Męska kolekcja Adrian
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Męska kolekcja Adrian
Witam mam nietypowe pytanie odnośnie jak w tytule tej męskiej kolekcji firmy adrian, piszę tutaj bo jest z nimi taki problem że rajstopy produkują tylko w rozmiarze M a ja potrzebuje rozmiar większy oraz czy ktoś z was kupował kiedyś rajstopy model moro 60den w rozmiarze L a najlepiej XL i ktoś nadal jest w posiadaniu nie używanych chętnie bym odkupił ponieważ kiedyś jedne kupiłem więc bardzo przypadły do gustu.
- Arkadio19921
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Re: Męska kolekcja Adrian
Mam rajstopy moro i i są w miarę ok tylko rozmiar bierz większy bo są bardzo dopasowane i ciężko się je zakłada.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Przyjacielu miałem jedne kilka sezonów więc znam ten model mi się bez problemu je ubiera co przypadły mi do gustu, powtórzę jeszcze raz piszę tutaj właśnie dlatego że poszukuję tych rajstop w rozmiarze XL ponieważ w sklepach internetowych nie są dostępne w podanym, rozmiarze tylko rozmiar m jest dostępny dlatego zwracam się tutaj.
- kamil
- Znawca tematu
- Kontakt:
Na stronie firmowej Adriana, oferowane są różne męskie rajstopy. Jednak zdecydowana większość oferowanych tam wyrobów jest: " Towar jest niedostępny" To po jakiego jest to reklamowane i zamieszczane w ofercie sprzedaży. Przynajmniej tak było jeszcze kilka dni temu. Generalnie jak dla mnie ich kolorystyka jest beznadziejna, dlatego odpuszczam sobie tą firmę.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Ta firma Adrian rzeczywiście zaniedbała się jeśli chodzi o kolekcję rajstop męskich. Ich oferta nie tylko się nie zmienia ,ale mają ciągłe braki towaru w ich sklepie . Z tej kolekcji męskiej to tylko podobają mi się rajstopy 40 den w prążki ,które chcę kupić. Kiedyś podobne rajstopy wypuściła Gatta ,ale szybko znikły z rynku. I jak na razie nie widać żeby chcieli wrócić do tego modelu . Gatta miała je w kolorach czarnym i granatowym , Adrian w szarym i granatowym . Te z Gatty były też tańsze o 10 zł. No ale zbyt długo zwlekałem i okazja przepadła .
- kamil
- Znawca tematu
- Kontakt:
Wydaje mi się, iż ktoś lub coś, lub komuś, bardzo zależy aby tych rajstop nie produkować. Była by zrozumiała sytuacja gdyby na krajowym rynku była duża oferta męskich rajstop z firm zagranicznych. Nie ma zagranicznych, i nie ma też nie wyboru polskich. Osobiście nie przepadam za cienkimi rajstopami, dlatego pomimo beznadziejnej kolorystyki u Adriana wybrałem to co w moim przypadku najbardziej mi odpowiadało. I co, i na wybraniu się zakończyło - artykuł nie dostępny.
W latach siedemdziesiątych, (byłem jeszcze bardzo młody) i chyba też późniejszych gdy masowo produkowano kolorowe rajstopy męskie, rynek był dosłownie zalany tymi rajstopami. Były przeróżne kolory, od ciemnych do jasnych. Osobiście miałem wtedy kilka par. Nie pamiętam ich kolorów. Wiem że jedne na pewno były średnio zielone i elastyczne. Imitacja skarpet robiła swoje i dlatego bardzo dużo moich kolegów i znajomych chodziło w tych rajstopach. Gdy w styczniu pojechaliśmy na szkolna wycieczkę do Krakowa, to na ośmiu chłopców sześciu, w tym ja, mieliśmy ubrane męskie rajstopy. Jak to wtedy dumnie brzmiało. Nastolatek w męskich rajstopach.
Nie wiem komu to przeszkadzało że zaprzestano produkcji.
W latach siedemdziesiątych, (byłem jeszcze bardzo młody) i chyba też późniejszych gdy masowo produkowano kolorowe rajstopy męskie, rynek był dosłownie zalany tymi rajstopami. Były przeróżne kolory, od ciemnych do jasnych. Osobiście miałem wtedy kilka par. Nie pamiętam ich kolorów. Wiem że jedne na pewno były średnio zielone i elastyczne. Imitacja skarpet robiła swoje i dlatego bardzo dużo moich kolegów i znajomych chodziło w tych rajstopach. Gdy w styczniu pojechaliśmy na szkolna wycieczkę do Krakowa, to na ośmiu chłopców sześciu, w tym ja, mieliśmy ubrane męskie rajstopy. Jak to wtedy dumnie brzmiało. Nastolatek w męskich rajstopach.
