JAKICH FIRM KUPUJECIE RAJSTOPY

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 14 mar 2008, 20:45

Dobra w najbliższym czasie spróbuję jeszcze raz, chociaż jak w starej reklamie ze skrzydełkami: "z pewną, że tak powiem nieśmiałością" :-D
Obrazek
Mateusz

Post autor: Mateusz » 14 mar 2008, 23:44

spróbuj, mam nadzieje że się przekonasz :]
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 15 mar 2008, 13:14

Trochę to potrwa, bo mam kilka sztuk w zapasie Adriana i 15 Omsa, a robi sie ciepło i przed latem chyba nie zdążę.
Obrazek
Mateusz

Post autor: Mateusz » 15 mar 2008, 23:09

zapowiadali snieg, byc moze zdazysz =]
mathi
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: mathi » 16 mar 2008, 07:42

Gatta! Choć czasem zdarza sięcoś innego, ale raczej sporadycznie.
Radziu

Post autor: Radziu » 16 mar 2008, 18:03

papa_smerf pisze:Przekonajcie mnie do mikrofibry Gatta!
Wszyscy je chwalą, a dla mnie to najgorsze z możliwych.
Jak dla mnie to są bardzo dobre, wygodne, nie gryzą, nie cisną, nie spadają, są trwałe. Czego jeszcze chcieć ?
Awatar użytkownika
phman.plwro
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: phman.plwro » 17 mar 2008, 13:47

Gatta - półmaty - maty mają okropne
MONA - zjefajne rajtki
Knitex - niezłe
Lady Tina - połysk 20 i 25 - nawet znośne
Mateusz

Post autor: Mateusz » 18 mar 2008, 19:45

phman.plwro sądzę, iż jeśli mówisz na półmat z Gatty, to je wypróbowałeś, lecz ja niestety z Tobą nie mogę się zgodzić. Według mnie są to wygodne rajstopy i nie mają okropnych matów, mnie się podobają. Co do rajtek firmy NONA, nie probowalem lecz postaram sie dostac ( mile widziane zdjecie z opakowania :]) Knitex tak jak powiedziałeś niezłe, a Lady Tina - połysk 20i 25 szczerze mówiąc, że nie przypadły mi do gustu, moja opinia ;-)
Awatar użytkownika
phman.plwro
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: phman.plwro » 18 mar 2008, 21:05

Moge Monę podesłać -a ja się z tymi matami nie zgodze jednak...
:-)
Mateusz

Post autor: Mateusz » 19 mar 2008, 22:15

NONA, MONA, nvm, phman, wystarczy ze zdjatko z opakowania wkleisz i bedzie super :D
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 19 mar 2008, 22:16

ja tam ufam firmie marylin ;)
Mateusz

Post autor: Mateusz » 19 mar 2008, 22:19

hehe, nie najgorsza, ja wole gatte :P
carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 16 paź 2008, 17:04

Ja ze swoich zakupów:

Pamela Nice Hips - cienkie, 15 den, cieliste biodrówki. Wziąłem tak z ciekawości (r.3), dlatego, że 90% normalnych rajstop sięga mi zbyt wysoko - swobodnie mogę je podciągnąć pod same żebra, mimo że rozmiar jest dobrze wybrany. Miałem je na sobie na razie ze 2 razy. Kosztowały coś z 6 czy 7 zł, chyba w Tesco kupione. Wrażenia - jak najbardziej pozytywne :-) Fajnie się błyszczą, dobrze przylegają (ale oczywiście dopiero po wygoleniu nóg) i część majteczkowa jest wręcz stworzona dla mnie! :-D rajstopy kończą się w miejscu, gdzie mam gumkę od slipów - bardzo wygodne, z pewnością jeszcze kiedyś kupię je sobie.

Consay 17den (brak nazwy "modelu") - kupowałem je razem z Nice Hips i w porównaniu wypadają marnie :roll: szybko zaczęły robić się takie oczka-dziurki. Część majteczkowa jest lichej jakości - jakiś strecz, albo coś w tym stylu. Gdyby jeszcze były trochę bardziej trwałe, byłoby ok. Generalnie szybko nie kupię ich drugi raz.

Andrea 40den (brak nazwy "modelu") - cieliste, kupione w Intermarche. Szukałem czegoś grubszego, ale Gatta Laura były same 20-tki i cieliste. Popatrzyłem na półkę z rajstopami Andrea. Co prawda, też nie było czarnych, ale postanowiłem zaryzykować i wydać te 9zł. Nosiłem przez 2 dni pod spodniami i generalnie są ok :-) Nie są ani matowe, ani połyskujące - coś pomiędzy. Co ciekawe, nie jest napisane w składzie "elastan" jak wszędzie, tylko "lycra" - chociaż z tego co się orientuję, to to samo :-P Szkoda tylko, że właśnie część majteczkowa jest zbyt "wysoka" dla mnie i gumka zwija się przy pochylaniu. Polecam

