Spódnice trendem lata 2022 również w modzie męskiej

Linki, strony, opisy,... słowem wszystko co znaleźliśmy na ten rajstop na męskich nogach w necie, prasie, telewizji i innych mediach.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Spódnice trendem lata 2022 również w modzie męskiej

Post autor: Danon » 26 sie 2022, 21:20

Czyżby również u nas zaczęto dostrzegać zmiany:

https://tvn24.pl/ciekawostki/spodnice-t ... -x-6085352

Zachęcam do lektury i dyskusji.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
krzysiu20
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Re: Spódnice trendem lata 2022 również w modzie męskiej

Post autor: krzysiu20 » 26 sie 2022, 23:39

Jestem facetem dlatego czuję się zwolniony z obserwowania jakichkolwiek trendów w modzie. Sam artykuł najlepiej potraktować jak ciekawostkę z jakiegoś dalekiego egzotycznego kraju.
Kasieq
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: Kasieq » 27 sie 2022, 20:54

Misiaku, masz dwubiegunówkę jak nic. Nie wyprzesz się swoich skłonności. Spódniczka pilsowana srebrna świetna.
krzysiu20
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzysiu20 » 27 sie 2022, 21:22

Kasieq nie rozumiesz mojej wypowiedzi. Fakt że lubię damskie ciuchy nie oznacza że od razu mam to uznawać za standard w swoim ubiorze. Mam świadomość że moje upodobania są zdecydowanie nietypowe tak jak nietypowe są zdjęcia i treść w artykule który zamieścił Danon. Dalej napisałem że nie interesuję się modą ani męską ani damską. Niektóre stylizacje mi się podobają inne nie, a czy są modne to nie wiem nie znam się. No i rozgraniczam to co jest codziennym ubiorem od okazjonalnego przebierania się w damskie ciuchy.

Wysłane z mojego SM-G525F przy użyciu Tapatalka

krzysiu20
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzysiu20 » 27 sie 2022, 22:43

Kasieq pisze: 27 sie 2022, 20:54 Misiaku, masz dwubiegunówkę jak nic. Nie wyprzesz się swoich skłonności.
:lol: :wleb
Kasieq a mógłbyś uzasadnić swoją diagnozę? Masz jakieś konkretne argumenty, czy jak zwykle piszesz szybciej niż myślisz ?
Dla podpowiedzi choroba afektywna dwubiegunowa nie ma nic wspólnego z akceptacją i wypieraniem swoich skłonności i upodobań. To choroba polegająca na skrajnej huśtawce nastroju - naprzemiennym popadaniu w depresję i euforię.
Kasieq
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: Kasieq » 28 sie 2022, 21:29

Ale ja Cię nie chcę zaczynać, tylko przypomnieć jak w scenie Rambo 4 - nie wypieraj się że taki jesteś. Pokochaj siebie i już. Czy musisz się trzymać ściśle definicji? chodzi oto, że jak zawieje wiatr z innej strony to zmieniasz zdanie, zmagasz się z tym co byś chciał, a alter ego mówi - miś ! to jest be, to jest społecznie nie ten teges. Uważam że tracisz przez tą huśtawkę zdań - pewność siebie.
krzysiu20
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzysiu20 » 28 sie 2022, 22:59

Kasieq wybacz ale słabość do damskich ciuchów to sprawa delikatna i bardzo osobista. Nie możesz wymagać bym postępował wbrew swoim poglądom
i przekonaniom. Może według ciebie moje wypowiedzi są chujowe, ale to jednak moje zdanie i pewnie będę go modyfikował w miarę nabytych doświadczeń i sytuacji życiowej. A tak przy okazji, czy aby na pewno na co dzień ubierasz się w spódnice? Trochę dziwi mnie twoja przesadna i teoretyczna pewność siebie w tej kwestii. Ludzie naprawdę potrafią uprzykrzyć życie tym którzy mają motywację by nosić damskie ciuchy publicznie. Nawet najwięksi twardziele mieli chwile zwątpienia.
Kasieq
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: Kasieq » 29 sie 2022, 00:37