Nie wiem komu to przeszkadzało że zaprzestano produkcji.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Kamil -" Wydaje mi się, iż ktoś lub coś, lub komuś, bardzo zależy aby tych rajstop nie produkować. " Nie no ,daj spokój. Po co od razu spiskowe teorie . Pewnie sytuacja jest jak zwykle bardzo prozaiczna. Ten produkt nie ma wzięcia . Nie sprzedaje się tak jak by tego producent oczekiwał. I stąd stagnacja w produkcji, a może nawet wycofają się z produkcji. Oby nie .
Kamili - " Osobiście nie przepadam za cienkimi rajstopami, .." Mnie się bardzo podobają rajstopy takie 30 DEN lub 40 DEN .Jest duży wybór kolorystyczny ,i są trwałe , ale .. Nie mają takiej "śliskości" pod spodniami jak cienkie , i są raczej na mrozy. Trudno jest w nich gdzieś przejść się np na spacer żeby się nie zgrzać w taką temperaturę jaka jest teraz na dworze . Cienkie są pod tym względem ,przynajmniej dla mnie , o wiele lepszym wyborem. Choć mają tę wadę że są nietrwałe. Dlatego jeśli decyduje się na zakup nowych to raczej szukam tych tańszych .
Kamili - " Osobiście nie przepadam za cienkimi rajstopami, .." Mnie się bardzo podobają rajstopy takie 30 DEN lub 40 DEN .Jest duży wybór kolorystyczny ,i są trwałe , ale .. Nie mają takiej "śliskości" pod spodniami jak cienkie , i są raczej na mrozy. Trudno jest w nich gdzieś przejść się np na spacer żeby się nie zgrzać w taką temperaturę jaka jest teraz na dworze . Cienkie są pod tym względem ,przynajmniej dla mnie , o wiele lepszym wyborem. Choć mają tę wadę że są nietrwałe. Dlatego jeśli decyduje się na zakup nowych to raczej szukam tych tańszych .
- michal-saa
- Dyskutant
- Kontakt:
te męskie rajtki zabija cena. Porównywalne ale damskie są o wiele tańsze. Wybór jest więc oczywisty.
- roph
- Dyskutant
- Kontakt:
Sam odpowiedziałeś, dlaczego ich nie ma. Po co kupować droższe, które różnią się tylko "rzporkie," praktycznie do niczego nie potrzebnym.michal-saa pisze: ↑02 lis 2023, 19:43 te męskie rajtki zabija cena. Porównywalne ale damskie są o wiele tańsze. Wybór jest więc oczywisty.
- kamil
- Znawca tematu
- Kontakt:
Męskie rajstopy zabija cena. Nie zabija ich cena, tylko pazerność producentów. Tu się zgodzę. A dlaczego cena zabija pobyt na typowe męskie rajstopy. Ponieważ firma która zaczyna je produkować, przed podjęciem odpowiedniej decyzji i zrobienia kosztorysu wyprodukowania jednej sztuki, od razu zakłada dorobienia się kokosów na takich wyrobach. Och, nietypowe rajstopy dla facetów, to można się dorobić. Jelenie przyjdą i kupią za każda cenę.roph pisze: ↑03 lis 2023, 01:41Sam odpowiedziałeś, dlaczego ich nie ma. Po co kupować droższe, które różnią się tylko "rzporkie," praktycznie do niczego nie potrzebnym.michal-saa pisze: ↑02 lis 2023, 19:43 te męskie rajtki zabija cena. Porównywalne ale damskie są o wiele tańsze. Wybór jest więc oczywisty.
Przecież produkcja męskich rajstop nie jest aż tak skomplikowana. Wystarczy do komputerów wprowadzić odpowiednie projekty, odpowiednio to zaprogramować i wszystko. Produkcja takich rajstop jest prawie identyczna jak każdych innych. Swego czasu kupiłem męskie beżowe rajstopy "40" Adriana. I co, i nie widzę w nich nic nadzwyczajnego. Grubość i wszystkie inne detale są takie jak i w damskich. Jedyną widoczną zmianą jest duży klin z przodu. I nie mają tego niby rozporka na przodzie.
Powiem tak, prawdziwym powodem tego że producenci przestają produkować męskie rajstopy, to... pazerność. Wywindują ceny jak z kosmosu, to nic dziwnego że towar zalega w magazyny.
Nawet gdyby był duży wybór takich rajstop na rynku, to i tak zawsze będę kupował te "niby damskie" Takie one są damskie, jak i ja jestem anielski.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Myślę kamil ,że trochę upraszczasz słabą sprzedaż rajstop męskich pisząc że to przez pazerność producenta. Wydaje mi się że jest też czynnik słabego popytu na ten towar. Zapotrzebowania. Wielu facetów nie jest przekonanych do noszenia rajstop.A to przekłada się na małą produkcję i na wyższą cenę . A tacy jak MY tutaj ,wolimy kupować damskie np z powodów niższej ceny ,dostepności w zwykłych sklepach ,i gamy kolorów i wzorów. Na pewno były takie przypadki u niejednego faceta że zaczynał od męskich rajstop ,a potem przerzucił się na damskie z wspomnianych przeze mnie powodów. Bo faktycznie różmice w kroju męskich i damskich rajstopach są minimalne .
Gdzieś tu na forum przeczytałem komentarz że u niego w firmie w szatni koledzy sa tylko w kalesonach .Bo gdyby ktoś tam był zauważony w rajstopach ,nie ważne jakich ,męskich czy damskich , to byłby od razu wyśmiany . Tak to jest . I w szkołach tez pewnie tak jest ,gdy przy kolegach ktoś pokazałby się w rajstopy w szatni.
Gdzieś tu na forum przeczytałem komentarz że u niego w firmie w szatni koledzy sa tylko w kalesonach .Bo gdyby ktoś tam był zauważony w rajstopach ,nie ważne jakich ,męskich czy damskich , to byłby od razu wyśmiany . Tak to jest . I w szkołach tez pewnie tak jest ,gdy przy kolegach ktoś pokazałby się w rajstopy w szatni.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Biznes to biznes - jak coś nie idzie, to się tego nie robi. Producentom nie zależy na męskich rajstopach tylko na pieniądzach.
-
- Gaduła
- Kontakt:
Na co mnie rajstopy męskie, jak mam lepsze i tańsze "damskie"
- kamil
- Znawca tematu
- Kontakt:
Wymyślili sobie kosmiczne ceny, to i towar nie idzie. Poza tym, wyroby Adriana nie są aż tak bardzo atrakcyjne. Tam praktycznie nie ma żadnego wyboru. Chociaż może jest pełny wybór kolorów, pod warunkiem że będzie to kolor czarny. Nawet żeby były złote to i tak nic tam nie kupię. A co, wolno mi, mam takie prawo.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Sklep Adriana nie tylko nie dba o kolekcję męskich rajstop. Kiedyś chciałem kupić model damskich .,i cały czas towar był jako niedostępny .Na "półce " w ich e-sklepie cały czas był w ofercie ,ale nie do kupienia. Po jakimś czasie dałem sobie spokój z tym.
A , jeszcze sobie przypomniałem że w Lidlu mają wolnostojący stojak z ich rajstopami . Ale męskich jakoś tam nie widziałem . Ale to pewnie nie z ich winy .Pewnie Lidl nie był zainteresowany ,bo się bał że to im nie zejdzie.
A , jeszcze sobie przypomniałem że w Lidlu mają wolnostojący stojak z ich rajstopami . Ale męskich jakoś tam nie widziałem . Ale to pewnie nie z ich winy .Pewnie Lidl nie był zainteresowany ,bo się bał że to im nie zejdzie.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Szczerze po reklamie Adriana, w której wystąpiła Anna Grodzka, to zupełnie odechciało mi się w ogóle mieć cokolwiek wspólnego z ich rajstopami. Niesmak pozostał do dzisiaj, a to przecież tylko zwykła, niewinna reklama była.
- kamil
- Znawca tematu
- Kontakt:
Grodzka reklamowała męskie rajstopy ? Cóż, nawet bym się nie zdziwił.
-
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Grodzka reklemowała rajstopy. Rajstopy z definicji są damskie więc jak można się domyślić reklamowała rajstopy damskie .Hasło tej akcji reklamowej brzmi :"Adrian kocha wszystkie kobiety...." i o facetach nic nie wspomina.
