Jak powiedzieć bliskiej osobie?

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 19 sty 2008, 17:12

Jak nic nie znajdę to zadzwonię do nich i zapytam w którym dniu emitowany był ten program.
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 19 sty 2008, 20:03

Qrwa :!: Dopiero teraz widzę,ze wczoraj była powtórka tego programy..cholerka no...
http://rozmowywtoku.onet.pl/1439237,6,archiwum.html
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 19 sty 2008, 20:22

kurde szkoda :/
noszę

Post autor: noszę » 13 sie 2008, 11:40

Bardzo trudno jest to powiedzieć. Przekonałem się o tym jak moja przyszła żona zapytała się mnie i mojego kolegi, co ubieramy w zimie rajstopy (oczywiście chodziło jej o ciepłe rajstopy) czy kalesony. Kolega powiedział, że w zimie jak jest mróz ubiera kalesony, a ja nic nie powiedziałem i na tym rozmowa o rajstopach się skończyła. Tak bardzo się bałem przyznać, że wolę rajstopy niż kalesony. Dopiero jak zostaliśmy małżeństwem i moja mama w zimie kupiła mi rajtuzy bawełniane z rozporkiem i w obecności żony dała mi je zacząłem wychodząc na dwór ubierać rajtuzy oficjalnie. Obecnie od jesieni do wiosny ubieram różne rajtuzy i rajstopy, żona uważa to za normalne, bo nie wie, iż ubieram rajstopy nie tylko dla wygody, ale i dla przyjemności, a może wie, bo nie pozwala mi się w nich afiszować. Jak widzicie przyznanie się do noszenia rajstop nie jest łatwe. Dlatego trzeba być sobą i jak nadejdą zimne dni chodzić w rajstopach, a kiedy bliska nam osoba to zauważy spokojnie jej wszystko powiedzieć i liczyć na jej wyrozumiałość.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 14 sie 2008, 10:11

A nie prościej poprosić najbliższą osobę o coś wygodniejszego od uciskających kalesonów i mniej gryzącego od zwyklych męskich getrów?

Sama spyta czy chciałbyś nosić rajstopy. Nasze panie na pewno chcą aby nam było wygodnie. Co do "obnoszenia się" z rajstopami to już inna beczka, bo wchodzi problem - "co ludzie powiedzą" i nie każda pani ma to gdzieś.
Obrazek
arek12345

Post autor: arek12345 » 25 wrz 2008, 22:34

Ja powiedziałem wprost że lubię chodzić w rajstopach bo lepiej się czuję i lubię chodzić, sprawiają mi przyjemność. Żona przyjeła to normalnie i czasem mi też kupuje.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 25 wrz 2008, 22:48

I tak ma to zawsze wyglądać. Jest mi wygodnie i miło, więc noszę. Mądre kobiety przyjmą to do wiadomości, a nawet zaakceptują. Głupie, dla nawet sobie nieznanych powodów, będą walczyły i wyśmiewały i z takimi lepiej się rozstać niż męczyć.

Gorzej jest się rozstać z matkami, ale one są bardziej tolerancyjne niż żony.
Obrazek
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 30 wrz 2008, 14:00

Pojawiła się książka, która może nas zainteresować. Ja do niej na razie nie mam dostępu ale pewnie kiedys ja dostanę. Czy ktoś miał już dostęp do niej ? Podobno porusza także problem związków z osobami przebierającymi się.

http://www.crossdressing.pl/main.php?lv ... 34&lang=pl
Radziu

Post autor: Radziu » 30 wrz 2008, 17:55

W tej książce zawarte są nawet myśli jednej z moich koleżanek. Ja sam jeszcze tego nie czytałem, ale to raczej nie jest książka dla Was. To jest głównie o związkach less i trochę jest poruszony temat związków kobiet z trans.
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 07 paź 2008, 18:47

Jinks!
zabroń jej chodzić w spodniach-jako mało męskie a już nie daj Bóg jakiś krawat czy marynarka<żakiet>
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
Jinks
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Jinks » 07 paź 2008, 21:54

Wsumie powiedziec jej moge ale to nie takie proste.
Jasiek
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Jasiek » 28 paź 2008, 11:05

