Co do tego, to nie tylko prowincję, choć reakcje tam są pewnie częściej i mocniej wyrażane bezpośrednio. I to nie tylko w "zacofanej" Polsce, ale w całej tzw. zachodniej cywilizacji. Wystarczy trochę poczytać internet.
Propozycje rajstopy do 20 den połyskujące lycra
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- roph
- Dyskutant
- Kontakt:
Re: Propozycje rajstopy do 20 den połyskujące lycra
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Misiek, gratuluję wzorów do naśladowania.
- Misiek72
- Stary wyga
-
- Dyskutant
- Kontakt:
A w miastach porozrywane z dziurami...
I która wersja jest bardziej tandetna?
To chyba dobrze? Patrząc się na to co się dzieje, to chyba sam się niedługo przeprowadzę na jakąś wieś, bo tam, wydaje się, że ludzie sami myślą i mają własne zdanie, a nie tak jak w miastach, że każdy idzie za stadem i nie ma pojedynczych myślących jednostek.
Dla mnie moda i trendy są dla osób z kisielem w głowie zamiast mózgu, którzy do tego nie mają własnego zdania, tylko idą za stadem.
Oczywiście nie jestem przeciwnikiem ubierania się tak jak ktoś chce, nawet może nosić rajstopy.
Ale jak słyszę, "postęp w trendach modowych ciągle omija prowincję" to kurwica mnie bierze...
- Misiek72
- Stary wyga
Kuba1982 napisałem że moda ciągle omija prowincję , bardzo dobrze że tak jest i oby było jak najdłużej. Zdecydowanie zachęcam Ciebie do przeprowadzenia się na wieś. Na wsi ludzie mają sporo pracy przy domach i nikt sobie dupy nie zawraca modnym wyglądem, a stylizacje na ulicy w większości są mniej lub bardziej robocze, bo kto, by się przebierał żeby wyjść na chwilę do sklepu, przedszkola po dziecko, itp. Moda to wymysł dla mieszczuchów, co siedzą w blokach i nic nie robią. Mają czas na bzdury w stylu paznokcie, fryzury i ciuchy. Moda to coś jak podatek od głupoty dający niekończące się zyski firmom odzieżowym itp.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Tak Misiek. Zdecydowanie.
Masz rację. Na wsi jest pełen pragmatyzm ubraniowy.
Nawet na mszach i weselach.
Oh wait...
Masz rację. Na wsi jest pełen pragmatyzm ubraniowy.
Nawet na mszach i weselach.
Oh wait...
- Misiek72
- Stary wyga
Kasislaw kreacja niedzielna i weselna różni się od tej codziennej mniej więcej tyle co prawdziwa kobieta różni się od transwestyty.
- deRafael
- Dyskutant
- Kontakt:
Znasz to ze swojej prawackiej autopsji?
- Misiek72
- Stary wyga
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Wow, ale autorytet.
Michałkiewicz. Ho Ho Ho.
Prawakiem jest się w liceum
Lewakiem na studiach.
Umiarkowanym centrysto-socjalistą staje się człowiek, jak ktoś ma rodzinę i zaczyna rozumieć jak działa ten świat.
I wie, ze czasem dobrze miec opiekę Państwa, jak się podwinie noga.
Myślę Misiek, że powoli dochodzisz do tej samej ściany, co niegdyś Radzio.
Choć on przynajmniej nie pierdolił o polityce.
Michałkiewicz. Ho Ho Ho.
Prawakiem jest się w liceum
Lewakiem na studiach.
Umiarkowanym centrysto-socjalistą staje się człowiek, jak ktoś ma rodzinę i zaczyna rozumieć jak działa ten świat.
I wie, ze czasem dobrze miec opiekę Państwa, jak się podwinie noga.
Myślę Misiek, że powoli dochodzisz do tej samej ściany, co niegdyś Radzio.
Choć on przynajmniej nie pierdolił o polityce.
- Misiek72
- Stary wyga
Kasislaw niefajnie jest przekręcać nazwiska. Może też pochwalisz się swoimi autorytetami?
Radzio to spoko gość - odważny, kumaty i z fajnym poczuciem humoru. A że czasem niektórym wytykał wady i się z nich śmiał ... Chyba dlatego go tutaj tak nienawidzicie. Przy waszych kompleksach to zrozumiałe szanowni forumowicze. Niestety nie ma już Radzia, ale jestem ja i cała wasza nienawiść przeszła na mnie. Skoro go tak ciągle wspominacie w negatywnym kontekście to postaram się godnie wam Radzia zastąpić - na ile potrafię ofkoz.
Jeśli dochodzę do ściany, (a tak się ostatnio złożyło , że doszedłem do kilku różnych ścian) to znaczy , że czas wyciągnąć wnioski i iść inną drogą.
Kasislaw czy dojście do ściany to dla Ciebie koniec świata?
W żłobku i przedszkolu rajstopy noszą dzieci obojga płci. W późniejszym wieku rajtki są już tylko dla kobiet.
W liceum chłopcy są pod wrażeniem zgrabnych nóg (w rajstopach) koleżanek, nie swoich lub kolegów
Na studiach moi kumple ciężko harowali by zaliczyć materiał, a w wolnych chwilach imprezowali i to ostro. Dlatego jeśli byli lewakami to po pijaku, więc można im to wybaczyć.
Jak ktoś ma rodzinę i zaczyna rozumieć jak działa ten świat to widzi jakie ciuchy są przynależne dla konkretnej płci. Dlatego żaden normalny facet nie pierdoli o rajstopach, lakierach do paznokci, strojach kąpielowych, modzie itd..
To takie niemęskie... Ohh Kasislaw.
- roph
- Dyskutant
- Kontakt:
Nie tylko na polskiej wsi ludzie mają tradycyjne podejście do mody. Spójrzcie na to bez emocji.
https://edition.cnn.com/2021/07/08/ente ... index.html
https://edition.cnn.com/2021/07/08/ente ... index.html
- Misiek72
- Stary wyga
Roph dla mnie ten artykuł to żadne zaskoczenie. Noszenie sukienki przez faceta zawsze będzie kontrowersyjne i zawsze znajdzie się ktoś kto głośno wyrazi swój sprzeciw. Nie wiem skąd się wziął pogląd, że kraje zachodnie to oaza tolerancji dla różnych przebierańców, transów itp. Na pewno są kraje wyjątkowe z większym marginesem tolerancji, ale raczej jest ich niewiele. Kiedyś pracowałem w Szwecji. Niemal wszyscy ludzie tam byli jacyś dziwni. Zamknięci w sobie, nie zwracali uwagi na innych , jakby permanentnie odurzeni środkami uspokajającymi. Może tam byłoby dobrze facetom w kobiecych ciuchach bo wątpię by szweda cokolwiek ruszyło, Zdarzyło mi się chodzić w spodenkach i beżowych rajstopach po czeskiej Karwinie i Czeskim Cieszynie. Czesi - jeśli chodzi o ich zainteresowanie i reakcje na mój widok niczym nie różnili się od Polaków.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Z różowym nastąpiła zdecydowana zmiana. Męska młidzież obecnie nosi różowy (koszulki, bluzy) i nie ma z tym problemu (przynajmniej w dużych miastach). Mój starszy syn (16 lat) prawie zawsze chodzi w różowym z własnej, nieprzymuszonej woli (różowe t-shirty, różowe bluzy, koszule w różowo-czarną kratę). Żona chciała kupić mu koszulę w beżowo-czarną kratę, ale wybrał różową. Jego koledzy ani ich rodzice nie mają problemu z tym, że chodzę w spódnicy.
- roph
- Dyskutant
- Kontakt:
Ten artykuł pokazuje tylko, że taka sytuacja jest codziennością nawet w ultratolerancyjnej Kaliforni, nie tylko w zacofanej Polsce, jak zawsze pisze byczunio.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Polska Polską, 3 lata temu (2018) zakupiłem spodnie damskie do biegania w sklepie 4F szaro-różowe, szare na górze wyglądają zupełnie jak zakłócenia w tv i różowe od pół łydki w dół, chodziłem normalnie po akademiku i zero reakcji (Akademik Wrocław UW) to samo jak miałem obcisłe damskie spodnie jeansowe w kolorze czarnym do 3/4 łydki plus rajstopy cieliste lub czarne w zależności od butów. Zero reakcji, a jak pytali to mówiłem że były krwistoczerwone ale sie sprały. A w mieście 50k mieszkańców już jednak były komentarze. Sądze że zależy to od miasta i tolerancji.
A rajstopy 20 den to polecam gorąco z Aldi, 3.99 za rajstopki połyskujące dobre, trwałe, nawet po praniu a czarne są nieco większe ale też trzymają poziom
A rajstopy 20 den to polecam gorąco z Aldi, 3.99 za rajstopki połyskujące dobre, trwałe, nawet po praniu a czarne są nieco większe ale też trzymają poziom
- mariusz
- Dyskutant
- Kontakt:
Z połyskujących udało mi się nabyć drogą kupna kilka par FIORE Sandra. Przetestowałem je dobrze i nie mają oznak zleżenia, jak to często się trafia. Mam sporo rajstop przechowywanych w ciemnym miejscu w warunkach pokojowych, z dala od wilgoci, wysokich temperatur i światła słonecznego, co moim zdaniem jest główną przyczyną ich degradacji. Z połyskujących mogę polecić obecnie CdR Eterno Superlucido (drogie), a z tańszych Noq Isabelle 20 den, zdarza się, że ten sam model ma całkiem różne wykończenie, mam kilka par Zenit (gatta) w kolorze Daino (bardzo mi sie podobają i są całkiem mocne jak na gattę).
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Gdzie można kupić te rajstopy 20 den lycra Duet Anna?
Link do Allegro który podałeś jest martwy.
Na samym Allegro tych rajstop nie wyszukuje.
I internecie też ich nie mogę znaleźć.
Kupiłem niedawno rajstopy 20 den Gatta Moments lycra beżowe 3-M. Można je kupić w Biedronce.
Są zaje** idealne. Takie jak mażyłem. Idealnie się trzymają na biodrach.
Ale są zbyt matowe, a zawsze mażyłem żeby spróbować śliskie.
Czy ktoś zna te rajstopy biedronkowe, i może polecić ich odpowiedniki, dokładnie takie same, ale żeby były śliskie?
A takie rajstopy? Czy one są śliskie i czy są z lycry?
https://soyelle.pl/VITA-BASSA-20-rajsto ... osc-20-den
Link do Allegro który podałeś jest martwy.
Na samym Allegro tych rajstop nie wyszukuje.
I internecie też ich nie mogę znaleźć.
Kupiłem niedawno rajstopy 20 den Gatta Moments lycra beżowe 3-M. Można je kupić w Biedronce.
Są zaje** idealne. Takie jak mażyłem. Idealnie się trzymają na biodrach.
Ale są zbyt matowe, a zawsze mażyłem żeby spróbować śliskie.
Czy ktoś zna te rajstopy biedronkowe, i może polecić ich odpowiedniki, dokładnie takie same, ale żeby były śliskie?
A takie rajstopy? Czy one są śliskie i czy są z lycry?
- mariusz
- Dyskutant
- Kontakt:
Śliskie rajstopy jakie ostatnio nabyłem, to są Fiore Sandra jeszcze ze starych dostaw, udało mi się znaleźć na portalu aukcyjnym z przyzwoitej cenie 2.8zł/para. Z biedronkowymi bywa różnie, raz trafią się spoko, a raz takie nierozciągliwe.kuba1982 pisze: ↑08 mar 2023, 10:25 A takie rajstopy? Czy one są śliskie i czy są z lycry?
Innym razem nabyłem rajstopy w cenie 1zł/para, wszystkie luzem, 15 sztuk. 9 z nich trafiło się niesamowicie śliskich i błyszczących. Przyszły luzem w kopercie.
