Golenie - Depilacja

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jojo
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: jojo » 29 wrz 2008, 00:36

a czemu nie dla facetów
Och jak przyjemnie się zsikać w majteczki
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Każdy chodzi jak lubi

Post autor: Magda » 07 paź 2008, 18:17

każdy chodzi jak lubi ale jednak nogi lepiej wyglądaja jak są wydepilowane-szczeg. przy cielistych rajstopach . osobiście nie wyobrażam sobie nie ogolonych nóg w cieńkich, cielistych rajstopach- to tak jak nieogolone pachy brrrrr
tyle że trzeba niestety dbać co 2-3 dzień , jest to trochę może uciążliwe
aha nie polecam golenia pod włos-niby lepiej maszynka"bierze" ale włoski mogą się potem pod skore wrastać!
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
tom49
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: tom49 » 07 paź 2008, 21:39

Magda, fajnie że tu jesteś i udzielasz nam praktycznych rad :-D
Tomek
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 07 paź 2008, 22:35

Dzięki! służę radą, ale myśle , że większość z Was ma to wszystko opanowane... :mrgreen:
Radziu albo" siostra" radzia Napewno
:-D
Tak ,że sorry za wymądrzanie sie:)
Awatar użytkownika
Stanislaw
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Stanislaw » 09 paź 2008, 01:21

Bardzo miło spotkać tak wyczerpującą informację jaką zapodał Radziu. łącznie ze zdjęciami.
Widzę, że Radziu rządzi ;-)
Ja zgoliłem nogi w tym roku i zamierzam spróbować laserka.
Kupiłem sobie właśnie na Allegro i doniosę o tym czy się sprawdza, bo jak na razie widzę na forum bardzo sceptyczne opinie co do lasera.
Czytałem kilka prac naukowych (czy podsumowań z prac) nt. lasera i muszę powiedzieć, że to mnie przekonało. Najciekawsze jest to, że w jednej pracy próbowano ustalić jaki rodzaj emisji jest najbardziej skuteczny (moc, czas, itd). I okazało się, że w zasadzie panuje tu duża dowolność, byleby naświetlać.
A jak laserek nie sprawdzi się to kupie sobie depilator.

[ Dodano: 2008-10-09, 01:27 ]
Taki laserek diodowy można kupić na Allegro. (250-350 zł)
Są też modele skanujące które wyszukują włoski (600-1000 zł)
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 09 paź 2008, 06:23

Stanislaw, dzięki za uznanie. Jestem bartdzo ciekaw jak laser się sprawdzi. A co sądzisz o pozbyciu się na stałe zarostu :?: Bo ja chętnie bym się go pozbył :)
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 09 paź 2008, 22:07

Sama jestem ciekawa tego wynalazku-w sumie do epilady się już przyzwyczaiłam, ale często maszynka kremy jakoś mi nie podchodzą choć nieraz stosuję..... poczekamy na opinie
Awatar użytkownika
Stanislaw
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Stanislaw » 09 paź 2008, 22:25

Radziu, dziś mój brzuch poszedł pod krem i rewelacja.
Włoski zostały mi tylko na rękach (no i głowie), ale chyba zaczekam na efekty lasera bo nie chcę golić się co 2-3 dni. Golenie to porażka. Na pierwszy raz polecam wyłącznie krem do depilacji. Efekt jest genialny.

Ja nie mam ochoty bujać się z włosami. Dowiedziałem się na stronie Antyfaceta i potwierdziłem na sobie, że włosy są zbędne i szpecą. Zupełnie zbędny balans ewolucji.
Sam dla siebie wolę wyglądać estetycznie więc spróbuję lasera żeby efekt był trwały. Na pewno coś będą odrastać ale jak uzyskam laserem maksymalny efekt to zakupię depilator do wykończenia dzieła.
Radziu

Post autor: Radziu » 09 paź 2008, 22:28

Laser powinien dać trwalsze efekty niż depilator.
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 09 paź 2008, 22:32

używam kremów ale jak pisałam nie przepadam za nimi. włosy na nogach i tak szybko odrastają a koszty mam duże bo krem jest droższy. zreszta przyzwyczaiłam sie do depilatora. laserka jestem ciekawa bo może daje trwalsze efekty
carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 17 paź 2008, 20:18

Ja się zacząłem od niedawna golić. Niestety, nie pasi mi to :-( Nie wiem tylko co gorsze - czy długie włosy na nogach, których nie znoszę i przez które rajstopy "lecą" nieustannie w dół, czy drapiące nogi i krostki-podrażnienia na udach :-/ Niestety na depilatory/lasery mnie nie stać.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 17 paź 2008, 20:31

Spróbuj mojej metody, najmniej kłopotliwej. Gól maszynką do strzyżenia z założonym grzebieniem ograniczjącym długość. Mam taką akumulatorową dającą możliwość zostawienia włosów ok 3mm co prawie na nogach jest niezauważalne, a włoski są na tyle miękkie, że nie gryzą.
Obrazek
carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 17 paź 2008, 20:35

Próbowałem też tego kiedyś. Chyba rzeczywiście, to będzie najlepsze rozwiązanie w moim przypadku. Nie pamiętam jednak, czemu zaprzestałem tej metody... może mnie jednak gryzły? :roll: Sprawdzę ją jeszcze raz i dam znać jak i co :-P
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 19 paź 2008, 18:47

a nie lepiej całkiem? po co te 3 mm papo zostawiać?
dawno mnie nie było-wyjazdy i wyjazdy ale przez parę dni nadrobię stratę
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 20 paź 2008, 08:23

