Jakie majtki polecacie
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Jakie majtki polecacie
Witam,
W normalnych męskich majtkach pocę się, no i trochę są obciskające. Jakie polecilibyście majtki takie które byłyby wygodne i mniej bym się w nich pocił? Myślałem o stringach, ale nie wytrzymałbym jakby mi ten pasek wchodził w ... cztery litery ;)
Pomyślicie sobie, że facet i stringi, ale nie obchodzi mnie czy coś ma etykietkę z napisem męskie czy żeńskie i nie muszę czekać żeby coś wyszło w wersji oficjalnie z napisem "męskie". To co mam pod spodniami to moja sprawa, no nie? A najbardziej liczy się wygoda. Piszę, bo już ktoś tutaj na mnie naskoczył. Nie noszę staników, obcasów itp. ale kobieca bielizna jest najczęściej wygodniejsza.
W normalnych męskich majtkach pocę się, no i trochę są obciskające. Jakie polecilibyście majtki takie które byłyby wygodne i mniej bym się w nich pocił? Myślałem o stringach, ale nie wytrzymałbym jakby mi ten pasek wchodził w ... cztery litery ;)
Pomyślicie sobie, że facet i stringi, ale nie obchodzi mnie czy coś ma etykietkę z napisem męskie czy żeńskie i nie muszę czekać żeby coś wyszło w wersji oficjalnie z napisem "męskie". To co mam pod spodniami to moja sprawa, no nie? A najbardziej liczy się wygoda. Piszę, bo już ktoś tutaj na mnie naskoczył. Nie noszę staników, obcasów itp. ale kobieca bielizna jest najczęściej wygodniejsza.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Re: Jakie majtki polecacie
może celuj w damskie figi, ja na co dzień nosze zwykłe męskie bokserki jednakże mam na stanie klasyczne czarne figi damskie i są znacznie wygodniejsze
-
- Dyskutant
- Kontakt:
A jaki rozmiar? Żeby nie okazało się, że po zakupie wchodzą mi tylko na jedną nogę ;D XXL będą dobre?
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
zazwyczaj sprawdza się zasada"jeden rozmiar większe niż męskie"
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Damskie stringi są raczej źle dopasowane do męskiej anatomii i co nieco z nich lubi uciekać. Męskie stringi są OK, pod warunkiem, że nosicielowi nie przeszkadza grubszy przód. Obecnie preferuję damskie, cienkie, elastyczne, bawełniane (95% bawełna, 5% elastan, spandex, lycra czy kto jak to nazywa). Preferuję "od chińczyka" bo tanie (5 zł), chociaż ostatnio kupiłem w Auchan bawełna + elastyczna koronka po 2 zł i też super się noszą.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Czy próbowałeś - czy tylko tak Ci się wydaje? Wiesz - przy zachowaniu podstawowej higieny wydaje mi się że nie ma problemu, więc może warto zaryzykować te pare zeta i przekonać się.kuba1982 pisze:.... Myślałem o stringach, ale nie wytrzymałbym jakby mi ten pasek wchodził w ... cztery litery ;)
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Do stringów (niestety) trzeba mieć przekonanie. Oczywiście są takie, które nie przeszkadzają osobie, która jest do nich przekonana, a są takie, które uwierają nawet taką osobę. Osobę nieprzekonaną będą uwierały każde.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Nie chodzi o higienę. Nie lubię po prostu jak podczas chodzenia coś mi wchodzi w tyłek. Fakt, nie próbowałem, ale po cienkim pasku z tyłu nie trzeba być ekspertem, że będzie mi ten pasek wchodził ;) Kupię, zobaczymy... ;)
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
Ja preferuję klasyczne figi - gładkie bez żadnych koronek, falbanek, wzorków, kwiatków etc. Np. takie: https://www.e-lady.pl/klasyczne-2/figi- ... paign-id=8
Uważam, że takie majtki są najwygodniejsze do noszenia pod rajstopami bez klina w kroku. Bo rajstopy z klinem noszę bez majtek, wtedy wydają mi się zbędne.
A stringów nie lubię żadnych, nawet na kobietach nie podobają mi się tego typu majtki Ale to już oczywiście kwestia indywidualnych upodobań.
Uważam, że takie majtki są najwygodniejsze do noszenia pod rajstopami bez klina w kroku. Bo rajstopy z klinem noszę bez majtek, wtedy wydają mi się zbędne.
A stringów nie lubię żadnych, nawet na kobietach nie podobają mi się tego typu majtki Ale to już oczywiście kwestia indywidualnych upodobań.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Kupowałeś je? Jaki rozmiar mam wybrać?