Te biodrówki które polecasz są z lycry, ale wątpię aby były śliskie.
Zaś Gatta Moments wyglądają na zwykłą, popularną Laurę. Chociaż też je lubię i trochę ich posiadam. Z Gattą było kiedyś różnie, trafiały się słabe rajstopy, które rwały się już podczas zakładania, ale posiadam jedną parę która naprawdę wiele zniosła, ma mikro uszkodzenia, ale bez lecących oczek
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Tych Fiore Sandra też nie mogę znaleźć.
Szukałem na Allegro, ale jest dosłownie tylko 7 sztuk, z czego 6 jest o rozmiarze 2-S, a jedne 4-L grafitowe.
Sprawdzałem na stronie internetowej Fiore, ale nie ma modelu Sandra.
Zawsze chciałem ubrać śliskie rajstopy, ale nie wiem jakie kupić. Wolę nie kupować rajstop w ciemno.
Te rajstopy Gatta Moments są idealne, super się trzymają, ale nie są śliskie.
Czy z reguły każde rajstopy lycra są śliskie, poza tymi biedronkowymi?
Szukałem na Allegro, ale jest dosłownie tylko 7 sztuk, z czego 6 jest o rozmiarze 2-S, a jedne 4-L grafitowe.
Sprawdzałem na stronie internetowej Fiore, ale nie ma modelu Sandra.
Zawsze chciałem ubrać śliskie rajstopy, ale nie wiem jakie kupić. Wolę nie kupować rajstop w ciemno.
Te rajstopy Gatta Moments są idealne, super się trzymają, ale nie są śliskie.
Czy z reguły każde rajstopy lycra są śliskie, poza tymi biedronkowymi?
- mariusz
- Dyskutant
- Kontakt:
Nie jest to niestety regułą, unikałbym rajstop z przędzy oplatanej, zwykle są matowe ale mocne. Czasem jeden model rajstop różni się od siebie w zależności skąd producent je ma lub przędzę w danym momencie. Jeżeli kupuję w sklepie, to zwykle w przypadku cielistych widzę,czego mogę się spodziewać.
Miss Gabriella albo Gabriella Exclusive spróbuj, mi się podobają.
Fiore Sandra można znaleźć jedynie na Vinted/olx, ale warto. Są dużo lepsze od obecnych Sandrea.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Na te drogie rajstopy mnie nie stać, a co ten reszty polecanych przez ciebie rajstop, to ich po prostu nigdzie nie ma w internecie.
Wybrałem, że chciałbym Duet Anna 20 den, ale ich też nie ma.
Nie bardzo rozumiem o co w tym wszystkim chodzi. Czemu tak trudno coś kupić.
Podobno w Netto można kupić Per Te Daily 15 den, czy one będą bardziej śliskie niż te biedronkowe Gatta Moments?
Wybrałem, że chciałbym Duet Anna 20 den, ale ich też nie ma.
Nie bardzo rozumiem o co w tym wszystkim chodzi. Czemu tak trudno coś kupić.
Podobno w Netto można kupić Per Te Daily 15 den, czy one będą bardziej śliskie niż te biedronkowe Gatta Moments?
- mariusz
- Dyskutant
- Kontakt:
Gabrielii nie ma? Poszukaj dobrze.
Przypomniały mi się jeszcze fajne:
1. Mirella lycra 20 den.
2. Sara Mirella 20 den.
Per te są strasznie krótkie.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
To te?
https://allegro.pl/oferta/mirella-rajst ... 1186795108
ale pytanie, jak ze śliskością tych rajstop.
To zamienię te co kupiłem (3) na (4).
- mariusz
- Dyskutant
- Kontakt:
MIrella 20 den w rozmiarze 5 i kolor natural brałem, jedne z lepszych jakie miałem.kuba1982 pisze: ↑10 mar 2023, 20:59 To te?
To zamienię te co kupiłem (3) na (4).