Dzień dobry .Cześć i czołem. Nie pytajcie skąd się wziąłem.
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Dzień dobry .Cześć i czołem. Nie pytajcie skąd się wziąłem.
Witam wszystkich tutejszych tutaj . Przeglądałem to forum od pewnego czasu. Miałem parę przemyśleń odnośnie noszenia ubrań i bielizny damskiej noszonych przez facetów ( do czego pewnie wrócę za jakiś czas),więc postanowiłem podzielić się tu czasem swoja opinią na ten temat.. Sam też od jakiegoś czasu noszę rajtuzy jako zamiennik kalesonów ,które prawdę mówiąc rzadko nosiłem. Ale że z wiekiem ludzie ( z reguły ) mądrzeją i zaczynają dbać o zdrowie to pomyślałem , że może zamiast kalesonów mógłbym zacząć nosić rajtuzy. W końcu jest to bielizna ,która ma takie same zastosowanie co kalesony czy legginsy. To może na początek tyle o sobie . Czy są jakieś pytanie ?
-
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Re: Dzień dobry .Cześć i czołem. Nie pytajcie skąd się wziąłem.
Cześć Ja_Jacek fajnie że do nas dołączyłeś. Masz rację że lepiej nosić rajstopy zamiast kaleson, Czy mam pytania? Może takie bardziej ogólne: Jakie ciuchy, rajtki i bieliznę nosisz i od kiedy?
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Cześć Krzysiu 20 . No więc noszę ,chyba jak większość z Was , rajstopy damskie .I tak mniej więcej z tych samych banalnie prostych powodów. Tzn. że są tańsze ,bardziej dostępne niż męskie itp. Mam juz sporo rajstop ,i są to głownie ,jeśli chodzi o grubość , od 15 do 40 DEN. Grubszych nie kupuje ,bo są jak dla mnie za ciepłe. Te cienkie 15 -20 DEN to noszę w porze przejściowej jesień -zima , albo zima -wiosna. Grubsze 40 DEN w zimie.
Jeśli chodzi o styl uniseks to raczej go nie preferuję. Czytałem tu dyskusję na temat stroju celebryty Szpaka . Przyznam się ,że takie upodabnianie się strojem do kobiet nie jest w moim guście. A , dodam jeszcze że mam zamiar kupić sobie w tym sezonie zimowym coś z kolekcji męskiej Adriana. Z rajstop które mam to najbardziej doceniam Gatte. I ze względu na rozmiar który zawsze jest dopasowany ,i wytrzymałość ,a także niewygórowaną cenę. No na koniec dodam że rajstopy mam już w swojej garderobie od kilku lat.
Jeśli chodzi o styl uniseks to raczej go nie preferuję. Czytałem tu dyskusję na temat stroju celebryty Szpaka . Przyznam się ,że takie upodabnianie się strojem do kobiet nie jest w moim guście. A , dodam jeszcze że mam zamiar kupić sobie w tym sezonie zimowym coś z kolekcji męskiej Adriana. Z rajstop które mam to najbardziej doceniam Gatte. I ze względu na rozmiar który zawsze jest dopasowany ,i wytrzymałość ,a także niewygórowaną cenę. No na koniec dodam że rajstopy mam już w swojej garderobie od kilku lat.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Tak - skąd się wziąłeś
A tak na poważnie - Witaj w naszej bajce - pierwotnie forum poświęcone było głównie rajstopom - od nich się wszystko zaczęło (miłośnicy "nylonu") - później ewoluowało o kolejne elementy garderoby, styl unisex a ostatnio mocno zahacza o crossdressing. Wydaje mi się że nie ma w tym nic złego - czasami ktoś z kimś ostrzej podyskutuje, ale generalnie "kultura w straży musi być - choćby się remiza paliła". Pisz i dyskutuj o wszystkim o czym chcesz - może na początek tak szczerze od czego się u Ciebie zaczęło - bo u mnie to chyba wrodzone - od baaardzo wczesnego dzieciństwa.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
- pantyhosemen12
- Znawca tematu
- Kontakt:
powodów tu jest mniej wiecej tyle ilu uzytkowników - niekoniecznie te które wspomniałeś :D
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Danon ,u mnie nie aż tak wcześnie się zaczęło jak u Ciebie. Napisałem wcześniej że od kilku lat. Nigdy nie nosiłem rajstop . Nawet za młodu. W szkolnej szatni przed w-f widziałem kolegów w kalesonach ,w getrach. Ale jak akurat nie byłem przymuszany do noszenia przez rodziców tak jak inni koledzy ,chociaż oni do przymusu noszenia nie przyznawali sie .U mnie wzięło się to stąd że jednak trzeba o zdrowie samemu zadbać ,bo nikt tego za mnie nie zrobi.
Kupiłem kiedyś w zimie pierwsze legginsy ,czyli rajstopy bez skarpet .Był dość grube ,bo 60 DEN . No i mi podpasowały . Ale że czasem bywa zima bez mrozu to zacząłem eksperymentować z rajstopami ,i także tymi cieńszymi. I tak mi zostało do dziś. Ale rajstopy traktuję bardziej jako cześć garderoby damskiej. Moim skromnym zdaniem kobiety noszące rajstopy do spódnicy ,sukienki czy szortów lepiej wyglądają . Poprawia to ich seksapil. Oczywiście gdy są przy tym zgrabne .
Pantyhosemen12, wiem jest tych powodów znacznie więcej. Dlatego na końcu dopisałem wtedy "itp '.
Kupiłem kiedyś w zimie pierwsze legginsy ,czyli rajstopy bez skarpet .Był dość grube ,bo 60 DEN . No i mi podpasowały . Ale że czasem bywa zima bez mrozu to zacząłem eksperymentować z rajstopami ,i także tymi cieńszymi. I tak mi zostało do dziś. Ale rajstopy traktuję bardziej jako cześć garderoby damskiej. Moim skromnym zdaniem kobiety noszące rajstopy do spódnicy ,sukienki czy szortów lepiej wyglądają . Poprawia to ich seksapil. Oczywiście gdy są przy tym zgrabne .
Pantyhosemen12, wiem jest tych powodów znacznie więcej. Dlatego na końcu dopisałem wtedy "itp '.
- pantyhosemen12
- Znawca tematu
- Kontakt:
no i dobrze. Wydaje mi się że osób noszących rajstopy jako alternatywę dla kalesonów na tym forum akurat jest niewiele. A na pewno stanowią mniejszość :)
-
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Rajstopy zamiast kaleson? Zrozumiałbym to jakieś 20-30 lat temu, kiedy kalesony były grube mało elastyczne i przeszkadzały pod spodniami. Regularnie dostaję kalesony za darmo i chętnie je zakładam w mroźny dzień. Są tak samo cieniutkie i komfortowe jak rajstopy mniej więcej 80den. Różnica jest tylko w małym szwie na nogawkach i w tym że mają rozporek.
Wysłane z mojego SM-G525F przy użyciu Tapatalka
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
A dlaczego nie ? Ja wiem że są teraz dostępne różne takie kalesony termoaktywne czy inne cuda ,ale tak jak pisałem wcześniej nosiłem leginsy damskie . Materiał i ich dopasowanie anatomiczne mi odpowiadało, wiec wypróbowałem rajstopy. I są spoko. Nie wiem czemu się temu dziwisz. Tak jakbyś nie wiedział że są też rajstopy męskie ,które ,tak mi się przynajmniej wydaje ,były wymyślone i są produkowane dla mężczyzn jako alternatywa dla kalesonów .
-
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Słabo znam temat rajstop męskich , ich byt uważam za bezsensowny przy powszechnej dostępności i dużo niższych cenach rajtek damskich. Mnie chodzi to dziwne tłumaczenie się facetów noszących rajstopy. Wygląda to jakby szukali usprawiedliwienia się że są normalnymi facetami, ale kalesony im przeszkadzają i dlatego muszą nosić rajstopy by dbać o zdrowie. Dlatego ja podpowiadam, że wcale nie muszą, bo kalesony są identyczne o ile nie lepsze w noszeniu od rajstop .
Jak jest mi zimno w nogi i wiem że będę musiał publicznie zdjąć spodnie choćby w pracy to noszę kalesony. Jak mam ochotę to zakładam rajstopy cienkie lub grubsze i się nie tłumaczę dlaczego je noszę. Po prostu noszę i tyle. Czy kobiety noszą rajstopy zamiast czegoś ? Nigdy o tym nie słyszałem.
Jak jest mi zimno w nogi i wiem że będę musiał publicznie zdjąć spodnie choćby w pracy to noszę kalesony. Jak mam ochotę to zakładam rajstopy cienkie lub grubsze i się nie tłumaczę dlaczego je noszę. Po prostu noszę i tyle. Czy kobiety noszą rajstopy zamiast czegoś ? Nigdy o tym nie słyszałem.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2023, 14:56 przez krzysiu20, łącznie zmieniany 1 raz.
- pantyhosemen12
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Dlaczego ja na to nie wpadłem? Moim zdaniem powinni zacząć produkcję "kaleson damskich" dla pań, którym rajstopy nie podchodzą bo są niewygodne.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Ale ja się nie tłumaczę. Nie wiem dlaczego tak to odebrałeś . Może jesteś na tym punkcie przewrażliwiony ?
[/quote]
Dlaczego ja na to nie wpadłem? Moim zdaniem powinni zacząć produkcję "kaleson damskich" dla pań, którym rajstopy nie podchodzą bo są niewygodne.
[/quote]
Kalesony damskie już są produkowane. . Widziałem taką ofertę w Lidlu z zeszłym roku.
-
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Napisałem bardziej ogólnie że faceci w różny dziwny sposób tłumaczą chęć noszenia rajstop. Po drugie to nie wiem dlaczego wciąż pokutuje ogólne przekonanie że kalesony to coś złego i własnie w tej kwestii obserwuję czasami przewrażliwienie .
