Rajstopy MATOWE cieliste 15 - 20 den
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Rajstopy MATOWE cieliste 15 - 20 den
Hej forumowicze,
Czy ktoś może polecić jakieś rajstopy MATOWE cieliste 15 - 20 den?
Najlepiej żeby były śliskie, bo uwielbiam czasami mieć rajstopy pod spodniami jedwabnymi i delektować się tym jak rajstopy ślizgają się o materiał spodni.
Moimi dotąd ulubionymi rajstopami są Gatta Moments 15 den. Te z Biedronki.
One super układają się na nogach, ani razu przez cały dzień nie musiałem ich poprawiać, a co najlepsze, gumka rajstop jest pod brzuchem, a nie na brzuchu (czy to oznacza, że to biodrówki)?
Ale co mi się nie podoba, to to że te rajstopy są pół-matowe i moje nogi rzucają się w oczy, bo się świecą.
Druga sprawa jest taka, że chciałbym żeby były śliskie, a one są bardziej takie szorstkie.
Chciałbym pewniej chodzić po mieście i nie rzucać się w oczy. Ale nawet późnym wieczorem gdy chodzę na spacery to ludzie zaraz patrzą się na moje nogi albo się odwracają. A ja swoim zachowaniem nie zwracam na siebie uwagi. Idę spokojnie i nawet czasami o czymś innym myśle.
Chciałbym czuć się pewniej. Ubrać rajstopy, wyjść na ulice i nie omijać na każdym rogu ludzi.
Gdy mam rajstopy to ogólnie nie stresuję się ani nie zwracam na siebie uwagi, ale widziałem jak ludzie się odwracali i patrzyli na moje nogi.
Czy te też będą się świecić?
https://romartex.pl/pl/p/Rajstopy-elast ... 0-DEN-/209
Jeszcze jedno. Chodzi o rajstopy z mikrofibry 40 den.
https://romartex.pl/pl/p/Rajstopy-mikrofibra-40-DEN/1
Jaki kolor wybrać aby jak najmniej rzucały się w oczy? Latte caffe? Beżowe?
Czy z mikrofibry 40 den zawsze będą zauważalne na nogach?
Czy ktoś może polecić jakieś rajstopy MATOWE cieliste 15 - 20 den?
Najlepiej żeby były śliskie, bo uwielbiam czasami mieć rajstopy pod spodniami jedwabnymi i delektować się tym jak rajstopy ślizgają się o materiał spodni.
Moimi dotąd ulubionymi rajstopami są Gatta Moments 15 den. Te z Biedronki.
One super układają się na nogach, ani razu przez cały dzień nie musiałem ich poprawiać, a co najlepsze, gumka rajstop jest pod brzuchem, a nie na brzuchu (czy to oznacza, że to biodrówki)?
Ale co mi się nie podoba, to to że te rajstopy są pół-matowe i moje nogi rzucają się w oczy, bo się świecą.
Druga sprawa jest taka, że chciałbym żeby były śliskie, a one są bardziej takie szorstkie.
Chciałbym pewniej chodzić po mieście i nie rzucać się w oczy. Ale nawet późnym wieczorem gdy chodzę na spacery to ludzie zaraz patrzą się na moje nogi albo się odwracają. A ja swoim zachowaniem nie zwracam na siebie uwagi. Idę spokojnie i nawet czasami o czymś innym myśle.
Chciałbym czuć się pewniej. Ubrać rajstopy, wyjść na ulice i nie omijać na każdym rogu ludzi.
Gdy mam rajstopy to ogólnie nie stresuję się ani nie zwracam na siebie uwagi, ale widziałem jak ludzie się odwracali i patrzyli na moje nogi.
Czy te też będą się świecić?
https://romartex.pl/pl/p/Rajstopy-elast ... 0-DEN-/209
Jeszcze jedno. Chodzi o rajstopy z mikrofibry 40 den.
Jaki kolor wybrać aby jak najmniej rzucały się w oczy? Latte caffe? Beżowe?
Czy z mikrofibry 40 den zawsze będą zauważalne na nogach?
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Re: Rajstopy MATOWE cieliste 15 - 20 den
135 odsłon, 0 odpowiedzi...
A to się wszyscy srajcie...
A to się wszyscy srajcie...
- pantyhosemen12
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Ja znam tylko idealnie matowe CONTE NUANCE TENSION 15 20 den. Niestety są szorstkie.
https://www.e-dolcevita.pl/conte-rajsto ... ade-3.html
Od biedy Conte SOLO 15 20 den - minimalny połysk .
Matowe miałem gabriella DITA i nic więcej. więc nie potrafię Ci pomóc.
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2024, 09:09 przez krzysiu20, łącznie zmieniany 1 raz.
