JAKICH FIRM KUPUJECIE RAJSTOPY
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
Re: JAKICH FIRM KUPUJECIE RAJSTOPY
W prawie każdej aptece na pewno dostaniesz oraz w internecie.Strasznie trudno się je zakłada, ale potem bardzo wygodnie i naprawdę ulga w nogach.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Orientujecie się jak to jest z rajstopami przeciwżylakowymi? Czy pomagają tylko w sytuacji gdy ktoś ma już żylaki czy warto je też nosić profilaktycznie, gdyż mogą zapobiec powstaniu żylaków w przyszłości?
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Jeśli to możliwe podepnę się pod pytanie. Dostałem zalecenie od lekarza żeby się na takie przerzucić.
- mariusz
- Dyskutant
- Kontakt:
Ostatnio nabyłem drogą kupna rajstopki Fiore Sandrea i Fiore Ada. Rajstopki są bardzo dobrze wykonane w półmacie. Są niesamowicie śliskie.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Potwoerdzam Fiore Ada sa super. Choc troche cisnie gumka w pasie. A jak u Aday z polyskiem bo te nowsze partie juz takiego nie maja. Kiedys kupilem stara wersje Ady w pomaranczowym opakowaniu i te polysk mialy super.
- mariusz
- Dyskutant
- Kontakt:
Są bardziej matowe, ale ten mat i tak jest przyjemny w dotyku. Ciasne tak jak Gabriella Exclusive na szczęście nie są
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Ja kupuję teraz tylko i wyłącznie rajstopy na alieexpress, satynowy połysk i mega śliskie,70den. Zamówiłem sobie do tego kilka par spodenek z lycry. Teraz już będę miał cały zestawik czyli legginsy,rajstopy i spodenki z porządnej grubej lycry. W różnych kolorach, nie powiem kosztowało to kupe kasy ale przyjemność noszenia boska
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Gatta
Fiore
Czasem Marylin
Czasem Jakieś marketowe.
Fiore
Czasem Marylin
Czasem Jakieś marketowe.
-
- Początkujący
- Kontakt:
Moje ulubione to Mona i Gatta (nie spotykam problemów z jakością, o których piszecie). Podeszły mi też rajstopy Gabriella. Przeważa klasyczne 15 DEN :)
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Najczęściej kupuje Tanott z Aldi, jakość do ceny bardzo dobra, rozmiarówka idealna i śliskość też taka idealna dla mnie. Na drugim miejscu jest Marylin Classic 15, jakość i rozmiar plus około 30 kolorów. Zdarza się kupić coś co wpadnie w oko ale zazwyczaj rozmiarówka nie pasuje
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Znalazłem takie kalesony i nie powiem ale skusiłem się.
https://allegro.pl/oferta/kalesony-getr ... 9755880286
właśnie jadą do mnie, ale piszę o tym bo w komentarzach doczytałem że to jest jak rajstopy. Miał ktoś z tym do czynienia ?
Poza tym przy okazji udało się kupić rajstopki :) https://allegro.pl/oferta/rajstopy-bawe ... 1246984414 też taki ciekawy eksperyment :)
https://allegro.pl/oferta/kalesony-getr ... 9755880286
właśnie jadą do mnie, ale piszę o tym bo w komentarzach doczytałem że to jest jak rajstopy. Miał ktoś z tym do czynienia ?
Poza tym przy okazji udało się kupić rajstopki :) https://allegro.pl/oferta/rajstopy-bawe ... 1246984414 też taki ciekawy eksperyment :)
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Bardzo fajne są rajstopy Marilyn z serii Relax - lekko obciskające, i mają dostępne kilka grubości- 20, 50, 80 den. Te ostatnie bardzo ok na zimę i dobrze kryją. Dobra rozmiarówka i trwałe!
- michal-saa
- Dyskutant
- Kontakt:
Również mogę polecić relaxy - zaróno marilyn jak i mona.
- Arkadio19921
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Jak dla mnie najlepsze rajstopy to firmy: fiore i Gabriela. Rajstopy Gatta, Marilyn i Veera fajne tylko mogły by być tańsze. Calzedonia jak dla mnie za drogie więc nie wiem jakie są. Niekiedy kupuje w centrach handlowych w różnych sklepach odzieżowych jak coś jest tanie.
- mariusz
- Dyskutant
- Kontakt:
Ostatnio polubiłem Knittex Isabelle (20den), bardzo przyjemnie się je nosi i są dość obszerne tam gdzie powinny. Nawet rozmiar 4 jest dla mnie idealny (82kg@190cm). Chociaż poleciało mi oczko w majtkach, to je naprawiłem. Czy wy też łatacie swoje nylony?
- deRafael
- Dyskutant
- Kontakt:
Nigdy. Czas na naprawę jest więcej warty niż same rajstopy.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Przy uszkodzeniach w miejscach strategicznie osłoniętych jak najbardziej tak. Z doświadczenia - dobrze jest zablokować lecące oczko kroplą kleju i w zależności od rozmiarów zniszczeń zdecydować czy potrzebna igła z nitką czy nie. Co do czasu - takie naprawy traktuję jako relax :).
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Kiedyś naprawiałem, teraz mi się już nie chce. Ale oczko w początkowym etapie zabezpieczam lakierem do paznokci, działa jak klej a jest łatwiej aplikować.
- mariusz
- Dyskutant
- Kontakt:
Może niektórzy źle mnie zrozumieli
Nie "naprawiam" całych, jedynie część majtkowe, żeby oczko nie poleciało na tą ładniejszą część rajstop. Zwykle zdarza się to w nowych i coś puści w okolicy klina. Czasem zaszywam całą dziurkę, a zwykle łapię oczko i starczy jeden supełek - 5 minut roboty. Z klejeniem różnie bywało, kiedyś się bawiłem kropelką albo lakierem do paznokci. Mam niezgrabne ręce do takich czynności i ani to estetyczne ani trwałe.
Nie "naprawiam" całych, jedynie część majtkowe, żeby oczko nie poleciało na tą ładniejszą część rajstop. Zwykle zdarza się to w nowych i coś puści w okolicy klina. Czasem zaszywam całą dziurkę, a zwykle łapię oczko i starczy jeden supełek - 5 minut roboty. Z klejeniem różnie bywało, kiedyś się bawiłem kropelką albo lakierem do paznokci. Mam niezgrabne ręce do takich czynności i ani to estetyczne ani trwałe.
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Klejenie jest bardzo trwałe, ale trzeba dobrze zakleić/ zalakierować dookoła oczka. Wygląda to źle, więc robię tylko w niewidocznych miejscach.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Jakie byście mi polecili rajstopy? 1.9 wzrostu 105 kg
Szukam śląskich dobrze trzymajacych się nogi. Grube czy cienkie nie ma znaczenia. Relax da rade? Ja polecam bardzo jak ktos siedzi w Niderlandach rajtki z kruidvata ladder resist, cienkie, ale wytrzymałe i dobrze sie trzymaja
Szukam śląskich dobrze trzymajacych się nogi. Grube czy cienkie nie ma znaczenia. Relax da rade? Ja polecam bardzo jak ktos siedzi w Niderlandach rajtki z kruidvata ladder resist, cienkie, ale wytrzymałe i dobrze sie trzymaja
-
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Nie znam zbyt wielu modeli rajstop ale całkiem fajne są rajtki f-my Gabriella . Mają duże rozmiary chyba do 6, duży wybór kolorów i trochę błyszczą.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
viperrr choopie a kaj Ty w Niderlandach śląskie rajtki oblukasz :). A tak na poważnie - sorry za wpis ale poprawił mi humor i dzięki za to.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
Śląskie rajtki
Tapnięte z fona
Tapnięte z fona
- mariusz
- Dyskutant
- Kontakt: