Rajstopy dla wysokich...?

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Piotrek162
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Rajstopy dla wysokich...?

Post autor: Piotrek162 » 30 sty 2024, 12:26

Cześć,
Czy znacie może rajstopy dla wysokich (188cm wzrostu)...?
Gabriella za mała w rozmiarze 5
Conte - pasują ale nie podoba mi się ich szorstka faktura brr
Gatta pasuje ale podobno mało trwała....
Czy znacie wytrzymałe i miłe w dotyku rajty, które starczą na więcej niż jeden raz, i które będą odpowiednie dla wysokiej osoby?
Najlepiej do 40 den, tak na obecną porę i zimę.
Noszę je głównie pod spodniami bo tak lubię poprostu
Pozdrawiam
Ja_Jacek
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Re: Rajstopy dla wysokich...?

Post autor: Ja_Jacek » 30 sty 2024, 15:56

Piotrek162 pisze: 30 sty 2024, 12:26 Cześć,
Czy znacie wytrzymałe i miłe w dotyku rajty, które starczą na więcej niż jeden raz, i które będą odpowiednie dla wysokiej osoby?
Pozdrawiam
Przy Twoim wzroście ,to rzeczywiście z doborem rajstop będziesz mieć problem. Rajstopy są robione pod wzrost kobiet ,a jak wiadomo one są w dużej przewadze niższe niż faceci ,więc sam rozumiesz.
Nie wiem natomiast co masz do wytrzymałości rajstop z Gatty. Ja akurat nie miałem z nimi większych problemów . I jak pisałem tu już wcześniej , maja chyba z tych bardziej popularnych firm na rynku dość długie nogawki ,np. przy rozmiarze L , czyli 4. Bo bez problemu przy moim tylko 1,8 m , krok majte w rajstopach nie opada .jak w rajtkach innych producentów np. Lores. Gabrielle np . od razu wolałem kupić roz. 5 ,żeby nie było przykrych niespodzianek z krótkimi nogawkami.
Awatar użytkownika
pantyhosemen12
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: pantyhosemen12 » 30 sty 2024, 16:29

Ja mam 18cm wzrostu i noszę rozmiar 3. Mam nawet 2 i też pasują.
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 30 sty 2024, 16:54

pantyhosemen12 pisze: 30 sty 2024, 16:29 Ja mam 18cm wzrostu i noszę rozmiar 3. Mam nawet 2 i też pasują.
Przy 18 cm to i rajstopy dla bobasków by pasowały
Awatar użytkownika
pantyhosemen12
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: pantyhosemen12 » 30 sty 2024, 20:38

bodex pisze: 30 sty 2024, 16:54 Przy 18 cm to i rajstopy dla bobasków by pasowały
to na pewno. Tylko czy kupiłbym gdzieś takie bobaskowe czarne z cienkie z czerwonym szwem ?? :D:D
184 cm ):
Ja_Jacek
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Ja_Jacek » 31 sty 2024, 16:55

pantyhosemen12 pisze: 30 sty 2024, 16:29 Ja mam 18cm wzrostu i noszę rozmiar 3. Mam nawet 2 i też pasują.
Może masz krótsze nogi. Są tacy ludzie .Sam widziałem takiego człowieka . Przy jego dość wysokim wzroście miał dłuższy tułów niż nogi. A tak serio , kiedyś kupiłem rajtki roz. 3 ,nawet mam je jeszcze . Rajstopy są z microfibry 40 DEN firmy Knitex. Ale jak je zakładam to żebym się w nie wcisnął i majtki były całkiem naciągnięte na tyłek ,to muszę palce stóp podkurczać, bo inaczej dziury by się porobiły na końcu nogawek.
Awatar użytkownika
pantyhosemen12
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: pantyhosemen12 » 31 sty 2024, 18:28

nogi mam 105 cm - zmierzyłem 2 minuty temu.
Awatar użytkownika
pantyhosemen12
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: pantyhosemen12 » 31 sty 2024, 19:35

wygrzebałem jakieś dwójki gatty w celach "dowodowych" :D :D
tak na marginesie - bardzo fajna ta Lycra 3D w nich. Po wyciągnieciu rajstop z opakowania wygladają jak rajtki na niemowlaka. Fajny płaski szew. Kolor od czapy :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zupełnie nie rozumiem jak możesz mając mój wzrost szukasz rajstop w rozmiarze 6 czy 7. U mnie standardem sa trójki. Czasem kupuję 2 lub 4 ale tylko dlatego ze znajduję wyjściowo drogie rajstopy w niskich cenach i czasem nie mają mojego rozmiaru a chce je mieć :)
krzysiu20
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzysiu20 » 31 sty 2024, 19:48

Rozmiar rajstop to wypadkowa wzrostu i tęgości. Osoba bardzo szczupła i wysoka wbije się w mniejszy rozmiar niż niska i gruba. Tutaj decyduje elastyczność rozciągliwość itd... Nic w tym odkrywczego.
Awatar użytkownika
pantyhosemen12
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: pantyhosemen12 » 31 sty 2024, 19:58

krzysiu20 pisze: 31 sty 2024, 19:48 Rozmiar rajstop to wypadkowa wzrostu i tęgości. Osoba bardzo szczupła i wysoka wbije się w mniejszy rozmiar niż niska i gruba. Tutaj decyduje elastyczność rozciągliwość itd... Nic w tym odkrywczego.
Nie no wiadoma sprawa przecież. Ale historia o rozmiarze 6 to wskazywałaby chyba na wzrost 188 cm i 250kg wagi :D
Ja ważę gdzieś około 70 kg.
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 31 sty 2024, 20:38

krzysiu20 pisze: 31 sty 2024, 19:48 Rozmiar rajstop to wypadkowa wzrostu i tęgości. Osoba bardzo szczupła i wysoka wbije się w mniejszy rozmiar niż niska i gruba. Tutaj decyduje elastyczność rozciągliwość itd... Nic w tym odkrywczego.
dokładnie, teraz spokojnie się mieszczę w 4 ale schudłem 10 kg, poprzednio musiałem 5 kupować.
georgeby
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: georgeby » 01 lut 2024, 08:18

Piotrek162 pisze: 30 sty 2024, 12:26 Cześć,
Pozdrawiam
Powiem tak, ja mam 202 wzrostu, unikam firm: gabriella, adrian, biedronkowych i lidlowych (tych wzorzystych), mia z auchan,per te (czy jakos tak) dostepne w auchan, carrfour, netto
Polecam firme arges (dostepne w lewiatanach) pasuja bez problemu 4, lidlowe knittex te w dziale z chemia, rozmiar 4, marylin podstawowe 15 den, tez 4, one sa najwieksze jesli chodzi o ten rozmiar. Dobrym pomyslem tez bedzie fiore w rozmiarze 4, kaufland ale wersja valeria a nie te zwykle marea, czasem tez biore produkowane dla aldi. Wszystko w rozmiarze 4.
Kolgotki
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Kolgotki » 01 maja 2024, 20:59

170cm/60kg nie ma szans wejść w dwójki, więc nie umiem sobie tego rozmiaru wyobrazić przy 180cm, ale jak widać dobór rozmiaru to bardzo indywidualna kwestia. Niezmiennie tylko trójki, niezależnie jakiego producenta, zawsze pasują idealnie. W czwórkach się topię. Ostatnio kupiłem dwójki, bo akurat nie mieli mojego rozmiaru w kolorze, który chciałem, ale niestety rajstopy w kosz, bo nie idzie w tym chodzić, a wziąłem bo uznałem, że „mały” jestem, to przecież jakoś się wcisnę. Jednak chyba nie taki mały. :mrgreen:
To już było drugie podejście do dwójek, drugiego producenta i jedynie utwierdzam się w przekonaniu, że trzeciego razu nie będzie, bo swojego rozmiaru się nie oszuka, a mniejszy już nie będę, bo nie ma z czego zbijać wagi.
georgeby
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: georgeby » 02 maja 2024, 09:42

Daj sobie spokój z dwójkami. Dwójki nosi moja żona co ma 159 cm wzrostu
Kolgotki
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Kolgotki » 02 maja 2024, 13:29

Moja niczym druga kropla wody gabarytowo, a co za tym idzie - rozmiarowo. Też trójki, więc tym bardziej to mnie przekonuje, że z rozmiarem nie ma sensu kombinować. Zawsze mogę od niej pożyczyć lub ona ode mnie i nie ma opcji by coś nie pasowało. Jeśli chodzi o inne części garderoby - jest podobnie, co jest poniekąd plusem, że niemalże cała jej damska garderoba pasuje na mnie, aczkolwiek nie korzystam, bo nie gustuję w damskim outficie na sobie, za to żonie zdarza się podkradać moje bluzy. :pala
Przystojniak
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Przystojniak » 17 maja 2024, 00:25

Cześć, też jestem wysoki, 192. Mam swoje ulubione rajstopy, które wcale drogie nie są i leżą idealnie. Firma „Omsa” rozmiar 4-L. Rajstopy są pakowane w takie żółte opakowanie. Rajstopy są z połyskiem, bez wzmocnienia palców oraz nie trzeba ich podciągać za wysoko. Jeśli nie wiecie gdzie szukać to polecam www.rajstopy-skarpety.pl
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 18 maja 2024, 17:30

Przystojniaku nie obraź się ale może zanim zaczniesz cokolwiek reklamować przedstaw się, napisz trochę i sobie a nie tak z grubej rury - kup to i to w tym a nie innym miejscu. Pozdrawiam.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
max
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: max » 17 wrz 2024, 21:19

Wg producenta przy 185cm wzrostu nie ma dla mnie rajstop ale najlepiej sie czuje w piątce. Jesli mam ogolone nogi to czuje sie bardziej komfortowo niz w rozmarze 4 bo chcac nie chcac roziar 4 jest za maly i koniec koncow i tak sie zsunie
Awatar użytkownika
pantyhosemen12
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: pantyhosemen12 » 18 wrz 2024, 03:11

ja mam tyle samo i noszę 3. A i mam nawet w rozmiarze 2 i też noszę :)
crds2019
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: crds2019 » 08 lis 2024, 09:13

Odnosząc się do wielu komentujących
Mam 187cm wzrostu, dość grube nieumięśnione uda reszta nóg szczupła, tyłek i biodra płaskie i bez problemu wchodzę w 3 prawie każdej firmy ale dla własnego komfortu kupuje 4
Moja ulubiona firma to Marilyn, model super 15/20 mają bardzo przyjemną w dotyku część majtkową i mega są mega wytrzymałe
W rozmiar 4 bez problemu wchodzi też moja żona mając 173cm wzrostu i dość tęgą budowę ciała
Ludzie polecają calzedonię a ja nie polecam, są strasznie ciasne jak dla mnie za to wolforda z czystym sumieniem polecę dla osób mających zasobne portfele
Rajtek
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Rajtek » 27 lis 2024, 15:19

Tak samo też polecam Wolford, bardzo drogie. Ale jeszcze w tym temacie to polecam CdR rajtki też drogie ale super. To podziwiam bo ja mam 176cm wzrostu i 80kg i 4 albo 5 wchodzi na mnie. Tak by było nie za ciasno i nie za luźno. Jeszcze jedne kupiłem chińskie na temu niby rozmiar uniwersalny ale ciężko je się zakłada ale nosi super. Ni spadają i ściągają się na dół ( nie tak jak inne). Ale są mega błyszczące. Wiem to nie dla wszystkich. Ja takie preferuje. Pozdrawiam
Noszę rajtki bo lubię
Awatar użytkownika
mariusz
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: mariusz » 30 lis 2024, 16:38

Rajtek pisze: 27 lis 2024, 15:19 [...]
Jeszcze jedne kupiłem chińskie na temu niby rozmiar uniwersalny ale ciężko je się zakłada ale nosi super. Ni spadają i ściągają się na dół ( nie tak jak inne). Ale są mega błyszczące. Wiem to nie dla wszystkich. Ja takie preferuje. Pozdrawiam
Jestem zainteresowany, pokaż je na nodze.
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 01 gru 2024, 23:03

A ten rozmiar uniwersalny to był "zwykly" czy plus size? Ja potrzebuje 4 a czasami (w zależności od firmy) nawet 5 i się zastanawiam czy faktycznie te rozmiary uniwersalne na Temu tak się rozciągają.
georgeby
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: georgeby » 02 gru 2024, 20:01

Ja moge polecić nowe rajstopy z lidla firmy R&B 15 den, kosztują 5 pln ale są mega wygodne i zaskakująco trwałe. Kiedyś tej firmy unikałem ze względu na zaniżoną rozmiarówkę ale teraz przy 202 cm wzrostu spokojnie rozmiar 4. Polecam
Mayday
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Mayday » 03 gru 2024, 16:10

georgeby pisze: 02 gru 2024, 20:01 Ja moge polecić nowe rajstopy z lidla firmy R&B 15 den, kosztują 5 pln ale są mega wygodne i zaskakująco trwałe. Kiedyś tej firmy unikałem ze względu na zaniżoną rozmiarówkę ale teraz przy 202 cm wzrostu spokojnie rozmiar 4. Polecam
Miałem je na sobie przy wzroście 190 i były za małe. Jesteś wyższy i gwarantuje ci ze te rajtki są dla ciebie. MAŁE no ale jak się dobrze w nich czujesz to oczywiście nic mi do tego.
ODPOWIEDZ