Faktycznie nie ma takiego który by idealnie pasował do tego offtopa, ale to już bardziej pasuje Mój pierwszy raz...papa_smerf pisze:Nie wiem, ale lepszego miejsca nie widzę, bo niby w jakim dziale?Radziu pisze:PS. Zastanawiam się, dlaczego ten temat jest w dziale "wyjścia publiczne..
Rozpoczęcie sezonu
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
Niestety już powoli robi się też za chłodno na krótkie spodenki i rajstopy - a konkretniej za chłodno na takie, które nie rzucają się wszystkim w oczy :(Radziu pisze:Że obecne temperatury są za wysokie na rajstopy pod spodnie.
W tej chwili jeżdżę na uczelnie i do pracy na rowerze w spodenkach 3/4 i rajstopach 30-40 DEN, ale w chłodniejsze dni przydałoby się mieć na nogach coś grubszego. Jeszcze trochę i będę musiał wrócić do rajstop pod spodniami.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Dzisiejsze moje wieści: w Kopanhadze świeci słońce, u mnie pod górami od trzech tygodni go nie widziałem, od 9 dni leje prawie bez przerwy.
Sezon na rajstopy rozpoczęty z pełną parą. Chyba już do kwietnia przyrosnę do rajstop.
Sezon na rajstopy rozpoczęty z pełną parą. Chyba już do kwietnia przyrosnę do rajstop.
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2008, 22:52 przez papa_smerf, łącznie zmieniany 1 raz.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
W lecie pod spodnie, bardzo cienkie lub do szortów, ale tylko na ogródku i w domu (nie mieszkam w bloku, wiec nie mijam sąsiadów na korytarzu). Co do pracy, to w aktualnej powinienem chodzic w garniturze, ale ich nie lubię garniturów) (i sam sobie jestem szefem), więc chodzę w jeansach. Kasior był u mnie w pracy i powiedział, że powinienem oficjalnie nosić w pracy rajstopy, ale chyba odrazu mógłbym firmę zamknąć. Noszę więc pod spodniami.
Ale jak już pisałem (okazuje się, że to zapożyczone hasło) dzień bez rajstop jest dla mnie dniem straconym, więc nie rozpoczynam sezonu i go nie kończę.
Ale jak już pisałem (okazuje się, że to zapożyczone hasło) dzień bez rajstop jest dla mnie dniem straconym, więc nie rozpoczynam sezonu i go nie kończę.
Od kogo?musa pisze:(...) Ale jak już pisałem (okazuje się, że to zapożyczone hasło) dzień bez rajstop jest dla mnie dniem straconym (...)
Likera, czy ty czytasz forum, czy tylko ostatnie posty. Chwilami mam wrażenie, że masz 5 lat, bo taki człowiek zadaje takie proste pytania. "Od kogo" już było omawiane i nie kręć forum wokół własnej niewiedzy.papa_smerf
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2008, 08:40 przez Likera, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Ta propozycja jest nadal aktualna ? Żartuję, ale wczoraj żona powiedziała że mogła by się zgodzić na to, abym się publicznie pokazał w rajtkach i krótkich spodenkach, ale nie chce abym był prekursorem tej mody. Czyli jak zobaczy kogoś na ulicy tak ubranego to się zgodzi :)byczunio pisze:Czy ktoś chce mnie zobaczyć na mieście w ciągu dnia?
Na razie się zgodziła ma długie spodnie sięgające 5 cm powyżej kostki. A dlaczego akurat takie ? Bo w ostatni weekend byliśmy na wycieczce w Pradze i tak ubranego faceta zauważyłem
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Dzięki :) Niestety raczej rzadko jesteśmy w Warszawie, może ze 2-3 razy w roku. Póki co mam nadzieję że i bez oględzin się zgodzi. Ja nie jestem tak odważny jak Ty, więc mam zamiar wyjść dopiero na wakacjach, a to jeszcze dużo czasu.byczunio pisze:chwilowo intensywnie siedzę w pracy, ale możemy ustalić termin, kiedy będę miał wejść w pole obstrzału Twojej żonie
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Bodex, ja też mieszkam w okolicach Warszawy (mam do centrum 105 km)
Ale wracając do tematu "rozpoczęcie sezonu", kolega z pracy właśnie dzisiaj pod robocze ogrodniczki założył rajstopkowe czarne getry. Ja jeszcze byłem z "gołymi nogami" pod stare robocze spodnie, ale jak będzie chłodniej założę rajstopy i to chyba grube, bo w warsztacie, w którym pracujemy będzie raczej zimno.
Ale wracając do tematu "rozpoczęcie sezonu", kolega z pracy właśnie dzisiaj pod robocze ogrodniczki założył rajstopkowe czarne getry. Ja jeszcze byłem z "gołymi nogami" pod stare robocze spodnie, ale jak będzie chłodniej założę rajstopy i to chyba grube, bo w warsztacie, w którym pracujemy będzie raczej zimno.
Tomek
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
No to przegiąłeś. Jak ktoś mógł naszego forumowicza wyprzedzić?tom49 pisze:Ja jeszcze byłem z "gołymi nogami" pod stare robocze spodnie
A tak poważniej to obserwuj go czy się nie będzie drapał po nogach, bo te getry męskie maja taką właściwość, że gryzą niemiłosiernie. Wtedy delikatnie pokaż na sobie coś o grubości 60 den. Może zyskamy kolejnego rajstopowicza.
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Papo, zobaczę jak się sytuacja rozwinie
Jako emeryt dorabiam sobie w warsztacie, takiej manufakturze (schyłek XIX wieku), tłuczemy na prasach metalowe elementy. pomieszczenie warsztatu ma być ogrzewane w zimie piecykiem cygankiem-kozą . Nie wiem czy jedna para rajstop wystarczy?
Jako emeryt dorabiam sobie w warsztacie, takiej manufakturze (schyłek XIX wieku), tłuczemy na prasach metalowe elementy. pomieszczenie warsztatu ma być ogrzewane w zimie piecykiem cygankiem-kozą . Nie wiem czy jedna para rajstop wystarczy?
Ostatnio zmieniony 21 paź 2008, 21:46 przez tom49, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomek
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Sorry, ja jeszcze zimowego noszenia rajstop pod długimi spodniami nie rozpocząłem. Zwykle dokonuję inauguracji sezonu zimowego podczas wyprawy na cmentarz pierwszego dnia listopada, jednak w tym roku temperatura przekraczajaca w tym dniu 10 st spwodowała, że sezonu jeszcze nie rozpocząłem. Nadal, choć w tylko po domu, chodzę w rajstopach pod krótkimi spodniami.