W kolejce czekają nierozpakowane Gatta Rosalia 40 den czarne i Knitex 60 den (też czarne, kryjące). Napiszę coś jak wypróbuję ;-)
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 16 paź 2008, 23:53

carin pisze:
90% normalnych rajstop sięga mi zbyt wysoko - swobodnie mogę je podciągnąć pod same żebra, mimo że rozmiar jest dobrze wybrany.
A ja mam wręcz przeciwnie. Niby rozmiar dobrze dobrany a to krok między kolanami i nie da się nic więcej podciągnąć. Chyba mam za długie nogi.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 17 paź 2008, 07:48

Carin miał na myśli część majtkową, która rzeczywiście często jest jak by od rajstop większego rozmiaru. To zapewne wynika z innego splotu tej części, który ma być bardziej rozciągliwy.
Jednak przy zakładaniu nie musimy wcale wyciągać gumki w górę aż do oporu :-D
Obrazek
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 17 paź 2008, 08:12

Chyba, że jest to naszym celem. Ja tak lubię podciągać rajtki.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 17 paź 2008, 14:44

papa_smerf pisze:Carin miał na myśli część majtkową, która rzeczywiście często jest jak by od rajstop większego rozmiaru. To zapewne wynika z innego splotu tej części, który ma być bardziej rozciągliwy.
Kobiety są w tym miejscu proporcjonalnie szersze, więc rozciagają ten nadmiar dzianiny wszerz.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 17 paź 2008, 18:24

byczunio pisze:Kobiety są w tym miejscu proporcjonalnie szersze, więc rozciagają ten nadmiar dzianiny wszerz.
Nie do końca tak jest. Moja żona też potrafi sobie rajstopy naciągnąć na biust.
Obrazek
carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 17 paź 2008, 19:56

Carin miał na myśli część majtkową, która rzeczywiście często jest jak by od rajstop większego rozmiaru. To zapewne wynika z innego splotu tej części, który ma być bardziej rozciągliwy.
Jednak przy zakładaniu nie musimy wcale wyciągać gumki w górę aż do oporu :-D
Tak papo. Dokładnie o to mi chodziło. Nie naciągam rajstop do oporu, jednak mimo wszystko problem dalej istnieje ;-) Na szczęście nie dotyczy wszystkich rajstop - tak jak pisałem biodrówki są dla mnie idealne, a jeżeli chodzi o grubsze rajstopy, to niektóre modele też są ok - muszę po prostu dobrze trafić :-)

Do tematu - drugi dzień noszę Knitex Arabelle 60 den i stwierdzam, że to bardzo fajne i ciepłe rajki :-) aczkolwiek, z tym 60 den to mocne przegięcie chyba - bo wcale nie są kryjące, a grubością do złudzenia przypominają Gattę Rosalię 40 den :roll: No i właśnie Knitexy mają bardzo fajną, miłą, luźną - ale dobrze przylegającą i nie za dużą część majtkową. Muszę poszukać tylko grubszego, kryjącego odpowiednika :-)
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 17 paź 2008, 20:01

carin pisze: Muszę poszukać tylko grubszego, kryjącego odpowiednika
Spróbuj Consay Voyage 60 den.

Z tą grubością to bywa różnie, już to gdzieś było omawiane. Wskaźnik Den dotyczy masy nici, ale z tej samej nici można zrobić bardziej lub mniej gąbczastą dzianinę.
Obrazek
carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 17 paź 2008, 20:14

Koleżanka już drugi dzień przyszła do szkoły ubrana w świetne, kryjące, czarne i błyszczące rajstopki... Kurcze, gdyby tak wiedzieć, gdzie takie mogę dorwać :mrgreen:
Kurcze, może być problem, żeby dostać te Consaye :-( Widziałem tylko u siebie w mieście w E.Leclerc, ale nie było ich sporo i nie wiem czy były Voyage. Tak czy inaczej, dziękuję za poradę :-)
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 17 paź 2008, 20:23

carin pisze:Kurcze, może być problem, żeby dostać te Consaye
Zawsze są w Realu w okresie zimowym. Są one produkowane sezonowo, ale moim zdaniem to najlepszy wyrób Consaya.

http://www.sklep.consay.com.pl/go/_info/?id=273

Tu są i nawet tańsze niż w Realu (ok. 13 zł)
Obrazek
carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 17 paź 2008, 20:38

Przez Internet odpada - mieszkam z rodzicami i nawet "Post restance" jest dość ryzykownym sposobem ;-) Kurcze... daleko mam u mnie w mieście do Reala - nawet nigdy nie byłem w środku, ale jak już będzie ten zimowy okres i będę pewien, że są to się poświęcę i wybiorę, skoro są kryjące, grubsze i warte uwagi :-)
Radziu

Post autor: Radziu » 17 paź 2008, 20:39

carin pisze:Przez Internet odpada - mieszkam z rodzicami i nawet "Post restance" jest dość ryzykownym sposobem ;-)
Gdzie widzisz ryzyko przy poste restante?
carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 17 paź 2008, 20:45

Rodzice mogą zwyczajnie odebrać paczkę za mnie - tak jak np. tata dzisiaj list :-P Listów co prawda by nie śmiali otworzyć za nic, ale paczkę - jak najbardziej.
ODPOWIEDZ