- roph
- Dyskutant
- Kontakt:
To tak samo, jak ogólna obecnie opinia wśród dziewczyn, że rajstopy są passe, że to wstyd, bo tylko starsze kobiety jeszcze je noszą. Przecież dziewczyna w spódnicy, to obecnie nie więcej niż 5%. Wstydem obecnie są już w ogóle normalne skarpetki. Gołe kostki, to podstawa współczesnej mody, więc jakiekolwiek rajstopy odpadają, do spodni w szczególności.
- kamil
- Znawca tematu
- Kontakt:
Witajcie. Prawdę mówiąc, nie wiem czy jeszcze ktokolwiek tu jest i czy żyje. Z użytkowników których znam, ostał sie chyba tylko Danon. Listopad 2007 roku. dokonałem rejestracji na tym forum. To już 16 lat, kawał życia. Cześć Danonie. Pamiętasz mnie jeszcze ? Ileż to lat minęło od czasu zamieszczenia tu mojego ostatniego postu. Widzę, tak mi się wydaje, że nie ma nikogo z użytkowników z którymi w tamtych latach dyskutowaliśmy. Papa Smerf, wiadomo co z nim ?
Kilka dni temu, przez przypadek odnalazłem to forum. Wydawało mi się że uleciało w kosmos jak wiele innych z tamtych lat. Jak miło się czyta swoje wypowiedzi i wszystkie inne teksty z tamtych lat. Rajstopy niby były już ogólnie dostępne, ale zawsze było jakieś ale.
A teraz, cóż, do wyboru do koloru damskie, męskie, i jakie tylko się chce. Jak widać, u mnie nic się nie zmieniło. Nadal jestem fanem i maniakiem rajstop. Nadal bardzo lubię wszelkiego rodzaju kolorowe rajstopy. Cienkie grube, różne, przeróżne. W dalszym ciągu nienawidzę kalesonów i rajstop z dziurami z przodu. Jak miło po kilkunastu latach wrócić tu, gdzie przez kilka lat zostawiało się swoja młodość i kawałek życia.
A co z szefem tego forum ? Zostawił go na pastwę losu ? Jeśli nadal tu gospodaruje to niech się odezwie. Może czas wskrzesić to forum.
Jesteśmy bogatsi w życiowe doświadczenia.
Raz jeszcze witam wszystkich, i Ciebie również Danon.
Kilka dni temu, przez przypadek odnalazłem to forum. Wydawało mi się że uleciało w kosmos jak wiele innych z tamtych lat. Jak miło się czyta swoje wypowiedzi i wszystkie inne teksty z tamtych lat. Rajstopy niby były już ogólnie dostępne, ale zawsze było jakieś ale.
A teraz, cóż, do wyboru do koloru damskie, męskie, i jakie tylko się chce. Jak widać, u mnie nic się nie zmieniło. Nadal jestem fanem i maniakiem rajstop. Nadal bardzo lubię wszelkiego rodzaju kolorowe rajstopy. Cienkie grube, różne, przeróżne. W dalszym ciągu nienawidzę kalesonów i rajstop z dziurami z przodu. Jak miło po kilkunastu latach wrócić tu, gdzie przez kilka lat zostawiało się swoja młodość i kawałek życia.
A co z szefem tego forum ? Zostawił go na pastwę losu ? Jeśli nadal tu gospodaruje to niech się odezwie. Może czas wskrzesić to forum.
Jesteśmy bogatsi w życiowe doświadczenia.
Raz jeszcze witam wszystkich, i Ciebie również Danon.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Dzięki Kamil - kopę lat :).
Ludzie odchodzą i pojawiają się z powrotem, czasem zmieniają nick czasami się obrażają - a życie płynie dalej. Ze starej wiary niezawodny pozostał Kasior - to tylko dzięki niemu to forum funkcjonuje. Może wielkiego ruchu nie ma - ale klimat jest.
Ludzie odchodzą i pojawiają się z powrotem, czasem zmieniają nick czasami się obrażają - a życie płynie dalej. Ze starej wiary niezawodny pozostał Kasior - to tylko dzięki niemu to forum funkcjonuje. Może wielkiego ruchu nie ma - ale klimat jest.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
- kamil
- Znawca tematu
- Kontakt:
Dzięki za odpowiedź na mojego posta. Co jakiś czas przypominało mi się to forum. W tamtych latach był tu taki niepowtarzalny klimat. A tak by się chciało aby było jak dawniej. Zarwane noce, bo przecież trzeba napisać cos na forum, lub odpowiedzieć komuś na nurtujące pytania. Ale cóż, postaram się jednak coś napisać, i być może inni też się zmobilizują.Danon pisze: ↑31 paź 2023, 20:29 Dzięki Kamil - kopę lat :).
-
- Gaduła
- Kontakt:
Rajstopy zostały wcielone w pełni do ubioru, bez brania jeńców, głównie skarpetki i podkolanówki. Na rower pełne.
-
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- kamil
- Znawca tematu
- Kontakt:
Cześć Krzysztof. Tak to już jest, ale na bana to trzeba mieć nie lada zasługi.