Magda pisze:a nie lepiej całkiem? po co te 3 mm papo zostawiać?
Dlatego takie, że te już nie gryzą i nie wrastają. Madziu, to była rada dla chłopów, bo panie to ja też wolę gładkie jak alabaster.
Obrazek
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 20 paź 2008, 14:54

Teraz rozumiem...ja osobiście no cóz preferuję całkowitą depilację. uważam że wystające włosy przez materiał cieńkich rajstop czy niedaj Bóg jak ktoś ma ciemne włosy i je widac przy cielistych rajstopach- wyglądają fatalnie
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 20 paź 2008, 16:14

Ale, jak ktoś już się zdecyduje na usuwanie owłosienia z nóg, to chyba nie jest wielki problem użyć depilatora albo wosku? Dla mnie osobiście problemem jest jakiekolwiek pozbycie się owłosienia, bo protestuje przeciwko temu małżonka.
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 20 paź 2008, 16:49

byczunio pisze:Dla mnie osobiście problemem jest jakiekolwiek pozbycie się owłosienia, bo protestuje przeciwko temu małżonka.
Dziwne są te kobiety :) Moja żona póki co protestuje przed publicznym pokazaniem się w rajstopach i krótkich spodenkach, nawet długie spodnie muszą być na tyle długie aby nic nie było widać. Próbuję ją przekonać aby na wakacjach pozwoliła na rybaczki + rajstopy i czuję że się zgodzi, ale ma duże opory, a przecież będzie to w sytuacji kiedy nikt znajomy nas nie będzie widział.

W tym roku jakoś we wrześniu zrobiło się już chłodno, więc zacząłem chodzić w rajstopach i wydepilowałem nogi. Ale chyba z tydzień później zrobiło się gorąco, wprawdzie na kilka dni ale akurat w tym gorącym okresie jechaliśmy z żoną do rodzinki na grilla. Jak przeszło do ubierania, to zakładam długie spodnie, a żona pyta "nie za gorąco ci będzie ?" Odpowiedziałem że może i za gorąco, ale nogi mam wydepilowane, na co żona odpowiedziała "no i co z tego, zakładaj krótkie".
Do tej pory depilowałem nogi tylko od jesieni do wiosny, w lato jak trzeba chodzić w krótkich spodenkach zawsze coś już odrosło. Nawet nie próbowałem depilacji latem aby żony nie stresować a tu taka niespodzianka :)
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 20 paź 2008, 17:34

akurat na wydepilowane nogi nikt nie zwróci uwagi-a mało to facetów co prawie nigdzie włosów nie maja? :-P
rajstopy widać-i tu przypuszczam by małzonka wyraziła swój sprzeciw
a wracając do depilacji moje osobiste wrażenia i odczucia nie maja nic do tego jak kto chodzi. poprostu nawet u Faceta to okropnie wygląda-pamiętam Taki program "rozmowy w Toku' Drzyzgi i tam byli TV czyli dla nieśiadomych transwestyci- wszystko byłoby cool ale goście mieli cieliste rajstopy i..... tzw"koty" nawet w czarnych to było widać dla mnie błeeeeeeeeeeeee :evil:
Radziu

Post autor: Radziu » 20 paź 2008, 18:18

Magda pisze:pamiętam Taki program "rozmowy w Toku' Drzyzgi i tam byli TV czyli dla nieśiadomych transwestyci- wszystko byłoby cool ale goście mieli cieliste rajstopy i..... tzw"koty" nawet w czarnych to było widać dla mnie błeeeeeeeeeeeee :evil:
O którym programie piszesz :?: Bo ja widziałem kilka i jakoś w żadnym z nich nic takiego nie zauważyłem, poza tym znam niektóre z tych osób co były i nie sądzę, żeby tak się pokazały.
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 20 paź 2008, 18:28

widzisz nie pmiętam były wtedy 3 osoby i zapamiętałam właśnie to.
wiem ,że było parę takich programów, to chyba nawet nie było w tym roku
ale własnie b. mi to utkwiło w pamięci
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 20 paź 2008, 22:05

Ja mam jasne owłosienie i nawet bez golenia jest mało widoczne, ale nie dziwię się Magdzie, że tak źle odebrała te kudły. Każdy powinien mieć świadomość swojej prezencji. Albo rajstopy kryjące, albo depilacja!
Obrazek
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 20 paź 2008, 22:07

Papo_Smerfie jak już depilacja to depilacja nie 3 mm a na maxa...:-) wiem że to uciążliwe a faceci chyba mają tendencję do szybszego odrastania włosów..... ale co sie nie robi dla prezencji :evil: :evil:
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 20 paź 2008, 22:11

Moje nieogolone słabo widać, więc te 3 mm, to mniej widoczne niż u innych dzień po goleniu. To indywidualna sprawa.
Obrazek
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 20 paź 2008, 22:15

ale są!!!!!! i przy dotknięciu napewno przez cieńką rajtuzę klują....
wiem ze indywidualna ale jakoś tak....
a może Papciu nie chce ci się co 2 dni depilować? :-P :mrgreen:
ODPOWIEDZ