Miś, ale ja się ciesze że nosisz spódnice i dobrze że wracasz do siebie :) walka samego ze sobą tylko Ci szkodzi. Takie rozszarpywanie siebie wewnętrznie - uważam niszczy. Tradycyjne poglądy, tylko że wielu świętych popylało w pilsowanej spódnicy. Powinieneś spojrzeć, na świat jak na garniec obłudy i moralności panny dulskiej. Widziałeś modę damską? jaki rodzaj obuwia jest promowany. Nie powstydził by się największy hajer przodowy takiego traktora pod stopą. Oficerki, muszkieterki, ukradzione i dobrze. Ja Ci mocno kibicuje.
krzysiu20
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzysiu20 » 29 sie 2022, 07:35

Kasieq kilka razy udało mi się tak ubrać by chodząc po mieście nie wzbudzać zainteresowania ludzi. To mnie zachęciło by jeszcze trochę poeksperymentować z wyglądem i znaleźć styl ubierania się taki, który będzie mnie cieszył i jednocześnie nie denerwował postronnych ludzi. Kasieq tu nie chodzi o to że ja z automatu neguję kobiecy styl u faceta. Po prostu nie mogę patrzeć jak niektórzy faceci wyglądają w damskich szmatkach. Tu na forum czasem się rzygać chce jak się zdjęcia oglada. Jeśli ktoś wygląda źle w spódnicy to lepiej by jej nie nosił dla dobra swojego i innych.
Ostatnio jestem mocno zajęty opieką nad niepełnosprawnym synem i dlatego nie dam rady robić wszystkiego co bym chciał i kiedy bym chciał. Kiedyś nosiłem publicznie spódnice nawet kilka razy w miesiącu , a teraz może mi się uda wyjść kilka razy w roku. Jak wiesz po swojej okolicy w damskich ciuchach nie chadzam - to moja podstawowa i od lat niezmienna zasada. Noszenie spódnic po domu mnie nie cieszy.
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 30 sie 2022, 22:23

Artykuł przesłała mi żona - ktoś udostępnił na fb. Ciekawe były komentarze - raczej mocno pozytywne. Dlatego myślę że trendy i mody nie są ważne - ważne jest że mówi się o tym że facet może chodzić w spódnicy i jest to normalka.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
Kasieq
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: Kasieq » 06 wrz 2022, 09:56

W tym roku zrobiłem tak, skróciłem krótkie spodenki do długości szortów :) a z przyczyn technicznych używam sobie spódnicy, bez niczego pod. Mini jest tu ratunkiem. Innej rady na odparzenia nie ma. Sucho i przewiew.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 07 wrz 2022, 23:33

Mi się podoba zestaw Lil Nas X'a
dusiek83
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: dusiek83 » 08 wrz 2022, 09:35

Moja troszkę dłuższa
krzysiu20
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzysiu20 » 08 wrz 2022, 19:43

Kasieq pisze: 06 wrz 2022, 09:56 W tym roku zrobiłem tak, skróciłem krótkie spodenki do długości szortów :) a z przyczyn technicznych używam sobie spódnicy, bez niczego pod. Mini jest tu ratunkiem. Innej rady na odparzenia nie ma. Sucho i przewiew.
Kasieq kiedyś dawno temu mój spasiony kolega z pracy w upalne dni używał pudru dla niemowląt na dupsko i pachwiny by się nie zatrzeć. Jest to jakaś alternatywa dla spódniczki mini ;-)
Awatar użytkownika
deRafael
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: deRafael » 27 paź 2023, 18:22

Takie ło:

COLLUSION x TAMMY – Unisex-Schottenrock in Khaki mit Faltendesign https://www.asos.com/de/collusion/collu ... are_native

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
krzysiu20
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzysiu20 » 28 paź 2023, 07:37

deRafael pisze: 27 paź 2023, 18:22 Takie ło:

COLLUSION x TAMMY – Unisex-Schottenrock in Khaki mit Faltendesign https://www.asos.com/de/collusion/collu ... are_native

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Fajnie to wygląda o ile facet jest młody i drobny - jak na zdjęciach.
Kolgotki
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Kolgotki » 28 paź 2023, 16:18

krzysiu20 pisze: 28 paź 2023, 07:37 Fajnie to wygląda o ile facet jest młody i drobny - jak na zdjęciach.
Młody być może racja, ale drobny? Myślę, że model z powyższego linku jakby trochę rozbudował górne partie mięśni tułowia, to wyglądałby jeszcze korzystniej na tym zdjęciu. ;-)
ODPOWIEDZ