez ruchu pod latarnią, to zostawiam sobie, podobnie jak koszulę na następny raz.Magda pisze:niestety body, podobnie jak rajstopy, biustonosz -całą bieliznę piorę codziennie
bluzy z reg. co 2 dzień podobnie pidżamy czy koszulki nocne
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Hmm... chyba najwidoczniej faceci mają po prostu inne podejście, bo popieram Radzia w całej rozciągłości, raczej to trochę przesada jeżeli się nie spocisz, nie zgrzejesz, nie pobrudzisz i nie śmierdzisz prać wszystko codziennie chociażby dlatego, że marnujemy i wodę i proszki/płyny.Jestem realistą i potrafię ocenić co realnie jest czyste a co nie. A może spodnie też codziennie pierzesz, albo swotry, czy bluzy? Kurtka też ma częściowo dostęp do skóry, a więc i naskórka i potu, czy powinienem prać codziennie?
Radziu. Nie komplikuj. Chodziło mi o ubranie przylegające do ciała. W tym rajstopy też. Spodnie wytrzymują ze trzy dni. Natomiast koszulki, podkoszulki, koszule, majtki, (body gdybym nosił) obowiązkowo codziennie. W dawnych czasach gdy nosiłem jeszcze skarpetki, to tez obowiązkowo czyste codziennie. I do tego jeśli mi się już nie chce kąpać, to obowiązkowo mycie miejsc "ważnych" dla higieny.
Panowie i Panie (chociaż mamy na forum tylko Magdę) czy jechaliście kiedyś autobusem w ciepły dzień ? Mnie wykręca. Czuję pot, zaniedbane zęby, nieświerze ubranie. Zapach papierosów. Na to nie trzeba dużo czasu poświęcać. Nie musi to być full serwis z goleniem nóg. Często właścicielowi wydaje się, że jest świerzy bo nic nie czuje. To złudne. Człowiek jak przebywa w jednym zapachu (swoim) to się przyzwyczaja i go nie czuje.
Czyli to dla kobiet nie jest chyba stereotyp tylko prawda, że mężczyźni rzadziej sie myją. Co nie jest jednoznaczne z tym, że kobiety to czyścioszki.
Panowie i Panie (chociaż mamy na forum tylko Magdę) czy jechaliście kiedyś autobusem w ciepły dzień ? Mnie wykręca. Czuję pot, zaniedbane zęby, nieświerze ubranie. Zapach papierosów. Na to nie trzeba dużo czasu poświęcać. Nie musi to być full serwis z goleniem nóg. Często właścicielowi wydaje się, że jest świerzy bo nic nie czuje. To złudne. Człowiek jak przebywa w jednym zapachu (swoim) to się przyzwyczaja i go nie czuje.
Czyli to dla kobiet nie jest chyba stereotyp tylko prawda, że mężczyźni rzadziej sie myją. Co nie jest jednoznaczne z tym, że kobiety to czyścioszki.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
skarpetki, majtki obowiązkowo codziennie z zaznaczeniem, że skarpetki czsem wymagają wymiany po 4-6 godzunach. Dr. hose, ciesz się,że nie musisz nosić garnituru na codzień, szybko byś zrewidiwał pranie spodni 2 razy na tydzieńdr.pantyhose pisze:Natomiast koszulki, podkoszulki, koszule, majtki, (body gdybym nosił) obowiązkowo codziennie.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Przecież mi cały czas chodzi o bieliznę, że nie zakładam jej drugi raz. Spodnie czy garnitur to co innego, napisałem, że przy spodniach dopuszczam pranie co kilkja dni tak jak bym dopuszczał przy marynarce. Ale podobno elegancki mężczyzna nawet garnitur zmienia codziennie. I ja też posiadam dużą rezerwę bielizny NATAN747 , właśnie dlatego aby ją zmieniać codziennie i nie musieć prać każdego dnia.byczunio pisze:... ciesz się,że nie musisz nosić garnituru na codzień, szybko byś zrewidiwał pranie spodni 2 razy na tydzień
Ale przypominam wam, że temat jest o czymś innym. O firmach jakich kupujecie rajstopy.
A ty, że sprawa zmiany bielizny a do takich napewno należy body, od którego sie zaczeło powinna być codziennością i nie podlega dyskusji.
[ Dodano: 2008-10-22, 09:53 ]
I sądze, że nie ma sensu zakładac mojego stolika.
Co do bielizny to ok, masz rację, z tym że nie każde body to bielizna, dla mnie to raczej odmiana tshirta.dr.pantyhose pisze:A ty, że sprawa zmiany bielizny a do takich napewno należy body, od którego sie zaczeło powinna być codziennością i nie podlega dyskusji.
A co do zapasów, to mi chyba na miesiąc by wystarczyło
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
body to bielizna.... nie wyobrażam sobie nie uprać raz na dzień tego co nosi się i zapina w kroku
Panowie wstyd- radziu wiesz hmmm może amelia z toba porozmawia
a swoją drogą to jednak cieszę się że jestem sama-otwieram pralkę a tam uffff- bielizna faceta z całego tygodnia.
Przychodzi facet do domu i na drugi dzień tak smao te same rzeczy-bo się nie spociłem-ufffff
Panowie! wiecie jak faceci dzielą pranie? na te bardzo brudne i te które są brudne ale można założyć
nie wierzyłam w to ale to forum to potwierdziło
Panowie wstyd- radziu wiesz hmmm może amelia z toba porozmawia
a swoją drogą to jednak cieszę się że jestem sama-otwieram pralkę a tam uffff- bielizna faceta z całego tygodnia.
Przychodzi facet do domu i na drugi dzień tak smao te same rzeczy-bo się nie spociłem-ufffff
Panowie! wiecie jak faceci dzielą pranie? na te bardzo brudne i te które są brudne ale można założyć
nie wierzyłam w to ale to forum to potwierdziło
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz