Rajstopy Meskie w sklepach

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 25 mar 2008, 22:04

To niech lepiej napiszą, że rozporek umowny i nie dają go wogóle. :lol:
Obrazek
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 26 mar 2008, 10:52

ja jak kiedys mialem getry to i tak nie korzystalem z tego rozporka :| :P mysle, ze w rajsopach przynajmniej dla mnie rozporek jest zbedny. i niech zaczna pisac rajstopy albo rajstopy unisex i zdjecia na opakowaniach kobiet i panow! mozna by kiedys napisac list do kilku firm z takim pomyslem i zapodaniem linku do naszego forum moze nas :) moze dadza linki do nas na swoich stronach ;) warto sprobowac jesli nic z tego nie wyjdzie trudno ale trzeba myslec pozytywnie
Mateusz

Post autor: Mateusz » 28 mar 2008, 13:36

@up

bardzo dobry pomysl, oni takze mogli by zrobi na tym interes ;>
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 28 mar 2008, 18:50

papa_smerf pisze:posiadają rozporek z prawej strony
Z prawej strony to znaczy tak, by sięgać do niego prawą ręką. Zwróćcie uwagę, że wszystkie "męskie" ubrania zapinane są na prawą stronę (w szczególności rozporki w spodniach) a damskie powinny być na lewą (tutaj są odstępstwa).
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 28 mar 2008, 19:23

A jakie to ma znaczenie, czy lewą, czy prawą. Rozporek jest z przodu, a zapięcie może być prawe i lewe.
Jak ktoś napisał, że rozporek jest po prawej stronie, to chyba troche namieszał. Jeśli napiszemy że kobieta ma ubrane damskie spodnie z zapięciem po lewej stronie, to o czym pomyślimy? O zamku na środku z zakładką na lewą stronę czy o lewym boku spodni?
Obrazek
Mateusz

Post autor: Mateusz » 28 mar 2008, 22:16

papo, strasznie namieszales :mrgreen: wedlug mnie to nie ma znaczenia z ktorej strony jest ten rozporek ;>
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 28 mar 2008, 22:39

Dla nie ma znaczenie, bo najlepiej żeby był z niewidocznej, czyli wcale.
Ale co opis rajstop męskich "active" zrobił rozrywki to moje. :gitara
Obrazek
meras

Post autor: meras » 03 kwie 2008, 11:33

Prawa,lewa czy ma to znaczenie?Ja na przykład jestem półmańkutem,tzn.większość rzeczy wykonuje lewą ręką,i nie ma to żadnego znaczenia
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 29 sie 2008, 08:27

Na ebayu można znaleźć ciekawe modele rajtek z uwzględnieniem interesu lub można nazwać to wywietrznikiem lub pomocnikiem w przyjemności. Oczywiście ma to sens gdy nie ubiera się majtek pod nie.

http://cgi.ebay.co.uk/Natural-Tights-Pa ... otohosting

Maja dostępne takie jak te niby cieliste, czarne i białe

http://cgi.ebay.co.uk/Tights-Pantyhose- ... otohosting

Kto by sie na takie załapał ?

Albo na coś takiego ?

http://cgi.ebay.co.uk/mens-tights-panty ... .m63.l1177

A tu znowu sprzedawca upiera się, że jest to model także dla mężczyzn. Pewnie jakiś wtajemniczony. Zresztą rajstopy świetnej jakości i naprawdę sie nadają.

http://cgi.ebay.co.uk/LEVANTE-TIGHTS-X- ... .m20.l1116
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 29 sie 2008, 15:14

dr.pantyhose pisze: Zresztą rajstopy świetnej jakości i naprawdę sie nadają.
Za 8 zł, to taniocha.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 29 sie 2008, 16:48

Te z wywietrznikiem to chyba nie dla mężczyzn, a dla fetyszystów.
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 24 wrz 2008, 23:09

Idąc dalej za tropem rozporków w rajstopach to gdyby rajstopy miały rozporek to teoretycznie by były męskie. A jak by miały rozporek na lewa stronę ? To jakie ?

Dawniej były majtki z klapą dla wszystkich. Klapa była symetryczna z tyłu. Dziś niejednemu by się takie przydały ale do innych celów.
Radziu

Post autor: Radziu » 24 wrz 2008, 23:12

dr.pantyhose pisze:Idąc dalej za tropem rozporków w rajstopach to gdyby rajstopy miały rozporek to teoretycznie by były męskie. A jak by miały rozporek na lewa stronę ? To jakie ?
No właśnie, a co ze spódnicami które zapinają sie na męską stronę :?: Czy one są męskie :?:
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 24 wrz 2008, 23:22

To tak jak ze spodniami Radziu. Kobiety sobie je zawłaszczyły (przyzwyczaiły otoczenie do takiego widoku) więc są też ich. My właśnie robimy to samo z ich ubraniami tylko nie jesteśmy tacy idważni). A w Polsce ciężko spotkać chyba spodnie damskie z rozporkiem (damskim) na lewa stronę. W UK jest tego masa. Ale sprzedawane sa tez damskie na prawą stronę.
Radziu

Post autor: Radziu » 24 wrz 2008, 23:30

dr.pantyhose pisze:A w Polsce ciężko spotkać chyba spodnie damskie z rozporkiem (damskim) na lewa stronę.
To zależy od firmy, ja mam kilka par takich lawą i kilka na prawą, wszystkie damskie. Te na lewą stronę, to moim zdaniem nie są dla kobiet, a poprostu dla leworęcznych. Ja jestem praworęczny i te lewostronne trudniej mi zapinać/rozpinać. Moja żonka tak samo uważa.
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 25 wrz 2008, 01:13

Poproś Radziu swoją żonkę aby ci zapieła "lewy" rozporek. Będzie jej łatwiej. Pod warunkiem, że jest praworęczna. Lewe zapinania były do tego aby służba je zapinała.
Radziu

Post autor: Radziu » 18 paź 2008, 23:03

wszysko jest na dobrej drodze, ja dziś robiąc rajstopowe zakupy natknąłem się na męskie podkolanówki z microfibry

Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 19 paź 2008, 01:13

Gdzie takie sprzedają?
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 19 paź 2008, 05:14

byczunio pisze:Gdzie takie sprzedają?
No i jeszcze jaka cena. Podobne mam z Gatty za 5 zł, ciekawe ile te męskie kosztują?

No, ale jak widać mamy lekką odwilż w sklepach.
Obrazek
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 19 paź 2008, 07:40

Tam nie jest napisane, że męskie. Może dla kobiet przebierających się za mężczyzn ? Chociaż w przeszłości Włosi sprzedawali już męskie cieliste.
Radziu

Post autor: Radziu » 19 paź 2008, 09:54

byczunio pisze:Gdzie takie sprzedają?
To akurat było w sklepie POMPEA w Ursusie.
papa_smerf pisze:No i jeszcze jaka cena. Podobne mam z Gatty za 5 zł, ciekawe ile te męskie kosztują?
Kurcze nie pamiętam ile, ale coś między 5 a 10zł za dwie pary, były też takie same damskie, być może różniły się tylko rozmiarami, tzn damskie były w rozmiarze uniwersalnym, a męskie były pooznaczane L, XL itp, no i były tylko ciemne kolory.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 20 paź 2008, 08:28

dr.pantyhose pisze:Tam nie jest napisane, że męskie
A to zdjęcie faceta na opakowaniu nie wystarcza? Pismo rysunkowe więcej ludzi rozumie niż teksty pisane i to w obcych językach.
Życzyłbym sobie rajstop z wizerunkiem mężczyzny w nich na opakowaniu, obok może być kobieta w takich samych rajstopkach. Nic mi więcej nie jest potrzebne do szczęścia, no może z wyjątkiem woreczka stóweczek, jak niegdyś spiewała Rinn z Czyżewskim.
Obrazek
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 20 paź 2008, 13:46

Już informowałem, że Czeskie rajstopy 20den, cieliste, dokładnie takie same jak damskie są z napisem rajstopy męskie (Kasior pokazał zdjęcie pudełka), więc nic nowego już się nie odkryje.
Są rajstopy męskie cienkie (różne kolory, w tym cieliste) i JUŻ! :-)
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 20 paź 2008, 19:35

Są, ale w Czechach jak piszesz, gdzie je można dostać oficjalnie w Polsce?

One powinny leżeć w każdym sklepie na wystawie!
Obrazek
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 27 paź 2008, 15:41

kupiłem na próbę te podkolanówki w Warszawskim sklepie Pompea- Arkadia, były niestety tylko koloru kawowego- ale są bardzo ok. Dobrze kryją, i wogóle nie czuć że ma się je na nodze. Niestety nie za bardzo mam jak dojechać do Ursusa gdzie widział je Radziu, dla mnie to kaaaaawał drogi...

Pozdrawiam, Kornecken
ODPOWIEDZ