Jak powiedzieć naszym bliskim.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 08 paź 2008, 20:00

Musa - to nie tak działa. Zadaj sobie pytanie czy boisz się najbliższej osoby? Jeśli nie - to czemu ona nie miałaby wszystkiego wiedzieć o tobie? Jeśli tak - współczuję. Inni się nie liczą.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
Likera

Post autor: Likera » 09 paź 2008, 13:44

Po co właściwie dwa takie same tematy?
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 09 paź 2008, 16:40

Po pierwsze z wiekiem to nie przychodzi, bo mam juz sworje 43 (Radziu określił to: poooonad 40 lat :mrgreen: ),
po drugie co do najblizszej osoby to zona wie wszystko, ale ojcu trudno by to wytłumaczyć niestety.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 09 paź 2008, 20:35

Tylko po co 43 letni mężczyzna ma się tłumaczyć ojcu z tego co na tyłku nosi? Rozumiem 15 latka, ale stary chłop, biznesmen i ojciec rodzinie ma się starszemu panu tłumaczyć?
Musa, a z muzyki, której słuchasz też się tłumaczysz np. dlaczego słuchasz Kombi, a nie Gniatkowskiego?
Obrazek
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 09 paź 2008, 20:46

I tutaj Musa możesz "upchnąć" bajkę tacie, że lekarz kazał ze względów zdrowotnych.
Radziu

Post autor: Radziu » 09 paź 2008, 20:59

dr.pantyhose, ale po co te bajki, przecież on 18 lat skończył już dwa razy :!:
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 09 paź 2008, 22:00

Kurcze, na koncercie Kombi byłem, ale mało ich słucham, co do Gniatkowskiego, to naprawdę nie słucham, bo nawet nie wiem kto to jest (a trochę się znam na muzyce), może ktoś mnie oświeci.
PS. Biznesmen brzmi dumnie, jeszcze mnie nikt tak nie nazwał, No własnie, czy biznesmen moze chodzic oficjalnie w rajstopach? I czy nie zepsuje to wizerunku firmy i nie spowoduje plajty?
Być , albo nie być biznesmenem w rajstopach.
Oto jest pytanie!

[ Dodano: 2008-10-09, 22:03 ]
Radziu, juz drugi raz wypominasz mi wiek, a ja nie jestem od Ciebie starszy, tylko wczesniej urodzony. :lol:
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 09 paź 2008, 22:08

Obaj jesteście z jednego wieku XX-stego.

Janusz Gniatkowski to taka gwiazda lat 50'tych i 60'tych. "Kuba wyspa gorąca", "Apasjonata", "Indonezja" itp. piosenki. Twój tata zapewne zna tego piosenkarza.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 09 paź 2008, 22:21

musa pisze:Radziu, juz drugi raz wypominasz mi wiek, a ja nie jestem od Ciebie starszy, tylko wczesniej urodzony. :lol:
Nigdy wieku Ci nie wypominałem, ani nie napisałem, że jesteś odemnie starszy.

A biznesmenem w pewnym sensie byłem i ja do niedawna i jakoś rajstopy w biznesie mi nie przeszkadzały ;-)
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 09 paź 2008, 22:27

On tylko nie wie jak się przed tatą ujawnić. Na człowieka starej daty to własnie chyba bajki są najlepsze.
Radziu

Post autor: Radziu » 23 sie 2009, 21:03

Moja Mama dopiero w tą zimę zauważyła rajtki, tzn odezwała się w tej sprawie, bo nie wierzę, że wcześniej nie zauważyła. Spytała tylko czy noszę damskie rajstopy. Odpowiedziałem, że skąd wie że damskie, skoro męskie są takie same. Zapytała tylko - to męskie też takie są, odpowiedziałem, że tak, Ona na to, że nie wiedziała, i na tym się zakończyło.

A wczoraj okazała że zauważyła, że mam wydepilowane nogi, też trudno uwierzyć, że przez tyle lat tego nie zauważyła. Rozmowa była podobnie krótka. Golisz nogi? Odpowiedziałem, że tak, pyta więc - po co to robisz, a ja że futra nie lubię, i też na tym się zakończyło. Przy okazji jeszcze wspomniała, że jeszcze nie widziała, żeby facet farbował włosy.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 24 sie 2009, 23:48

Radziu pisze:wspomniała, że jeszcze nie widziała, żeby facet farbował włosy.
Jakaś mało nowoczesna ta Twoja mama. To nawet Wiśniewskiego nie widziała w zielonej lub czerwonej czuprynie?
Na szczęście jest jak widać tolerancyjna.
Obrazek
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 23 wrz 2009, 22:53

Radziu pisze:Moja Mama dopiero w tą zimę zauważyła rajtki, tzn odezwała się w tej sprawie, bo nie wierzę, że wcześniej nie zauważyła. Spytała tylko czy noszę damskie rajstopy. Odpowiedziałem, że skąd wie że damskie, skoro męskie są takie same. Zapytała tylko - to męskie też takie są, odpowiedziałem, że tak, Ona na to, że nie wiedziała, i na tym się zakończyło.

A wczoraj okazała że zauważyła, że mam wydepilowane nogi, też trudno uwierzyć, że przez tyle lat tego nie zauważyła. Rozmowa była podobnie krótka. Golisz nogi? Odpowiedziałem, że tak, pyta więc - po co to robisz, a ja że futra nie lubię, i też na tym się zakończyło. Przy okazji jeszcze wspomniała, że jeszcze nie widziała, żeby facet farbował włosy.
Odniose sie do twojej wypowiedzi.
co do noszenia rajstop w domu nie mam problemu bo tata wie i jest ok z tym tematem. O męskich też wie bo mu pokazałem w sieci a i jedne męskie mam w domu.
Co do depilacji nóg to jeszcze się boje tego zrobić bo nie wim czy wypada. ale jeśli tak zrobię to na lato bo na zimę to jakoś nie ma pretekstu.
Farbowanie włosów nie wchodzi w rachubę.
Radziu

Post autor: Radziu » 23 wrz 2009, 23:01

phmenpl pisze:Co do depilacji nóg to jeszcze się boje tego zrobić bo nie wim czy wypada.
Wypada, czy nie wypada :roll: ale kto właściwie ma o tym decydować :?:
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 24 wrz 2009, 07:58

wiem o co ci chodzi ale poprostu muszę nabrać przekonania i być zdecydowany co do tego że i facetowi wolnoogolić nogi.
Zeby to nie było badzo zniewieściale.
Miej wyjebane a będzie ci dane
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 24 wrz 2009, 08:22

Ja się depiluję dla własnej higieny i samopoczucia.
W tym zakresie liczę sie tylko ze zdaniem żony, a ona mnie o zniewieścienie nie oskarża, nie przeszkadza jej to, a nawet jest za i sama też się depiluje.
Obrazek
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 24 wrz 2009, 11:25

Wiem o tym tylko że jak sam napisałeś żona to żona - kobieta.
a wisz że mężczyzn co depilację stosują jest mało a szczególnie nóg to znikoma ilość.
Ale takie perełki na pewno można spodkać tylko się tym nikt na ogół nie chwali.
Radziu

Post autor: Radziu » 24 wrz 2009, 12:01

Wypada czy nie wypada. U mnie to się odwróciło :) Pamiętam, jak latem trochę mi futro odrosło, a nie miałem czasu na depilację. Przez kilka dni pomimo upału męczyłen się w długich spodniach, bo wstydziłem się pokazać futro :)

[ Dodano: 2009-09-24, 12:12 ]
A co do taty, to podczas rozmowy z mamą o depilacji i farbowaniu włosów był obecny. O depilacji nic się nie odezwał. Ale jak była nowa o farbowaniu, to reakcję mamy skomentował, że jeszcze mało w życiu widziała, czytaj - nie możliwe żeby nie widziała :)
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 02 paź 2009, 19:22

no ja włśnie z futrem latem chodziłem któtkich spodniach.
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 19 wrz 2011, 22:14

Nie wiedziałem gdzie o tym najlepiej napisać, więc postanowiłem tutaj, może to nie do końca w temacie ale chcialem sie czymś z wami podzielić. Chodzi mi o to że gdy ide do znajomych czy rodziny w sezonie zimowym i mam na sobie rajstopy to na nie zakładam skarpetki, żeby nikt sie nie domyślil że je mam. Głównie chodzi o to że najczęściej rajstopy przeświutją na piętach. Tez tak macie? W tym sezonie chciałbym wyeliminować skarpetki... Wrazie czego co mówić jakby ktoś czasem zwrócił na to uwagę?
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 19 wrz 2011, 22:19

NIeprzejmuj się jak ktoś zwróci uwagę. Z doświadczenia wiem, że jak ktoś zwróci uwagę to nic nie skomentuje. No chyba, że masz bezpośrednich znajmych czy rodzinę ale z tym mozna sobie poradzić rozmową. Moja siostra kiedys mnie zapytała czy mam na sobie rajstopy to cos odburknąłem a poz a tym nikt nic nigdy nie powiedział, pomimo że zauważyli.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 19 wrz 2011, 22:21

Rozumiem, w sumie racja zobaczymy jak to bedzie w tym sezonie, którego w sumie mi mogę sie doczekać :)
Radziu

Post autor: Radziu » 19 wrz 2011, 22:30

A ja nie lubię zimy.

To czy mam skarpetki na rajstopach uzależniam tylko od temperatury. Nie tlumaczyłbym się gdyby ktoś coś powiedział.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 19 wrz 2011, 22:30

Moim zdaniem najbardziej widać na palcach. Jak ktokolwiek cokolwiek się dopytuje każde kręcenie dowodzi, że sam tego nie akceptujesz więc jesteś zbokiem. Musisz nauczyć się mówić, "tak, mam rajstopy". To powinno wystarczyć. Jak temat jest drążony odpowiadasz 'bo gacie są obleśne a mi jest zimno". Dopiero w zaufanej rozmowie na temat wyłuszczasz, że cienkie zakładasz gdy jest w miarę ciepło, a grube gdy jrst mróz trzaskający. A gacie takiej regulacji Ci nie dają, bo mają jedną, uniwersalną grubości raz są zbyt ciepłe a innym razem za cienkie. Ale zdecydowane twierdzenie, "tak, mam rajstopy" z reguły zamyka temat.
Radziu

Post autor: Radziu » 19 wrz 2011, 22:33

Zgadzam się z Byczuniem.
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2011, 09:26 przez Radziu, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