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
Akurat dokładnie tych majtek nie kupowałem, a link do nich podałem tylko jako przykład fasonu jakie majtki wg mnie są godne polecenia jako dobre do noszenia także przez facetów.kuba1982 pisze:Kupowałeś je? Jaki rozmiar mam wybrać?
A kupiłem i używam inne: http://allegro.pl/show_item.php?item=5673975280 - i jak dla mnie są one bardzo wygodne i dobrze się je nosi, szczególnie pod rajstopami bez klina. Tak poza tym włókno bambusowe, z którego są te majtki zrobione, jest chyba lepsze i zdrowsze dla skóry niż bawełna czy mikrofibra.
Ten konkretny rozmiar M/L kupiłem metodą "na oko" i dobrze trafiłem, bo są na mnie w sam raz i świetnie leżą, nie uciskają nigdzie itd. Wszystko zależy od budowy ciała, dlatego każdy musi sam dobierać rozmiar majtek dla siebie, więc nie powiem Ci "kup taki a taki rozmiar i na pewno będzie na Ciebie pasował".
- Bizarek
- Dyskutant
- Kontakt:
A ja mam wygodę bo nosimy podobny rozmiar z żona i kupujemy razem. Z włókna bambusowego tez próbowałem, tkanina dobrze przepuszczająca powietrze i świetnie się nosi są tylko niezbyt trwałe i trzeba częściej kupować albo robić zapas. Zona preferuje dla siebie bardziej figowate, ja wolę bardziej tzn niżej zabudowane albo z nogaweczkami, ale pod rajtki mogą być każde. Nogawki lubię z koronkami bo wtedy nie uwiera szew, ale koronka musi być delikatna b o inaczej trzeba ją usuwać. Zdarza się jak żonie nie pasuje fason to przekłada swoje do mojej szuflady.
Pozdrawia, jeden z wielu, Hej!
- macrofibiber
- Dyskutant
- Kontakt:
Bo lubię, Bo chcę. Bo jest mi w nich dobrze.
- conte
- Się Rozkręca
- Kontakt:
ja polecam firmę brubeck , męskie i damskie ,lub gatta z mikrofibry.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Jako stringi polecam gatta lili albo jeszcze lepiej sisi, są to damskie majtki, ale na tyle elastycznie że pasują do męskiej anatomii i nic nie wystaje ;)
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
https://allegro.pl/oferta/sexy-stringi- ... 7273185573
https://allegro.pl/oferta/sexy-stringi- ... 4291fbf951
Kiedyś nie lubiłem koronkowych, wydawało mi się że są nie wygodne. A teraz innych nie chce
https://allegro.pl/oferta/sexy-stringi- ... 4291fbf951
Kiedyś nie lubiłem koronkowych, wydawało mi się że są nie wygodne. A teraz innych nie chce
-
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Kro z was nosi damska bieliznę macie jakieś ulubiona markę i model co polecacie
-
- Początkujący
- Kontakt:
Generalnie to gatta
- Misiek72
- Stary wyga
Kupiłem sobie na próbę kilka różnych par damskich majtek, ale żadne się nie przyjęły, Dla mnie najlepsze są wygodne męskie bokserki. Nie wypróbowałem jeszcze damskich bokserek.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Ja tam zawsze damskie pełniejsze do rajstop i jest ok . Tylko nie polecam koronki na tyłku. Źle się w tym siedzi.
- Lexie
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Jakie majtki polecam? Żadne
Bielizna jest generalnie przereklamowanym wynalazkiem
Rajstopy zawsze wolałem nosić na gołe ciało - i nie widzę w tym żadnego problemu higienicznego (noo, chyba, że ktoś lubi nosic te same wiele godzin albo i kilka dni, to co innego ). Jest dużo wygodniej, bo mniej elementów uciska wrazliwe fragmenty meskiej anatomii (brzuch piwny mam na mysli, rzecz jasna). I co nie bez znaczenia dla zdrowia - mniej się grzeją klejnoty.
Dlatego zresztą raczej nie przepadam za zestawem rajtki plus spodnie, nawet krótkie, preferuję kieckę. Ale czasami jak się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma Natomiast tym bardziej wtedy, jeszcze jedna zupełnie zbędna warstwa ubrania - o nie, może i jestem zboczeńcem, ale nie jestem masochistą
Z kolei pończochy samonośne noszone bez majtek - niektórzy mogą już uznać za perwersję, ale jaki to komfort i wygoda wie tylko ten, kto spróbował.
Oczywiście, mam na mysli wyłącznie zestawy w których części intymne są zakryte odpowiednio dłuższym ciuchem od góry, czyli przynajmniej długą koszulką, swetrem, a najlepiej - sukienką lub spódnicą. Ze względów praktyczno-estetycznych, im obszerniejszy ten ciuch, tym lepiej, żeby się to i owo za bardzo nie uwidaczniało, co się uwidaczniać jednak nie powinno
Tak przy okazji - taki zestaw, jak preferowany przeze mnie, czyli pończochy plus długa suknia lub tunika, jest najbliższy historycznemu strojowi męskiemu, który przez dobrych kilka stuleci dominował w Europie, a znany był też innym cywilizacjom. Oczywiście, historyczne nogawice ze względów technologicznych były mniej delikatne od wspołczesnych pończoch, i nie miały ogromnej zalety "samonosnosci" (zazwyczaj sznurkami mocowano je do koszuli spodniej), a krój męskich sukien ewoluował od przełomu starozytnosci i średniowiecza do wczesnego renesansu (potem już rozpowszechniło się coś, co od biedy można uznać za spodnie) - ale idea z grubsza była właśnie taka.
Bielizna jest generalnie przereklamowanym wynalazkiem
Rajstopy zawsze wolałem nosić na gołe ciało - i nie widzę w tym żadnego problemu higienicznego (noo, chyba, że ktoś lubi nosic te same wiele godzin albo i kilka dni, to co innego ). Jest dużo wygodniej, bo mniej elementów uciska wrazliwe fragmenty meskiej anatomii (brzuch piwny mam na mysli, rzecz jasna). I co nie bez znaczenia dla zdrowia - mniej się grzeją klejnoty.
Dlatego zresztą raczej nie przepadam za zestawem rajtki plus spodnie, nawet krótkie, preferuję kieckę. Ale czasami jak się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma Natomiast tym bardziej wtedy, jeszcze jedna zupełnie zbędna warstwa ubrania - o nie, może i jestem zboczeńcem, ale nie jestem masochistą
Z kolei pończochy samonośne noszone bez majtek - niektórzy mogą już uznać za perwersję, ale jaki to komfort i wygoda wie tylko ten, kto spróbował.
Oczywiście, mam na mysli wyłącznie zestawy w których części intymne są zakryte odpowiednio dłuższym ciuchem od góry, czyli przynajmniej długą koszulką, swetrem, a najlepiej - sukienką lub spódnicą. Ze względów praktyczno-estetycznych, im obszerniejszy ten ciuch, tym lepiej, żeby się to i owo za bardzo nie uwidaczniało, co się uwidaczniać jednak nie powinno
Tak przy okazji - taki zestaw, jak preferowany przeze mnie, czyli pończochy plus długa suknia lub tunika, jest najbliższy historycznemu strojowi męskiemu, który przez dobrych kilka stuleci dominował w Europie, a znany był też innym cywilizacjom. Oczywiście, historyczne nogawice ze względów technologicznych były mniej delikatne od wspołczesnych pończoch, i nie miały ogromnej zalety "samonosnosci" (zazwyczaj sznurkami mocowano je do koszuli spodniej), a krój męskich sukien ewoluował od przełomu starozytnosci i średniowiecza do wczesnego renesansu (potem już rozpowszechniło się coś, co od biedy można uznać za spodnie) - ale idea z grubsza była właśnie taka.
nie portki czynią faceta
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Żona ostatnio wciągnęła mnie w zakupy na Aliexpress. Ja tam wchodzę, a tam pełno koronkowych, batystowych, jedwabnych majtek męskich. Oto przypadkowy przykład:
https://a.aliexpress.com/_mrkwcL3
https://a.aliexpress.com/_mML2UZR
https://a.aliexpress.com/_mt2sjBR
Tego typu bielizny są tam tony!
https://a.aliexpress.com/_mrkwcL3
https://a.aliexpress.com/_mML2UZR
https://a.aliexpress.com/_mt2sjBR
Tego typu bielizny są tam tony!
- Bizarek
- Dyskutant
- Kontakt:
-
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Ja prawie cały czas w stringach dskich
Te z aliexpres są drogie a ta kieszonka strasznie obszerna i wszystko lata tak wisi mam parę sztuk
Te z aliexpres są drogie a ta kieszonka strasznie obszerna i wszystko lata tak wisi mam parę sztuk
-
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Ja polecam te w pasie mam 86 cm i kupiłem L są idealne i świetnie się nosi