Jakie rajstopy najlepsze pod spodnie

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 28 kwie 2008, 22:12

phman.plwro pisze:Co do stretchu - to nie chodzę w tym, w związku z tym nie mam doświadczeń.
Właśnie te chyba mają najmniejsze tendencje do zsuwania się. Nogawki nie są na tyle elastyczne, że całość ciągną w dół. Oczywiście w przypadku zbyt dużego rozmiaru nieładnie się marszczą na nogach (po prostu ich zbywa) ale jak się trafi to leżą pięknie.
Wadą jest to, że nie są ciepłe, nie ma grubszych rozmiarów, a przynajmniej ja takich nie widziałem.
Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 29 kwie 2008, 12:57

phman.plwro pisze:Biodrówki też kupowałem - [...] (część majtkowa kończy się na połowie pośladków
jak sama nazwa wskazuje biodrówki sięgają do bioder, a gdzie są biodra? - każdy może się (sam) pomacać i to stwierdzić. Nic więc dziwnego, że sięgają tylko do połowy pośladków. Tak, po prostu, ma być.
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 29 kwie 2008, 19:52

No zależy jeszcze od kształtu i wielkości hmmm - dupy. Dla mnie kończą się u zbiegu pośladków i raczej się nie zsuwają.
Natomiast wracając do tematu - należałoby może postawić pytanie nie jakie rajstopy pod spodnie, tylko jakie spodnie na rajstopy. Zauważyłem że jeśli są zbyt obcisłe i z tendencją do zsuwania się zciągają rajstopy że człowiek podciągać nie nadąży. Jeśli zaś są dopasowane - nie sprawiają kłopotu nawet z biodrówkami. Jeszcze bardziej widoczny może być efekt jeśli ktoś pod spodnie zakłada pończochy samonośne.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
meras

Post autor: meras » 30 kwie 2008, 17:48

rajtki z suwają się nie tylko nam kobietom także,moja żona nie chodzi w spodniach a przy dłuższym chodzeniu też musi podciągnąć rajstopy.myślę że spódnice nie mają wpływu na ściąganie się rajstop.Myślę że główny powód do ściągania się rajstop to materiał z którego są wykonane spodnie.sztruks,dzinsy czy zwykłe materiałowe,lub z innego materiału.Najgorzej moim zdaniem wypada sztruks potem dzinsy a najlepiej materiałowe w nich rajstopy się najmniej z suwają,ale to jest moje zdanie,nie wiem jak WY.
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 11 lip 2008, 14:05

mi sie wydaje ze te rajstopy sa najlepsze pod spodnie gdyz jak wystaja spod spodni to wydaje sie ze to skarpetki. podzielacie moje zdanie?
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 11 lip 2008, 21:25

Na dzień dzisiejszy jest tak gorąco że żadnych rajstop pod spodnie, ba nawet pod spodenki nie założę. Natomiast jeśli chodzi o udawanie skarpet - to co pokazałeś może być. Tylko że wtedy pół frajdy z noszenia odpada :-) :-)
Radziu

Post autor: Radziu » 12 lip 2008, 07:46

pantyhoseman, skoro musisz zachowywać pozory, to faktycznie te będą dla Ciebie najlepsze. Tylko czy nie za ciepłe nawet w cieplejsze zimowe dni :?:
rajstopowicz666
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: rajstopowicz666 » 12 lip 2008, 22:57

pantyhoseman, a co to za rajsttopy??? mimo wszystko ja wole z lycry
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 13 lip 2008, 20:23

ja nie mowie ze one bylyby ma teraz tylko tak przyszlosciowo zapytalem ;]
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 14 lip 2008, 22:54

No korzystając z załamania pogody wskoczyłem w cieniutkie rajstopki, na to normalne długie spodnie - i tu przykra niespodzianka. Cieniutkie rajstopy w połączeniu z niezbyt delikatną materią spodni nie wytrzymały próby sił i kilka oczek poleciało. Jednak na lato albo krótkie spodenki albo cienkie luźne i przewiewne spodnie.
pawel88

Post autor: pawel88 » 16 sie 2008, 07:38

ja nosze 15 den cieliste:)
Awatar użytkownika
Thorki
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Thorki » 16 sie 2008, 22:14

Trzeba trafić na dobrą firmę i idealną wręcz jakość wykonania to oczko nie poleci, chyba że lewa strona spodni to taki papier ścierny . ;)
ja cenię sobie ostatnio rajstopy z domieszką dorlastanu a aloesem.
bardzo delikatne a zarazem wytrzymałe , tylko częśc majtkowa taka jakaś bardzo przeciętna.
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 16 sie 2008, 22:22

Teoretycznie Dorlastan miał być tańszym odpowiednikiem Lycry ale czasem wydaje mi się, że jest lepszy.
pawel88

Post autor: pawel88 » 18 sie 2008, 20:13

ja lubie ADRIANA:P
kackop
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: kackop » 20 sie 2008, 13:30

Ja tam zakładałem 15 pod spodnie i mi nie poleciały oczka :yeah nie wiem co ty masz za spodnie... :?: :?:
jacek lublin

Post autor: jacek lublin » 21 sie 2008, 14:36

ja to zakladam z gatty lajkre i jest ok nie polecialo mi nigdy oczko :-)
pawel88

Post autor: pawel88 » 28 sie 2008, 18:58

mi zawsze leci przy 10 den
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 29 wrz 2008, 15:41

mam do was pytanie, bo wczesniej nie zauwazylem, ale sa rajstopy z elastynu czy cos takiego i one chyba w cale sie nie swieca z tego co mi sie wydaje. mysle zakupic takie w grubosci okolo 50-60 den macie moze doswiadczenie z takimi?
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 29 wrz 2008, 22:50

A przecież producenci czasem oznaczają na opakowaniach czy rajstopy się świecą czy są matowe. Można wtedy wybrać. Ja kilka dni temu wybrałem się na miasto z rodziną a potem na plażę w matowych 15 cielistych i wszystko było ok na mieście pośród ludzi. A na plaży przy nisko położonym słońcu wszystko się świeciło. Nie dało się nie zauważyć rajtek. Czyli z tym świeceniem to bardzo zależy od oświetlenia. Teoretycznie czarny kolor da się zrobić mocno matowy ale znowu każdy widzi, że to czarny.
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 07 paź 2008, 18:13

60 den to grubasy....na mrozy najlepsze 40 den a firma hmmm zależy od finansów
5 den, 8 den nawet 10 są słabe z reg. na raz w 15 trochę dłużej ale zależy jakiej firmy
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 07 paź 2008, 23:01

Magda pisze:na mrozy najlepsze 40 den
No chyba zależy jakie mrozy i czy jest wiatr. U mnie w górach często jest to 60 den Consay Voyage, a pod nimi jakaś dwudziestka. Ubiór na cebulkę.
Obrazek
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 07 paź 2008, 23:04

mnie wystarcza 40 najwyżej 60 a jakoś rajtek na rajtki nie zakładam
pozdrawiam
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 07 paź 2008, 23:08

Jeśli poruszasz się wyłącznie w mieście to sie z tobą zgadzam. Miasto jest cieplejsze od terenów pozamiejskich, a góry to jeszcze inna para kaloszy.
Obrazek
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 07 paź 2008, 23:10

Masz rację- jezdżę najwyżej na rancho zimą . a pozatym z miasta się nie ruszam :oops: :oops:
Radziu

Post autor: Radziu » 07 paź 2008, 23:10

Magda, a przed chwilą napisałaś, że 60 to grubasy :-/

Ja przy -15 zakładałem nawet 100den pod spodnie i na nadmiar ciepla nie narzekałem :-)

A co do mrozów, to kiedyś z ciekawości wyszedłem na balkon nago przy -20 stopniach :shock: brrr, trochę chłodno mi było ;-)
ODPOWIEDZ