Witam wszystkich, czas się przedstawić :) - bodex

Jesteś nowy?? Przywitaj się i napisz kilka słów o sobie.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Witam wszystkich, czas się przedstawić :) - bodex

Post autor: bodex » 15 paź 2008, 09:23

Od kilku tygodni zaglądam na to forum. Przeczytałem już chyba wszystko ale jakoś czasu nie było aby napisać o sobie, postaram się więc teraz to nadrobić.

Mam 38 lat, mieszkam w małej miejscowości niedaleko Warszawy, w Warszawie zresztą jestem codziennie bo tam pracuję. Rajstopy zakładam od bardzo dawna, nie pamiętam już dokładnie ale pierwszy raz był jeszcze w podstawówce. Początkowo jak chyba większość z Was zakładałem rajstopy mamy, później czyli gdzieś pod koniec szkoły średniej miałem już własne. Dlaczego zakładam rajstopy ? Początkowo było to bardzo podniecające doznanie, później bardziej kwestia przyjemności i ciepła, chociaż jakiś dreszczyk emocji nadal pozostał. Chyba więc właściwa będzie odpowiedź, że po prostu to lubię.

Kilkanaście lat temu zmieniłem stan cywilny i początkowo przestałem zakładać rajstopy, bo bałem się przyznać. Wcześniej się ukrywałem i nikt z rodziny chyba nie wiedział, ale przed żoną było by się trudno ukrywać. Zresztą w przypadku ewentualnej wpadki trudno przewidzieć reakcję, więc wolałem nie ryzykować i nie zakładałem rajstop chyba ze dwa lata.

Zastanawiałem się jak by tu powiedzieć, ale okazja do założenia sama się znalazła . Musiałem w zimę wyjechać a było chyba z -20 stopni, na dodatek byłem trochę przeziębiony. Żona zaproponowała że mi kupi kalesony, bo nie miałem nic ciepłego, ale stanowczo zaprotestowałem argumentując, że kiedyś nosiłem ale były strasznie niewygodne itp. Żona na to że może mi rajstop pożyczyć, tym razem szybko się zgodziłem :) Później było już z górki, rajstopy żony były trochę za małe, więc kupiłem sobie własne. Na początek jako że to przed mrozem miało chronić kupiłem grube 80 den, później jak się zrobiło cieplej trochę cieńsze, później zupełnie cienkie. Żona szybko się zorientowała że mi to się podoba ale nie miała nic przeciwko, nawet sama mi zaczęła rajstopy kupować. Jak byliśmy sami w domu, to mogłem sobie chodzić w krótkich spodenkach i rajstopach, pełna akceptacja.

Sytuacja trochę skomplikowały dzieci, jak córka miała około 2 lat dostałem zakaz paradowania w rajstopach, co najwyżej mogłem skarpetek do długich spodni nie zakładać. Obecnie córka ma 8 lat i prawie codziennie widzi mnie jak chodzę w rajstopach. Widzi oczywiście to co wystaje ze spodni ale wydaje mi się że dziecko w tym wieku dobrze wie co jest dalej. W każdym razie żadnych uwag czy pytań nie było. Mam też synka, ma 5 lat ale na razie sam chodzi w rajstopkach więc pewnie nawet jakby mnie zobaczył bez spodni też by się nie dziwił.

Po przeczytaniu Waszych dokonań (Radziu, Danon, Byczunio) nabrałem wielkiej ochoty na publiczne wyjście w rajtkach i krótkich spodenkach. Zacząłem podpytywać żonę co myśli o takim wyjściu, oczywiście nie wśród znajomych tylko np. na wakacyjnym wyjeździe. Początkowo mocno protestowała, później trochę mniej, więc wydaje mi się że uda się ją przekonać. Jedynym problemem mogą być znowu dzieci, z rozmowy z żoną wynika, że właśnie to, że dzieci mnie mogą zobaczyć w rajstopach jest głównym powodem tego oporu. Ale na wakacjach zawsze żona pozwalała mi na różne szaleństwa, np. w domu pozwala mi malować paznokcie wyłącznie lakierem bezbarwnym, a na wakacje pozwalała jakiś delikatny róż, a nawet ostatnio na zrobienie frencza. Dzieci oczywiście od razu to zauważyły, ale jedyny komentarz był „zobacz mama, jakie tata ma ładne paznokcie” więc pewnie na rajstopy też nie zareagują.

Tak więc czekam teraz na wakacje, mam nadzieję że do tego czasu uda się wynegocjować jakiś kompromis.

Po tym przydługim powitaniu pozdrawiam wszystkich i obiecuję że postaram się brać aktywny udział w dyskusjach.
Ostatnio zmieniony 07 lut 2009, 08:12 przez bodex, łącznie zmieniany 1 raz.
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 15 paź 2008, 10:23

Małymi kroczkami czasem tez cos mozna osiągnąć. Tylko trzeba zdążyć. Bodex jestes kolejny kolejnym odważnym ujawnionym i zaakceptowanym przez rodzinę.
Chyba się tutaj dzielimy na takich co są zaakceptowani i takich co im to doprowadziło do rozpadu związku i takicj co robia wszystko w tajemnicy.
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 15 paź 2008, 11:49

Witaj Bodex - kiedyś też myślałem że tylko mi odbija na tym punkcie :). Co do wakacji - proponuję wyjazd poza naszą granicę - masz 100% pewności że nawet jeśli jakieś uwagi pójdą pod twoim adresem, możesz ich nie zrozumieć, a dzieci raczej też nie zrozumieją. Żonie nie chodzi o to jak zareagują dzieci tylko czy otoczenie nie będzie dzieciom dokuczało - w sumie się jej nie dziwię. Pozdrówka dla rodziny :-) .

p.s. tak na marginesie - doszedłem do wniosku po tym co dr. napisał że rajstopy mogą być czynnikiem destrukcyjnym w rodzinie, ale również mogą być czynnikiem umacniającym ją. Kobieta przecież ma rację myśląc - przecież przed inną w rajtkach nie będzie paradował :-) .
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 15 paź 2008, 12:02

Danon pisze:mogą być czynnikiem umacniającym ją. Kobieta przecież ma rację myśląc - przecież przed inną w rajtkach nie będzie paradował
Danon, święte słowa. Duża część z małżonek pomyśli, że ta mała tajemnica związe jeszcze bardziej ich razem. I chyba tak jest.

Tolerancyjne podejście kobiety do ekstrawagancji męża daje też jemu poczucie wdzięcznośći za tę drobną zgodę.

bodex, witam na forum.
Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 15 paź 2008, 12:04

Witaj Bodexie wśród swoich. Życzę powodzenia w "zdobywaniu pola". Zima to dobry czas na noszenie rajstop, a wyjazd na narty to okazja by zdobyć kolejny "punkt".
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 15 paź 2008, 12:30

Raczej dla wielu wtajemniczonych kobiet (tych co zaakceptowały) może to cementować związek. Danon, moja do tego jednak tak nie podchodzi bo wie, że nie jednej już powiedziałem. Zna nawet swoją poprzedniczkę która też wszystko wiedziała. Może jednak więcej kobiet to akceptuje niż się może wydawać.
Awatar użytkownika
Stanislaw
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Stanislaw » 15 paź 2008, 14:36

Ja też myślę, że takie sekrety wzmacniają związek.
Radziu

Re: Witam wszystkich, czas się przedstawić :)

Post autor: Radziu » 15 paź 2008, 18:11

Witaj Bodex :-)
bodex pisze:... Jedynym problemem mogą być znowu dzieci, z rozmowy z żoną wynika, że właśnie to, że dzieci mnie mogą zobaczyć w rajstopach jest głównym powodem tego oporu....
U mnie jest podobnie, z tym że tu raczej nie chodzi o to, że moje dziecko nie może zobaczyć, a o to żeby inne dzieci nie widziały.
Danon pisze:...Kobieta przecież ma rację myśląc - przecież przed inną w rajtkach nie będzie paradował :-) .
Z tym się jednak nie mogę zgodzić :-P
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 15 paź 2008, 20:30

Witam Bodex. Czuj się jak u siebie ;-)
ODPOWIEDZ