ABC rajstopowicza
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
ABC rajstopowicza
W tym temacie wymieniamy się doswiadczeniami na temat przechowywania rajstop. zakladania ich. mam nadzieje ze ten poradnik pomoze nowym phmanom w zyciu :) a wiec piszemy tu wszystko co moze sie przydac inny albo poczatkujacym :)
- kamil
- Znawca tematu
- Kontakt:
Ja trzymam rajstopy w szufladzie.Nie wiem czy w woreczkach foliowych to dobry sposób,mogą się zaparzyć,a jeśli włożysz nie doschnięte mogą zbutwieć i przy zakładaniu rozejdą sie.
Zakładam normalnie,warunek abyś nie uszkodził, nie mogą być ostre paznokcie u nóg i dłoni.Na dłoniach też nie możesz mieć zadartego naskórka,zaciągniesz i od razu leci oczko,rajstopy do wyrzucenia .
Zakładam normalnie,warunek abyś nie uszkodził, nie mogą być ostre paznokcie u nóg i dłoni.Na dłoniach też nie możesz mieć zadartego naskórka,zaciągniesz i od razu leci oczko,rajstopy do wyrzucenia .
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Czy jeśli poleci "oczko" wyrzucacie rajstopy, czy próbujecie jeszcze je ratować? Przy tych tańszych nie zastanawiam się za bardzo tylko wyrzucam, ale przy tych "lepszych" ręka trochę zadrży i wtedy próbuję coś poradzić. Od jakiegoś czasu naprawiam je w ten sposób, że na końce oczka nanoszę odrobinę bezbarwnego kleju szewskiego i dopiero wówczas próbuję je zaszyć. Metoda dość skuteczna - jeśli oczko jest w miejscu niewidocznym - sprawa załatwiona :). A jakie są wasze doświadczenia na ten temat?
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Często zdarza się, że na wycieczce w plener mamy potrzebę zamoczyć nogi w spotkanym strumyku. To jest jeden moment, kiedy nasze ulubione rajtki są przeszkodą. Nie zawsze są warunki, aby je zdjąć.
Ja mam mały patent. Bierzemy rajstopy, najlepiej dla oszczędności takie, które okazały się za krótkie, rozpruwamy szwy w palcach i robią nam sie leginsy 15 den. O dziwo to nie powoduje uciekania oczek czy jakiegoś strzępienia. Zawsze na wycieczkę ubieram takie i skarpety. Na nogach mam ulubiony komfort, a stopy wolne. Jak kto lubi może to uzupełnić podkolanówkami z lykry lub zwykłymi skarpetkami.
U lekarza też się to sprawdza, np. EKG nie jest problemem.
Ja mam mały patent. Bierzemy rajstopy, najlepiej dla oszczędności takie, które okazały się za krótkie, rozpruwamy szwy w palcach i robią nam sie leginsy 15 den. O dziwo to nie powoduje uciekania oczek czy jakiegoś strzępienia. Zawsze na wycieczkę ubieram takie i skarpety. Na nogach mam ulubiony komfort, a stopy wolne. Jak kto lubi może to uzupełnić podkolanówkami z lykry lub zwykłymi skarpetkami.
U lekarza też się to sprawdza, np. EKG nie jest problemem.
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- Wojtas
- Gaduła
- Kontakt: