Pończochy
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Pończochy
A ja na ten sezon proponuję pończochy. Właśnie mam zamiar je testować.
Dla uzasadnienia podam, że firma Activskin ® ( http://www.comfilon.com/ ) oferuje pończochy męskie (oczywiście w Stanach). Na swojej stronie piszą, ża rajstopy są w normalnym ekwipunku żołniezy w Iraku. A ponieważ z rajstop niezadowoleni są panowie noszący bokserki to dla nich oferują pończochy.
Dla uzasadnienia podam, że firma Activskin ® ( http://www.comfilon.com/ ) oferuje pończochy męskie (oczywiście w Stanach). Na swojej stronie piszą, ża rajstopy są w normalnym ekwipunku żołniezy w Iraku. A ponieważ z rajstop niezadowoleni są panowie noszący bokserki to dla nich oferują pończochy.
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2008, 22:15 przez byczunio, łącznie zmieniany 1 raz.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- phman.plwro
- Się Rozkręca
- Kontakt:
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Co do pierwszej części wypowiedzi - to fakt. Dobre pończochy, szeroki silikonowy pasek (albo dwa) i nawet na niewydepilowanej nodze trzymają się jak przyklejone. Również nie zgodzę się że wszystkie pończochy damskie mają manszetę z koronki - jest również sporo z gładką, albo w paski - więc jako wyróżnik męstkości pończoch chyba to odpada.wislak pisze:Potwierdzam ze pończochy z paskiem silikonowym sie nie zsuwaja ..... Coraz bardziej lubie USA chyba sie tam przeprowadze jesli u nas rajstopy nie przejda....
Co do drugiej części - cały czas zanim tam się dostaniesz czeka cię wizyta u konsula - a to raczej nie są normalni ludzie i w PL nie są w nagrodę. Osobiście pierwsze spotkanie z USA w Warszawie pozostawiło u mnie taki niesmak (coś z 8 lat temu), że do dziś jakoś mi tam nie spieszno.
Ale czy wszystko musi być rozróżnione na męskie i damskie A np Skarpetki czym się różnią męskie od damskich - mam na myśli takie jedno kolorowe bez wzorówDanon pisze:Również nie zgodzę się że wszystkie pończochy damskie mają manszetę z koronki - jest również sporo z gładką, albo w paski - więc jako wyróżnik męstkości pończoch chyba to odpada..
Wracając do tematu pończoch - mi się nie zsuwają, tzn miałem jedne takie które się zsuwały, ale one były przekombinowane, bo zamiast paska z silikonu miały liertki z silikonu układające się w napis CALZEDONIA, jak się okazało była za mała powierzchnia tego silikonu, żeby to się trzymało. Pończochy kupione były za coś koło 5zł w outlecie, więc można było się spodziewać że coś z nimi nie tak.
Tak pozatym miałem pończochy, z Gatty i Pompei z normalnymi paskami silikonu, jedne były z koronką inne gładkie lub w paski, żadne z nich się nie zsuwały. Mam też takie które nie mają silikonu, tylko coś w rodzaju ściągacza i też się bardzo dobrze trzymają.
Jednak przeważnie zostawiam je do wyjść jako kobieta, choć zdarza mi się też czasami nosić pod spodniami, jednak rzadko, bo to niezbyt wygodne.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
A czy warto budować sobie na nogach żylaki z powodu ucisku pończoch? Kiedyś gdy nie wynaleziono rajstop elastycznych noszenie pończoch było zrozumiałe, ale teraz uważam za bezsensowne. Dla urody często spotyka się rajstopy z nogawkami udającymi pończochy, albo rajstopy z otworami (wyleciala mi nazwa) i to jest ładne, po co więc ten ucisk?
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Dokładnie tak. Minęły czasy gumek do pończoch które faktycznie działały jak opaska uciskowa. Dobrej klasy pończochy z szerokimi paskami silikonu nie uciskają - raczej przyklejają się do nogi. Również nie zsuwają się - chyba że ktoś ma super owłosione nogi .Radziu pisze:......manszeta wcale tak mocno nie uciska.....
[ Dodano: 2008-04-22, 22:57 ]
Jeśli ktoś chce uniknąć ucisku na nogę i zsuwających się pończoch, pozostają pończochy do pasa. Całkiem ciekawe jest np. noszenie oryginalnych "nylonów", w sumie są bardzo trwałe, ładnie się prezentują na nodze i co tu kryć - należą do swego rozaju klasyki . Należy tylko uważać z doborem rozmiaru - tu raczej nie da się trochę nadciągnąć, za duże natomiast marszczą się i odstają od nogi. Właśnie teraz gdy już robi się ciepło ale jeszcze nie jest gorąco, pończochy mogą być jakąś alternatywą.
Mi czasami zdarza się zrezygnować z rajstop na korzyść pończoch, ale bynajmniej nie jest to mój codzienny strój tylko okazjonalny.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Areczku - dokładnie tak. TEchnika trochę posunęła się do przodu również w temacie pończoch . Choć tych samonośnych w cieplejsze dni nie używam ze względu na odparzenia zdarzające się pod silikonem (może to jakie uczulenie?)arek12345 pisze:po calym dniu chodzenia, są w tym miejscu gdzie się rano założyło.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Papciu - miłego balowania - napisz jak było .
Co do pończoch pod krótkie spodenki - boję się że to jednak dość duży stres. No chyba że przypinane do pasa - bo samonośnych jednak nie wiem czy bym się odważył noisić w ten sposób. Choć z drugiej strony - może kiedyś i spróbuję .
Co do pończoch pod krótkie spodenki - boję się że to jednak dość duży stres. No chyba że przypinane do pasa - bo samonośnych jednak nie wiem czy bym się odważył noisić w ten sposób. Choć z drugiej strony - może kiedyś i spróbuję .
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
Nosiłem latem do szortów beżowe pończochy samonośne i uwierz mi Danon, że było super. Nie zsuwały się, dobrze trzymały się na nogach no i czułem się w nich rewelacyjnie a ludzie i tak nie zwracali uwagi na moje nogi tym bardziej, że te pończochy praktycznie wcale nie miały połysku. Więcej osób zorientowało się, gdy miałem rajstopy na sobie bo te już jednak mają jakiś nawet delikatny połysk. Nosiłem kolorki lekko opalone dostosowane do karnacji mojej skóry.
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt: