Co dzisiaj na nogach ?

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Co dzisiaj na nogach ?

Post autor: kamil » 01 lis 2023, 18:16

Jako że w rajstopach chodzę od urodzenia, tak też każdego dnia mam je na sobie.
Dzisiaj 1.11.2023 mam na sobie błękitne rajstopy firmy Romartex. Właściwie z tej firmy mam chyba najwięcej rajstop. Cienkie grube i jeszcze grubsze.
Kupuje tam rajstopy od lat. Wadą, może nie wadą , a jedynym minusem tych rajstop jest to, że nie cały asortyment posiada wzorki.
Używam rozmiaru 4 jednak mam też dużo rajstop w rozmiarze 5 Lubię gdy rajstopy są nie co luźniejsze i ponad pępek.
www.romartex.pl
Kolgotki
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Re: Co dzisiaj na nogach ?

Post autor: Kolgotki » 01 lis 2023, 19:06

Marilyn Super 15 w kolorze visone, czasem fumo. Najczęściej kupuję te rajstopy i jestem z nich zadowolony, ale generalnie rajstop mam mało. Wolę kupować na bieżąco niż je składować w szafie, tak więc na chwilę obecną mam 8 par w przedziale 8-15 den i wręcz uważam, że mogłoby ich być o połowę mniej. :)
Witias69
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Witias69 » 03 lis 2023, 05:29

Getry Gatta Black brilliant
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 03 lis 2023, 11:51

U mnie na nogach dzisiaj błękitne rajstopy Romartexu. Bardzo fajnie mi się chodzi w rajstopach tej firmy. :-)
Ja_Jacek
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Ja_Jacek » 03 lis 2023, 15:03

Ja ma dzisiaj Cleve .Rajstopy kol. jasny beż. 15 DEN. bardzo połyskliwe . Nigdy takich wcześniej nie kupowałem .,bo mi nie zależy szczególnie na tym. Ale są jakie są. Najważniejsze że są dobrze dopasowane ,nie zsuwają sią za mocno. Mogły by być trochę wyższe jak z Gatty ,ale niech tam. I jak na razie są wytrzymałe.
Parę dni temu miałem zamiar włożyć Gatta Ellena 15 DEN ,kupiłem w firmowym sklepie Gatty ,i niestety ,popruły się przy pierwszym założeniu . Za mocno naciągnąłem i się spruły na nogawce. Dlatego cienkie rajstopy to wg mnie wybierać tańsze. Tak jak te Cleve . Nie znałem wcześniej tej firmy ,ale okazały się dobre , i niskiej cenie.
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 05 lis 2023, 13:37

Dzisiaj kolor fuksja 60 DEN. Lubię gdy rajstopy luźno się układają na nogach i wszędzie tam gdzie powinny, dlatego bardzo często kupuję rozmiar większe. Natomiast bardzo nie lubię mocno obcisłych i ciasnych rajstop do których trzeba się wbić, i chodzić niczym w zbroi. Zamiłowanie do luźniejszych rajstop pozostało chyba z dzieciństwa. Wtedy albo się donaszało po rodzeństwie, albo były kupowane za duże aby na dłużej starczyły.
Czasami po pierwszym wyjściu na podwórko była dziura na kolanie.
Awatar użytkownika
kasiiaa66
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: kasiiaa66 » 05 lis 2023, 15:36

Witam czarne rajstopy mat
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 05 lis 2023, 18:09

kamil pisze: 05 lis 2023, 13:37 Natomiast bardzo nie lubię mocno obcisłych i ciasnych rajstop do których trzeba się wbić
To odwrotnie niż ja, bo wolę obcisle. Typu relax/przeciwżylakowe.
Kolgotki
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Kolgotki » 06 lis 2023, 00:19

kamil pisze: 05 lis 2023, 13:37 Lubię gdy rajstopy luźno się układają na nogach
bodex pisze: 05 lis 2023, 18:09 To odwrotnie niż ja, bo wolę obcisle. Typu relax/przeciwżylakowe.
To ja z kolei coś pomiędzy Wami - nie luźne, nie obcisłe, a standardowe. :-P
Awatar użytkownika
pantyhosemen12
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: pantyhosemen12 » 06 lis 2023, 07:25

Ja_Jacek pisze: 03 lis 2023, 15:03 Ja ma dzisiaj Cleve .Rajstopy kol. jasny beż. 15 DEN. bardzo połyskliwe . Nigdy takich wcześniej nie kupowałem .,bo mi nie zależy szczególnie na tym. Ale są jakie są. Najważniejsze że są dobrze dopasowane ,nie zsuwają sią za mocno. Mogły by być trochę wyższe jak z Gatty ,ale niech tam. I jak na razie są wytrzymałe.
Parę dni temu miałem zamiar włożyć Gatta Ellena 15 DEN ,kupiłem w firmowym sklepie Gatty ,i niestety ,popruły się przy pierwszym założeniu . Za mocno naciągnąłem i się spruły na nogawce. Dlatego cienkie rajstopy to wg mnie wybierać tańsze. Tak jak te Cleve . Nie znałem wcześniej tej firmy ,ale okazały się dobre , i niskiej cenie.
Cienkie rajstopy wybieraj drogie - po pierwsze poczujesz jakość, po drugie trwałość. I odpuść badziewna gattę czy inne wynalazki i kup produkt klasy premium to zobaczysz różnicę.
Ja_Jacek
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Ja_Jacek » 06 lis 2023, 13:01

pantyhosemen12 , Z tą "badziewną " Gattą to przesadziłeś . Na pewno nie dorówna tym firmom zagranicznym . Ale przy cenie 3 -4 krotnie wyższej niż Gatty nie mam zamiaru się przekonywać że muszą być lepsze . Widziałem kilkanaście takich zagranicznych firm rajstop oferowanych na Zelando. DLa mnie cena jak z kosmosu. A Gatta nawet ta tania z Biedronki za 6 zł nie raz mnie przekonała że jest trwała . A mają tez pare innych ważnych zalet dla mnie ,np idealnie mi pasuje rozm .L ,nie uciskają nóg aż tak że nogi bolą - miałem kiedyś takie rajstopy , długość nogawek i majtek także bardzo mi odpowiada. Poza tym ,nawet te "premium" i tak za jakiś czas przetrą się . U mnie często tak jest na piętach że się przecierają ,choć dbam o pięty.

Dziś mam akurat z Gatty Estelle . To cienkie !5 DEN bezmajtkowe ,koloru sebia ,niemal niewidoczne.
Teraz w tym tygodniu mają mieć promocję na Gattę 40 DEN. Przy zakupie dwóch sztuk wychodzi 10zł za parę. Niestety kolor tylko czarny . Kupiłem je z miesiąc temu po 12 zł za parę w Biedronce . Bardzo dobrze dopasowane i przyjemny materiał. Polecam wszystkim.
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 06 lis 2023, 16:53

Kolejny dzień, i kolejne kolorowe rajstopy na nogach. Tym razem moje nogi cieszą się z różowych rajstop 40 DEN. ;-)
Awatar użytkownika
pantyhosemen12
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: pantyhosemen12 » 07 lis 2023, 10:40

nie przesadziłem bo jest badziewna. Aczkolwiek cięzko to zrozumiec osobie która gatte itp wyroby nosi nie znając alternatyw. pomin zalando i poszukaj sobie na allegro i się okaże że można kupic produkt premium w rozsądnej cenie. A jakość zobaczysz gdy zalozysz.
Jesśli ktoś całe zycie jeździ budżetowymi fordami czy oplami to jak mu wytłumaczyć jak to się jeździ audi ?
Kolgotki
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Kolgotki » 07 lis 2023, 18:04

Ten dalej w kółko jedno i to samo o tych rajtkach premium. Płacą Ci za to? :mur
Tak, już każdy wie od xxx postów, że to są super rajstopy, mega trwałe, przyjemne i aksamitnie delikatne niczym wełna merynosa, ale przede wszystkim każdy już wie, że takie rajstopy kupujesz, bo przecież burżuazja w Gattcie chodzić nie będzie.
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 07 lis 2023, 22:38

Ach, dzisiaj również róż, tyle tylko że bardziej intensywny, mocny. Coś w takim stylu.
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/shop ... w&usqp=CAc
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 07 lis 2023, 22:39

pantyhosemen12 pisze: 07 lis 2023, 10:40 ...
Jesśli ktoś całe zycie jeździ budżetowymi fordami czy oplami to jak mu wytłumaczyć jak to się jeździ audi ?
https://www.youtube.com/watch?v=5qoILiDCI_E
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
Awatar użytkownika
pantyhosemen12
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: pantyhosemen12 » 08 lis 2023, 07:28

Kolgotki pisze: 07 lis 2023, 18:04 Ten dalej w kółko jedno i to samo o tych rajtkach premium. Płacą Ci za to? :mur
Tak, już każdy wie od xxx postów, że to są super rajstopy, mega trwałe, przyjemne i aksamitnie delikatne niczym wełna merynosa, ale przede wszystkim każdy już wie, że takie rajstopy kupujesz, bo przecież burżuazja w Gattcie chodzić nie będzie.
oczywiście, że płacą. Nie mów, że pomyślałeś inaczej :D :D
Ja_Jacek
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Ja_Jacek » 08 lis 2023, 12:51

Nie ma o co się spierać w temacie czy lepiej kupować rajstopy "premium" czy z niższej półki cenowej. Każdy i tak zrobi jak zechce. ja jak napisałem wcześniej wolę tańsze choć troche gorsze rajstopy ,bo i tak kupujac takie "audi " też może się rozdupcyć przy pierwszej lepszej okazji . Rajstopy teraz nie są wcale takie tanie jak były 3 -4 lata temu. Modele rajstop które kosztowały 12 do 16 zł za parę dziś są po 26 zł. To % spory wzrost.