Jak powiedzieć bliskiej osobie? Myślę że to nie takie trudne, gdyż można tak jak ja to zrobiłem. Gdy poznałem żonę był początek zimy i już było bardzo zimno. Powiedziałem jej że wolę nosić rajstopy zamiast kaleson aby się nie przegrzać. Że zamiast kaleson noszę rajstopy bawełniane albo grubsze elastilowe. Przyjęła to jako coś zupełnie normalnego. Teraz praktycznie codzień rano widzi jak pod spodnie zakłądam rajstopy.
Jasiek
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 30 paź 2008, 16:53

Jasiek pisze:Teraz praktycznie codzień rano widzi jak pod spodnie zakłądam rajstopy.
Tylko tyle, że widzi? W małżeństwie ubrania są kupowane razem bądź nawzajem. Może pogłębiaj akceptację żony.
Obrazek
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 21 lis 2008, 09:03

Z drugiej strony- po co mówic, spowiadać się to jakiś grzech, coś źle robicie?
A czy mówicie że chodzicie w takich czy innych slipach, czy takich lub innych skarpetkach? a może pozostawić temat.... samo wyjdzie , może sama zapyta , a wtedy zawsze można powiedzieć że ciepłe i wygodne i jeszcze postawić zarzuty że wcześniej w tajemnicy to trzymała a ty od koleżanki czy kolegi , który w tym chodzi sie dowiedziałeś , albo że zawsze cie zastanawiało że babki zimą nie marzną, sprawdziłeś stwierdziłeś że cool ,że ciepłe i wygodne i od dziś będziesz tak chodził- gorzej latem ale potem to już sie przyzwyczai :zdrowko
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 20 lis 2009, 01:05

I bardzo dobrze.
Dokonałeś dobrego wyboru co do żony.
Miej wyjebane a będzie ci dane
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 23 lis 2009, 10:07

PauloOp23 pisze:...Jak se kupie różowy kubek to tez znaczy ze jestem inny?... ...każdy ma prawo do swojego zdania.
Niestety, posiadanie, a tym bardziej użytkowanie różowego kubka świadczy o skłonnościach. Oczywiście, że każdy ma prawo do swojego zdania, pod warunkiem, że jest identyczne jak łysego Kazia z blokowiska. Jego Luminancja Roch Gęsiński już zadba o to, by w Narodzie była jednomyślność.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 24 lis 2009, 07:41

To w skrócie ocena polskiego społeczeństwa gdzie łysy dres narzuca innym co według niego jest normalne.
Obrazek
tom49
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: tom49 » 24 lis 2009, 11:29

Oj panowie, tu nie chodzi o jakiegoś łysola. Nie czytaliście Klary Veritas?
Tomek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 24 lis 2009, 15:19

tom49 pisze:Nie czytaliście Klary Veritas
Tolerancja łysola i SiSiorów jest tożsama.
tom49
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: tom49 » 24 lis 2009, 15:22

:-D
Tomek
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 24 lis 2009, 19:31

tom49 pisze:Nie czytaliście Klary Veritas?
Jakoś nie :-(
Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 24 lis 2009, 21:15

Klara Veritas sama się czyta w RMF FM o 8,50.
tom49
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: tom49 » 24 lis 2009, 21:37

No wlaśnie to miałem na myśli... ;-)
Tomek
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 24 lis 2009, 22:42

Aa, to dlatego nie wiedziałem, bo wolę Zetkę. Muzyka w RMF mi nie pasi. Mimo, że to małopolskie radio, to nie słucham.
Obrazek
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 20 kwie 2010, 21:48

Podsunę pewien pomysł tym, którzy boją się odważyć powiedzieć.

Ostatnio byłem na budowie blisko mieszkania teściowej. Zrobiło się zimno, więc chciałem do niej podejść po rajstopy.
Nie poszedłem, choć teściowa wie, że noszę i nawet mi kupuje (o czym już pisałem).
Ale taki sposób możecie zastosować, żeby pójść do teściowej, dziewczyny itp i powiedzieć w jakiś zimny dzień (a bywają teraz takie na zmianę z ciepłem, że zmarzłeś i zimno w nogi. Napewno nie bedzie miala kaleson, więc powiedz, a nie możesz pożyczyć rajstop, na budowę to bez różnicy, ważne że ciepło. Żadna nie odmówi i przyjmie to naturalnie i da ci nowe rajtki.

Po powrocie powiesz, ze te już są używane, więc jej odkupisz, a te szkoda wyrzucić, więc już je znosisz.

Potem już i ty i ona się przywykniecie do tej normalności.
ODPOWIEDZ