- pantyhosemen12
- Znawca tematu
- Kontakt:
pantyhosemen12 pisze: ↑24 wrz 2024, 09:05Bo pytasz o sprawy niemożliwe to co niby mamy Ci powiedzieć. Nie ma rajstop matowych i śliskich. Jak chcesz pod spodnie to kup "śliskie". Jak chcesz do kiecki to mat. Próbuj ewentualnie nieco jedwabistych - ale to wtedy nie szukaj jakiegoś syfu z elastilu za 5zł tylko zwiększ budżet do min 50
matiowe muszą być szorstkie nieco - to wynika ze składu i tyle.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Falke Seidenglatt 15 DEN, nie matowe, bo błyszczące, ale śliskie i wygodne.
- pantyhosemen12
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
pantyhosemen12 pisze: ↑24 wrz 2024, 12:50no tak, te są fajne :) Ale człowiek szuka w budżecie 4.99 PLN :)(
Falke Seidenglatt 15 DEN? Nooo , trzeba być wielkim koneserem dobrych rajstop i wielkim fanem nylonów, by dać za parę rajstop prawie 90 zł. Każde draśnięcie tych rajstop musi boleć, a dziura? wolę nie myśleć.
- pantyhosemen12
- Znawca tematu
- Kontakt:
Życie jest zbyt krótkie by nosić złe rzeczy.
Przetrwają dłużej niż 20 par po 5 zł - więc de facto są tańsze.
Przetrwają dłużej niż 20 par po 5 zł - więc de facto są tańsze.
- pantyhosemen12
- Znawca tematu
- Kontakt:
poza tym - już tu wspominalem wielokrotnie by polować na okazje.
Ja non stop kupuję gdy coś trafię i wrzucam do szafy.
https://allegro.pl/oferta/falke-rajstop ... 6514412906
Ja non stop kupuję gdy coś trafię i wrzucam do szafy.
https://allegro.pl/oferta/falke-rajstop ... 6514412906
-
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Dla mnie taka psychologiczna granica ceny rajstop to max 25 zł za cienkie. Piszę psychologiczna bo nie mam problemu by kupić jakieś pierdoły za 50 zeta ale jak widzę taką cenę na opakowaniu rajstop to jakoś mam opory.
- pantyhosemen12
- Znawca tematu
- Kontakt:
Miałem kiedyś podobnie. Zaopatrywałem się w pobliskim supermarkecie, mieli duży wybór sesto senso i Adriana. Darły się strasznie, kilka razy założone i już wyglądałby bardzo słabo. Kolory też - albo za żólte, albo za brązowe, albo za jasne i wszystkie świecące. Raz na jakiś czas pozwalałem sobie na sesto senso 8den - ta grubość mi podpasowała. Powoli raz na jakiś czas do komody wrzucałem jakąś droższą parę (lepsze Gatty, Calzedonia z promocji, Veneziana). Finalnie okazało się, że rachunek ekonomiczny mam na plus - kupuję mniej, są trwalsze, lepsze, delikatniejsze i nic się z nimi nie dzieje..
Poza tym - nie znoszę archaicznych części majteczkowych i wzmocnień na palcach - więc siłą rzeczy kupuję jedynie takie cieniutkie.
Jakieś pojedyncze razy się trafiły gdy zapłaciłem w saloniku za rajstopy 60-100 zł. Z reguły kupuję w granicach 20-30 zł w necie (czyli za 1/3 wyjściowej ceny). Z tym, że kupuję jak tylko coś trafię na promocji/wyprzedaży - zapasy lądują w szafie. Można by powiedzieć, że kupuję w momencie gdy nie potrzebuję - ale tak dokladnie jest. Stąd też zapasy na 100+ par.
-
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Czy część majtkowa jest archaiczna? Niby dlaczego? Pani specjalistka od bielizny w sklepiku na początek proponowała mi rajstopy bez części majtkowej. Spytałem: na co mi takie, nie mam ochoty dopłacać? Pani mi powiedziała że takie rajtki są odpowiednie "DO SUKIENKI" (Ehhh... pani jest niesamowita ) . Czyli rajstopy "bez majtek" mają swoją konkretną funkcję i nosi się je do wszelkich kreacji mini. Idąc dalej tym tokiem myślenia: Jak nie pokazuję dupy i noszę pełne obuwie, to mogę bez problemu nosić zwykłe klasyczne tańsze rajstopy.pantyhosemen12 pisze: ↑27 wrz 2024, 12:29 Poza tym - nie znoszę archaicznych części majteczkowych i wzmocnień na palcach - więc siłą rzeczy kupuję jedynie takie cieniutkie.
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2024, 19:51 przez krzysiu20, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Też kupuję więcej i na zaś jak jest taniej. Na teraz jestem u szczytu swoich możliwości, bo mam chyba ze 20 par.pantyhosemen12 pisze: ↑27 wrz 2024, 12:29 Z tym, że kupuję jak tylko coś trafię na promocji/wyprzedaży - zapasy lądują w szafie. Można by powiedzieć, że kupuję w momencie gdy nie potrzebuję - ale tak dokladnie jest. Stąd też zapasy na 100+ par.
- roph
- Dyskutant
- Kontakt:
To oczywiste, czasami widać część majtkowąu siedzącej dziwczyny w mini, i właśnie po to są rajstopy bez tej części. do zwykłej spódnicy do kolan w zupełności wystarczą zwykłe, tradycyjne rajstopy.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Dziękuję za odpowiedzi.
Nie napisałem, że mają być matowe i śliskie, ale że najlepiej śliskie. Więc nie muszą być śliskie.
Szukam matowych cielistych gdy chcę ubrać rajstopy do krótkich spodenek i wyjść na miasto,
s śliskie chcę gdy mam rajstopy pod spodniami.
Gdy mam rajstopy do krótkich spodenek to fajnie jakby były śliskie dodatkowo, ale jak się głębiej zastanowić to przecież nie będę co 5 kroków sobie głaskał nóg.
A więc, szukam rajstop które są cieliste i MATOWE aby były jak najmniej zauważalne,
oraz szukam rajstop cielistych ŚLISKICH (raczej pod spodnie, ale nie noszę jeansów) i te nie muszą być matowe.
Moje najbardziej ulubione dotąd rajstopy to Gatta Moments 15 den z Biedronki.
Idealnie na mnie pasują, i ani razu ich nie poprawiam w ciągu dnia ani nie podciągam.
Może dlatego, że mam budowę kobiecą... nie wiem... Ale nogi zdecydowanie mam kobiece.
Ale gumka rajstop idealnie trzyma się na biodrach i nie zsuwają z czasem.
Te rajstopy są niemal idealne, ale są półmatowe i się błyszczą. Dotąd odważyłem się w nich wychodzić na ulicę tylko późnym wieczorem.
Z kolei pod spodnie się średnio nadają, bo są szorstkie. Jeśli ubiorę spodnie z takiego śliskiego materiału to całkiem całkiem, ale mam ochotę też czasem wyjść na ulicę w rajstopach bez spodni.
Jeszcze gdy mam ochotę wyjść na ulicę wieczorem to ratują mnie rajstopy Romartex z mikrofibry 40 den które są niemal idealne, nie są tak grube jak się wydaje po 40 den, fajnie uczucie opinania nóg, ale ten beżowy kolor się chyba rzuca w oczy. Rzuca się w oczy to, że jedynie nogi są "opalone".
Szkoda, że nie ma wyboru koloru jasny beż czy cieliste.
Nie napisałem, że mają być matowe i śliskie, ale że najlepiej śliskie. Więc nie muszą być śliskie.
Szukam matowych cielistych gdy chcę ubrać rajstopy do krótkich spodenek i wyjść na miasto,
s śliskie chcę gdy mam rajstopy pod spodniami.
Gdy mam rajstopy do krótkich spodenek to fajnie jakby były śliskie dodatkowo, ale jak się głębiej zastanowić to przecież nie będę co 5 kroków sobie głaskał nóg.
A więc, szukam rajstop które są cieliste i MATOWE aby były jak najmniej zauważalne,
oraz szukam rajstop cielistych ŚLISKICH (raczej pod spodnie, ale nie noszę jeansów) i te nie muszą być matowe.
Moje najbardziej ulubione dotąd rajstopy to Gatta Moments 15 den z Biedronki.
Idealnie na mnie pasują, i ani razu ich nie poprawiam w ciągu dnia ani nie podciągam.
Może dlatego, że mam budowę kobiecą... nie wiem... Ale nogi zdecydowanie mam kobiece.
Ale gumka rajstop idealnie trzyma się na biodrach i nie zsuwają z czasem.
Te rajstopy są niemal idealne, ale są półmatowe i się błyszczą. Dotąd odważyłem się w nich wychodzić na ulicę tylko późnym wieczorem.
Z kolei pod spodnie się średnio nadają, bo są szorstkie. Jeśli ubiorę spodnie z takiego śliskiego materiału to całkiem całkiem, ale mam ochotę też czasem wyjść na ulicę w rajstopach bez spodni.
Jeszcze gdy mam ochotę wyjść na ulicę wieczorem to ratują mnie rajstopy Romartex z mikrofibry 40 den które są niemal idealne, nie są tak grube jak się wydaje po 40 den, fajnie uczucie opinania nóg, ale ten beżowy kolor się chyba rzuca w oczy. Rzuca się w oczy to, że jedynie nogi są "opalone".
Szkoda, że nie ma wyboru koloru jasny beż czy cieliste.