Pończochy
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Re: Pończochy
Moje spódniczki zauważają mimo upału, ale jak zwykle nie reagują.
- Misiek72
- Stary wyga
Kilka dni temu chodziłem po mieście w spodenkach, pończochach Gabriella Calze Plus Size 15 den i balerinkach. To jedyne pończochy jakie posiadam i noszę je tylko w ciepłe ale nie upalne dni.Powyżej około 26 stopni tyko gołe nogi . Na parkingu obok lidla natknąłem się na parę młodych ludzi (chyba małżeństwo) próbujące odpalić na popych starego fiata uno. Pan siedział za kierownicą a kobieta pchała i marnie to jej szło bo siły nie miała. Przechodząc zerknąłem tylko na nich .. i co? Facet od razu zagadał do mnie o pomoc choć miał w pobliżu innych potencjalnych pomocników. Gdy podszedłem do auta pchająca kobieta na mój widok jakby odskoczyła od samochodu i stanęła z boku, ale nic nie mówiła a Facet ładnie podziękował za pomoc. Chyba to zbieg okoliczności ale ostatnio ludzie dość często mnie zaczepiają z różnych powodów.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Może uznali, że jako jedyny masz wystarczającą masę, by ruszyć fiacika z miejsca? A pani nie chciała Ci przeszkadzać.
- Waldus
- Dyskutant
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Ja też mam, i samonośne i do pasa.
- mariusz
- Dyskutant
- Kontakt:
Odświeżę temat, bo nigdy nie kupowałem pończoch, aż do teraz. Pierwsze moje były pożyczone od mamy, byłem wtedy mały i odkrywałem dopiero ten świat. Następne znalazłem w woreczku przy kuble na odzież używaną. Zawsze mnie ta wzorzysta manszeta silikonowa drażniła wizualnie i czułem niekomfortowo. Poza tym ten materiał zawsze był taki sam, strasznie szorstki/matowy, a chciałbym taki jak mają rajstopy typu gatta estella/miss gabriella.
Ale do rzeczy. Zamówiłem najtańsze pończochy od Pana Chińczyka bez tej manszety, aby jeszcze raz dać pończochom szanse. A przy okazji oglądałem też pasy, jeżeli okaże się, że będą się rolować. Jest naprawdę spory wybór, ceny też są różne, nie byłem w temacie, to wybrałem w miarę najtańszy, bo nie wiem czy to wogóle będzie mi się podobać. Co wy macie i co polecacie.
Mój zestaw, na który czekam:
Ale do rzeczy. Zamówiłem najtańsze pończochy od Pana Chińczyka bez tej manszety, aby jeszcze raz dać pończochom szanse. A przy okazji oglądałem też pasy, jeżeli okaże się, że będą się rolować. Jest naprawdę spory wybór, ceny też są różne, nie byłem w temacie, to wybrałem w miarę najtańszy, bo nie wiem czy to wogóle będzie mi się podobać. Co wy macie i co polecacie.
Mój zestaw, na który czekam:
- Arkadio19921
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Jak takie pończochy to pas chyba jest obowiązkowy.Ja posiadam ponad 10par pończoch i chyba częściej chodzę w samonośnych bo szybciej się je zakłada. Z pasem jest zawsze trochę zabawy żeby dobrze zapiąć pończochę i żeby trzymało. Porządny pas też ciężko kupić. A jeśli chodzi o manszety to prawie wszystkie koronkowe bo takie lubię.
- mariusz
- Dyskutant
- Kontakt:
Nigdy nie miałem styczności z pasami do pończoch. Na początek nie chciałem wydawać kupy siana, to szukałem takiego, żeby chociaż z tyłu nie miał koronki. Dobrze aby posiadał regulację i chyba lepiej jak będzie zapinany. Ten który wziąłem, z tyłu ma wyglądać tak. Co o tym myślicie? Czy często żabki rwą delikatne pończochy?
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Myślę, że na najtańszych pończochach od Pana Chińczyka się zawiedziesz, zniechęcisz i błędnie utwierdzisz w przekonaniu, że to produkt nie dla Ciebie.
- mariusz
- Dyskutant
- Kontakt:
Mam już rajstopy od niego i są idealne. Sprzedawane jako one size, a mam 188 wzrostu. Chociaż to prawda, zdarzały się wpadki.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Mała uwaga.
Na zdjęciu reklamowym coś pomylili z kolejnością zakładania bielizny.
Na zdjęciu reklamowym coś pomylili z kolejnością zakładania bielizny.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
- Arkadio19921
- Się Rozkręca
- Kontakt:
mariusz pisze: ↑17 paź 2024, 18:04 Nigdy nie miałem styczności z pasami do pończoch. Na początek nie chciałem wydawać kupy siana, to szukałem takiego, żeby chociaż z tyłu nie miał koronki. Dobrze aby posiadał regulację i chyba lepiej jak będzie zapinany. Ten który wziąłem, z tyłu ma wyglądać tak. Co o tym myślicie? Czy często żabki rwą delikatne pończochy?
Wygląda fajnie ale jak będziesz miał już u siebie to pochwal się jak wygląda zestaw na żywo.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Arkadio19921 pisze: ↑18 paź 2024, 07:08Może lepiej nie 🫣mariusz pisze: ↑17 paź 2024, 18:04 Nigdy nie miałem styczności z pasami do pończoch. Na początek nie chciałem wydawać kupy siana, to szukałem takiego, żeby chociaż z tyłu nie miał koronki. Dobrze aby posiadał regulację i chyba lepiej jak będzie zapinany. Ten który wziąłem, z tyłu ma wyglądać tak. Co o tym myślicie? Czy często żabki rwą delikatne pończochy?
Wygląda fajnie ale jak będziesz miał już u siebie to pochwal się jak wygląda zestaw na żywo.
- mariusz
- Dyskutant
- Kontakt:
Oszczędzę wam tego nieciekawego widoku, chociaż nogi mam wygolone. Na zimę pozwalam sobie na depilację, Od wiosny zapuszczam kłaki i tak jest mi za gorąco jest na artykuły pończosznicze.Danon pisze: ↑18 paź 2024, 12:05Może lepiej nie 🫣Arkadio19921 pisze: ↑18 paź 2024, 07:08 Wygląda fajnie ale jak będziesz miał już u siebie to pochwal się jak wygląda zestaw na żywo.
Najwyżej zdjęcie pasa i pończoch luzem zamieszczę
Pochwalcie się swoimi, temat długi i ciekawy, a materiałów jakoś mało
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Nie chodziło mi o nogi tylko tą resztę co na reklamówce pada widoczna
- mariusz
- Dyskutant
- Kontakt:
Tak, na fotografii jest mniej praktyczny sposób, który służy temu aby ramiączka pasa były na wierzchu.
Jaką bieliznę polecacie, w celu uzupełnienia cielistych pończoch i pasa? Żeby dobrze to wyglądało.