Ring wolny!

Tu będę przenoszone posty nie pasujące do reszty lub nie związane z tematem

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Re: Twoja twarz brzmi znajomo

Post autor: Misiek72 » 02 kwie 2021, 08:04

Nie mam czasu na oglądanie telewizji, ale po obejrzeniu kilku filmików na YouTube, mogę stwierdzić że takie show poza elementem rozrywkowym daje pretekst do tego by lansować transwestytyzm i przyzwyczajać ludzi do widoku facetów zrobionych na kobitki. Czyli nic nowego - taki jest trend od pewnego czasu w mediach. W innych programach TV też się tak ludzi "edukuje" (np. Top Model, wywiady w telewizji śniadaniowej TVN itd...). Cóż, rewolucja socjalistyczna jest w natarciu, a media są idealnym narzędziem propagandy.
Awatar użytkownika
pantyhosemen12
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: pantyhosemen12 » 02 kwie 2021, 08:20

to jest program rozrywkowy. Uczestnicy śpiewają piosenki i na koniec każdego odcinka losują to co będa śpiewac w następnym tygodniu. losowanie odbywa się przed kamerami. W puli sa różni wykonawcy. Czasem facet wylosuje do śpiewania Tinę Turner a czasem kobieta wylosuje Eltona Johna. A czasem babka wylosuje Tinę a facet Eltona.
Ten program nic nie lansuje, nie wiem czemu wszedzie dopatrujecie się jakis spisków i indokrtynacji ? Na głowę poupadali czy co ?
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Post autor: Misiek72 » 02 kwie 2021, 09:14

Tak upadłem na głowę. Pisze o ogólnym trendzie lansowania w Europie homoseksualizmu, transseksualizmu itd... a media oczywiście "przypadkowo" podejmują tą tematykę. Jedne przypadkowo szczególnie często a inne przypadkowo oficjalnie dystansują się od takiej tematyki. Masz rację Pantyhosemen12 nie ma nic bardziej przypadkowego niż losowanie wykonawcy którego się odgrywa. :lol: :lol: Tak jak nie ma nic bardziej przypadkowego niż cyrk w postaci festiwalu Eurowizji i ich przypadkowych uczestników i zwycięzców... Niestety ale identycznych przypadków jest zbyt dużo i zbyt często bym mógł uznać to za przypadek. A po drugie to chyba też "przypadkiem" zaostrza się obrona społeczeństwa przed przypadkowymi, coraz bardziej chamskimi i sięgającymi dna atakami i rozróbami na ulicach jedynie słusznych organizacji...
Awatar użytkownika
pantyhosemen12
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: pantyhosemen12 » 02 kwie 2021, 09:27

Zawsze lubiłem takich "znawców". Nie widziałem, obejrzałem coś na YT ale zabiorę głos. Ale jak juz to powtarzałem tu wiele razy, i nie tylko ja - nie zabieram się za polemikę z Toba bo szkoda mi na to zycia. ty masz swój wypaczony świat w którym zyjesz i niech tak zostanie.
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Post autor: Misiek72 » 02 kwie 2021, 09:32

Nie tak wygląda wymiana argumentów Pantyhosemen12. Rozmowa to nie płacz i użalanie się ale merytoryczna wymiana zdań.
Awatar użytkownika
pantyhosemen12
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: pantyhosemen12 » 02 kwie 2021, 09:42

zgadza się. Ale nie można merytorycznie rozmawiac z kimś kto od lat ma klapy na oczach. Całuski. Bez odbioru
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Post autor: Misiek72 » 02 kwie 2021, 09:43

pantyhosemen12 pisze: 02 kwie 2021, 09:27 ...nie zabieram się za polemikę z Toba bo szkoda mi na to zycia. ty masz swój wypaczony świat w którym zyjesz i niech tak zostanie.
Nie wiem dlaczego Pantyhosemen12, ale od pewnego czasu konwersacja z Tobą to niesamowita przyjemność :lol: :lol:
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 02 kwie 2021, 16:12

Misiek, lansowanie homoseksualizmu czy transseksualuzmu jest taką samą bzdurą jak lansowanie rudych albo garbatych. Zaraz mi powiesz, że rudych też lansują, bo przecież Ed Sheeran... tylko czy Eda Sheerana lansują dlatego, że dobrze śpiewa czy dlatego, że jest rudy?
Homoseksualizm czy transseksualizm jest taką samą cechą wrodzoną jak heteroseksualizm, rudość czy bielactwo. Te osoby mają takie samo prawo żyć i realizować się zawodowo, społecznie i rodzinnie jak wszystkie inne. Jeśli tego nie rozumiesz, to jesteś faszystą, bo jak inni faszyści odmawiasz im prawa do życia z powodu cech, na które nie mają wpływu.
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Post autor: Misiek72 » 02 kwie 2021, 16:48

Byczuniu. Pisałem o fakcie, że w dzisiejszym świecie pewne wartości ewidentnie promuje się bardziej niż inne, a jeszcze inne dyskretnie i nienachalnie krytykuje. No może wyjątkiem tu jest TVP gdzie wszystko robi się ordynarnie i po chamsku. Dla przykładu Netflix oficjalnie deklaruje wsparcie dla środowisk LGBT i gdzie tylko się da wciska ludziom do filmów i seriali jakąś postać homo lub trans. Inni producenci programów w mediach może nie są aż tak zdecydowani w propagowaniu LGBT ale często pojawia się taka "wisienka na torcie" w postaci osoby trans , a to w Eurowizji, a to w TVN, a to w innych "Top Modelach" i nie byłoby problemu, tylko że zaraz pojawia się reklama i artykuły w internecie że np. W Top Model bierze udział taki a taki transseksualista i tenże zawodnik od razu staje się gwiazdą medialną a cała reszta uczestników to tylko mniej znaczące tło:
https://plejada.pl/newsy/transseksualna ... ie/vzc6r74

Artykuł o Netfliksie z którym nie tylko ja się zgadzam:
https://www.spidersweb.pl/rozrywka/2020 ... ja-opinia/

P.S Pantyhosemen12 co o tym sądzisz? :lol: :lol:
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2021, 17:11 przez Misiek72, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Post autor: Misiek72 » 02 kwie 2021, 17:03

byczunio pisze: 02 kwie 2021, 16:12 ...Te osoby mają takie samo prawo żyć i realizować się zawodowo, społecznie i rodzinnie jak wszystkie inne. Jeśli tego nie rozumiesz, to jesteś faszystą, bo jak inni faszyści odmawiasz im prawa do życia z powodu cech, na które nie mają wpływu.
Czy należy się przejmować?

Najpierw trzeba przyjrzeć się tym, którzy rzucają hasłami „Ty faszysto!”, „Polska wolna od faszyzmu!” itd. Otóż ci, którzy używają takich zwrotów pokazują swoją impotencję intelektualną. Można to porównać do kłótni dzieci, gdy jedno nie wie już co ma powiedzieć i krzyczy „głupi jesteś!”. Tak więc jest to „oręż” obrońców demokracji, „światłych ludzi lewicy”, UBywateli PRL, fioletowych towarzyszy, tęczowych wojowników itd. – wiadomo o kogo chodzi.

Także drogi czytelniku/droga czytelniczko, jeśli ktoś z wyżej wymienionych nazwie Cię “faszystą”, to w zasadzie możesz uznać to za komplement i z uśmiechem na twarzy podziękować adwersarzowi.
Źródło: https://medianarodowe.com/2017/09/16/na ... -czlowiek/
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 02 kwie 2021, 17:57

Misiek, osoby niezorientowane w sytuacji środowisk LGBT nie zdają sobie sprawy, że młodzież nieheteronormatywna i niecisnormatywna jest DZIESIĘCIOKROTNIE bardziej zagrożona próbami samobójczymi niż młodzież normatywna. Dlaczego? Bo są dyskryminowani. Dyskryminowani w domach, przez rodziców, przez rodzeństwo, dyskryminowani w szkołach przez rówieśników ale i przez niedouczonych nauczycieli. Dyskryminowani przez "zwykłych" ludzi na ulicy, którym nie podoba się ich wygląd, zachowanie. Młodzież LGBT jest przerażona swoją innością, bo nie rozumie co się z nimi dzieje, dlaczego są inne, dlaczego otoczenie je dyskryminuje, skore one TAK WŁAŚNIE czują siebie, otoczenie. Ta dyskryminacja nie skończy się, jeśli społeczeństwo nie zrozumie, że osoby LGBT są NORMALNYMI ludźmi. A społeczeństwo nie zrozumie dopóki to będzie sensacja. To musi zwyczajnie spowszednieć, znudzić się, by ludzie nie zwracali uwagi na inność osób LGBT. Niestety, w szkołach nie ma normalnego wychowania seksualnego, na którym młodzież usłyszy, że gej, lesbijka, osoba transpłciowa są NORMALNYMI osobami, które mają takie samo prawo wyrażania swojej osobowości i okazywania swojej swoich uczuć co osoby cispłciowe i heteronormatywne.
Dlaczego dziewczyna siedząca na kolanach chłopaka w autobusie, tramwaju, na ławce w parku nie wzbudza ŻADNYCH negatywnych emocji, a dziewczyna siedząca na kolanach innej dziewczyny już tak, nie mówiąc o takim zachowaniu dwóch chłopaków??? IM na prawdę przysługuje takie samo prawo okazywania sobie publicznie uczuć jak parom różnopłciowym. Dlaczego mają się z tym kryć skoro pary różnopłciowe nie muszą?
Z drugiej strony stacje telewizyjne jadą na sensacji. Wiadomo, że ludzie szukają wrażeń i telewizja ma im te wrażenia dostarczyć. I dostarcza pokazując osoby nietypowe, homoseksualne, transpłciowe, bo to jest dla ludzi nadal sensacja. Gdy przestanie być sensacją, przestaną je pokazywać.
Przepraszam za nazwanie Cię faszystą, ale na brak tolerancji trzeba reagować ostro, bo jeśli nie będziemy reagować i się bronić to skończymy jak Żydzi podczas WWII.
Misiek, chciałbyś, bym stwierdził, że Twój syn zajmuje w społeczeństwie miejsce zdrowym ludziom, niepotrzebnie zwraca uwagę zdrowych, angażuje troskę, czas, pieniądze, które moglibyście jako rodzina przeznaczyć z większym pożytkiem dla społeczeństwa (na przykład na urodzenie i wychowanie kolejnego, zdrowego dziecka), więc jego miejsce jest w "przechowalni", gdzie dostanie jeść i... nic więcej, bo przecież nic mu więcej nie potrzeba, nic więcej mu się nie należy? To jest dokładnie ten sam mechanizm co wypieranie homoseksualizmu i transpłciowości ze świadomości społecznej. Na prawdę chcesz, by następne w kolejce do dyskryminacji a może i eksterminacji było Twoje dziecko?
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Post autor: Misiek72 » 02 kwie 2021, 18:27

Ehh Byczunio za bardzo się rozpędziłeś. Ja tu pisze zgodnie z tematem tylko o programach telewizyjnych, tylko o tym, że w nich LGBT ma promocję a Ty mi tutaj elaborat o problemach osób transpłciowych wypisujesz. ZGADZAM SIĘ, ŻE WSZYSCY SĄ RÓWNI WOBEC PRAWA I POWINNI MIEĆ ZAPEWNIONE RÓWNE TRAKTOWANIE W KAŻDYM ASPEKCIE ŻYCIA!!! Wystarczy?
Co do mojego dziecka Byczuniu to nie szczędzimy mu sił i pieniędzy, by żyło mu (i mnie z żoną) się lepiej i chyba dlatego nie mamy drugiego bo zabrakło czasu i sił na wychowanie kolejnego dziecka. Byczunio moje dziecko cały czas jest i będzie dyskryminowane, ale ja nie mam z tym problemu i na pewno nie będę robił z tego afery. Zwyczajne wiem jak go chronić przed złymi ludźmi. Nie oszukujmy się, nigdy nie będzie normalnie fukncjonował miedzy ludźmi, ale staramy się go uspołeczniać na miarę jego możliwości w przyjaznym otoczeniu.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 02 kwie 2021, 19:08

Misiek, ale mi chodziło o to, że jak w Polsce "władza" wreszcie upora się z tym znienawidzonym LGBT, to w następnej kolejności może się wziąć za takie osoby jak Twój syn. W końcu oni stale muszą mieć wroga.
Świadome stacje telewizyjne (w Twojej i obecnej politycznej narracji promujące LGBT) starają się uświadamiać istnienie osób z grona LGBT i z obecnością tych osób oswajać całe społeczeństwo pokazując, że to nie są osoby niebezpieczne dla społeczeństwa. To nie jest PROMOWANIE tylko OSWAJANIE. Nasza władza chciałaby, żeby temat został co najmniej przemilczany, bo jest dla nich niewygodny, a raczej by mogli jechać po osobach LGBT jako po ideologii i nawoływać do nienawiści do nich. Nie ma czegoś takiego jak promocja osób LGBT. O promocji można byłoby mówić, gdyby dało się osobę heteronormatywną przekonać do podjęcia działań homoseksualnych lub osobę cispłciową do funkcjonowania w płci przeciwnej. Za prawdę powiadam Wam, nie da się (po dobroci) przekonać heteryka do bycia gejem (jedyną możliwą formą jest gwałt, ale nie mówimy teraz o przemocy), nie da się z ciska zrobić transa (dla jaj ktoś może się jednorazowo przebrać, ale nie przekonasz, by tak żył na co dzień i funkcjonował w społeczeństwie). W drugą stronę też to nie działa.
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Post autor: Misiek72 » 02 kwie 2021, 21:15

Byczunio w takim razie macie bardzo specyficzny sposób oswajania ludzi z problemami osób transpłciowych. Obecność aktywistów w tęczowymi flagami na manifestacjach o agresywnym i chamskim przebiegu na pewno "przysporzy" wam zwolenników. Póki co w moim środowisku na hasło "lgbt" i "pedał" ludzie delikatnie mówiąc entuzjazmem nie reagują, a ja w obawie o swoje bezpieczeństwo wstrzymałem się z w wyjściami w damskich ciuchach.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 02 kwie 2021, 21:53

Jakoś nie zauważyłem by manifestacje środowisk LGBT miały chamski czy agresywny przebieg. Chyba, że takimi przedstawiają je w TVPiS. Ale tak chyba przedstawiane są wszystkie demonstracje opozycyjne wobec rządu, czyli przede wszystkim demonstracje Strajku Kobiet, przedsiębiorców i AgroUnii.
Niestety, może na wiosnę dojść do ostrych protestów przede wszystkim przeciwko kościelnym pedofilom i katotalibom z Ordo Iuris. Ale to będą akcje odwetowe za wcześniejsze ataki z ich strony.
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Post autor: Misiek72 » 03 kwie 2021, 06:14

https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7 ... prawa.html. Tego bym nie nazwał spokojnym zgromadzeniem. Ataki na kościoły:
https://szczecin.tvp.pl/51078035/atak-n ... -katolikow
Co tu dużo mówić - DNO moralne.
A tak zachowują się Ci biedni szykanowani będący na skraju samobójstwa LGBTerroryści.
https://www.infoilawa.pl/video/zadyma-p ... licji,1855 :-/

Inne np. żenujące fotki z parad równości to już Byczunio sam sobie w necie potrafisz znaleźć. Jak dla mnie to wszystko bardzo pozytywny i budujący przekaz :lol: :lol:
Awatar użytkownika
deRafael
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: deRafael » 03 kwie 2021, 06:57

Dnem moralnym jest powoływanie się na źródła takie jak media narodowe i TVP. LGBTerrorysci... Ty tez jesteś LGBT choć to do Ciebie jeszcze nie dotarło.
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Post autor: Misiek72 » 03 kwie 2021, 07:12

deRafael pisze: 03 kwie 2021, 06:57 Ty tez jesteś LGBT choć to do Ciebie jeszcze nie dotarło.
Lesbian- nie jestem
Gay - nie czuje się.
Bisexual - nie mam takich ciągotek
Transgender - póki co jestem zadeklarowanym facetem.
DeRafael wiesz co piszesz w ogóle :?: :!: Cóż DNO intelektualne. :lol: :lol:
deRafael pisze: 03 kwie 2021, 06:57 Dnem moralnym jest powoływanie się na źródła takie jak media narodowe i TVP.
TVP i Media narodowe to tez media więc nie widzę powodu by się na nie nie powoływać. A po drugie tym bardziej się na nie powołam bo są anty LGBT i na pewno szczegółowo będą relacjonować wybryki takich grup.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 03 kwie 2021, 07:36

Demonstracja 29.10.2020 byłaby bardzo pokojowa, gdyby nie prowokacja policyjnych (anty)terrorystów. Tę demonstrację śledziłem bardzo uważnie. Miałem na niej być, niestety, nie miałem z kim zostawić dziecka.
Materiał TVPiS 3 jest czysto polityczny, dotyczy haseł, wypowiedzi, nawoływań a nie fizycznych ataków na kościoły i katolików. W czasie demonstracji Strajku Kobiet nie ucierpiał zaden kościół.
Materiał z Iławy przeczytaj ze zrozumieniem. To kibole, będący praktykującymi katolikami napadli na pokojową demonstrację Strajku Kobiet i środowisk LGBT.
Dawaj kolejne przykłady prawackiej propagandy.
Misiek, jesteś LGBTQI+, kryjesz się pod literką Q (qeer - dziwny) lub T (transgender), pod którą kryją się nie tylko TS (transseksualiści) ale i TV (transwestyci).
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Post autor: Misiek72 » 03 kwie 2021, 08:11

Tak Byczunio literek w skrócie ostatnio przybyło i pewnie jeszcze przybędzie w niedługim czasie. :lol: W każdym razie nie identyfikowałem się z LGBT.
Byczuniu mnie wystarczy sam przekaz "WYPIERDA*Ć". Incydentów z udziałem lewackich działaczy było całkiem sporo . Proszę oto link z innych źródeł niż TVP z przeglądem sytuacji:
https://nczas.com/2020/10/25/lewacka-dz ... oto-wideo/
Manifestacje narodowców choćby te z 11 listopada tez z reguły mają spokojny przebieg dopóki ktoś nie sprowokuje zadym. Jest spora niechęć i wrogość do siebie narodowców i LGBTowców dlatego wszyscy się wzajemnie prowokują i ostatnio dołączyła do tego pisowska policja, która chętnie spałowałyby i jednych i drugich. W każdym razie obraz biednych i nękanych nietolerancją osób transpłciowych mocno gryzie się z codzienną rzeczywistością. Byczunio kończę już bo mamy okres Świąteczny i nie godzi się mi gadać po takich rzeczach - szkoda czasu.
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2021, 08:16 przez Misiek72, łącznie zmieniany 1 raz.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 03 kwie 2021, 08:14

Parady równości są bardzo fajnymi imprezami, ka których jest masa NORMALNYCH ludzi, rodzinami, z dziećmi. To co widzisz w piswizji to wyrwane z kontekstu postacie tancerek i tancerzy erotycznych związanych z klubami nocnymi. Gdyby nie ci praktykujący katolicy, kochający swoje żony i dzieci kluby Go-Go i t.p. nie miałyby racji bytu (utrzymania), więc nie truj mi bzdur, że katolicy są aseksualni i seks uprawiają tylko w celach prokreacyjnych.
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Post autor: Misiek72 » 03 kwie 2021, 08:17

Wesołych Świat Byczunio.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 03 kwie 2021, 08:32

Po pierwsze, hasło WY***AĆ jest hasłem Strajku Kobiet a nie środowisk LGBT. Nie mniej hasło jest bardzo nośne i na czasie, bo czas spokojnych rozmów się skończył. Przyszedł czas walki.
Po drugie, to prawacy rozpoczęli atak na prawa mniejszości, prawa kobiet, konwencję antyprzemocową. Prawacy narzucają WSZYSTKIM swoje poglądy, swoją ideologię. To prawacy naruszyli kruchy rozejm antyaborcyjny, teraz domagają się zakazu rozwodów, zakazu antykoncepcji.
Misiek, całkiem Cię popier***iło? "Najwyższy czas" jest pismem propagandowym SKRAJNEJ PRAWICY. Tam nie ma nawet jednej litery prawdy. Przecież to redagują chłopcy od oszołoma Korwina-Mikkego. Jeśli to są Twoje jedyne źródła wiedzy, to Ci współczuję.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 03 kwie 2021, 08:39

Dziękuję, choć ja tych świąt nie obchodzę. Tobie również, bo Ty na pewno obchodzisz, ten dzień hipokryzji.
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Post autor: Misiek72 » 03 kwie 2021, 09:11

byczunio pisze: 03 kwie 2021, 08:39 Dziękuję, choć ja tych świąt nie obchodzę. Tobie również, bo Ty na pewno obchodzisz, ten dzień hipokryzji.
Czyli Byczuniu możemy sobie współczuć nawzajem. :lol:
ODPOWIEDZ