Wysłane z mojego SM-G525F przy użyciu Tapatalka
Ostatnio zmieniony 07 lis 2023, 06:40 przez krzysiu20, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Podobnie jak Ty piszesz mogą powiedzieć inni faceci. Jak zobaczą faceta w rajstopach to też pozostaje im niesmak. Grunt to widzieć tylko czubek własnego nosa, nie rozumiejąc tego że ktoś normalny może w ten sposób Ciebie też tak ocenić. Najbardziej mnie bawi jak jeden ekscentryk brzydzi się innym ekscentrykiem. W sumie to dziwactwa też są skalowalne i dziwak w damskich rajstopach to nic w porównaniu do dziwaka trans no nie? Anny Grodzkiej bynajmniej nie bronię a raczej jej współczuję...Kolgotki pisze:Szczerze po reklamie Adriana, w której wystąpiła Anna Grodzka, to zupełnie odechciało mi się w ogóle mieć cokolwiek wspólnego z ich rajstopami. Niesmak pozostał do dzisiaj, a to przecież tylko zwykła, niewinna reklama była.
- pantyhosemen12
- Znawca tematu
- Kontakt:
Anna Grodzka reklamowała rajstopy !! Nie reklamowała męskich rajstop tylko rajstopy. Nie wiem co w tym widzicie złego gdy kobieta reklamuje rajstopy - powariowaliście ?
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Mogą i jak chcą, niech mówią.
Pozostaje, i co w związku z tym? Jakiś masz z tym problem? Bo ja nie.
Może. Ma prawo i jeśli chce, to niech ocenia w ten sposób.
Super, kogo to interesuje co Cię bawi? Czekasz na oklaski? Przypomnę Ci tylko, że nie tak dawno temu sam reprezentowałeś w tej kwestii poziom dna wyśmiewając się z innych pod pretekstem "detoxu", więc nawet nie próbuj tutaj kogokolwiek umoralniać, samemu nie będąc moralnym, bo w tym momencie jesteś hipokrytą, który do niedawna sam widział czubek własnego nosa.
Jeśli tak uważasz... Twoja sprawa. Nie licz na to, że Cię poprę w tej kwestii, gdyż mam odmienne zdanie, więc nie wiem po co zakańczasz pytanie sugerując, że uważam, iż dziwak w damskich rajstopach to nic w porównaniu do dziwaka trans.
No i okej. Kto pytał?
Nikt nic złego nie widzi w tym, że kobieta reklamuje rajstopy, więc w czym masz problem? Powariowałeś już całkiem?pantyhosemen12 pisze: ↑07 lis 2023, 10:36 Anna Grodzka reklamowała rajstopy !! Nie reklamowała męskich rajstop tylko rajstopy. Nie wiem co w tym widzicie złego gdy kobieta reklamuje rajstopy - powariowaliście ?
- kamil
- Znawca tematu
- Kontakt:
Napiszę krótko - Anna Grodzka ??? Tyle wystarczy.
-
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Noo proszę jaki to Pan Kolgotki wyszczekany. Niby to tylko zwykła niewinna wypowiedź, ale niesmak pozostaje. Co prawda nikt mnie nie pytał o mójKolgotki pisze: ↑07 lis 2023, 17:51Mogą i jak chcą, niech mówią.Pozostaje, i co w związku z tym? Jakiś masz z tym problem? Bo ja nie.Może. Ma prawo i jeśli chce, to niech ocenia w ten sposób.Super, kogo to interesuje co Cię bawi? Czekasz na oklaski? Przypomnę Ci tylko, że nie tak dawno temu sam reprezentowałeś w tej kwestii poziom dna wyśmiewając się z innych pod pretekstem "detoxu", więc nawet nie próbuj tutaj kogokolwiek umoralniać, samemu nie będąc moralnym, bo w tym momencie jesteś hipokrytą, który do niedawna sam widział czubek własnego nosa.Jeśli tak uważasz... Twoja sprawa. Nie licz na to, że Cię poprę w tej kwestii, gdyż mam odmienne zdanie, więc nie wiem po co zakańczasz pytanie sugerując, że uważam, iż dziwak w damskich rajstopach to nic w porównaniu do dziwaka trans.No i okej. Kto pytał?
niesmak ale piszę na wszelki wypadek.
-
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Kolgotki a czy mógłbym zapytać delikatnie i teoretycznie jaka reklama by sprawiła by zachciało Ci się w ogóle mieć cokolwiek wspólnego z rajstopami Adriana?
-
- Zasiedziały na forum
- Kontakt: