Ring wolny!

Tu będę przenoszone posty nie pasujące do reszty lub nie związane z tematem

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Re: W rajstopach po domu (co myślicie?)

Post autor: Misiek72 » 19 kwie 2021, 17:28

Byczunio masz dość specyficzne podejście do Biblii. Opis stworzenia, raju, Adama i Ewy jest bardzo uniwersalny i nie dotyczy tylko chrześcijan ale innych religii , starożytnych , pogańskich przekazów i ciekawych teorii naukowych. Najkrócej pisząc chodzi o to, że Bóg, bogowie lub przedstawiciele obcej cywilizacji stworzyli człowieka by zasiedlić planetę . Dali człowiekowi wolną wolę i inteligencję by sam mógł się rozwijać i o sobie decydować. To nie tak jak piszesz że Bóg tworzy sobie transów, rudych itp. i patrzy z góry czy ich prawicowcy nie tłuką. Chodzi o to, że Stwórcy stworzyli tylko zestaw startowy w postaci pary ludzi i kazali jak pisze w Biblii: Rozmnażać sie i zaludnić Ziemię. Biblia mówi , że przez pewien okres czasu stwórcy mieszkali na ziemi razem z człowiekiem i ciekawe jest to , że stwórcy żenili się ludzkimi kobietami a te dawały im potomstwo. Stary testament jest pełen instrukcji , praw i zakazów dających coś w rodzaju kodeksu prawnego. Dla przykładu Księdze Kapłańskiej homoseksualizm jest traktowany jako ciężkie wykroczenie karane śmiercią. Przypowieść o Sodomie i Gomorze mówi o spaleniu miast za grzech homoseksualizmu. Dlatego trudno się dziwić że niektóre religie są negatywnie nastawione do par jednopłciowych. Większość społeczeństwa jest wychowana w tradycji opartej na religiach , dlatego prawicowy nie muszą niczego udowadniać, tylko bronią tego co już funkcjonuje od dawna, czyli tradycyjnego modelu rodziny płci i wychowania. To wy lewicowcy chcecie zmienić poglądy większości i dlatego to wy macie problem jak to zrobić. To wcale nie znaczy , że prawacy są lepsi od lewaków jak piszesz ale z drugiej strony idee lewackie są tak kiepsko argumentowane przez samych lewaków, że czasem można się zastanawiać czy aby faktycznie z nimi jest wszystko w porządku.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 19 kwie 2021, 18:23

Ty jesteś kreacjonistą, ja ewolucjonistą. Doszukujesz się prawdy w Księdze Rodzaju. Ja ją uznaję za bajkę dla naiwnych.
Z jednym masz rację, wszystkie trzy religie monoteistyczne bazują na tej samej podstawie, czyli Starym Testamencie. Chrześcijaństwo i Islam zostały stworzone przez modyfikację Judaizmu (w opozycji do niego, ale to inna historia) i jako podstawę trzeba rozważać właśnie Judaizm. Jest to religia ludów pustyni. Ludów, ktorych przetrwanie zależało od maksymalnego wykorzystania zasobów i skutecznej prokreacji. Na pustyni utrzymywanie homoseksualistów i homoseksualistek było rozrzutnością, na którą te ludy nie mogły sobie pozwolić. Chrześcijaństwo tę oszczędność w gospodarowaniu zasobami przejęło z dobrodziejstwem inwentarza, niejako w opozycji do rozwiązłości, na którą pozwalała religia rzymska odziedziczona od Greków. Obecnie ludność Ziemi na tyle się namnożyła, że nie tylko nie musimy stać na straży prokreacji a wręcz ją hamować. Dlatego religie monoteistyczne muszą odejść w niebyt i zrobić miejsce innym poglądom, bazującym na zrównoważonym rozwoju.
A ja nie jestem lewakiem, tylko liberałem. Ale Wy, prawacy takich niuansów nie rozróżniacie.
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 19 kwie 2021, 20:34

No cóż - proponowałbym przenieść wszystko co związane z polityką i religią we właściwe miejsce. Kasior - jak możesz - posprzątaj.

Jestem człowiekiem wierzącym - chyba bardzo i mam odwagę to wyznać. Ale z drugiej strony słyszałem że wiara jest jak pewna część ciała - trzeba ją mieć, ale nie należy wywijać nią innym przed nosem.

Wyznaję teorię że każdy ma w sobie nagromadzone emocje i pozytywne i negatywne. I każdy musi jakoś je rozładować. O ile te pierwsze nie przysparzają kłopotów - to te drugie niestety powodują iż krzywdzimy innych. Sam pamiętam jak w młodym wieku specjalnie szukałem powodów aby pokłócić się z kimkolwiek - ekspedientką, woźną w szkole, z panią w biurze, w banku czy kolegami w pracy .... jak się chciało chętny do kłótni zawsze się znalazł. To powodowało swego rodzaju oczyszczenie umysłu, wyrzucenie agresji i człowiek spokojny wracał do domu. Teoretycznie rodzina na tym wygrywała bo był spokój ale... ktoś na tym cierpiał. Z czasem zacząłem to dostrzegać i starać się w inny sposób wyładowywać swoje negatywne emocje. To że noszę takie a nie inne części garderoby w pewien sposób też pomaga. Na marginesie Byczunio też pisał że u niego coś takiego występuje . I po co ja to piszę? Misiek - nie obrażaj się ale masz trochę problemów na głowie. Z tego co piszesz wynika że pracujesz nad sobą - za to szacun - ale staraj się nie przerzucać pewnych negatywnych emocji na innych - i tu na forum i w życiu prywatnym.

Na koniec moje subiektywne odczucie do przedstawionej przez kolegę sytuacji. Otóż wydaje mi się że scena ta jest jednak wytworem umiejętności literackich Stopka - choć mogę się mylić. Nie zmienia to że temat do dyskusji jak najbardziej słuszny.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Post autor: Misiek72 » 20 kwie 2021, 06:31

Widzę że do konsylium lekarskiego w forumowej poradni zdrowia psychicznego dołączył Danon. Panowie znawcy problemów i mistrzowie dobrych rad doradźcie mi co zrobić, bo na moim horyzoncie pojawia się kolejny kłopot: Syn niedługo kończy edukację szkolną, a to będzie cholernie trudna zmiana dla niego i dla nas z automatu. Co mam zrobić ??? Ja wiem że to pikuś w porównaniu do gigantycznych problemów rajstopowych , ale dla mnie to poważna sprawa.
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 20 kwie 2021, 10:15

Misiek - jesteś niesprawiedliwy - nigdzie nie ma w mojej wypowiedzi o problemach związanych ze zdrowiem psychicznym. Jak sam piszesz masz problem - bardzo poważny problem - rozumiem ale nie wiem co można w takiej sytuacji poradzić. I doskonale zdaję sobie sprawę że to w czym chodzisz ubrany jak i gdzie i co inni o tym myślą jest zupełnie przy tym bez znaczenia. Wiesz.... też trochę mam za sobą, ale o pewnych sprawach po prostu nie napiszę. To nie jest tak że chcę się wymądrzać - raczej chcę pomóc. Czasami robię coś żeby po prostu nie zwariować..... jak na razie jakoś się udaje. Kiedyś w wojsku usłyszałem od kolegi coś - co bardzo mi pomogło.... jak nie wiesz co robić - nie rób nic, bo narobisz głupstw.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
georgeby
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: georgeby » 20 kwie 2021, 11:32

Od jakiegoś czasu przychodzę na to forum coraz mniej chętnie i coraz rzadziej. Denerwuje mnie podejście Miśka który neguje wszystko i udaje że wie najlepiej a jego wypowiedzi przeczą same sobie, tutaj pisze że to nie jest normalne a sam popyla ubrany w spódnice i obcasy ;/
Awatar użytkownika
pantyhosemen12
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: pantyhosemen12 » 20 kwie 2021, 12:51

zgadza się - wypowiedzi Miśka, jego teorie, doszukiwanie się czegoś co nigdy nie zostało napisane zakrawa juz na farsę. Chłop sam tworzy jakieś idiotyczne teorie, wmawia ludziom to czego nie napisali i ogólnie zamula. Więc niech sobie ulży, przebierze się w spódniczke albo zajmie się problemami rodzinnymi zamiast klepac idiotyzmy na forum. Demokratycznie poddałbym sens Jego obecności tu pod szybkie głosowanie i finalnie Go stąd wywalił.
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Post autor: Misiek72 » 20 kwie 2021, 12:59

Danon pisałem z dużą dozą sarkazmu więc nie bierz tego do siebie. Ofkoz nie oczekuję od nikogo pomocy w swoich sprawach. A ciuszki i przebieranki lub ich brak też nie zakłócają mi jakoś normalnego funkcjonowania. Wybacz ale już nie mogłem czytać tych pierdołów o mojej "wewnętrznej bitwie" "sprzecznościach w osobowości", "hipokryzji" itd. Wszystkim forumowym pseudo psychologom i filozofom polecam by bardziej przyjrzeli się sobie.
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Post autor: Misiek72 » 20 kwie 2021, 13:03

pantyhosemen12 pisze: 20 kwie 2021, 12:51 zgadza się - wypowiedzi Miśka, jego teorie, doszukiwanie się czegoś co nigdy nie zostało napisane zakrawa juz na farsę. Chłop sam tworzy jakieś idiotyczne teorie, wmawia ludziom to czego nie napisali i ogólnie zamula. Więc niech sobie ulży, przebierze się w spódniczke albo zajmie się problemami rodzinnymi zamiast klepac idiotyzmy na forum. Demokratycznie poddałbym sens Jego obecności tu pod szybkie głosowanie i finalnie Go stąd wywalił.
Pantyhosemen12 nieee błagam. :lol:
A kiedy będą dostępne szczegółowe wyniki głosowania ?
Awatar użytkownika
pantyhosemen12
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: pantyhosemen12 » 20 kwie 2021, 13:27

Wulatujesz bez wyników szczególowych :D
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Ring wolny!

Post autor: kasior » 20 kwie 2021, 14:35

Tu sie obrzucajcie i nigdzie indziej bo będą bany.
Awatar użytkownika
pantyhosemen12
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Re: Ring wolny!

Post autor: pantyhosemen12 » 20 kwie 2021, 14:53

ooo superowo. mamy w końcu specjalny wybieg dla Miśka. :D
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 20 kwie 2021, 15:02

Tak. Niech wypluwa tu sobie swoje żale i pogardy. Nie rozumiem jak mozna w każdym temacie robić szambo? Jeż Temat wyczyszczony. Niech się obrzucają błotem w innym miejscu. Jeżeli to sie nazywa poczucie humoru i są to tylko wybryki to gratuluje takiego poczucia. Nie wiem o co chodzi ale od pewnego czasu pan misiu jest jakis rozdrażniony i w kazdym temacie widzi dziwne podteksty, dorabia ideologie etc...etc...
Byczunio - co jak co, ale ty nie powinienes sie dawac wciagac w takie intrygi, jesteś za inteligentny na to
I cała reszta - uważajcie również bo odstraszacie nowych userów, którzy tu przychodzą i czytają. Nie ma się co dziwić,ze nie chcą pisac.
nowomodny88
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: nowomodny88 » 20 kwie 2021, 15:17

No ja jak czytam te śmieci to nie chce mi się nawet tu zaglądać.
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Post autor: Misiek72 » 20 kwie 2021, 18:42

kasior pisze: 20 kwie 2021, 15:02 Tak. Niech wypluwa tu sobie swoje żale i pogardy. Nie rozumiem jak mozna w każdym temacie robić szambo? Jeż Temat wyczyszczony. Niech się obrzucają błotem w innym miejscu. Jeżeli to sie nazywa poczucie humoru i są to tylko wybryki to gratuluje takiego poczucia. Nie wiem o co chodzi ale od pewnego czasu pan misiu jest jakis rozdrażniony i w kazdym temacie widzi dziwne podteksty, dorabia ideologie etc...etc...
Byczunio - co jak co, ale ty nie powinienes sie dawac wciagac w takie intrygi, jesteś za inteligentny na to
I cała reszta - uważajcie również bo odstraszacie nowych userów, którzy tu przychodzą i czytają. Nie ma się co dziwić,ze nie chcą pisac.
A może pan Misiu robi to celowo ?? :zdrowko
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Post autor: Misiek72 » 20 kwie 2021, 20:21

kasior pisze: 20 kwie 2021, 15:02 Byczunio - co jak co, ale ty nie powinienes sie dawac wciagac w takie intrygi, jesteś za inteligentny na to
Kasior odpowiedz mi czy osobie inteligentnej i wykształconej wypada takich rad udzielać? Skoro Byczunio ma ochotę ze mną pogadać, to chyba wypadałoby to uszanować. Przynajmniej ja jako osobnik z maturą tak to widzę. ;-)
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Post autor: Misiek72 » 20 kwie 2021, 20:35

O co Ci chodzi Epson ? Co to jest "brzydnia" i co mógłbym trochę upuścić?
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 20 kwie 2021, 21:18

Misiek72 pisze:
kasior pisze: 20 kwie 2021, 15:02 Tak. Niech wypluwa tu sobie swoje żale i pogardy. Nie rozumiem jak mozna w każdym temacie robić szambo? Jeż Temat wyczyszczony. Niech się obrzucają błotem w innym miejscu. Jeżeli to sie nazywa poczucie humoru i są to tylko wybryki to gratuluje takiego poczucia. Nie wiem o co chodzi ale od pewnego czasu pan misiu jest jakis rozdrażniony i w kazdym temacie widzi dziwne podteksty, dorabia ideologie etc...etc...
Po chuj?? Za spokojnie jest czy jak??

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Post autor: Misiek72 » 20 kwie 2021, 21:38

Kasior, powiedzmy że to moje prywatne porachunki z tymi którzy mnie wkó*wili.
Awatar użytkownika
pantyhosemen12
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: pantyhosemen12 » 21 kwie 2021, 08:10

Misiek72 pisze: 20 kwie 2021, 18:42
kasior pisze: 20 kwie 2021, 15:02
skoro robi to celowo to niech sobie idzie do swojej piaskownicy zamiast psuć atmosfere na forum. Czy Ty nie dostrzegasz tego, że zostałeś tu ze swoimi idiotytcznymi teoriami, podejrzeniami i spiskami zupełnie sam. Każdy tu Cię olewa, większośc irytujesz i dali temu wyraz wielokrotnie. A Ty dalej swoje. Naprawde trzeba mieć już srogo rozmiękczoną mózgownice by tego nie dostrzegać. Klepiej te swoje teorie i snujesz rózne domysły. Mało sensowne zresztą. Przeanalizuj swoje wypowiedzi, zobacz na komentarze do nich i popatrz ilu ludzi na tym forum drażnisz. Wyciągnij z tego wniosku i albo przestań pisac pierdoły albo stąd zniknij. Tyle w temacie. Pewnie i tak odpiszesz jakieś idiotyzmy, bo jestes mega przewidywalny tylko, że chyba już raczej tu nikogo to nie interesuje co sądzisz.
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Post autor: Misiek72 » 21 kwie 2021, 08:18

pantyhosemen12 pisze: 21 kwie 2021, 08:10
Misiek72 pisze: 20 kwie 2021, 18:42
kasior pisze: 20 kwie 2021, 15:02
skoro robi to celowo to niech sobie idzie do swojej piaskownicy zamiast psuć atmosfere na forum. Czy Ty nie dostrzegasz tego, że zostałeś tu ze swoimi idiotytcznymi teoriami, podejrzeniami i spiskami zupełnie sam. Każdy tu Cię olewa, większośc irytujesz i dali temu wyraz wielokrotnie. A Ty dalej swoje. Naprawde trzeba mieć już srogo rozmiękczoną mózgownice by tego nie dostrzegać. Klepiej te swoje teorie i snujesz rózne domysły. Mało sensowne zresztą. Przeanalizuj swoje wypowiedzi, zobacz na komentarze do nich i popatrz ilu ludzi na tym forum drażnisz. Wyciągnij z tego wniosku i albo przestań pisac pierdoły albo stąd zniknij. Tyle w temacie. Pewnie i tak odpiszesz jakieś idiotyzmy, bo jestes mega przewidywalny tylko, że chyba już raczej tu nikogo to nie interesuje co sądzisz.
Witaj CiPantyhosemen12 na "moim wybiegu" w śmietnikowym "szambie". Wiedziałem że szybko do mnie zajrzysz. Admin zrobił nam miejsce byśmy tutaj się okładali epitetami do woli, więc jestem do Twojej dyspozycji zwarty i gotowy. Pozdrawiam. :lol:
Awatar użytkownika
pantyhosemen12
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: pantyhosemen12 » 21 kwie 2021, 09:30

że zwarty jesteś to wszyscy wiemy. Może jednak czas się rozluźnić.
Awatar użytkownika
deRafael
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: deRafael » 21 kwie 2021, 09:34

Witaj CiPantyhosemen12 na "moim wybiegu" w śmietnikowym "szambie". Wiedziałem że szybko do mnie zajrzysz. Admin zrobił nam miejsce byśmy tutaj się okładali epitetami do woli, więc jestem do Twojej dyspozycji zwarty i gotowy. Pozdrawiam. :lol:
Jak długo będziemy to tolerować? Teraz zaczęło się ubliżanie.
Zgłaszam wniosek o usunięcie Miska z forum. Za całokształt.
Awatar użytkownika
pantyhosemen12
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: pantyhosemen12 » 21 kwie 2021, 11:12

Też jestem za.
Za sianie fermentu, bzdurne teorie, obrażanie i brak tolerancji.
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 21 kwie 2021, 14:21

Misiek72 pisze:Kasior, powiedzmy że to moje prywatne porachunki z tymi którzy mnie wkó*wili.
Ciekawe.. Stopek tez ci podpadł ze go w drugim poscie do dolu sprowadziles?

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

ODPOWIEDZ