Rajstopy a dzieci w rodzinie.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 11 paź 2008, 23:10

Jakas fajną bluzę, dobrze by było też jeansową kurtkę podobną do spódnicy i opalone rajstopy. Tak ja bym to widział.
Gizmak
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Gizmak » 11 paź 2008, 23:11

Biorąc pod uwagę porę roku, to oficerki lub zamszowe kozaczki na obcasie - krzyk mody.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 13 paź 2008, 12:25

Bardzo fajna spódniczka, tylko, powinieneśjąnieco wyżej zakładać (by pas był w pasie).
Widzę do tego ładną koszulę jakąś sportową kurteczkę, ciemne rajstopy, ale raczej nie czarne (np fumo), eleganckie sportowe buty.
Pamiętajcie, że zakładając rajstopy, czy spódnicę strój musi być nienaganny, by było wiadomo, że robięto, bo lubię i stać mnie na takie fanaberie, a nie, że jestem pomylonym lumpem.
Awatar użytkownika
Stanislaw
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Stanislaw » 13 paź 2008, 21:49

Dziękuję chłopaki za rady :-)
Rzeczywiście jest ze mnie łoś straszny bo nie wiem że powinienem ją nosić wyżej :oops:
Czy moglibyście mnie oświecić w jednej sprawie.
Czy spodnie/spódnice damskie zapinają się na lewą czy prawą stronę.
Ta spódnica ma guzik przyszyty to prawej strony materiału, a dziurka jest po lewej.
Dokładnie tak samo mam we wszystkich spodniach które porównałem (damskie, męskie, dziecięce) Czy to zapinanie lewo/prawo nie ma już żadnego znaczenie?
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 14 paź 2008, 04:40

ta spódnica zapina się "po męsku".
Radziu

Post autor: Radziu » 14 paź 2008, 22:11

Męskie zawsze zapinają się "po męsku" a damskimi to różnie bywa, ale większość spodni damskich i spódnic jakie mam, zapina się "po męsku"
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 14 paź 2008, 22:30

Przypominam iż temat brzmi Rajstopy a dzieci w rodzinie. :pala Na tematy stron zapinania dyskutowaliśmy w innym miejscu (ale nie pamiętam gdzie :-) )
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
Awatar użytkownika
Stanislaw
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Stanislaw » 14 paź 2008, 22:34

Pewnie przydał by się nowy wątek - "Ubierzmy Stanisława na randkę... ";-)
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 14 paź 2008, 22:56

Sorry Stasieńku - ale to miało być wyjście z dzieciakami do parku a nie randka :-) . I to jeszcze się mieściło w tematyce, natomiast na randkę proponowałbym mimo wszystko bardziej konwencjonalne ubranie.

A tak na poważnie - dzieciństwo moich dzieci mam już dawno za sobą, ale raczej nie wiem czy zdecydowałbym się na spacer w stroju niekonwencjonalnym razem z dziećmi. No może rajstopy do spodenek - tak, ale do spódnicy.... inna sprawa że jakoś nie ciągnie mnie do tego elementu ubioru. Po prostu nie chciałbym aby stały się uczestnikami jakiegokolwiek incydentu wywołanego moim ubraniem a wiesz że jest to możliwe. Cały czas wydaje mi się że spódnica do jednak sporo dalej niż rajstopy w kanonach nowej mody. Choć prawdę powiedziawszy w połowie sierpnia widziałem autostopowicza w spódnicy stojącego przy jedynce w okolicach Częstochowy. Szkoda tylko że chciał jechać w przeciwną stronę niż ja - choć chodziło mi po głowie czy nie zawrócić te kilka kilometrów (na marginesie jechałem w spodenkach i rajstopach).

Jednak uważam że na taki spacerek lepiej zaproś jakąś panienkę czy koleżankę - narazie może lepiej bez dzieciaków a i ochrona pewniejsza ;-) .
Awatar użytkownika
Stanislaw
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Stanislaw » 14 paź 2008, 23:00

Dzieci akutart by się nie przejęły, ale dziewczyna miała by w gaciach. Chyba nie ma większego wstydu dla kobiety jak iść z mężczyzną który nie mieści się w kanonach panującej mody.
Nie znam takiej kobiety co by dała radę, no ewentualnie wasze przeszkolone TŻ ;-)
Po prostu nie chciałbym aby stały się uczestnikami jakiegokolwiek incydentu wywołanego moim ubraniem a wiesz że jest to możliwe
Jak na razie to one mi robią oborę i są powodem incydentów :oops:
Choć podejrzewam, że jakby był jakiś incydent związany z moim ubiorem to osoba która by mi zwróciła uwagę dostała by od nich niezły komentarz.
Ostatnio zmieniony 14 paź 2008, 23:08 przez Stanislaw, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 14 paź 2008, 23:06

Stanislaw pisze:mężczyzną który nie mieści się w kanonach kultury.
Ależ nie dopuszczamy do bycia niekulturalnym. Bardziej na miejscu byłoby nie mieści się w kanonach nowej mody. Moja pewnie wolałaby iść ze mną ubranym w spódnicy niż holować mnie pijanego do nieprzytomności, zesikanego i ze śladami wymiocin i żeby jej jeszcze do tego dzieci pomagały. Wtedy pasowałoby to do twojej wypowiedzi - a zaręczam iż kobiet w towarzystwie takich panów jak opisałem jest wcale nie mało.
Awatar użytkownika
Stanislaw
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Stanislaw » 14 paź 2008, 23:11

Szybko odpisałeś, zmieniłem to wyrażenie na "który nie mieści się w kanonach panującej mody. "

Ale prowadzenie pinajego do domu to oznaka lojalności, choć w sumie spacer z nowomodym panem to również lojalność i wierność (ale już nie tradycji :lol: )
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 14 paź 2008, 23:18

Kiedyś trafisz na taką - coś więcej na te tematy wiedzą zarówno Kasior jak i dr'pantyhose - a statystyki podają że przynajmniej 50% populacji. Trochę odejście od tematu, ale u kobiety najbardziej ceniłem i cenię mądrość a na drugim miejscu urodę. Wśród młodych jest raczej odwrotnie i później są tego konsekwencje.
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 14 paź 2008, 23:24

Stanislaw pisze: Chyba nie ma większego wstydu dla kobiety jak iść z mężczyzną który nie mieści się w kanonach panującej mody.
Nie znam takiej kobiety co by dała radę
A próbowałes z niewidomą ?

Danon

Mam nawet zdjęcia jak wybralismy się na wycieczkę. Ja w rajstopkach i spodenkach 3/4 moja żona, córka i tesciowa z nami. Ha ha ha. Tylko, że takie cieliste rajstopy to mało co widać. Moja tesciowa też już przywykła i chyba ja się bardziej czuje nieswojo niz ona.
Ostatnio zmieniony 14 paź 2008, 23:54 przez dr.pantyhose, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Stanislaw
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Stanislaw » 14 paź 2008, 23:45

A próbowałes z niewidomą ?
Moja matka jest inwalidą wzroku, ale akurat rodzice są spoko.
To ciekawy temat bo niektóre osoby mają różne wady wzroku i nie dostrzegą na 100% czy ma się np. lakier na paznokciach, "inne" spodnie, buty. Przynajmniej taką mam teorię.

Zapytaj sam(a) siebie co lubisz w życiu robić a potem zacznij to robić.
Fajne to by było. Ja bym chciał mieć związek z kobieta która mnie kocha i akceptuje :gitara:
Ale widzę, że już zaczynam gadać na "zakazane tematy" ;-)
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 15 paź 2008, 11:40

Stanislaw pisze:już zaczynam gadać na "zakazane tematy"
Myślę że nie jest to temat zakazany. Myślę że tu raczej panuje wolność słowa i każdy może przedstawić swój pogląd. Dobrze byłoby jedynie aby każdy zrozumiał, że to co ktoś napisał to tylko pogląd danej osoby a nie twierdzenie że tak jest. Trochę pewnie skomplikowałem - ale myślę że mnie rozumiesz. Nie dziwię się że pragnienie bycia z kobietą która kocha jest najważniejsze - i dla niej i dla ciebie ważniejsze niż to w czym chodzisz ubrany.
A żeby nie było całkiem nie na temat dodam, że o ile kiedyś syn notorycznie "podbierał" moje skarpety z prania, to teraz córcia zaczyna przyznawać się do rajstop (ciut ciut na nią za dużych :-) )
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 15 paź 2008, 12:47

Stanislaw pisze:Chyba nie ma większego wstydu dla kobiety jak iść z mężczyzną który nie mieści się w kanonach panującej mody.
Kiedyś szedłem ulicą ze znajomą ubrany w spódnicę i zapytałem o to, czy to jej nie przeszkadza. Stwierdziła, że nie, bo nie jestem jej chłopakiem, tylko znajomym.
Awatar użytkownika
Stanislaw
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Stanislaw » 15 paź 2008, 14:05

Dokładnie byczunio :-)
Zapytałem się mojej byłej ostatnio czy przeszkadza jej mój strój.
Powiedziała, że jej zupełnie nie przeszkadza bo nie jest już moją żoną :-)
Radziu

Post autor: Radziu » 15 paź 2008, 18:32

Stanislaw pisze:Ale widzę, że już zaczynam gadać na "zakazane tematy" ;-)
Tu nie chodzi o to, że jest to temat zakazany, ale o to, że Ty prawie każdy wątek sprowadzasz do jednego tematu. Tą jedną sprawą praktycznie zdominowałeś forum. A temat ten nie jest związany z tematyką forum.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 15 paź 2008, 21:59

Jeśli chodzi o dzieci i rajstopy, to jeśli one rosną od oseska w otoczeniu rajstop, to napewno dla nich będzie to normalne, że tata nosi. Nigdy na ten temat nie będzie nawet pytań. Inaczej jest gdy 6 latek to zauważy, po uprzednim szkoleniu w przedszkolu, że mężczyzna nie może nosić babskich ciuchów.
To szkolenie w przedszkolu odbywa się od pokoleń i nie wiadomo dlaczego to nadal trwa.
Obrazek
Awatar użytkownika
Stanislaw
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Stanislaw » 15 paź 2008, 22:06

Zgadzam się, że dziecko powinno się przyzwyczajać do "sekretów rodzinnych" od małego.
To szkolenie w przedszkolu odbywa się od pokoleń i nie wiadomo dlaczego to nadal trwa.
Zgadzam się i to jest smutne, i winą obarczył bym rodziców.
Dzieci potrafią wyśmiewać się w przedszkolu z dziewczynki która ma chłopięcą czapkę (córka mi opowiadała) A dziś córka powiedziała, że koleżanki zabraniały jej rysować pentagramu bo "to znak że się nie kocha Pana Boga i nie wolno tego rysować" Sprawdzałem w internecie i są to poglądy z okresu Świętej Inkwizycji.
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 19 paź 2008, 18:57

jakoś mnie to nie przeszkadza....hmmm stasiu! nie miałabym w gaciach pełno, a wstyd hmmm a dlaczego miałabym się wstydzić....może flei jakiejś śmierdzącej , pijanej to owszem
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 20 paź 2008, 09:00

Magda pisze:może flei jakiejś śmierdzącej , pijanej to owszem
W środowisku Małopolski i Podkarpacia jednak fleją można być, ale z nurtu głębokiej pobożności jest ryzykiem się wyłamać. To są takie małe kwiatki z życia w ciemnogrodzie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 20 paź 2008, 12:31

papa_smerf pisze:fleją można być, ale z nurtu głębokiej pobożności jest ryzykiem się wyłamać
hmm- czy mógłbyś rozwinąć co masz na myśli?
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 20 paź 2008, 20:06

Mogę.
W naszej części Polski mażna przyjechać na mszę lekko zawianym, po nocnej libacji, można po mszy zawinąć na cztery lub więcej piwek do wiejskiego sklepu po drodze.

Jednak nie wolno na mszy nie być, bo mimo, że jeszcze obecność nie jest sprawdzana oficjalnie, to znajomi i sąsiedzi to kontrolują, mało tego, mimo że Pan Bóg jest wszędzie to powinieneś być na mszy w swoim kościele parafialnym.

Możesz w niedzielę swoją babę obić po pysku, wszak jesteś panem, i po tym możesz się schlać i będzie ci wybaczone, bo byłeś w stresie. Jeśli zgłosisz się do pracy przy kościele masz poparcie proboszcza, możesz być oficjalnie chamem, ale z ambony wyczytają cię jako wzór do naśladowania. Znam chama co po flaszce załatwił się na środku pokoju i przy gościach nakazał to swojej żonie posprzątać. W parafii jest ogłoszony nieskazitelnym wzorem do naśladowania, bo ufundował witraż do fary.

Ktoś kto w tym środowisku nie mieszka, tego nie zrozumie. Stanisław mieszka w Tarnowie, to duże miasto i może tego nie odczuwać, ale ja mieszkam w jego diecezji i mam to na codzień.

Przepraszam jako mod za ten offtop, ale nieraz się człowiekowi z bezsilności pod czachą gotuje.
Obrazek
ODPOWIEDZ