A ja dziś noszę znowu 15 DEN Estella Gatty . Mam w planie tez zakup na tę zimę model Gatta 40 DEN Dalida w kolorze ciemna zieleń - Bottel Green i Venezina 40 DEN kol. niebieski -Cobalt .

" Kolejny dzień, i kolejne kolorowe rajstopy na nogach. Tym razem moje nogi cieszą się z różowych rajstop 40 DEN. ;-)"
Ty Kamil zawsze preferujesz rajstopy w kolorach jaskrawych ? Mnie kiedyś podkusiło żeby kupić w kolorze czerwonym ,30 DEN. Potem stwierdziłem że jak na mój gust to są za bardzo intensywne. Mam je jeszcze i czasem w zimie noszę .Ale już raczej nie kupię takich .Chyba że mi coś się odmieni. ;)
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 08 lis 2023, 13:33

Ja_Jacek pisze: 08 lis 2023, 12:51 " Kolejny dzień, i kolejne kolorowe rajstopy na nogach. Tym razem moje nogi cieszą się z różowych rajstop 40 DEN. ;-)"
Ty Kamil zawsze preferujesz rajstopy w kolorach jaskrawych ? Mnie kiedyś podkusiło żeby kupić w kolorze czerwonym ,30 DEN. Potem stwierdziłem że jak na mój gust to są za bardzo intensywne. Mam je jeszcze i czasem w zimie noszę .Ale już raczej nie kupię takich .Chyba że mi coś się odmieni. ;)
Nie, nie preferuje rajstop w jaskrawych kolorach. Akurat wczoraj te wybrałem i tak chodziłem. Mam co prawda jeszcze żółte kanarkowe w podobnej intensywności koloru, ale zakładam je kiedy mam chęć pochodzić w dobrze widocznych kolorach.
Na co dzień chodzę w normalnych kolorach takich jak wszyscy oprócz czarnych granatowych brązowych. Czerwonych w różnych odcieniach mam sporą kolekcję. :-)
I akurat dzisiaj mam na nogach czerwone rajstopy w wytłaczane wzorki. :->
Ja_Jacek
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Ja_Jacek » 08 lis 2023, 15:25

Moje rajstopy czerwone są gładkie ,i zawsze takie wybieram . Wspominałem już tu że kiedyś chciałem kupić rajstopy z Gatty w prążki 40 DEN . ale mi się nie udało ,bo ich już nie produkują . Ogólnie to preferuję gładkie , bez ozdobników typu kabaretki , szew z tylu - te uważam za bardzo kobiece ,podobnie jak takie w kolorach jaskrawych. Z kolorów rajstop najbardziej przypadających mi do gust to odcienie niebieskiego ,grantowe ,bordowe. Mam też czarne dwie sztuki - 15 DEN i 40 DEN i białe 40 DEN. Trochę się ich już za dużo robi. ;)
bRODAL87
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: bRODAL87 » 08 lis 2023, 15:43

Dziś razem z kobieta byłem na zakupach i znalazłem fajne rajstopki na promocji za 1.75 euro.
Załączniki
20231108_153304.jpg
Awatar użytkownika
kasiiaa66
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: kasiiaa66 » 08 lis 2023, 21:24

Gaata 20 pozdrawiam serdecznie wszystkich
krzysiu20
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzysiu20 » 09 lis 2023, 06:33

Ja staram się kupować tanie rajtki.Dużo w nich chodzę , przez to szybko się niszczą, zaciągają i wycierają na piętach itd... Lepiej częściej wymieniać je na nowe niż liczyć na super trwałość drogich rajstop. Jakimś snobem nie jestem by podniecać się tym że noszę jakąś Calzedonie czy inne Fiore za 50 zl.

Zawsze kupowałem rajstopy białoruskiej fmy Conte . Nasi wschodni bracia wiedzą jak zrobić świetne, trwałe matowe rajstopy w cenie poniżej 10 złotych. Zachwalana tutaj Gatta nawet nie ma co startować do porównania. Conte ostanio zniknęły z drogerii w mojej okolicy. Teraz kupuję cienkie rajtki Moraj w cenie 8 złotych i jestem zadowolony . Wiadomo że premium to nie jest, ale trwałość mają zadowalającą , na nodze też całkiem fajnie wyglądają i znowu wygrywają w porównaniu do o 30 procent droższej gatty . Dlatego uważam że rajstopy gatty czy inne biedronkowe badziewie są kompletnie nieopłacalne w zakupie. Obraziliście się na Pantyhosemena12 że was skrytykował , a ja uważam ze on ma rację bo bez problemu można kupić dobre rajstopy w niskiej cenie.

Wysłane z mojego SM-G525F przy użyciu Tapatalka

dusiek83
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: dusiek83 » 09 lis 2023, 09:02

Rajstopy Gatta golf Gatta
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 09 lis 2023, 09:05

Nie no to nie piaskownica żeby się obrażać. A racja jest jak du-a każdy ma swoją
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
ODPOWIEDZ