Mam 16 lat i chcę nosić rajteczki
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
Mam 16 lat i chcę nosić rajteczki
Mam 16 lat i jeżdżę na wózku i chcę nosić rajstopki, ale sam ich nie włożę. Jak powiedzieć mamie?
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Teraz to dojrzałem i aż się we mnie zagotowało. Likera pisze że jest na wózku - pisze o tym więcej niż 1 raz. A tu wypowiedź papy smerfa, że ma się wstydzić! Tego, że jest na wózku? Chłopie można być na wózku mając pełne czucie w nogach! Jeśli według Ciebie osoba, która porusza się na wózku na się wstydzić swojej niepełnosprawności to nie dziwię się, że tylu niepełnosprawnych jest w domach, bez pracy, izolowanych od społeczeństwa.papa_smerf pisze:To już wiem wszystko.
Mam nadzieję, że masz sumienie i nie spotka cię w życiu to, pod co się próbujesz podciągnąć.
Wstydź się!
Polecam uwadze: http://pl.wikipedia.org/wiki/Dystrofie_ ... C5%9Bniowe zanim znowu coś napiszesz o tym, że niepełnosprawni powinini się wstydzić swojej choroby.
Likera jeśli czujesz się poszkodowany, bo masz się wstydzić tego, że jesteś niepełnosprawny, możesz to zgłosić na prokuraturę. Publiczne szydzenie z kogoś tylko tylko dlatego, że jest niepełnosprawnym jest karalne. Oczekujesz pomocy - pomogę!
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Natan - chyba nie zrozumiałeś kontekstu wypowiedzi papcia. Papcio po prostu podał w wątpliwość niepełnosprawność Likera, a jeśli tak jest w rzeczywistośći że Likera tylko twierdzi że jest osobą niepełnosprawną, a w rzeczywistości nie jest - powinien się wstydzić. Dla mnie wypowiedź jest jasna i nie rozumię Twojego oburzenia - TU NIKT NIE SZYDZI Z NIKOGO.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Ależ czytam! 2 krotnie wyczytałem, że Likera porusza się na wózku! Wyrażnie napisałem, że można czuć nogi i poruszać się na wózku. To nie jest podszywanie się pod niepełnosprawność, gdyż ta ma różne oblicza. Tak się składa, że w mojej rodzinie było 4 dzieci z dystrofią mięśniową, 2 już nie żyje. Więc tamat jest mi doskonale znany.
Papa smerf poddał w watpliwość niepełnosprawność na podstawie tego, że Likera napisał że nogi czuje zwłaszcza jak ich nie umyje. Dla mnie również sprawa jest jasna. Likera jak jest osobą niepelnosprawną przynajmniej umie zachować dystans do swojej ułomności. Dla papy smerfa już takie jasne to nie było. Sorry, że kipię z oburzenia, ale mam kontakt z osobami niepełnosprawnymi i jestem na takie chamskie zachowania wyczulony. Wątpię, aby ktoś udawał osobę niepełnosprawną tylko po to aby pojeździć sobie na wózku. A niby skąd miałby ten wózek? Wiecie ile pieniędzy kosztuje taki sprzęt? Chyba nie zdajecie sobie z tego sprawy. Najlepiej zjechać kogoś publicznie dlatego, że przyznał się do tego że czuje nogi i jest na wózku. Jeśli jest to wam takie dziwne, to znaczy że nie mieliście nigdy do czynienia z osobami niepełnosprawnymi. I to, że poziom Likery odbiega od ogolnie tu przyjętego i często wyraża się jednowyrazowcami to nie znaczy, że można z powodu poziomu intelektualnego na kimś
psy wieszać.
I jeszcze coś osobistego na koniec. Jedno z dzieci w mojej rodzienie zanim zmarło poruszało się na wózku pomimo, że umiało chodzić. Dziwne? Nie, jeśli przyjmie się do wiadomości, że samodzielne poruszanie się sprawiało mu wiekszą trudność niż jazda na wózku. Więc nie osądzajcie i nie każcie komuś się wstydzić tylko dlatego, że jest niepełnosprawny, czy też nie jest na równi z waszym poziomem intelektualnym.
Papa smerf poddał w watpliwość niepełnosprawność na podstawie tego, że Likera napisał że nogi czuje zwłaszcza jak ich nie umyje. Dla mnie również sprawa jest jasna. Likera jak jest osobą niepelnosprawną przynajmniej umie zachować dystans do swojej ułomności. Dla papy smerfa już takie jasne to nie było. Sorry, że kipię z oburzenia, ale mam kontakt z osobami niepełnosprawnymi i jestem na takie chamskie zachowania wyczulony. Wątpię, aby ktoś udawał osobę niepełnosprawną tylko po to aby pojeździć sobie na wózku. A niby skąd miałby ten wózek? Wiecie ile pieniędzy kosztuje taki sprzęt? Chyba nie zdajecie sobie z tego sprawy. Najlepiej zjechać kogoś publicznie dlatego, że przyznał się do tego że czuje nogi i jest na wózku. Jeśli jest to wam takie dziwne, to znaczy że nie mieliście nigdy do czynienia z osobami niepełnosprawnymi. I to, że poziom Likery odbiega od ogolnie tu przyjętego i często wyraża się jednowyrazowcami to nie znaczy, że można z powodu poziomu intelektualnego na kimś
psy wieszać.
I jeszcze coś osobistego na koniec. Jedno z dzieci w mojej rodzienie zanim zmarło poruszało się na wózku pomimo, że umiało chodzić. Dziwne? Nie, jeśli przyjmie się do wiadomości, że samodzielne poruszanie się sprawiało mu wiekszą trudność niż jazda na wózku. Więc nie osądzajcie i nie każcie komuś się wstydzić tylko dlatego, że jest niepełnosprawny, czy też nie jest na równi z waszym poziomem intelektualnym.
hmmm... właśnie nie widać żebyś czytał ze zrozumieniem, bo gdzie niby ktoś napisał, że podszywa się z tego powodu?natan747 pisze:Wątpię, aby ktoś udawał osobę niepełnosprawną tylko po to aby pojeździć sobie na wózku.
A co do dystrofii mięśniowej to z opisu jaki podałeś wnioskuję, że Likera sam mógłby zakładać rajstopy, ale mogę się mylić bo się nie znam.
A co do poziomu, to mimo wszystko wolę żeby forum było na jakimś sensownym poziomie, a posty Likery pozostawiają wiele do życzenia nie tylko z powodu ich długości.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
natan747, mam wrażenie, że czytasz wybiórczo. Problem Likery jest znacznie szerszy i jakos w dalszym ciągu mnie nie przekonał.
A te teksty o drwieniu z niepełnosprawności zostaw dla siebie, bo w tym przypadku wszystko wskazuje, że to nie ja drwię. Na przykład natanie posłuż się rozumem przemyśl dlaczego Likera może sobie umyć nogi, a nie może założyć rajstop?
A wynika to np. z tego tekstu
A te teksty o drwieniu z niepełnosprawności zostaw dla siebie, bo w tym przypadku wszystko wskazuje, że to nie ja drwię. Na przykład natanie posłuż się rozumem przemyśl dlaczego Likera może sobie umyć nogi, a nie może założyć rajstop?
A wynika to np. z tego tekstu
Nie napisał, że ich nie ma, że ich nie może sam kupić, ale tylko, że nie może włożyć.Likera pisze:Mam 16 lat i jeżdżę na wózku i chcę nosić rajstopki, ale sam ich nie włożę. Jak powiedzieć mamie?
Szkoda, że tego zdania nie zauważyłeś.papa_smerf pisze:Nie chcę krzywdzić, ale też i nie chcę być wypuszczony w maliny.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
ok. 700 pln bez dofinansowanianatan747 pisze:Wiecie ile pieniędzy kosztuje taki sprzęt?
oj możesz się bardzo mylić. Ale nie mi jest Ciebie wyprowadzać z tego błędu.natan747 pisze:to znaczy że nie mieliście nigdy do czynienia z osobami niepełnosprawnymi.
Natan - naprawdę jesteś przeczulony - powinieneś z tym walczyć - Twoje postrzeganie innych chyba nie do końca nie jest bezstronne - do kogo właściwie masz żal że życie jest takie jakie jest?
- kamil
- Znawca tematu
- Kontakt:
Wywiązała się bardzo ciekawa i chwilami, bardzo nerwowa dyskusja.Trudno powiedzieć jaka jest prawda nie widząc kogoś i nie znając takiej osoby.Przyznam szczerze,mnie również wydało się podejrzane twierdzenie Likery o wózku.Są jednak różne schorzenia,niedowłady kończyn,urazy itp.Mając sprawne nogi,nie koniecznie musi mieć sprawne ręce aby mógł sam założyć rajstopy.Przy jakimś stopniu niepełnosprawności nogi można sobie umyć samemu w różny sposób.Papo-Smerfie, Danon i Radziu nie atakujcie tak zajadle Natana.On wie dobrze co znaczy niepełnosprawność w rodzinie,dlatego broni Likery.Czas pokaże kto ma racje w tej dyskusji,czasem nie opacznie można zrobić komuś krzywdę błędnymi twierdzeniami lub oskarżeniami, to zupełnie nie potrzebne.Jak już napisałem,z biegiem czasu wszystko się wyjaśni,kto mówi prawdę,a kto nie.Póki co, proponuje zakończyć dyskusję na ten temat.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Nikt nie atakuje natana. Ja tylko uważam że mając taką postawę jak on - można więcej złego zrobić dla środowiska osób niepełnosprawnych niż dobrego. Wydaje mi się że przez niego bardziej przemawia litość (no może współczucie) - a tego niepełnosprawnym potrzeba najmniej. Nie teoretyzuję - myślę że mam prawo wypowiadać się w tej kwestii i znam problem doskonale - ale dlaczego - sorry - nie napiszę.kamil pisze:nie atakujcie tak zajadle Natana.On wie dobrze co znaczy niepełnosprawność w rodzinie